QUOTE(Baltike @ 2006 04 19, 09:33)
Beje, ar kas bandėte vežioti ant dviračio metų neturinti vaikiuką? Įmanoma? Kalba eitų tik apie gerus dviračių takus ir nedidelius atstumus, nes mano atžalėlės ant tėvelių dviračių jau nebesutelpa, tad 5-mečiui tektų minti savarankiškai.
Kaip tik šį savaitgalį saviškį pirmą kartą vežėm (jam 10 mėn). Viskas gerai. Šiaip ant mūsų kėdutės tik max svoris nurodytas, o min - tai net

Man atrodo, kad tik pats vaikas jau gerai sedėtų, kad gerai tritvirtintas diržais būtų, kad kojytės jau pasiektų tą kojyčių prisegimą.
O čia dar biškį info, kaip mes pirkom, gal kam pravers
dėl kedutės - nu mes prieš pirkdami 3 parduotuvėse apsilankėm, tai išsikonsultavo mus kaip reikiant, galiu pasidalint patirtim.
Pirkom Žukausko (atrodo) gatvėj, į kairę nuo Žimūnų Banginio ta parduotuvė, antram aukšte, dviračių Takas ar kaip. Kainavo 132. Tvirtinasi prie rėmo (paaiškino, kad tokios yra geresnės nei tos, kurios tvirtinasi ant bagažinės). Dainius va sako - sakyk, kad šita pati geriausia

Kiek išbandėm.
Taip pat yra tokių, kur tvirtinasi ant rėmo priekyje, bet taip mažiau saugu (nors mamai gal patogiau vaikiuką prieš save turėt) ir vėjas labiau vaikui užpučia. Tų tvirtinamų ant užpakalinio rėmo yra kelių rūšių - visai paprastos (apie 100 lt), bet jos būna gana žemos, ir vaiko galva lieka neapsaugota, yra tų vidutinių (100 su kapeikom), čia kaip mes pirkom, jos biškį aukštesnės, tada mažam vaikui net šalmo praktiškai nereikia, kol galva neišlenda. Ir dar būna tokių mandrų (apie200lt), kur reguluojasi kedutės kampas - nu tada įtariu, miegot vaikui patogiau, kai labiau atlenki.
Šalmų yra ir tokiems mažiems kaip mūsiškiai. Kainuoja nuo 20 iki 50 lt. Skirtingi pardavėjai įvariai sako, ar jo reikia - vieni, kad reik, kiti, kad ne, jeigu vaiko galvytė dar neišsikiša iš kedutės atlošo. Bet aš jaučiu, mes vis dėlto pirksim, kažkaip nelabai man saugiai atrodo, kai vaiką tik tie diržiukai laiko. Ten aišku, taip paprastai jų neatsegsi, bet o jeigu ką...
Nu ir aišku, reiks nupasakot, koks jūsų dviratis (ar gale trosas neina, ar rėmas laisvas), kad galėtų pasakyt, ar t.t. kedutė tiks.
Bje, vaikai ant tos kėdutės gana greit nulūžta, tai man jau atrodo, kad mums reikės apie kokią pagalvę galvot, nes galva taip nusvyra į priekį