Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(aushra1 @ 2015 07 16, 20:15)
Profesionalių auklių konkurencingumas išaugs, bet nežinia kas jas įpirks, nes aš irgi nemanau, kad mamos nuspręs perleisti algą auklei. O su mokesčiais auklės alga nebus tokia, kokia yra dabar.

Privatus darželis - puiku, bet jis neišsprendžia problemos, jei vaikas serga po 2-3 savaites per mėnesį. Vis tiek turės ieškoti auklės arba mama likti namie.


Va būtent, mano sūnūs sirgdavo po tris savaites, grįžta į darželį, dvi trys savaitės ir vėl serga...Turėjau šešias aukles, nes valandines aukles ilgam susirasti sunku. Nemanau, kad dabar kas nors pasikeitė...
Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2015 07 16, 19:47)
Jei ne paslaptis - kodėl taip nusprendėte?

Ne, ne paslaptis. Kelios priežastys (pirmus du vaikus išleidom irgi vyresnius: 4 m vieną ir 3 m 3 mėn kitą): labiausiai bijau nesibaigiančių ligų adaptacijos periodu (aš turiu nuostatą sergančio vaiko niekam nepatikėt, tai visad slaugau tik pati), nes vos grįžus į darbą užsikasti biuleteniuose būtų per žiauru, o išleidus vyresnį vaiką dar turiu vilties, kad tiek daug nesirgs (čia kažkaip labiau vadovaujuosi draugių ir pažįstamų patirtimi - man vyresni vaikai sirgo, bet ne tiek daug. Pediatrės nuomonės klausiau, tai ji patvirtino, kad lopšelinukai kažkaip imlesni ligoms už darželinukus unsure.gif )
Valst.darželyje nemažos mažųjų grupės, tad tokiam kolektyve vaikas ir labiau išvargsta, ir patiria daugiau streso.
Vaikas kalba, bet dar neaiškiai, tad bus sudėtinga suprasti ar vaikas šiaip nenori į darželį, ar patiria kažkokių sunkumų dėl bendraamžių, auklėtojų ir t.t.
Rudenį, žiemą gaila taip anksti kelti, tempti per lauką į darželį tokią mažą. Rengimąsis vaikui nėra malonumas, o aprengt-nurengt-aprengt kombinezonais, grupės rūbais ir t.t. Paaugus bent normaliai susikalbu ir paprasčiau išsiruošiam smile.gif

Šiuo metu toks raidos etapas, kad labai priešiška soc. kontaktams. Ilgą laiką buvo normalus bendravimas, lankėm mokyklėlę ir pan., bet dabar neįmanoma būti kieme, jei vaikai šalia. Bendrauti nenori, daiktus saugo ir renkasi greit, kad išeit ir kur galėtų pažaisti ramiai viena.
Pamažu lyg ir gerėja, bet visgi dar daug streso, jei pakliūna į svetimą aplinką, kurioje daug vaikų.

Šiaip į daržą visai neplanavom leisti, norėjau tik į eilę atsistoti, net negalvojau, jog pateksim doh.gif
Aišku kai netikėtai pakliuvom, tai pliusus irgi dėliojom, bet labiau visgi linkom į auklytės samdymą 4u.gif
QUOTE(vaižgantė @ 2015 07 16, 21:09)
O privačius darželius lankantys vaikai neserga?  mirksiukas.gif

Serga, bet juk ne visais atvejais šaukiasi valandinės auklės - tėvai ima biuletenį, tėvai pakaitomis prižiūri pagal galimybes, seneliai pasitelkiami ir pan.

Neteigiu, kad auklės 'išnyks', bet jei labai brangs paslaugos, tai paklausa tikrai sumažės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2015 07 16, 20:32)
Ne, ne paslaptis.


Supratau. 4u.gif
Dėl ligų, tai niekados nežinai - dukrą išleidau kiek virš dviejų, į valstybinį paprasčiausią daržą - visiškai nesirgo, nors ir pusplikiai tie vaikai lakstė tarpais, ir lauke be kepurių -šalikų...Na, pakosėdavo kartais, ir tiek tų ligų.
Mažiuką planuoju į darželį leisti (privatų) artėjant antrajam gimtadieniui, jetus kaip norėčiau, kad jis ten adaptuotųsi, kad greičiau man nuo galvos... ax.gif Su jo charakteriu šansų nėra daug, bet bandysime.
Atsakyti
Verta paskaityti, patarimų ir pasiūlymų :
http://www.ve.lt/nau...-aukle-1397102/
Cia kaip suprantu kalbėjo Kauno ir Vilniaus agentūrų atstovės, pabaigoje neblogi pasiūlymai, ko klausti renkantis auklę
Atsakyti
Labai idomu. Ar tikrai yra aukliu kurios eina dirbti uz 1.5 eur valandini? Gal pensininkes kurios neturi ka veikt ir neturi nieko bendro su vaiku prieziura,tai suprantu. Bet normalus jaunas zmogus eit dirbt zymiai maziau uz minimuma? doh.gif kai gaunu toki pasiulyma labai nustembu, ka tos mamos galvoja, ar savo vaiku prieziura taip nuvertina, ar tiesiog siaip durniu iesko?

P.s. kalba eina apie Kauna
O as dirbdama aukle gaudavau su vienu vaiku 2.4 eur. Su dviem 3 eur. Ir is aplinkos zinau daugiau aukliu kurios tiek gauna. Tad labai keista kai normaliai gyvenantis zmogus siulo toki maza atlygi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitutedidzioji: 23 rugsėjo 2015 - 07:35
:)Sveiki galbut galetumet patarti koki menesini atlyginima moketi auklei kuri gyvena kartu su seima? 2 vaikuciai. cia labiau pagalbininke mamai reikalinga. Vienai su vaikais likti retai tenka. Aisku ir laisvadieniai butu. Kalba eina apie Vilniu.
Atsakyti
QUOTE(bitutedidzioji @ 2015 09 23, 08:31)
Labai idomu. Ar tikrai yra aukliu kurios eina dirbti uz 1.5 eur valandini? Gal pensininkes kurios neturi ka veikt ir neturi nieko bendro su vaiku prieziura,tai suprantu. Bet normalus jaunas zmogus eit dirbt zymiai maziau uz minimuma?  doh.gif  kai gaunu toki pasiulyma labai nustembu, ka tos mamos galvoja, ar savo vaiku prieziura taip nuvertina, ar tiesiog siaip durniu iesko?

P.s. kalba eina apie Kauna
O as dirbdama aukle gaudavau su vienu vaiku 2.4 eur. Su dviem 3 eur.  Ir is aplinkos zinau daugiau aukliu kurios tiek gauna. Tad labai keista kai normaliai gyvenantis zmogus siulo toki maza atlygi.

Tai, kai kažkas eina už tokį atlyginimą dirbti, tai ko nesinaudoti smile.gif. Normali, save gerbianti auklė tikrai neis žemintis. Kaune dabar mažiausias atlyginimas 2 eurai už valandą.
Atsakyti
Sveikos aukles, kaip manote kokia alga turetu buti mokama auklytei studentei kuri kintanciu grafiku vis ateina priziureti 18men vaikelio, kartais vakarais, kartais rytais, kartais jos reikia vos valandai, o kartais ir visai dienai ... Tam tikrais menesiais jeigu moketi uz valandas gali gautis visai nedaug, o kitais netgi labai solidi alga....Kokia butu galima nustatyti menesine alga tokiai auklytei, kad nenuskriausti ? Namu ruosos kaip tokios daryti nereikia, tieisog kartais pagelbet mamai, tarkim mama buna su vaikeliu o aukles paprasys nulekt pieno i parduotuve salia, arba iskraut indaplove kol mama maitina ir panasiai....Namu valyti nereikia... ax.gif Pamirsau pridurti, kad Vilniuje, aukle gyvena salia, vazineti nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moon_Shine: 12 lapkričio 2015 - 19:30
Sunkus klausimas su tokiais kintančiais darbo krūviais g.gif
Šiaip, patarimas - jei norisi išlaikyti tą studentę, na, kad ji neiešotų kito varianto, vis tiek teks mokėti kažkokią sutartą fiksuotą stabilią sumą, nepriklausomai nuo to, išdirbs ji reikiamą kiekį valandų ar ne. Gal jos pačios paklauskite?
Atsakyti
Laba diena. Kiek galėtu kainuoti 4mėn.kudikėlio priežiura 1val.? Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(urte1 @ 2015 11 13, 16:04)
Laba diena. Kiek galėtu kainuoti 4mėn.kudikėlio priežiura 1val.? Ačiū.



Jei Vilnius, tai turbūt standartiškai - 3 eur/valanda, jeigu auklė kviečiama ne mažiau keturioms valandoms.
Atsakyti
QUOTE(urte1 @ 2015 11 13, 17:04)
Laba diena. Kiek galėtu kainuoti 4mėn.kudikėlio priežiura 1val.? Ačiū.


nuo daug ko priklauso koks miestas ar aukle turi atvykti pas jus ar pas aukle reikia ziureti.kiek valandu reikia aukles?kokius darbus dar reikes padaryti.
Atsakyti