QUOTE(Laima.g @ 2012 05 17, 08:51)
Sveiki, sos mano sodui. Jis jau kokie 5 metai, bet kažkodėl jau dvi obelys ir viena kriaušė stabiliai išskleidžia lapelius ir kasmet nuvysta tiesiogine prasme. Mes vėl nuperkam naujas, pasodinam, ir pavasarį vėl tas pats. Šiemet išskleidė lapelius ir net žydėjo slyva ir kriuašė, bet abi numirė. Nesuprantu kas čia darosi???

Gal kam taip yra buvę???
Pas mus pastoviai taip, pasodinam medeli, prigyja lyg normaliai, paskui ir zydet pradeda, ir nuvysta... Kaip uzburta. Bet manau tiesos yra, kad dregna, nes mano sodas netoli ezero, pora kastuvų į gylį ir gali jau vandenį rasti...Is pradziu maniau, kad senieji sodo seimininkai tiesiog kokios chemijos pripylę, kad niekas viename plote is viso neauga: bandziau ir medelius, ir aktinidiją - tas pats: aktinidija net vaisius brandino ir liepa pradejo vysti ir nudziuvo...
Papildyta:
Ir dar, gal kas paprotins mane. Kai perki medeli, pardavėjas man nugenėjo visas mažas šakeles, ir nusipirki gryną lazdą su saknim. Pernai, kai vyras vienas pirko ir parvežė tokią slyvą, aš pakraipiau galvą, nors norėjos pasukioti pirštą prie smilkinio greičiau

, o šiemet ir pačiai perkant Auksi obelaitę man prie akių nugenėjo, ir vėl pasodinau "lazdą"...Ar čia taip normalu

, nes ta slyva "lazda" jau antras sezonas ir auga kaip lazda...