Aš obuolio pradėjau duot kažkur nuo 3mėn. maniškis buvo alergiškas tai labai neskubėjau su maistu
O ar taip jau butina duoti ta obuoli tokiam mazam leliui. Man atrodo, tai tiesiog reiketu dar palaukti.
nuo 3 mėn pradėjome pratinti prie prie obuoliuko, po to prie banano. mum taip gydytoja rekomendavo.
siaip tai visur tiek rasoma ir kalbama kad leliukui iki 6 men. uztenka tik mamos pieno, kad net keista jog okie klausimai kyla (t.y. apie obuolio davima). Idomu,kodel buvo nuspresta kad jo reikia? ir ypac 2 men. kudikiui? juk tokio amziaus vaikiukui dar tik tvarkosi virskinimas, ir be to obuolio pucia pilvuka ir pan. Esant reikalui primaitinimas pradedamas nuo 4 men. Manau, vaikuciui skaniausia mamos pienukas - uztenka pamatyti kaip maniske krykstauja pamaciusi kruti
o del pirktiniu sulciu - na ir kas kd uzrasyta jog nuo 9 sav. ar pan., tai dar nereiskia kad reikia duoti. firmos dirba savo darba, o mes turime pasirinkti kas vaikuciui geriausia.
o del pirktiniu sulciu - na ir kas kd uzrasyta jog nuo 9 sav. ar pan., tai dar nereiskia kad reikia duoti. firmos dirba savo darba, o mes turime pasirinkti kas vaikuciui geriausia.
QUOTE(ramsa @ 2006 04 18, 13:16)
siaip tai visur tiek rasoma ir kalbama kad leliukui iki 6 men. uztenka tik mamos pieno, kad net keista jog okie klausimai kyla (t.y. apie obuolio davima). Idomu,kodel buvo nuspresta kad jo reikia? ir ypac 2 men. kudikiui? juk tokio amziaus vaikiukui dar tik tvarkosi virskinimas, ir be to obuolio pucia pilvuka ir pan. Esant reikalui primaitinimas pradedamas nuo 4 men. Manau, vaikuciui skaniausia mamos pienukas - uztenka pamatyti kaip maniske krykstauja pamaciusi kruti
na, visos puikiai žinome, kad MP geriausias vaikui, bet ne visos mamytės turi tą laimę maitinti.
aš savo pipirui obuolio pagremžto daviau nuo 3 mėn, po to pridėjau ir bananą. Mum taip patarė gydytoja. tai pirmą mėnesį valgė su malonumu, vėliau vis mažiau norėjo. gal sakau skonis nusibodo
QUOTE(Indre_G. @ 2006 04 10, 16:14)
Sveikos mamukai, mano mazylei 2 menesiukai, norejau pasiteirauti ie paklausti jusu patarimu: ar galima nuo 2 menesiu vaikeliui duoti obuoliuko sultytes t.y. pagremzti ant saukstelio, paskui perspausti per merliuka ir duoti pries koki maitinima.
aciu
aciu
Tikrai negalima duoti nieko iki 4 mėn ar pusės metų, nes toks maistas vaikui per sunkus, apkraunama jo virškinimo sistema. Pasiskaitykit bet kokią knygą, rasit tik tokią informaciją. O ypač obuolį duoti pavojinga - garantuoti pilvo diegliukai.
QUOTE(Indre_G. @ 2006 04 10, 15:14)
Sveikos mamukai, mano mazylei 2 menesiukai, norejau pasiteirauti ie paklausti jusu patarimu: ar galima nuo 2 menesiu vaikeliui duoti obuoliuko sultytes t.y. pagremzti ant saukstelio, paskui perspausti per merliuka ir duoti pries koki maitinima.
aciu
aciu
Negalima griežtai, jie dar neturi fermentų, kurie skaidytų obuolį
Mums daktarė sakė kad bus galima po truputį primaitint nuo trijų mėnesių,nes geriam mišinėlį su soja. O šiaip turėtu tikrai užtekti pienuko ar mišinuko, nereikia niekuo primaitinti. Juk pilvuką pučia vaikams nuo visko. Spės dar prisivalgyti
Niekaip nesuprantu mamyčių, kurios skuba duoti kietą maistą. Jei trūksta MP, tai tam yra mišinukai
O ypač tokiam mažam leliukui...
As savo dukrytei daviau ragauti obuoliuko nuo 4 men ir 1 sav.
Duodu kone kasdien: pradejau nuo visai ant saukstuko galo pagremzto obuoliuko, o dabar jau galima sakyti kokius 3 saukstelius duodu.
O va siandien jau daviau ir banano paragauti
Ji visai megsta, nespjauna lauk
Tuos vaisiukus duodu tik kad prie kitokio maisto skonio pamazu priprastu, o siaip MP maitinu.
Duodu kone kasdien: pradejau nuo visai ant saukstuko galo pagremzto obuoliuko, o dabar jau galima sakyti kokius 3 saukstelius duodu.
O va siandien jau daviau ir banano paragauti
Ji visai megsta, nespjauna lauk
Tuos vaisiukus duodu tik kad prie kitokio maisto skonio pamazu priprastu, o siaip MP maitinu.
QUOTE(Indre_G. @ 2006 04 10, 16:14)
aciu
aciu
Kyla klausimas ar tu pati maitini, ar misinuka duodi. Jei maitini pati, tai iki puses metu nieko duoti nereikia. Man nenuskilo, pienas baigesi po menesiuko
As tai savo leliukui nedociau. Pas jos ir taip dar tokio amziaus viduriukai nevisai susitvarke, o dar ir pasenusiu oboliuku duot ar sulciu. Juk tokiame amziuje jam pilnai uztenka MP arba misinuko.