Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(erika_daug @ 2012 03 31, 17:20)
Labas. Esu čia naujokė, todėl nežinau kaip če ką rašyti.. 4u.gif  Norėjau paklausti, kokie vabaliukai apniko mano dviejų orchidėjų šaknis..tokie pilki, vos galima įžiūrėti..? Jei galit patarkit, kuo juos naikinti? cry.gif Padėkit naujokei verysad.gif

šitie atsiranda, kai yra drėgmės perteklius. matyt, perliejat savo orchidėjas, neduodat išdžiūti substratui. gerai išdžiovinus, turėtų išnykti ir vabaliukai.
Atsakyti
Ačiuka labai zuzla. Esu naujoke auginant orchidejas, tai dabar po truputi skaitinejuosi, klausinejuosi. jau galvojau kad nebutu kokie amarai, ar kas.. blush2.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites, noriu Jusu patarimo. Turiu orchideja auginasi ji tris vaikiukus turejo isleidusi keturis ziedstiebius kirpau as juos, kad nealinti jos ir vaikiuku. Bet jos bukle neramina mane, lapai minksti, nuglebe. Saknys, kaip ir sveikos kiek imatau. Daug ji jegu atiduoda tiem keikiukam g.gif
Atsakyti
Laba baigus orchidejai zydet ,na numetus ziedelius ar galima nupjauti tuos stiebus ? ar jie patys nukris ,bet kad jie tokie kieti tvirti ir iilgi labai smile.gif ar gali ant tu paciu stiebu vel zydet ?
Atsakyti
QUOTE(NikeZ @ 2012 04 02, 08:46)
Laba baigus orchidejai zydet ,na numetus ziedelius ar galima nupjauti tuos stiebus ? ar jie patys nukris ,bet kad jie tokie kieti tvirti ir iilgi labai smile.gif ar gali ant tu paciu stiebu vel zydet ?

Niekad nepjaunu schmoll.gif Nebent jau matau, kad nera akuciu sveiku. Va buvo pliki nubyreje visi ziedai laukeu ir naujas zydejimas ant tu paciu rolleyes.gif thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Aprile @ 2012 04 02, 11:19)
Niekad nepjaunu schmoll.gif Nebent jau matau, kad nera akuciu sveiku. Va buvo pliki nubyreje visi ziedai laukeu ir naujas zydejimas ant tu paciu rolleyes.gif  thumbup.gif
user posted image

kaip grazu ... o kas tos "akutes"?
Atsakyti
QUOTE(NikeZ @ 2012 04 02, 10:53)
kaip grazu ... o kas tos "akutes"?

Is ju kalasi sakeles ir ziedukai, ziedstiebis sudarytas is akuciu. Aiskiau nepaaiskinsiu blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
o aš beveik visada nukerpu nužydėjusius žiedstiebius, man gražiau, kai užauga naujas žiedstiebis, o ne senas pusplikis stovi smile.gif taip kad kiekviena augintoja renkasi pati, čia taisyklės nėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 02 balandžio 2012 - 13:08
Sveikos orchidėjų augintojos 4u.gif

Nežinau, gal aš čia ieškau problemų, kur jų nėra, bet galvoju, pasikonsultuosiu ax.gif
Auginu falenopsius, iš jų pora tokie su keliais labai dideliais, galingais, storais lapais... Bet pvz. žiedkotis tai koks vienas, ir tas toks susisukęs, vargšiukiškas. Toks vaizdas, kad tie lapai paima visas naudingąsias medžiagas, mažai ką žiedams palikdami.
O man norėtųsi, kad tie lapai geriau jau menkesni būtų, bet žiedų daug biggrin.gif

Tad gal man čia kažkuo specialiai patręšti reiktų?

Šiaip naudoju schultz trąšas orchidėjoms, tiesa, per žiemą tręšiau kokius porą kartų blush2.gif , bet tie lapai jau seniai pas mane suvešėję...
Atsakyti
Sveikos. Pas mane auga Phalaenopsis. Vienas miniukas turintis 6 placius, tamsiai zalius lapus , o kitas normalus turi 5 siauresnius nei pirmasis lapus. Problema tame, kad abieju lapai 'iskyla' per lapo viduriuka ar pacio lapo sonai apdiuva tarsi apkarpyti vietomis. Kas joms gali buti blogai? Aciu.
Atsakyti
4u.gif Labukas.
Klausimenlis : kada zydi orchidejos?Pas mane visalaik pradeda zydet ziema...o imanoma jas bandt prazydint dbr?Yra vienas nesekmingas vazonas gyvenantis ne musu namuose,o pas anyta,kuris jau kelis kartus krito nuo palangos,ir vis kota nulauzdavo,dabar galvoju gal paimt ji pas save namo ir bandyt prazydint g.gif
Atsakyti
Sveikos, praeita savaite nusipirkau orchideja. Zydinti. Puse ziedu issiskleide ir daug pumpureliu. Vakar pastebejau, kad 2 pumpureliai pradejo vysti. Kas gali buti? Gal kokiu trasu truksta? Ar vieta netinkama?

Pagooglinau truputi. Per salta negali buti, nes kambaryje visada 20 laipsniu, dregmes trukti irgi neturetu, nes stovi prie 2 dideliu akvariumu. Skersvejo irgi nera. Gal trasu kokiu reiketu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tifa: 03 balandžio 2012 - 13:48