Sveikos, mergaitės, aš jau po viso šurmulio. Dėkoju už jūsų patarimus ir pasiūlymus. Šventė, manau, pavyko, nes širdyje gera vien dėl to, kad buvo žmonių, kurie ir pirmąjį vakarą , ir antrą dieną priėję dėkojo už gražią šventę. Gaila, kad neapsiėjo be nesklandumų, nors buvau garantuota, kad viskas pavyks puikiai.
Išlydėjimas iš jaunikio namų buvo gražus, sakiau mamai gražius žodžius, pas jaunąją viskas taip pat pavyko, jaunikiui įėjus pro vartelius reikėjo pasiimti paukštelio atneštą meilės priesaiką ir lede įšaldytą raktelį nuo uošvių durų, aš visiems vyrukams uždaviau keletą juokingų mįslių, kad patikrinčiau jų sąmojingumą, tada jaunikis įėjęs turėjo pasirinkti stiklinę su gėrimu, kad paskytų, kokį gyvenimą žada žmonai.Prie jaunosios kambario durų jis skaitė savo meilės priesaiką, kad jaunoji nepersigalvotų dėl tekėjimo, o kai jau įėjo į kambarį, jam jaunoji sakė meilės žodžius, pasipylė bučiniai,puokščių dovanojimas, piršlio juostos rišimas, pulko poravimas, tostai už tėvelius, palaiminimas ir į kelionę.
Buvom CMB, ten nieko ypatingo, išėję pasifotografavome, negėrėm šampano, nes laukė kelionė į bažnyčią, ji buvo kitoje vietovėje.
Bažnyčioje laukė svečiai, mes su jaunikiu ir pulku išsirikiavę gražiai laukėm jaunosios, jaunikio mama buvo pasirūpinusi bažnyčios puošyba, tai atrodė super, gėlių gražumas, kaspinų

tada jaunąją atvedė tėtis, o jai žiedlapiais kelią barstė 3 mažos mergaitės ( dukterėčios ir jaunikio sesutė), kunigas labai gražiai kalbėjo, puikų pamokslą sakė, sveikinimo žodžius,labai gražiai giedojo vietinės mergaitės, kartu grodamos gitara, o kur vargonų garsai

Jaunuosius išeinančius pasitiko žiedlapių konfeti, plojimai, leidom helinius balionus, prie kurių buvau prikabinusi išlankstytus balandžius, jaunieji galvojo bendrą svajonę. Įteikėm su piršleliu labai gražias pirmąsias taures, jos buvo graviruoto ir linkėjom, kad iš jų gertų šampaną tiksvarbių šeimyninių švenčių metu. Žinoma , buvo daug sveikintojų, visi pasivaišinome šampanu, užtrukome ilgokai. vykstant į gamtą` sustojome prie nedidelės kaimo parduotuvėlės, daviau 20 lt. ir sakiau, kad nusipirktų pirmą šeimyniniį pirkinį. Visiems tai buvo nematyta, labai patiko, juoko iki ašarų, žodžiu, rinkosi visko, bet nusipirko kibirą ir dar grąžos liko, kurią liepiau suberti į taupyklę. Buvo nešimas per tiltą, sakiau palinkėjimus į bendrą kelią, rakinom pasagą širdeles, vieną raktelį pasiliko priršlys, kad reikalui esant, galėtų vėl užrakint spynelę.
Gamtoje turėjome tik valandžiukę, tai užkandom , po taurę šampano pakėlėm, pasifotkinom, jaunieji savo šeimos receptą kūrė , o pulkas patarimus rašė: pabroliai jaunikiui, pamergės- jaunajai.
Ir štai prasidėjo mano košmaras

Su muzikantais viską buvau prieš mėnesį suderinusi, jie žinojo mano scenarijų, prižadėjo mikrafoną, o vos atvykau, viskas apsivertė aukštyn kojom, jau vienu metu maniau, kad tuoj ašarot pradėsiu.
Jauniesiems buvau paruošusi iš juostų supainiotus 3 keliu, kurių gale užrašai: matriarchatas, patriarchatas, demokratija ( čia iš jūsų skolinta mintis), perspėjau jaunikį, kad keliais žingsneliais jaunoji pereis, tiek kartų gyvenime bus neištikima. Jis padarė kaip reikia, ant rankų pernešė demokratijos keliu. Tada sudaužė lėkštę, norėdami sužinoti vaikučių skaičių. Muzikantai garsiai komentavo, kad nesupranta, kas čia per labirintai ir pakišo nusibodusią lėlę vystymui ( bent jau nuplovę būtų) ir kulbės kapojimą.
Tėveliams buvau sakiusi, kad lauktų su duona ir druska prie durų, tai muzikantai juos nugrūdo į pastato vidų, man mikrafono nedavė pasakyt prasmingus žodžius,gerai, kad esu balsinga, tai ir be mikrafono girdėjosi, bet svečiai nieko nematė, visi stovėjo kieme, o tuo metų muzikantai pulką reketavo. Žodžiu, pasiutusi buvau baisiai.
Jiems labai nepatiko, kai mes ėmėmės onociatyvos, sveikinimo ceremoniją perkėlėm į kiemą, ten vietos daugia buvo, o jie noprėjo viduje, o ten žmonės būtų lipę vieni kitiems antš kojų. Buvau paruošusi gražią dėžutę vokeliams, kad nereikėtų jaunikiui skvernų savo tampyt. Žinoma, pasveikinom su vyru pirmi, parodydami pavyzdį. Muzikantai caksėjo, vos tik prieidavom
Atsisėdus prie stalo prasidėjo..... Geriam už jaunuosius, geriam už tėveliu, svečius, pulką ir........ Gal kokius 7 kartus be pertraukos. Per pertraukėję vienas iš svečių sakė, kad per pirmą pusvalandį galima buvo ir nusilakti. Kai pamačiau tokį dalyką, jau vadžias ėmiau į savo rankas. Jie net neleido iš pat pradžių stalo komendantų išrinkt.Su vyru per pykčius išsireikalavom žodį, o vos tik pakliūdavo mikrafonas, stengėmės kuo ilgiau užlaikyt. Visiems patiko netikro liudijimo skaitymas, sulaukėm šurmulio, kurio tikėjomės, tada paklausiau jaunosios, ar ši žino savo pavardę ir ją užkonservavom ir atidavėm tėveliui saugoti. patiko komendantų rinkimas, buvo kriauklytės švilpukai ir darbo pažymėjimai, o seselei bei ugniagesiui, stikliukai, meilės ministrams prilipdžiau leliukus, policininkui ranką - muštuką. Vietoj piršlelio ožio ir piršlienės ožkos, paleidom bučinių dėžutę, kad jaunieji pasimokytų ir iš svečių.
Žodžiu, toliau viskas vyko ne pagal scenarijų, nes muzikantai neleido, tai nusispjoviau ir pamaniau, kad tegu daro, kaip nori. Svečiams nusibodo jų dainuškos ir blevyzgos, pradėjo vaikščiot į lauką, mes taip pat, labai smagiai juokavom visi, o mudu su MB esam kalbūs, tai daugelis svečių bendravo su mumis kieme, prie alaus stalo.Muzikantai prarado kontrolę, nes kviečia svečius už stalo, niekas neina. tai 11 val. atėjo jau su manimi tartis, ką veikti, nes, neva, piršleliai vadovauja šventei. Žinokit, atsisukusi visų svečių akivaizdoje leptelėjau, kad čia jie vadovauja,kad buvo viskas susitarta ir tegu daro ką jie nori. Pasimetė žmogelis, pasipylė atsiprašymai. Tada griežtai susakiau, ką ir po ko darysim, su viskuo sutiko. kai ėjau šaltų ugnelių į patalpą, girdėjau, jų komentarus tarpusavyje, piršlienė tikras kirvis.
kai pasistatėm juos į vietą, viskas vyko kaip iš pypkės. Buvo gražus jaunųjų valsa, svečiai degino ugneles, rišom jauniesiems juostas ant rankų, buvo fejerverkai, dangaus žibintų leidimas.Įteikėm jauniesiems piršlio universiteto diplomus, sulaukė daug ovacijų, tada įteikiau šeimos vyro ir žmonos reikmenis. Vyrui - kepuraitė su snapeliu, žaislinį plaktuką ir alaus bokalą, medicininę kaukę ant burno, kad ją uždėtų žmonai, kai ši labai barsis.o žmonai - papuoštą plaukų lankelį, žurnaliuką ,, Paragaukime, nagų lako, veido kaukę ir dildę. Vėliau įteikėm ir lauknešėlį miegui. ( med. kepuraites, kad šukuosenų nesusigadintų, med. chalatą, kad apsivilktų, jei tektų duris atidaryti besibeldžiantiems, rankšluostį prakaitui valyti, mėtinius ledinukus, jie buso tokios dėžutėj kaip prezervatyvai,energet .gėrimo ir meilės simfoniją, ją piešiau ant paklotės.
Buvau paruošusi švilpukus pabroliukams ir kvepalų mėginukus pamergytėms, bet nepavyko paduoti, nes jie labai greit išsilakstė.
Antą dieną muzikantai padarė rytinį žadinimą, vėliau ir vėl su savo taurelių kilnojimu, tai ir vėl teko nustvert mikrafoną, tadaparodėm visiems pėdutes pro rakto skylutę, visi labai juokėsi, atnešė pabroliukai jaunųjų sūrų suspaustą, labai svečiams patiko, nes buvo beveik 5 kg, žinoma, skonis pasakiškas,vos jaunieji suraikė, tai tik parūko. Pirmą dieną nepavyko pažadų torto panaudot, tai padarėme antą dieną, svečiai buvo sužavėti, nes kiekviena dėžutė liko jiems dovanų, joje buvau įdėjusi po vestuvinų jaunųjų saldainiuką, užrašiau ant jo- ačiū, kad buvote su mumis. Svečiai labai noriai skaitė pažadus jauniesiems.
Žodžiu, nusiteikėm linksmintis, pasilinksminom, tik gaila, kad nebuvo viskas sklanu. Neavyko pažaisti nė vieno mano pasiruošto žaidimo. Labai pergyvenau, dėl atsiliepimų, bet svečiai dėkojo, o ir jaunieji skambino džiaugėsi mumis, daugeliui atrodė, kad mes jau ne pirmose vestuvėse piršliaujame.
Muzikantai tiek pirmą vakarą, tiek visą sekmadienį vos tik rasdavo galimybę, tiek mūsų atsiprašinėjo, teisinosi, kad labai užimti ir užmiršo susitarimus ir t.t
Tai štai kokia mano pirmoji patirtis. Tiesa, buvau padariusi ir laikraštuką, tai greit jį išgraibstė, jaunieji prašė, kad jiems atspausdinčiau, nes neteko