Įkraunama...
Įkraunama...

Vakcinos

Neišeina man suprast mamų, kurios neskiepija savo vaikų verysad.gif Tuberkuliozė - šitokia baisi liga, ar teko kuriai nors susidurti su ja? Vaikas prakeiks ir tėvus, ir gyvenimą, jei ja susirgs. O susirgti ne taip jau ir sunku, jei jūsų vaikas, tarkim, pavažiuos porą stotelių troleibusu, kuriame sėdės koks valkatėlė nešiojantis TBC.
Toliau, mamų forumuose yra ne viena istorija, kaip vaikeliui pakyla tempa, mama nulekia į ligoninę, daktarai nepastebi įsimetusios pneumo bacilos, paleidžia namo ir po kelių valandų vaikelio nebėra... verysad.gif Na ir tada tėvai pakyla į kovą - advokatai, auditai, kaltinimai... Palaukit, atsukam atgal juostelę : mama, ką jūs padarėte, kad jūsų vaikas išvengtų tikimybės susirgti pneumo virusų sukeltom ligom? Nieko... Vat nuo čia ir pradėkim. Pirmiausia bauskit save, nors tiesą sakant likimas jau nubaudė pačia didžiausia bausme.
Sutinku, kad yra vakcinų nevertų dėmesio, bet neskiepyti nuo tų ligų, kurių epidemijos pasaulyje buvo pažabotos tik skiepų pagalba, yra mažų mažiausiai neatsakinga. Mes esam skiepyti visais privalomais skiepais, na ir kaip mamukai, jaučiatės kuri atsilikus? Su padidėjusiu raumenų tonusu? Aš tai ne...
Ieškokit pasekmių ne skiepuose, o savo gyvenimo būde. Pažvelkim kokiu oru kvėpuojam, koks mūsų fizinis aktyvumas, o žvilgsnį nukreipus į lėkštę, išvis baisu pasidaro....
Atsakyti
QUOTE(Soffyyy @ 2010 11 09, 14:38)
1. Neišeina man suprast mamų, kurios neskiepija savo vaikų verysad.gif Tuberkuliozė - šitokia baisi liga, ar teko kuriai nors susidurti su ja? Vaikas prakeiks ir tėvus, ir gyvenimą, jei ja susirgs. O susirgti ne taip jau ir sunku, jei jūsų vaikas, tarkim, pavažiuos porą stotelių troleibusu, kuriame sėdės koks valkatėlė nešiojantis TBC.

2. Toliau, mamų forumuose yra ne viena istorija, kaip vaikeliui pakyla tempa, mama nulekia į ligoninę, daktarai nepastebi įsimetusios pneumo bacilos, paleidžia namo ir po kelių valandų vaikelio nebėra... verysad.gif Na ir tada tėvai pakyla į kovą - advokatai, auditai, kaltinimai... Palaukit, atsukam atgal juostelę : mama, ką jūs padarėte, kad jūsų vaikas išvengtų tikimybės susirgti pneumo virusų sukeltom ligom? Nieko... Vat nuo čia ir pradėkim. Pirmiausia bauskit save, nors tiesą sakant likimas jau nubaudė pačia didžiausia bausme.

3. Sutinku, kad yra vakcinų nevertų dėmesio, bet neskiepyti nuo tų ligų, kurių epidemijos pasaulyje buvo pažabotos tik skiepų pagalba, yra mažų mažiausiai neatsakinga.

4. Mes esam skiepyti visais privalomais skiepais, na ir kaip mamukai, jaučiatės kuri atsilikus? Su padidėjusiu raumenų tonusu? Aš tai ne...

Ieškokit pasekmių ne skiepuose, o savo gyvenimo būde. Pažvelkim kokiu oru kvėpuojam, koks mūsų fizinis aktyvumas, o žvilgsnį nukreipus į lėkštę, išvis baisu pasidaro....


1. Paskaitykite kitas skiepų temas. Gal tada suprasite ir kodėl neskiepija kai kurių vaikų, ir kokia BCG (skiepo nuo TBC) paskirtis, ir kada susergama TBC, o kada tik nešiojama t.t., ir smile.gif Pilnai įmanoma, kad Jūs pati irgi turite TBC bakterijų, įkvėpėte jų, bet nesergate mirksiukas.gif Ir visai ne todėl, kad vaikystėje Jus skiepijo nuo TBC net du kartus. Dabar jau to antro vakcinavimo neatlieka. Jis neturi prasmės.

2. Stiprinu vaikų imunitetą.

3. Ar dabar, jau praėjus kuriam laikui, nuo tada, kai buvote skiepyta vaikystėje ir galimai neturite imuniteto tam, nuo ko Jus skiepijo, Jūs pasiskiepijote nuo difterijos?

Jei ne, tai kur Jūsų atsakomybė? g.gif

4. Ar Jūs kvėpuojate geresniu oru, valgote visiškai kitokį maistą?

Sutinku, maistas turi įtakos sveikatai. Daugelis gaminių parduotuvėse, kaip ir nemažai kitų šių laikų civilizacijos ,,patobulinimų", kelia pasibaisėjimą savo sudėtimi. Įsigilinę į šią situaciją, pradėjom stengtis gyventi kiek įmanoma ekologiškiau (ką galim, iš kaimo atsivežam; nors ir truputį skeptiškai nusiteikę, perkam eko turgeliuose).

O kas liečia skiepų poveikį. Vakcina - vaistinis preparatas, kurio informaciniame lapelyje skaitote apie indikacijas, kontrindikacijas jam ir su šalutinius poveikius. Taigi negalite neigti, kad yra naudos ir žalos santykis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 09 lapkričio 2010 - 15:24
Sveikos mamytes,

Prisijungsiu prie Jusu smile.gif
Musu dukrytei sestadieni bus 3 men. Esam gave ligoninej TBK ir Hepatito B skiepa, bei 1 men antra hepatito B skiepa. Kai sita skiepa padare, mano vyras siaip leptelejo daktarei, akd daugiau nebeskiepysim vaiko. Tai daktare net atsistojo ir pradejo vardinti kokios baisios ligos kokliusas, poliomelitas, stablige ir t.t. kazkaip pagalvojom na gal skiepysim. Bet kai suejo 2 men ir reikejo daryti skiepa, prasidejo gripo epidemija, tad i poliklinika net kojos nekelem. O dabar kai pasibaige karantinas, su vyru vis del to nusprendem, kad neskiepysim. Kaip juokaujam, pats Dievas mus su apsaugojo nuo skiepu, atsiudamas gripo epidemija, ir dave laiko mums dar karta viska apsvarstyti:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juscike: 24 vasario 2011 - 15:39
Pasidalinsiu savo patirtimi ir aš.
Pirmąją dukrą skiepijau visais skiepais, nes esu gydytoja ir visus DEŠIMT MOKSLO METŲ mokyta, kad tai yra priemonė nesirgti tam tikromis "pavojingomis" ligomis. Kai dukrai sukako vieneri, pradėjau "plačiau" domėtis vakcinomis, gydytojų praktikų straipsniais apie vakcinų žalą. Todėl MMR vakcina vaiko jau nebeskiepijau dėl šių priežasčių:
pirma - šios visos ligos nėra pavojingos, jei jomis persergi vaikystėje;
antra - persirgus jomis, susiformuoja imunitetas visam gyvenimui;
trečia - jei vaikas nepersirgs jomis iki 7 metų, tada ir paskiepysiu.

Gimus antrajai dukrai, gimdymo namuose atsisakiau skiepyti Hepatitu B, dėl šių priežasčių:
pirma - aš Hepatitu B nesergu, o pvz. JAV skiepija tik sergančių Hepatitu B mamų vaikus, jiems parenkama individuali Hepatito B vakcinos dozė pagal mamos ligos stadiją ir dar suleidžiamas IMUNOGLOBULINAS, tam kad vaiko organizme apsauginiai mechanizmai nuo Hepatito B įsijungtų iš karto (be Imunoglobulino net ir paskiepytas vaikas gali užsikrėsti nuo sergančios mamos, nes imunitetas po skiepo formuojasi ne iš karto).
antra - Hepatitu B galima užsikrėsti lytiniu keliu ir minimalių operacijų metu (pvz. pas odontologą), jei blogai sterilizuoti instrumentai, perpilus sergančiojo Hepatitu B kraujo. Kol kas tai mano lėliukui dar negresia (lytiškai nesantykiaus, dantų kol kas neturi).
trečia - šia vakcina galima paskiepyti bet kada - po vienerių, penkių dešimties ir pan. metų...

TBC vakcina paskiepijau, nes buvo didelis kolegų, anytos (pediatrė) spaudimas. Jau paskiepijusi vaiką buvau TBC dispanseryje ir kalbėjausi su kolege pulmonologe, kokie vėjai šiuo klausimu Europoje. O pvz.: Anglijoje vėjai tokie:
pirma - nuo TBC vaikų NESKIEPIJA, nes Anglijoje sergamumas TBC yra mažas.
antra - atvykusiems iš Lietuvos neskiepytiems vaikams siūloma juos paskiepyti, nes LIETUVOJE YRA DIDŽIAUSIAS SERGAMUMAS TBC PO RUMUNIJOS EUROPOJE,
trečia - TBC skiepas atliekamas vaikui po mėnesio, bet ne iš karto gimus, jei šeimoje nėra sergančių TBC.

Pažangūs Lietuvos gydytojai siūlo rinktis dėl TBC skiepo tėvams, kadangi:
pirma - TBC skiepas nuo ligos neapsaugo, bet apsaugo nuo sunkių TBC formų vaikus iki 5 metų;
antra - yra atvejų, kai inteligentiškose šeimose vaikai suserga TBC;
trečia - yra atvejų, kai vaikai po skiepo suserga limfmazgių TBC (tada stiprūs antibiotikai, operacijos), kaulų, plaučių, generalizuota TBC formomis (baisios, invalidizuojančius vaikus ligos).

Išvada tokia - jei bus trečia vaikas, nuo TBC tikrai neskiepysiu.

Dabar mažoji jau yra paskiepyta dviem DTP vakcinomis ir laukia trečia. Puikiai suprasdama galimą skiepų riziką dvejoju. Iš vienos pusės - jau du skiepai padaryti, trečias - paskutinis. Iš kitos pusės - vaikui aktyviai dygsta dantys, tai sudaro krūvį imunitetui, papildomas krūvis vakcina net ir pasveikusiam vaikui dantų dygimo fone nėra saugiausias dalykas...

Ką daryčiau dėl DTP kitaip. Paskiepyčiau šia vakcina vaiką, kai jam sueis DU arba TRYS metai.

Šioje visoje istorijoje yra pora tamsių vietų:
pirma - jei mano neskiepytas vaikas kartais susirgtų sunkia forma ligų, nuo kurių nėra paskiepytas, tai turėčiau atlaikyti be galo didelį kaltinamąjį spaudimą tiek iš visuomenės, tiek iš artimųjų pusės, bet tikimybė, kad jie susirgs šių ligų sunkia forma yra šimtus, o gal net tūkstančius kartų mažesnė už tą, kad jeigu aš juos skiepysiu visomis vakcinomis, tai jie susirgs autoimuninėmis (tokiomis kaip cukrinis diabetas ir pan.), CNS (tokiomis kaip autizmas, epilepsija, dėmesio sutrikimai) alerginėlis ligomis, ar vėžiu.
antra - mūsų visuomenėje jau darosi sunku rasti vaiką, kuris būtų sveikas (konferencijose mums pristatoma nauja pasaulinė norma, kur 50 procentų vaikų yra alergiški);
trečia - jokie maisto priedai ir konservantai, įkvepiamieji nuodai, tokie kaip aldehidai, nėra įvedami tiesiai į kraują, apeinant natūralius organizmo apsauginius barjerus, esančius žarnyne, plaučiuose ir pan...

kol kas tiek. Į ląstelinius visos istorijos mechanizmus nesiplėsiu.
Norinčius ko paklausti, prašome parašyti į AŽ. rolleyes.gif
Atsakyti
Aš vieno daliko nesuprantu, kodėl visi gydytojai taip rupinasi musu kudikiais, ir kai tik pradedi sneketi apie skiepus neigiamai - prasideda ....supuola is visu pusiu, ziuri i tave, kaip i psichinius lygonius ir pradeda net reikalauti, kad padarytume visus skiepus.
Idomu, kodel niekas taip nepuola moters, kuri ryztasi daryti aborta, tevai alkoholikai gimdo nesveikus kudikius, veliau nesirupina jais, vaikai badauja ir jaucia nepritekliu. Taip pat ir narkopmainai bei vargingai gyvenencios DAUGIAVAIKES SEIMOS - toliau sau gimdo. Juk niekas ju nepuola, neaiskina jiems - Jus ka, pagalvokit, cia juk jusu vaikai. Jie gali gimti atsilike, invalidais, su fizine ar protine negalia. Niekam neidomu ka jie daro, nes akivaizdu, kad lygonines gauna didziulius kisius (parama) is vakcinatoriu (imoniu, gaminanciu vakcinas), taip pat Valstybe. Zodziu didziulis ratas, kur didziausia smugi, gauname mes - paprasti gyventojai.
As manau, reikia savo galva galvoti.
Jei gimdysiu antra vaika - neleisiu daryti jokiu vakcinu!!!
Atsakyti
SENA TEMA
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 03 16, 20:11)
Nežinau, ar teisingai supratot mano klausimą: buvo teiginys, kad skiepai nemažina sergamumo tam tikra liga, o tik( ir galbūt  biggrin.gif ) mažina komplikuotų atvejų dažnį. Taigi tymais, su 100iniu imlumu jiems turėtų  būti sergama taip pat kaip vėjaraupiais, nuo kurių neskiepyjama arba skiepyjama epizodiškai, tiesa  mirksiukas.gif

pas Usoni reikia klaust, jis pats neseniai ta per tv pasake. Nezinau kaip del tymu, bet kokliuso tai tikrai daznai pasitaiko.
Atsakyti
Yra gi ULAC statistika. Pvz. 2010 m. iš viso užfiksuota 19 kokliušo atvejų, o iš jų vaikų iki 17 m. -18 atvejų. Iš tų vaikų-14 paauglių.
2011 m. -30 atvejų, iš jų vaikų iki 17 m.-27. Paauglių-17 atvejų.
Kaimo vaikai mažiausiai serga.
Gaila, kad nerašo, skiepyti ar ne. Kodėl paaugliai daugiau serga?
O difterija 2010 m. niekas nesirgo, 2011 m. -1 atvejis (suaugęs).
Kodėl kai kuriomis ligomis daugiau serga, o kitomis mažiau?
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2012 03 17, 11:27)
Yra gi ULAC statistika. Pvz. 2010 m. iš viso užfiksuota 19 kokliušo atvejų, o iš jų vaikų iki 17 m. -18 atvejų. Iš tų vaikų-14 paauglių.
2011 m. -30 atvejų, iš jų vaikų iki 17 m.-27. Paauglių-17 atvejų.
Kaimo vaikai mažiausiai serga.
Gaila, kad nerašo, skiepyti ar ne. Kodėl paaugliai daugiau serga?
O difterija 2010 m. niekas nesirgo, 2011 m. -1 atvejis (suaugęs).
Kodėl kai kuriomis ligomis daugiau serga, o kitomis mažiau?

maziau tikekite tomis statistikomis, jos yra netikslios. blink.gif
Atsakyti
besidominčioms sveikata ir skiepais, manau, turėtų būti įdomus toks naujas dalykas - Nacionalinis sveikatos diktantas - http://www.saugoksav.../lt/top/testas/. bandysiu sudalyvauti, gal kas norės prisijungti ir savo žinias patikrinti 4u.gif
Atsakyti
Aš už skiepus, beje jeigu vaikas dar lanko daržely, tai manau jie ypač reikalingi
Atsakyti
Štai Jums nesiskiepyti: http://sveikata.dien...okliu-as-420050
Atsakyti