Įkraunama...
Įkraunama...

Būsto paskolos palūkanos

kaip litas gali nuverteti, jei jis priristas prie euro? g.gif
Atsakyti
QUOTE(džiaugsmelis @ 2007 05 31, 22:23)
kaip litas gali nuverteti, jei jis priristas prie euro? g.gif

Jis kiekviena diena vis nuverteja biggrin.gif
Gali devolvuoti lita ir viskas mokesi pvz 5 litus uz 1 euro ir grazu bus
Atsakyti
Sveiki,noriu ir as pasidalinti savo reikaliukais su banku. smile.gif Pries 2 metus paimem busto paskola,dave 1,0 marza ir kintamos palukanos,viskas viksta Hansa banke. Per dvejus metus mokejimas uz kredita isaugo daugiau nei 100 lt. Siandien buvau banke ir parasiau prasyma uzfiksuoti palukanas 5 metams.Nezinau ,ar gerai padariau g.gif ,baisoka kazkaip su tais kilimais tu viliboru ir liboru darosi. Emem eurais,litais Hansa banke nefiksuoja. Turiu dar klausima toki,gal kas gali atsakiti,ar keiciant saligas dabar as galiu prasiti mazesnes marzos ? Dabar sutarties saligu keitimas kainuos apie 400 lt.Kazkaip vadybininkes nelabai ka ir patare,ar bijo jie ar tingi,nes apie marzos susimazinima nieko nepasake.
Atsakyti
QUOTE(MamaI @ 2007 06 08, 17:53)
apie marzos susimazinima nieko nepasake.

tai jie nieko ir nesakys apie marzos mazinima, jiems aktuoliau kai ji didesne, nuo to bankas ir uzdirba, pati turi kalbeti apie tai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringa @ 2007 06 08, 19:26)
tai jie nieko ir nesakys apie marzos mazinima, jiems aktuoliau kai ji didesne, nuo to bankas ir uzdirba,  pati turi kalbeti apie tai  smile.gif

Aciu,leksiu pirmadieni i banka,jei nebus dar velu. smile.gif
Atsakyti
Gal kas galetumėt patarti. Prieš 3 metus Hansoj ėmėm būsto kreditą 100000 Lt, marža 1,85 proc, šiandien nuvažiavom pas paskolos vadybininkę pakalbėti dėl maržos sumažinimo... g.gif Tai prieš tai bent kažką atrodo susigaudžiau, o kai pribūrė tai jau dabar nieko nebesuprantu.... verysad.gif Vienu žodžiu pasakė, kad realiai mums marža gali sumazinti tik iki 1 proc., bet iš esmės tai mums nieko nekeis, nes tada metinė palūkanų norma sumažės tik 0,1 proc. blink.gif Tai paaiškinkit man taigai, kaip sumažinus maržą 0,85 proc. metinė palūkanų norma sumažėja tik 0,1 proc ?? blush2.gif g.gif Nu niekaip nesuprantu, o ji kaip pradėjo piešt kažkokius krengelius, kai paprašiau paaiškint tai išvis verysad.gif Galų gale pareiškė, kad mum vienas kelias susimažint yra, tai pakeist sutartį į eurus ir užfiksuot 5 m., bet kažkaip jaučiu, kad kažko vistiek nedasakė.....
Atsakyti
sveikos, gal galit ir man paaiskinti, pvz.mes ir turim pasieme busto paskola,palukanos kintamos. sutartis 15metu, ir jei daba praejus tik metams as noriu sumoketi visa paskola, tai man tuomet reikes moketi ir visas palukanas ar ne? Kazkaip kai emem paskola aiskino, kad imant vienokias reikia iki galo sumoketi, kitokias nereikia,palukanas reikia sumoketi tik iki tos dienos kai sumoki, tai kuriuo budu moki tik iki tos dienos.
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2007 06 14, 13:59)
sveikos, gal galit ir man paaiskinti, pvz.mes ir turim pasieme busto paskola,palukanos kintamos. sutartis 15metu, ir jei daba praejus tik metams as noriu sumoketi visa paskola, tai man tuomet reikes moketi ir visas palukanas ar ne? Kazkaip kai emem paskola aiskino, kad imant vienokias reikia iki galo sumoketi, kitokias nereikia,palukanas reikia sumoketi tik iki tos dienos kai sumoki, tai kuriuo budu moki tik iki tos dienos.

kaip tik imu paskola ir del sito su banku taremes...is tikruju tai derybu objektas paskolos grazinimas anksciau laiko, jeigu nieko apie tai nekalbejot imdami paskola- issitrauk paskolos sutarti ir pasiskaityk... ax.gif bankai daznai nori, kad is anksto atiduodama paskolos dalis butu ne didesne nei 30 proc visos paskolos likucio per metus. jeigu nori atiduoti visa 100 proc paskolos- mokesi kazkokia bauda. Kokia bauda- turi buti parasyta jusu sutaryje...palukanu tau nereiks moketi, bet ta baudos proc.-taip, reikes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Burunduke @ 2007 06 08, 17:57)
1. Vienu žodžiu pasakė, kad realiai mums marža gali sumazinti tik iki 1 proc., bet iš esmės tai mums nieko nekeis, nes tada metinė palūkanų norma sumažės tik 0,1 proc.  blink.gif  Tai paaiškinkit man taigai, kaip sumažinus maržą 0,85 proc. metinė palūkanų norma sumažėja tik 0,1 proc ??  blush2.gif  g.gif Nu niekaip nesuprantu, o ji kaip pradėjo piešt kažkokius krengelius, kai paprašiau paaiškint tai išvis  verysad.gif
2. Galų gale pareiškė, kad mum vienas kelias susimažint yra, tai pakeist sutartį į eurus ir užfiksuot 5 m., bet kažkaip jaučiu, kad kažko vistiek nedasakė.....

1. Situ skaiciavimu nelabai supratau, gal tiesiog reikejo paprasyti, kad atspausdintu detalu mokejimo plana-menesiais ir matytumet skirtuma, kuo jis bus pasikeites nuo dabartinio... g.gif
2. man atrodo, kad tai nebutu jums palankus variantas- del euru, o ypac del uzfiksavimo 5 m. blink.gif permoketumet bankui ojoj kiek ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sekretore @ 2007 06 15, 02:54)
kaip tik imu paskola ir del sito su banku taremes...is tikruju tai derybu objektas paskolos grazinimas anksciau laiko, jeigu nieko apie tai nekalbejot imdami paskola- issitrauk paskolos sutarti ir pasiskaityk... ax.gif bankai daznai nori, kad is anksto atiduodama paskolos dalis butu ne didesne nei 30 proc visos paskolos likucio per metus. jeigu nori atiduoti visa 100 proc paskolos- mokesi kazkokia bauda. Kokia bauda- turi buti parasyta jusu sutaryje...palukanu tau nereiks moketi, bet ta baudos proc.-taip, reikes  4u.gif

na as buvau pasiemus 40000lt, sumoketa bankui dar tik 3600 kazkur,puse is ju palukanos, kazkur 1800,tai dar liko apie 38ooolt negrazino kredito,tai tu nori pasakyt kad nuo tu pinigu man nebeskaiciuos palukanu?kad tik ta mokesti nuo tos sumos 1.5proc sumokesiu ir tiek? kazkaip nerealu salyciau g.gif
Papildyta:
ir dar esat ka nors girdeja apie tai-kai emiau paskola jos reikejo butui, na aisku paskola tik dalis buto kainos, taciau jis kaip ir ikeistas bankui, dabar noriu ta buta parduoti ir pirkti nama,tai kaip man reikia daryti, parduoti ta buta,ismoketi visa kredita, nes kitaip jo negaliu parduoti, ar imanoma kiap nors kad ta kredita pervestu ant namo?kad ikeistas butu jau nenamas o butas?
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2007 06 14, 16:29)
na as buvau pasiemus 40000lt, sumoketa bankui dar tik 3600 kazkur,puse is ju palukanos, kazkur 1800,tai dar liko apie 38ooolt negrazino kredito,tai tu nori pasakyt kad nuo tu pinigu man nebeskaiciuos palukanu?kad tik ta mokesti nuo tos sumos 1.5proc sumokesiu ir tiek? kazkaip nerealu salyciau g.gif

1,5 proc.? as galvojau, kad baudos mokestis yra didesnis, bent jau dabar g.gif Taip, palukanu nebereiktu moketi, nes juk grazini paskola...Bet baudas tai turesi moketi...Tavo paskola labai maza, uztat ir bauda bus nedidele ax.gif Dauguma bustui ima paskolas 10 kartu didesnes, tad ir bauda butu daug didesne 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(renatuxaass @ 2007 06 14, 16:29)
taciau jis kaip ir ikeistas bankui, dabar noriu ta buta parduoti ir pirkti nama,tai

jeigu butas vis dar ikeistas, turi kreiptis i banka... tik su jo sutikimu galesi buta parduoti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sekretore: 14 birželio 2007 - 17:46
QUOTE(Sekretore @ 2007 06 15, 04:37)
1,5 proc.? as galvojau, kad baudos mokestis yra didesnis, bent jau dabar  g.gif Taip, palukanu nebereiktu moketi, nes juk grazini paskola...Bet baudas tai turesi moketi...Tavo paskola labai maza, uztat ir bauda bus nedidele  ax.gif Dauguma bustui ima paskolas 10 kartu didesnes, tad ir bauda butu daug didesne  4u.gif
Papildyta:
jeigu butas vis dar ikeistas, turi kreiptis i banka... tik su jo sutikimu galesi buta parduoti  ax.gif

tai cia tik dalis busto kainos,tiek truko,del to ir nedidele, bet del to grazinomo ansciau man vistiek cia nelabai aisku g.gif
Atsakyti
Mes pardavinėjom bankui įkeistą butą. Pirmiausiai paprašai banko leidimo parduoti, tada susirandi pirkėjus, parduodi, jie perveda pinigus į tavo sąskaitą. Rašai ten kažkokį bankui popiergalį, kad nori grąžinti anksčiau laiko paskolą ir bankas tiek, kiek tu skolingas nuskaito iš tavo sąskaitos. Bent mes jokios baudos nemokėjom, tik reikėjo sumokėti vieno mėnesio palūkanas. Tai gal čia ir skaitėsi bauda. g.gif
Atsakyti