QUOTE(wytaute69 @ 2012 03 16, 21:53)
dar apie pomodorus - po kiek laiko po sudygimo mazdaug turi pasirodyt tie tikrieji lapeliai? Man per savaite nieko nepaaugo tie pomidorai. Gal per salta jiems pas mama...nors kai saule tai ner ten salta, nes pietine palange. Nemyli jinai ju turbut, o jie jaucia ir manes ilgisi

bet faktas kad pas mus namie apie 22 o pas mama tikrai salciau....bet gal be reikalo nerimauju?
o paprikas augini? mano 10 daigu va baigia sudygt. Skaiciau kad ju pikiuoti nereikia, todel susejau iskart i jogurto indelius. Kokia tavo stripuli praktika?
nyauginu paprikos

ar aš durna, ar jom šiltnamio reik? mes taip ir nepasidarėm per virš dešimt metų, nes aš skaitau, kad čia vyro darbas, o vyras skaito, kad svarbiau bites apšokinėt. bet iš kitos pusės, nelabai logiška būtų tas šiltnamis, nes mes tikrai neprasėdim ten kiaurai visos vasaros, o tai kas palaistytų - iškeptų gi viskas.
jei nereik, tai vis tiek šiemet jau į traukinį pavėlavau.
o kas link pomidorų, tai gal šviesos trūksta, ką? aš papildomai lempa apšvietus laikau... ir kada pasirodo tikrieji lapeliai - pati nebepamenu, atrodo, prieš keturis metus auginau, turėčiau prisimint, bet nepamenu nors užmušk. galiu pasiieškot pas save info, gal yra kur. arba fiksuoju laiką, kad šiandien išdygo pomidorai su netikraisiais lapeliais, ir pažiūrėsiu, po kiek laiko tikrieji atsiras. Bet bet kokiu atveju, man rodos, nelabai greitas tas visas procesas, bent kai aš į lauką sodinu, tai nuo išdygimo iki sodinimo du mėnesiai praeidavo, tai jei tik šast ir tikrieji lapeliai - ką veikt likusius du mėn?
Papildyta:
trumpai tariant, einu ieškot info apie PAPRIKŲ ir POMIDORŲ ypatumus
Papildyta:
PAPRIKOS
Būtina pasėti bent 8 savaitės iki pavasarinių šalnų pabaigos, geriausia būtų gruodžio pabaigoje, jei pakaks šviesos.
Dygsta net iki 25 dienų, laikant dėžutę šiltoje vietoje (optimali dygimo temperatūra 25-28 laipsniai), gerai palaisčius šiltu vandeniu. Kai tik pasirodo daigeliai, jiems būtina žemesnė temperatūra naktį.
Pirmąsias tris paras sudygę paprikos daigai apšviečiami visą parą, o vėliau 12 val. per parą.
Kai pasirodo antrieji tikrieji lapeliai, daigai pikuojami į 10-12 cm skersmens puodelius, kuriuose auginami iki persodinimo į daržą ar šiltnamį.
Reikia auginti geroje kompostinėje žemėje, į kurią įmaišyta pelenų ir smėlio. Antras dalykas paprika nori reguliaraus laistymo. Augalų nereikia genėti. Negalima auginti tokių, kurios pradeda derėti tik po 80 dienų.
Ją geriausia auginti šiltadaržiuose arba po polietileninėmis dangomis. Palankiausia augimo temperatūra 18-30 laispnių. Temperatūrai nukritus iki 0,3-0,5 laipsnių šalčio, augalai žūva.
Paprikai visą laiką reikia drėgnos dirvos.