Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkės entuziastės

Entuziastingų daržininkių kolektyvas

wytaute69
user posted image

Selva
user posted image

Justesea
user posted image

stripulis
user posted image

letuciux
user posted image

pamparam:)
user posted image

ir kompanija
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stripulis: 16 kovo 2012 - 20:19
Zinokit, as iki tolio lygio diletante, kad neismanau, kaip zemiu namo parsitemti g.gif Reikia gal online nusipirkti,kad man kas nors i 3auksta uznestu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2012 03 16, 21:50)
Zinokit, as iki tolio lygio diletante, kad neismanau, kaip zemiu namo parsitemti  g.gif  Reikia gal online nusipirkti,kad man kas nors i 3auksta uznestu  g.gif

O tai kiek tau jų reik? biggrin.gif Paprašyk kokios vyriškos jėgos, kad nupirktų ir atvežtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2012 03 16, 21:50)
Zinokit, as iki tolio lygio diletante, kad neismanau, kaip zemiu namo parsitemti  g.gif  Reikia gal online nusipirkti,kad man kas nors i 3auksta uznestu  g.gif

nu jeig unesiruosi hektaru sodint tai zinok tas maisas sveria nedaugiau nei tavo vaikas. Patikek. O durpes lengvos.

O kur info apie agurkus? kazkaip nerandu.....

Stripuli, aciu uz tema biggrin.gif labai linksma.

Del trasu - siandien prasinesiau po senukus ir ermmitaza - isvada - ermitaze daug didesnis pasirinkimas ir daug malonesnes konsultantes. Kainos ir trasos - vienodos, tik kaip ir sakiau - ermitaze daugaiu ju. Nusipirkau kazkoki kalifornijos slieku apdirbto rusijos karviu meslo sirupa lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 03 16, 22:11)
Nusipirkau kazkoki kalifornijos slieku apdirbto rusijos karviu meslo sirupa  lotuliukas.gif

Kažkoks internacionalinis reikalas hihihi.gif
Atsakyti
wytaute, wau, geras smile.gif

o apie agurkus bus tuoj, man klijavosi prie pagrindinės temos pirmos žinutės, tai sunervijo smile.gif

selva, tai negi ne tave nufotografavau? blink.gif smile.gif reiks iki kitos temos vėl tave užpaparacint... matyt kaimynę "nutraukiau"...
Papildyta:
user posted image

AGURKAI

Šiltnaminius agurkus, moteriškuosius hibridus, tinka auginti namie, 20 cm skersmens vazonuose. Vazoninę žemę galima patręšti žiupsneliu kalkių. Kas dieną purkškite augalą šiltu vandeniu, nes agurkams patinka drėgnuma. Reikia atramos. Prie atramos pagrindinį stiebą pririškite siūlu. Kai augalo viršūnė pasieks atramos viršų, ją nugnybkite. Šoniniai stiebai gali augti laisvai, jei reikia, pririškite prie papildomų atramų.
Vazonėliuose (gali būti 200 ml grietinės ar jogurto indeliai su prabestom skylutėm) sėti po vieną, pavasarį, kai temperatūra kambaryje dieną būna apie 24ºC, o naktį neturi nukristi žemiau 15º C. Kol sėklos dygsta, vazonėlius sustatykite ant padėklo, kad žemę galėtumėte drėkinti iš apačios. Sėklos sudygsta po 7-12 dienų, kai tik jos pasirodo, perkelkite vazonus į šviesiausią vietą. Ankstyvojoje stadijoje kas savaitę galima tręšti silpnu trąšų tirpalu. Kai pasirodo keturi tikrieji lapeliai, persodinkite augalus į 12,5 cm skersmens vazonus. Dar vėliau persodinkite į 20 cm skersmens vazonus. Persodindami ne traukite augalą iš žemės, bet apverskite vazoną ir išimkite jį, dviem pirštais prilaikydami stiebą.
Į vazoną pasėti augalai dažnai dera po septynių ar aštuonių savaičių, bet kai kuriems varietetams iki derliaus prireikia trijų-keturių mėnesių. Iš karto nuskinkite prinokusius agurkus.

Norint auginti lauke, sėti į durpinius puodelius po vieną maždaug balandžio pabaigoje, pasirodžius keturiem-penkiem tikriesiems lapeliams ir praėjus šalnų pavojui, su puodeliu perkelti į dirvą. Iki birželio vidurio nakčiai (galima ir dieną palikti) dengti agroplėvele.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stripulis: 16 kovo 2012 - 21:50
QUOTE(Justesea @ 2012 03 16, 22:22)
Kažkoks internacionalinis reikalas hihihi.gif

nu bent jau skamba rimtai biggrin.gif turetu kietai but smile.gif tos karves gal ir nerusiskos, bet kadangi pakuote rusiska tai nusprendziau kad ir karves rusiskos ta sh padare biggrin.gif

Stripuli, dar apie tuos pomidorus - o tu kai juos persodini i lauka tai tresi dar kuom ar tik daigus?

Dar pasidalinsiu apie seklas - superiniai ridikeliai - Nojaus seklos, veisle Carmen.
Pernai man pavyko uzsiauginti super kalafiorus ir super brokolius. Paslaptis manau seklos, geri metai, kompostine zeme pagerintos lysves biggrin.gif Nors vistiek manau seklose esme, nes lysves gerinom ir pries tai, o neiko nesigavo...
Siemet susipirkau beveik visas seklas S&G. Ziuresim ar bus zenkliai geriau tokie dalykai kaip morkos, burokeliai.

Dar norejau paklaust - ar kas esat augine svogunus is seklu?
Atsakyti
Carmen veislė tai apskritai superinė smile.gif Net ir kitų firmų sėklų. Taip šauniai auga, taip nekietėja ir t. t. ir pan. - ir brač, nė vienas iš mūsų tų ridikėlių nemėgsta. Bet mes juos sodinamės, kad bent kuris nors derlius būtų tikrai užtikrintas ir džiugintų akį lotuliukas.gif

Wytaute, apie pomidorus, kai jau atsisakiau gamtinės žemdirbystės, tręšdavau du kartus specialiom pomidorinėm trąšom, kurios man išsibaigė (florexlit subankrutavusiam pirkdavau), tai pažiūrėsim, kaip šiemet bus patręšus ekologiškom trąšom smile.gif

O kaip augint brokolius? tik šiltnamyje? iš daigų? nemėginau, o baisiai juos mėgstu...
Atsakyti
dar apie pomodorus - po kiek laiko po sudygimo mazdaug turi pasirodyt tie tikrieji lapeliai? Man per savaite nieko nepaaugo tie pomidorai. Gal per salta jiems pas mama...nors kai saule tai ner ten salta, nes pietine palange. Nemyli jinai ju turbut, o jie jaucia ir manes ilgisi biggrin.gif bet faktas kad pas mus namie apie 22 o pas mama tikrai salciau....bet gal be reikalo nerimauju?

o paprikas augini? mano 10 daigu va baigia sudygt. Skaiciau kad ju pikiuoti nereikia, todel susejau iskart i jogurto indelius. Kokia tavo stripuli praktika?
Atsakyti
Iš sėklų auginau ir nesudygo smile.gif svogūnai.

šiaip labiausiai pasiteisina pas mus daugiagalviai, nes žemė neypačiai jiems tinkama. tai bent kažkas "uždera", nors ir smulkūs, bet kai tuos smulkučius po vieną įbedi, tai išvis beveik "neaptunka" iki derliaus nuėmimo meto . ir laiškai tų daugiagalvių vešlesni.

bet prisipažinsiu - gėda pelėda, nežinau, ar kiekvieną svogūną pasodinus jis taps "daugiagalviu", ar čia speciali veislė - mus vis jais aprūpina vyro tėvai, o aš ir neužklausiu, kas ten ir kaip.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2012 03 16, 22:53)

O kaip augint brokolius? tik šiltnamyje? iš daigų? nemėginau, o baisiai juos mėgstu...

oi ne, ne siltnamy. TIk daigus siltnamy pasiauginau. Pirkau S&G seklas, pavadinimo veisles nepamenu, bet man atrodo ten kitokiu ir ner. Seju kaip ant pakelio nurodyta i siltnami. Paskui daigus i lauka. Svarbu kai pradeda augt nugnybinet soninius ugliukus. Tada isauga grazi galva (ziedas). Nors ant tu seklu buvo parasyta kad sonines ataugos sustabdytos genetiskai, bet kazkaip man vistiek augo. Nugnybdavau ir ok viskas. Prisaldziau visa kruva is kokiu 10 daigu smile.gif
Papildyta:
ai dar tiesa - o kaip su pomidoru soniniais ugliais? kuriem reik nugnybinet kurie ne?
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 03 16, 21:53)
dar apie pomodorus - po kiek laiko po sudygimo mazdaug turi pasirodyt tie tikrieji lapeliai? Man per savaite nieko nepaaugo tie pomidorai. Gal per salta jiems pas mama...nors kai saule tai ner ten salta, nes pietine palange. Nemyli jinai ju turbut, o jie jaucia ir manes ilgisi biggrin.gif bet faktas kad pas mus namie apie 22 o pas mama tikrai salciau....bet gal be reikalo nerimauju?

o paprikas augini? mano 10 daigu va baigia sudygt. Skaiciau kad ju pikiuoti nereikia, todel susejau iskart i jogurto indelius. Kokia tavo stripuli praktika?

nyauginu paprikos sad.gif ar aš durna, ar jom šiltnamio reik? mes taip ir nepasidarėm per virš dešimt metų, nes aš skaitau, kad čia vyro darbas, o vyras skaito, kad svarbiau bites apšokinėt. bet iš kitos pusės, nelabai logiška būtų tas šiltnamis, nes mes tikrai neprasėdim ten kiaurai visos vasaros, o tai kas palaistytų - iškeptų gi viskas.
jei nereik, tai vis tiek šiemet jau į traukinį pavėlavau.

o kas link pomidorų, tai gal šviesos trūksta, ką? aš papildomai lempa apšvietus laikau... ir kada pasirodo tikrieji lapeliai - pati nebepamenu, atrodo, prieš keturis metus auginau, turėčiau prisimint, bet nepamenu nors užmušk. galiu pasiieškot pas save info, gal yra kur. arba fiksuoju laiką, kad šiandien išdygo pomidorai su netikraisiais lapeliais, ir pažiūrėsiu, po kiek laiko tikrieji atsiras. Bet bet kokiu atveju, man rodos, nelabai greitas tas visas procesas, bent kai aš į lauką sodinu, tai nuo išdygimo iki sodinimo du mėnesiai praeidavo, tai jei tik šast ir tikrieji lapeliai - ką veikt likusius du mėn? smile.gif
Papildyta:
trumpai tariant, einu ieškot info apie PAPRIKŲ ir POMIDORŲ ypatumus smile.gif
Papildyta:

user posted image

PAPRIKOS

Būtina pasėti bent 8 savaitės iki pavasarinių šalnų pabaigos, geriausia būtų gruodžio pabaigoje, jei pakaks šviesos.
Dygsta net iki 25 dienų, laikant dėžutę šiltoje vietoje (optimali dygimo temperatūra 25-28 laipsniai), gerai palaisčius šiltu vandeniu. Kai tik pasirodo daigeliai, jiems būtina žemesnė temperatūra naktį.
Pirmąsias tris paras sudygę paprikos daigai apšviečiami visą parą, o vėliau 12 val. per parą.
Kai pasirodo antrieji tikrieji lapeliai, daigai pikuojami į 10-12 cm skersmens puodelius, kuriuose auginami iki persodinimo į daržą ar šiltnamį.
Reikia auginti geroje kompostinėje žemėje, į kurią įmaišyta pelenų ir smėlio. Antras dalykas – paprika nori reguliaraus laistymo. Augalų nereikia genėti. Negalima auginti tokių, kurios pradeda derėti tik po 80 dienų.
Ją geriausia auginti šiltadaržiuose arba po polietileninėmis dangomis. Palankiausia augimo temperatūra – 18-30 laispnių. Temperatūrai nukritus iki 0,3-0,5 laipsnių šalčio, augalai žūva.
Paprikai visą laiką reikia drėgnos dirvos.

Atsakyti