Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Daiginimas, šiaudeliuose 7mm. Pridėjus vatos, daigykla įmerkiama į vandenį. Tada nereikia laistyti ar knibinėti. Tik papildyti vandens jei pritrūks.
Šis būdas turėtu patikti smalsuolėms, iš 6/6 daigios tik 1 dar atsilieka.
Šiaudeliai sukarpyti, kas 3-4 cm, vatos dedama nedaug apie 7-10mm, tam kad sėkla neįkristu gilyn, ir lengvai po to išsistumtu, vata turi turėti laisvumo stumdant ja.
Daiginta nuo 03.18-03.26 7-8d. Nebuvau 3 dienas namie tai šios 3 dienom ilgiau dygo, taip išstypo nes buvo paliktos ant radiatoriaus, gavo per mažai šviesos.
Kitos buvo persodintos 03.18-03.23 po 5 dienų.

Jei tik sudygusios galima išstumti vatą su degtuku, ar ausų krapštuku ir išimti daigias sėklas, jei jau suleidžia šaknis teks sodinti su vata.

Juodi šiaudeliai Senukuose kainuoja 0,99 lt apie 135vnt.

user posted image
user posted image

Šitokį būda pasidalino, toks vyrukas iš Kretingos.
Na čia daug darbo prie jo, bet kurios nori stebėti ar jau išdygo ar dar ne, ir jei kiekiai nedideli turėtu patikti.
Atsakyti
diuni dar primink biohumuso arbateles recepta kaip darai turiu biohumuso reik pasidaryt .
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 03 26, 15:15)
diuni dar primink biohumuso arbateles recepta kaip darai turiu biohumuso reik pasidaryt .

biggrin.gif turiu susikonspektavus...
Daigų ir kambarinių augalų laistymui gaminamas vandeninis estraktas – vadinamoji biohumuso „arbata“. Ji daroma taip: 1 stiklinę biohumuso suberti į kibirą kambario temperatūros vandens. Gerai išmaišyti ir kelioms paroms palikti nusistovėti. Šioje „arbatoje“ yra tirpstančios vandenyje biohumuso frakcijos (vitaminai, fitohormonai, humatai, fulvatai ir kt.), taip pat naudinga dirvai ir augalams mikroflora. Nuosėdų iš kibiro neišmeskite – tai gera papildoma naminių gėlių trąša.
Šiame tirpale galima ir būtina mirkyti kopūstų, agurkų, pomidorų sėklas. Geriau tai daryti naktį. Mirkymo laikas – 12 valandų. Pavyzdžiui, sėklų daigumas gali išaugti iki 95%, lyginant su sėklomis, mirkytomis tiesiog vandenyje (70%).
Augalams laistyti pagamintą pradinį kompostinės „arbatos“ tirpalą reikia atskiesti dar tris kartus (1 stiklinė „arbatos“ + 2 stiklinės vandens). Juo laistykite daigus, o vėliau ir visas daržo kultūras ir vaismedžius. Dėl to derlius padidėja apie 33%, o brendimo laikas sutrumpėja 10-15 parų.
Tokia kompostine „arbata“ gerai apipurkšti vaismedžius. Apipurškus obelis po žydėjimo, prieš nukrentant mezginei, pumpurų krovimo, vaisių augimo metu (balandžio pradžia) padidėja medžių vaisingumas (vaisiai tampa didesni, gražesni, spalvotesni, sultingesni ir saldesni). Apipurškimas pumpurų krovimo metu teigiamai veikia kitų metų derlingumą.

aš taip ir darau...tik aš darau trilitrinį , tai dedu trečdalį stiklinės humuso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 26 kovo 2012 - 14:19
QUOTE(diuni @ 2012 03 26, 14:01)
g.gif nereik daigelių laistyt ką tik persodintų...substrate visko jiems yra...
o dilgėlių raugu , paskui , šiltnamyje gerai laistyti...bet ne namie...jis gi smirda labai... schmoll.gif
o jei jau labai norėsis -motrys laisto seasoliu , aš laistau dabar paprikutes biohumuso arbata , o paskui su ja ir pomidorus paliesiu , bet kai jau bus paaugę mirksiukas.gif

o kas per biohumuso arbata? ax.gif
Ups aciu, jau paskaiciau
Diuni 4u.gif aciu tau, laistysiu jau aisku ispikuotus ir jau tuos kai atskirai bus, jei prireiks ax.gif , o siip tai siltnamyje issodintus kai prigys ane laistyti ir dar klausimas kada pirma karta purskiami siltnamyje? ar galima apsieiti be chemijos? nes anyta purskia su Daciu ar kazkuo panasiu, bet man sis budas kazkaip schmoll.gif g.gif , ar verta pirma karta kol dar nera vaisiu? ax.gif

ir dar klausimas tas biohumusas kazkaip daromas ar jis perkamas? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxkamane: 26 kovo 2012 - 14:32
QUOTE(xxkamane @ 2012 03 26, 15:27)

biggrin.gif žinutė virš taviškės
Papildyta:
QUOTE(xxkamane @ 2012 03 26, 15:27)
Ups aciu, jau paskaiciau
Diuni 4u.gif aciu tau, laistysiu jau aisku ispikuotus ir jau tuos kai atskirai bus, jei prireiks ax.gif , o siip tai siltnamyje issodintus kai prigys ane laistyti ir dar klausimas kada pirma karta purskiami siltnamyje? ar galima apsieiti be chemijos? nes anyta purskia su Daciu ar kazkuo panasiu, bet man sis budas kazkaip schmoll.gif  g.gif , ar verta pirma karta kol dar nera vaisiu? ax.gif

ir dar klausimas tas biohumusas kazkaip daromas ar jis perkamas? blush2.gif

Biohumusas perkamas.
Pirmą kartą daigai purškiami dar namuose...pieno ir jodo mišiniu...o paskui šiltnamyje reik purškinėti pastoviai...chemijos nereik.
Aš irgi turiu patirties neperdaugiausiai purškime...šiemet dar bandysiu purkšti tokiu gamtiniu preaparatu rusišku- vienžo , bakterijos rieš ligas tame tarpe ir prieš marą...pavadinimo dabar nepamenu , vakare pažiūrėti galėsiu...
purškiama ne vien pienu ir jodu , bet ir galima skietu rūgpieniu , taip pat įvairios žolės tam naudojamos...na čia be galo plati tema ax.gif

Labai daug Ex žino apie purškalus žolinius...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 26 kovo 2012 - 14:43
Šiandien ne pomidorinė diena. Vienas išpikiuotas gražiai su visu vazonu išskrido iš rankų siebu žemyn. Vat jį pataisiau, ir daugiau prie pomikų nebelindau biggrin.gif

užtat falenopsiai labai neblogai einasi persodinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 03 26, 14:38)
Papildyta:

Biohumusas perkamas.
Pirmą kartą daigai purškiami dar namuose...pieno ir jodo mišiniu...o paskui šiltnamyje reik purškinėti pastoviai...chemijos nereik.
Labai daug Ex žino apie purškalus žolinius...

o kada purkšti? kai pikuojama jau paskutini karta? kai prigyja? nes kiek cia skaiciusi temutes, tai susipainiojau kada? nes lig gi negalima tresti dvi savaites po ispikavimo? ar cia tik pirmam tai taikoma?

vat mane domina visokie zoliniai, biologiniai metodai, bet ne cheminiai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2012 03 26, 15:52)
o kada purkšti? kai pikuojama jau paskutini karta? kai prigyja? nes kiek cia skaiciusi temutes, tai susipainiojau kada? nes lig gi negalima tresti dvi savaites po ispikavimo? ar cia tik pirmam tai taikoma?

vat mane domina visokie zoliniai, biologiniai metodai, bet ne cheminiai schmoll.gif

Decis yra ne nuo ligu, o nuo kenkeju, tai pas anyta gal baltasparniai.
Atsakyti
aciu uz arbatyte 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 03 26, 15:01)
Decis yra ne nuo ligu, o nuo kenkeju, tai pas anyta gal baltasparniai.

oi zinok nezinau, ci ji gi man ateiciai paskaitas skaito lotuliukas.gif ka reiks daryti, bet kadangi as su chemija nesiruosiu draugauti, kaip bus taip bus, tai ir tiksliai neprisimenu kuo ji ten puske nuo ligu, man tiesa sakant neuzsifiksavo, ji ir tresia kas 10 dienu pasirodo blink.gif , gerai, kad pomidorus mamos valgiau lotuliukas.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti