Ačiū Alezee už patarimus
Kol kas jie labai gražiai auga ir žaliuoja. Laikas nuo laiko patręšiu, karštesnę dieną išnešu į lauką ant saulės. Sugalvojau persodinti, nes iš apačios pažiūrėjus per skylutes jau matosi šaknys. Nelabai žinau kiek jie ten tų šaknų turi turėti
Nuotraukėlę įdėsiu šiek tiek vėliau
QUOTE(j-urgit-a @ 2012 07 18, 16:15)
Alezee, kokiom trasom tresei ir i kokia zeme?
mano adeniumu kazkokie lapai pasvieseje, nera tamsiai zali, tokie sviesiai zali, reik jau trast kazkuom
Ebay pirkau zeme kaktusams ir sukulentams, tai ten kokoso pluostas, kokoso durpes ir perlitas, tada dar truputi humuso imaisiau ir dar perlito pridejau. O tresiau bonsu trasomis, nes tada geresniu neradau, tik lietuviskame vertime raso, kad tai kaktusu trasos, tai nezinasu, ar 2+4+6 cia ju tikra sudetis ar ne ta etikete priklijavo).
Kuo skirasi perlitas nuo vermikulito?
Kaip suprantu abiejų savybės panašios - kaupia vandenį. Kurį geriau naudoti sodinant adeniumus?
QUOTE(*Debesiuke* @ 2012 07 19, 18:03)
Kuo skirasi perlitas nuo vermikulito?
Kaip suprantu abiejų savybės panašios - kaupia vandenį. Kurį geriau naudoti sodinant adeniumus?
Neguglinau, bet vizualiai, tai vermikulitas prisigeria vandens kaip kempinele bei sarmina substrata, o perlitas labiau smulkius akmenukus primena, padeda isisaknydinti, didina substrato puruma ir pralaiduma vandeniui, i orchideju substratus deda abieju, bet adeniumams visur rekomenduoja perlita.
Pas mane ir ant perlito, ir vermikulito pakuočių lygiai tas pats parašyta, palaiko drėgmę, dezinfekuoja ir gerina oro cirkuliaciją. Bet aš pagrinde perlitą naudoju, nes kiek suprantu, vermikulitas daugiau vandens sugeria, o aš visada viską perlieju, tai man reik kad greičiau pradžiūtų
Pradžioje pirkau ir maišiau vermikulitą. Dabar geriau bandysiu perlitą
Parodau savo augintinius
Parodau savo augintinius
Is stuomens ir is liemens
labai dailus
Pagal mane tik zemiu mazoka indeliuose
Pagal mane tik zemiu mazoka indeliuose
Dėkui už pagyras
Mažokai žemių, šaknys per apačią jau lenda
Todėl ir galvoju bandyti persodinti, kol dar ne ruduo
Sakykit, kokias žemes naudojat? Sėjinukam ėmiau maždaug po lygiai: kaktusų žemė, vermikulitas ir kokoso durpės. O kaip daryti su jau paaugusiais? Gal reikia riebesnės žemės?
Nors adeniumai vadinami Dykumų rože, tai turėtų smėlyje augti
Mažokai žemių, šaknys per apačią jau lenda
QUOTE(*Debesiuke* @ 2012 07 19, 19:44)
Pradžioje pirkau ir maišiau vermikulitą. Dabar geriau bandysiu perlitą
Parodau savo augintinius

Parodau savo augintinius

kokie groziai,kiek jiems laiko?
Sėti kovo 1 dieną
Gerokai ūgtelėjo per karščius ir gal dar trąšos savo padarė. Šiaip pastebėjau, kad jiems labai patinka šiluma ir nežinau kaip jie pas mane žiemą ištvers, kai būna tik 17C
QUOTE(*Debesiuke* @ 2012 07 20, 13:15)
Sėti kovo 1 dieną
Gerokai ūgtelėjo per karščius ir gal dar trąšos savo padarė. Šiaip pastebėjau, kad jiems labai patinka šiluma ir nežinau kaip jie pas mane žiemą ištvers, kai būna tik 17C 
Iki 10 dar turetu istvert
Kukū, greit išlendat pasirodyti savo naujų augintinių
Pas mane trys skirtingi (iš trečio bandymo) sudygo, tai skamba džiugesio varpai