Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos - XVI

sveikos,
va as po gydytojos:)
nusprendem dar neoperuot:(spesim,jeigu ka).atpo 656,6
sake pagersim 3men 50mg tiroksino kasdien ir ziuresim,gal netycia kazkas pasikeis(taip buna).
del salto mazgo pasake ,kad ji rodo toki todel,kad jame 80%skyscio.siaip jis gerybinis atrodo.,
tai dabar galvoju,kad nei viena nepergyvena,kad del to sukust gali,bet sustoret bijo(turbut ir as to nenoreciau)smile.gif))
beja sake,kad mano situacija pastojimo neitakoja...
Atsakyti
QUOTE(z.lineta @ 2012 03 19, 10:41)
sveikos,
va as po gydytojos:)
nusprendem dar neoperuot:(spesim,jeigu ka).atpo 656,6

g.gif tai cia tiroiditas tau
mano atpo 1300 doh.gif
skydliauke antikuniai naikina
Atsakyti
Nuo Tiroxino svoris tikrai neturėtų didėti, man netgi atvirkščiai, kai buvo per maža dozė šiek tiek padidėjo svoris
Atsakyti
QUOTE(Teletabio mūza @ 2012 03 19, 10:51)
Nuo Tiroxino svoris tikrai neturėtų didėti, man netgi atvirkščiai, kai buvo per maža dozė šiek tiek padidėjo svoris

Tai taip, dideja kai per maza nes truksta tiroksino.
bet ka daryt jei netruksta jo, o vistiek dideja? blush2.gif g.gif
man paskirta 100 mg tth siuo metu 2.25 , bet...... nu auga svoris ,o pvz prie tth 1 svoris neaugo!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 19 kovo 2012 - 09:57
QUOTE(egliuska @ 2012 03 18, 19:03)
Sakykit o kiek laiko ligonineje po operacijos?
Mane treciadieni operuos, tai gal jau savaitgaliui paleis?
As beje operacijos laukiau tik menesi.

As laukiau 2 menesius. Mane ir operavo treciadieni, o penktadieni jau paleido namo.
Papildyta:
as ne skydliaukes 7 menesiai, svoris is kart po operacijos padidejo 5 kg, kiek zinau svoris auga, jei tiroxino truksta. Man dabar biski padidino doze.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ellektra3: 19 kovo 2012 - 10:06
QUOTE(Lucero @ 2012 03 19, 11:43)
g.gif  tai cia tiroiditas tau
mano atpo 1300 doh.gif
skydliauke antikuniai naikina

as jau visiskai pasimetus kas man:)
Atsakyti
QUOTE(z.lineta @ 2012 03 19, 11:06)
as jau visiskai pasimetus kas man:)

nu kad suzinoti ne taip jau sunku, jei dar zinotum savo tth mirksiukas.gif kol kas tik aisku kad yra tiroiditas nes atpo norma yra iki 35......
4u.gif o kas tau su pastojimu? nepastoji? tai cia del atpo taip buna....... nu nevisada,bet buna kad sunku pastoti. o dar zinau kad tas atpo daznai moterim atsiranda po gimdymo t.y suserga tiroiditu po nestumo....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 19 kovo 2012 - 10:13
QUOTE(Lucero @ 2012 03 19, 12:10)
nu kad suzinoti ne taip jau sunku, jei dar zinotum savo tth mirksiukas.gif  kol kas tik aisku kad yra tiroiditas nes atpo norma yra iki 35......
4u.gif o kas tau su pastojimu? nepastoji? tai cia del atpo taip buna....... nu nevisada,bet buna kad sunku pastoti. o dar zinau kad tas atpo daznai moterim atsiranda po gimdymo t.y suserga tiroiditu po nestumo....

tai vat kad ir pas mane turbut po nestumo,bet jis jau pries 7metus buvo,o dabar jau virs 2 metu,kai nesisaugom,bet ir nieko,gal itakoja rezus minus pas mus(kitas vyras).
issitraukiau savo tyrimus:
tsh-2,64
ft4-11,6
atpo-656,6
desine skydl skiltis 2,8*2,6cm
kaire 1,8*1,8cm
echo diagnoze: difuzine mazgine 2 laipsnio struma,eutireoze.
mazgas-izoechog.su cistine degeneracija.(36mm*24mm)

Atsakyti
Na tyrimai neblogi, aisku tas mazgas nieko gero..... t.y yra sansu kad ateityje del jo gali tekt operuoti skydliauke, bet kadangi dar yra tiroiditas kuris naikina skydliauke unsure.gif aisku isoperavus iskart turetum gerti tiroksina, o dabar su tiroiditu gal dar tempsi koki desimt metu, bet paskui tiroiditas vistiek naikins skydliauke, ko pasekoje ji ims neveikti ir reiks gert tiroksina. Manau del nepastojimo labai gali buti kaltas tas atpo g.gif dabar pradejai gert tiroksina del mazgo ane? nu gal pades, nes buna, kad tiroksinas biski apgydo 4u.gif bet vat tas tiroiditas jis nepagydomas.... cia autoimunine liga atpo yra antikuniai kraujyje kurie puola savo organus naikinti. gali daugiau suzinoti kitoje tiroidito temeleje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2012 03 19, 13:46)
Na tyrimai neblogi, aisku tas mazgas nieko gero..... t.y yra sansu kad ateityje del jo gali tekt operuoti skydliauke, bet kadangi dar yra tiroiditas kuris naikina skydliauke unsure.gif  aisku isoperavus iskart turetum gerti tiroksina, o dabar su tiroiditu gal dar tempsi koki desimt metu, bet paskui tiroiditas vistiek naikins skydliauke, ko pasekoje ji ims neveikti ir reiks gert tiroksina. Manau del nepastojimo labai gali buti kaltas tas atpo g.gif  dabar pradejai gert tiroksina del mazgo ane? nu gal pades, nes buna, kad tiroksinas biski apgydo 4u.gif  bet vat tas tiroiditas jis nepagydomas.... cia autoimunine liga atpo yra antikuniai kraujyje kurie puola savo organus naikinti. gali daugiau suzinoti kitoje tiroidito temeleje 4u.gif

pagal gydytoja supratau,kad vaistus gersiu,tam kad apgydis uzdegima skydliaukes,tuo paciu normalizuot veikla jos,taipogi galbut pavyks apgydyt mazga,na sako 3men nieko neatsitiks jei neispjausim,o ispjaut spesim,tai aisku sakau pabandom sitaip...
tik kazi ko cia ji taip sako kad pastojimo neitakoja....
kaip suprantu gersiu vaistus ir turetu atpo grizt i norma?na kazkaip taip ane?ir jei jis butu normoj,tai jei cia problema pastojime,tai gal butu galima ir pastot?
o jei netycia pastociau begeriant vaistus?
oi jauciuos kaip mano mazoji besiruosiant mokyklai,tiek klausimu:)))))))))
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2012 03 19, 12:46)
Na tyrimai neblogi, aisku tas mazgas nieko gero..... t.y yra sansu kad ateityje del jo gali tekt operuoti skydliauke, bet kadangi dar yra tiroiditas kuris naikina skydliauke unsure.gif  aisku isoperavus iskart turetum gerti tiroksina, o dabar su tiroiditu gal dar tempsi koki desimt metu, bet paskui tiroiditas vistiek naikins skydliauke, ko pasekoje ji ims neveikti ir reiks gert tiroksina. Manau del nepastojimo labai gali buti kaltas tas atpo g.gif  dabar pradejai gert tiroksina del mazgo ane? nu gal pades, nes buna, kad tiroksinas biski apgydo 4u.gif  bet vat tas tiroiditas jis nepagydomas.... cia autoimunine liga atpo yra antikuniai kraujyje kurie puola savo organus naikinti. gali daugiau suzinoti kitoje tiroidito temeleje 4u.gif

Skaitant Jūsų pokalbius, prisimenu save. Aš taip pat 10 metų iki operacijos atvargau su tiroxinu, metizoliu... Buvo pasaka be galo. Bet tie mazgai man, deja, tik didėjo ir jų daugėjo. Galutinis nuosprendis vis tiek buvo - operacija.
Tiroiditas, aišku, jau čia kitas dalykas. Jis taip pat nieko gero 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(z.lineta @ 2012 03 19, 12:58)

kaip suprantu gersiu vaistus ir turetu atpo grizt i norma?na kazkaip taip ane?ir jei jis butu normoj,tai jei cia problema pastojime,tai gal butu galima ir pastot?
o jei netycia pastociau begeriant vaistus?
oi jauciuos kaip mano mazoji besiruosiant mokyklai,tiek klausimu:)))))))))

ne, tiroiditas t.y atpo nuo tiroksino nemazeja... as va geriu tris metus ir nieko, atpo net pasoko nuo 1000 iki 1300...... pastoti galima geriant tiroksina ir maitint galima 4u.gif jy visada gert galima.
Atsakyti