QUOTE(given444 @ 2012 04 29, 10:15)
Bet tai isivaizduokit myletis per gyvenima vos kelis kartus per vaisingas dienas

(cia as labiau matau moters isnaudojima,nebent ji labai aistringa ir jei kiekviena diena vienodai gerai), o visa laika per nevaisingas

TAi gal del to ir nuklysta zmones nuo to plano, gal netingi , o gal laaabai norisi
Viska teisingai rasot, ka reikia daryti, bet sutikit, tai ne kiekvienam.
Nezinau kaip dar jums aiskiau pasakyti. TAip sutinku, kad sis metodas geriausias is daugumai zinomu, jei yra
labai svari priezastis nepastoti.
Visokiu priraset o, kas, jeigu. Tai va tada jei kas ir ziuri pagal situacija, nereikia prisiplanuoti visokiu baisumu ir kitus gasdinti, mirtimis ir t.t. (siaip mano mociute 7 pagimde rasiau, o kiek daznai mylejosi neklausiau

)Ir gal atidizau skaitykit, jei jau diagnuozuojat, per atsuma

Nu nesimylejau su vyru nuo pirmos dienos ir tikrai pradzioj dar vaiku nenorejau. Jei pasakysiu taip, kad kai atejo noras pagimdyti vaikeli, pastojau per 2 men

gal aiskiau bus?
Kodel jums taip sunku suprasti, kad gal yra zmoniu norinciu daugiau nei 3 vaikai? Ar tai neimanoma jusu nuomone?
Pagal tai ka rasote matau, kad nelabai isigilinote ir visikai nesupratote tu mokymu, nezinau tiesa, apie kokius cia mokytojus konkreciai rasote
Bet tai kaip as viska suprantu yra taip,kad nuo pacio zmogaus viskas priklauso, bet nei jis kaltas, nei nuodemingas, o juo labiau ne pranasesnis uz kitus, bet kokiu atveju, visi mes Dievo vaikai ir visi lygus, pas vienus viena patirtis, pas kitus kita....ir siaip Dievas - visko centras...
TAip galima viska paaiskinti, kiekvienos ligos=sveikatos, nelaimes-laimes priezasti, ji yra, sis passaulis nera chaotiskas ar kazkoks netyciukas, paziurekit i fiziku formules gramas i grama, suskiaiciuta viskas zemeje, jei jus ar as to nesugebam, tai nereiskia,kad tai neimanoma. Zmogus gyvena ne viena gyvenima sioje zemeje -daug , taigi ir persinesa is vieno i kita visa savo informacini lauka...Ir nera kazkokiu bendru priezasciu, kiekvienas pamokas gaunam individualiai ir kiek zmoniu, tiek gali buti skirtingu variaciju....Todel nesigilinkt per daug i isore, sakot mafiozas, nusiklatelis- neserga, okodel ,manot,kad jau butinai turi sirgti, cia naivus mastymas, tipo va blogai pasielgia -dabar tau dievulis infarkta ar vezi atsius, reikiakonkreciai matyti visa vaizda to zmogaus subtilu plana, dvasia gal jam pakankama pamoka bus sedeti kalejime, gal kitam gyvenime uzmokes savokaina, bendrai cia nieko nesusakysi.... bet gal tikrai nesipleskim tema ne apie tai
P.S>
ir del ivaikinimo kazkodel viska ne taip supratot, atrodo aiskiai rasiau, kad galima pamilti svetima ,kaip savo, bet jis vistiek nebus jusu biologiskas vaikas> taip rasiau pabresti, kad ar sperma skolintis ar isivaikinti nera didelio skirtumo...

kur jus radot, kad teigiu priesingai ?
As nemanau, kad vaiku gimdymas-tai ego tenkinimas, juk suteikiamas sansas gimti zmogui, o tie kurie gime, jau gime, jie savo sansa jau gavo. GAlima jiems suteikti geresnias gyvenimo salygas, duoti meile, man irgi grazu, kai zmones sugeba svetima vaika kaip savo myleti. GAlima padeti moterims, kad jos neatsisakytu vaiku, ar nenuzudytu per aborta daug graziu darbu galima sioj zemej atlikti ir svarbiausia visk adaryti su meile, va jos ir mokinames
Papildyta:
QUOTE(Eleina @ 2012 04 29, 23:22)
jus jau painiojates. ne i mano klausima turejot atsakyt, i Montekristos

as jums klausimu neturiu. man daugiau maziau ir taip viskas aisku.
Brangioji, o sitas jusu sakinys:kodel neatsakot i Montekristos klausima? kaip vadinasi teiginys ar klausimas?neatsakykit, jau pole ciudes gaunasi, pacios duodat klausimus, nebeatsimenat apie ka, gavusios atsakymus akis vartot-oi ne i tema, kazko i tema parasyt neparasot.....
Papildyta:
QUOTE(Neta& @ 2012 04 28, 21:07)
Jau man net juokinga,kai tu uzsiciklinai del spiraliu,tableciu ir t.t. Ir prie ko cia pasekmes,temos pavadinime "vyro gyvenancio pagundoje-dilema
"(loginis sprendimas),o ne pasekmiu analizavimas
Taip sugadinti tema
dar viena drauge

o kur jus tai matote parasyta, cia juk pacios toks poziuris?ar autorius raso,kad ne i tem mes cia rasom ?
GAlu gale kreipkite ta tema i tema

Mano nuomone, kad padaryti logini sprendima, reikia pirmiausia pagalvoti apie savo veiksmu pasekmes. O kaip jus darote loginius sprendimus?
Papildyta:
QUOTE(Montekrista @ 2012 04 28, 20:43)
kaip man sunku. Lyg ir domina Ados pozicija, bet tos istisos mintys, nesudelioti akcentai...keliais sakiniais gio galima viska...ka?
Dziaukciaus, jei sugebeciau

trumpinu, kiek galiu ir taip labai daug apmastyti reikia, kad zmogui atsakyti, o vat atsakai ir vis tiek ne taip supranta

geriau gyvai bendrauti, nes cia prisidedam ir savas nuotaikas, mintis ir t.t.
(pagalvojau apie zodzio trumpinu kita reiksme

)
Papildyta:

+2012 04 29, 11:49-->
QUOTE(hi

@ 2012 04 29, 11:49)
Dėl kitko plius minus pritariu, bet dėl šito vis tik replikuosiu - dar būna ne tik "kaltė", bet ir
labai sąmoningas noras turėti daugiau.
O jei
žmogui spriralės abortyvinio poveikio galimybė (reali, maždaug 4 kartus per metus), ar jei tai hormoninė - dar ir
natūralaus ciklo iškraipymo, ovuliacijos slopinimo, na iš esmės vertimo organizmo dirbt ne taip kaip jis sveikai dirbtų tėra baubai,
tai vargu ar tą požiūrį ir pakeisi kol pats nenorės tuo pasidomėt be išankstinio nusistatymo.
Kam patogiau, galvot, kad tai baubai, na ir galvokit sau. Bet štai "o mums niekas nesakė, negirdėjom apie tai" nebėra gi. Žmogus objektyviau renkasi, kai turi daugiau nei vienpusę informaciją. O ar į ją nusispjaut ir "baubint" išsikėlus kitokius prioritetus (kaži kokius?) jau kiekvieno asmeninio pasirinkimo klausimas.

Butent, kazkaip sunku labai kai kam suprasti, kad gali noreti daugiau vaiku.
Toks pastebejimas, kai laukiausi, Lietuvoje man daugelis sake, nu va pavargsit dabar...nu suzinosi, ka reiskia vaikus auginti:bemieges naktis ir t.t.rba tradicinis :uz ka i mokslus reiks lesti (atrodo is kart i Harvarda ruostusi siusti

) Airijoj man sake: kokia tu laiminga, Dievas tave laimina
Aplamai Lietuvoj labai "madinga "gasdinimo kultura, per TV , visuomeneje, seimoje, bendraujant su vaikais, mokykloje ir t.t. vis prisigalvojam baubu, kad pasigasdint. GAl is cia ir musu daugelis problemu?
Dziaugiuosi,tik ,kad vis daugiau jaunu seimu renksi pozityvesni gyvenima, prieraisiaja tevyste ir pamazu daugeja vaikuciu ir jiems ir mamoms vis daugiau skiriama demesio