Įkraunama...
Įkraunama...

Būsto paskolos palūkanos

QUOTE(Tropica @ 2012 01 05, 16:44)
Čia Jūs arba ne taip supratote, arba visko neparašėte  g.gif Nors gal aš ne taip supratau ir turėčiau prie 1,4 pridėti 2,5 proc. Tada suprantu, realiau atrodo smile.gif
Tokiu atveju ko gero rinkčiausi fiksuotas  smile.gif

Butent taip ir turejau omeni, 1.4+2.5 smile.gif

Dar labiau pradejus gilintis tokie pasirinkimai:
Kintamos 6 men : 1.6(marza) + 6men eur
Kintamos 1men : 1.4(marza) + 1men eur (uz tokia galimybe sumoketi 2000 litu reiketu)
Fixas 4 metu : 1.4(marza) + 2.5

Siai dienai aisku patraukliausiai atrodo kintamos kas menesi, 1 men eur dazniausiai apie puse procento mazesnis uz 6men.
As puikiai suprantu kad jus uz mane nenuspresit, bet patarkite prasau, kas butu racionaliausia ir protingiausia tokioje siutacijoje.
Atsakyti
QUOTE(ziu_ziu @ 2012 01 05, 18:39)

Kintamos 6 men :  1.6(marza) + 6men eur
Kintamos 1men : 1.4(marza) + 1men eur (uz tokia galimybe sumoketi 2000 litu reiketu)

Siai dienai aisku patraukliausiai atrodo kintamos kas menesi, 1 men eur dazniausiai apie puse procento mazesnis uz 6men.
As puikiai suprantu kad jus uz mane nenuspresit, bet patarkite prasau, kas butu racionaliausia ir protingiausia tokioje siutacijoje.

pasidalinsiu tik patirtim: marza + 3 men euribor.
pasirode geriausias variantas.
Atsakyti
QUOTE(ziu_ziu @ 2012 01 05, 18:39)

Kintamos 6 men :  1.6(marza) + 6men eur

Kintamos 1men : 1.4(marza) + 1men eur (uz tokia galimybe sumoketi 2000 litu reiketu) <- cia kaip suprantu yra vadinamos lubos. Bent kiek domejausi, jas labiausiai neapsimoka imti.
As galbut rinkciausi 1,4 marza ir 2 metu fiksavima, o ne 4. Po dvieju metu galesite rinktis ar toliau fiksuoti ar pereiti prie kintamu. Jei pereisit prie kintamu, marza liks 1,4 (o ne 1,6). Kai kurie bankininkai sako, kad dabar yra labai kritusios palukanos, todel yra gana palanku uzfiksuoti. jei tarkim po dvieju metu sugalvosit pereiti prie kintamu, rinkites palukanu perskaiciavima ne 6 men, o pvz 3 men. tuomet tos palukanos bus kiek mazesnes vel.
Atsakyti
QUOTE(pusepenkiu @ 2012 01 06, 10:10)
Kintamos 1men : 1.4(marza) + 1men eur (uz tokia galimybe sumoketi 2000 litu reiketu) <- cia kaip suprantu yra vadinamos lubos. Bent kiek domejausi, jas labiausiai neapsimoka imti.

Man irgi teko kažkada išsamiai skaičiuoti ir priėjau tokios pat išvados. Reikia tuos 2000 Lt padalinti iš laikotarpio, kuriam garantuoja tas palūkanas ir pridėti prie mokamų palūkanų už paskolą, tada realiai matysit situaciją... Be to pagalvokit, kad turite patys tuos 2000 Lt nenumatytoms įmokoms (arba realiai atidėkite kokioje atskiroje sąskaitoje ir turėsit sau, o ne iš karto atiduosit bankui, už tą situaciją, kuri gali net nebūti).
Atsakyti
O mums dilema kokią valiutą paskolai pasirinkti doh.gif Žinom, kad geriausia skolintis ta valiuta, kuria gaunamas atlyginimas, bet kai šiai dienai ir istorijoje(turėjome jau vieną paskolą) Euriboras visuomet būdavo mažesnis kažkaip nekyla noras skolintis litais...nekiltų netgi tokių klausimų jeigu ne tokia liūdna EUR perspektyva doh.gif Taip norisi neapsigauti ... g.gif

Kokia valiuta skolinasi šiandien žmonės, gal kas žinote? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Potrė @ 2012 01 13, 19:58)
O mums dilema kokią valiutą paskolai pasirinkti  doh.gif Žinom, kad geriausia skolintis ta valiuta, kuria gaunamas atlyginimas, bet kai šiai dienai ir istorijoje(turėjome jau vieną paskolą) Euriboras visuomet būdavo mažesnis kažkaip nekyla noras skolintis litais...nekiltų netgi tokių klausimų jeigu ne tokia liūdna EUR perspektyva  doh.gif Taip norisi neapsigauti ... g.gif

Kokia valiuta skolinasi šiandien žmonės, gal kas žinote?  4u.gif

Geriausia skolintis ta valiuta, kuri pigesnė.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2012 01 13, 20:10)
Geriausia skolintis ta valiuta, kuri pigesnė.

Tai šiai dienai ir kiek pamenu per 7 metus (tiek laiko turėjome paskolą prieš tai) visuomet buvo pigesnis EUR g.gif
Atsakyti
QUOTE(Potrė @ 2012 01 13, 20:11)
Tai šiai dienai ir kiek pamenu per 7 metus (tiek laiko turėjome paskolą prieš tai) visuomet buvo pigesnis EUR  g.gif

Taip, be to euras niekada nekilo taip, kaip kilo litas krizės metu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2012 01 13, 20:17)
Taip, be to euras niekada nekilo taip, kaip kilo litas krizės metu smile.gif

Taip, žinau, viskas tik EUR naudai, bet MB vis karksi, atseit greitai EUR panaikins kas bus tada doh.gif Man irgi atrodo, kad EUR skolintis yra protingiausia, bet nusprendžiau dar pasitarti su protingais žmonėm 4u.gif nes pvz. banke tokių patarimų nedalina doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Potrė: 13 sausio 2012 - 20:26
QUOTE(Potrė @ 2012 01 13, 20:26)
Taip, žinau, viskas tik EUR naudai, bet MB vis karksi, atseit greitai EUR panaikins kas bus tada  doh.gif Man irgi atrodo, kad EUR skolintis yra protingiausia, bet nusprendžiau dar pasitarti su protingais žmonėm  4u.gif  nes pvz. banke tokių patarimų nedalina  doh.gif

Aš tai kažkodėl linkstu prie kitos nuomonės dėl euro kaip valiutos likimo. Visgi tai telieka spekuliacijos, nes tokių povandeninių srovių niekas negali žinoti. Be to, euro galvos man kažkodėl atrodo išmintingesnės nei to, kurios valdo čia mūsų litą g.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2011 12 23, 10:46)
kazkada pries n metų kai ėmiau savo pirmąja paskolą buvau 100 proc. SEB net darbovietė buvo kakokiame a la išskirtiniame sarase su a la pagerintomis sąlygomis ir...  Kai perėjau bankus... SEB pasiūlė pačias nepalankiausias ir dar aš jiems turėjau skambinėti klausinėdama kas kaip kada ir kur. Kai kitų bankų vadybininkai patys skambučiu informuodavo.

Turbūt nėra ką ir sakyti, kad ėmiau ne SEB. Ir atvirai - nesigailiu wink.gif

jo o mes va apsisoveme emem pries 5 metus busto paskola is SEB banko dabar nagus griauziuosi, nes norint atsifiksuoti palųkanas turėsim praeiti kryžiaus kelius, vėl daryti busto vertinimą ir t.t nes pasikeitė kažkoks įstatymas, kad nebefinansuoja 100 proc. o tik 85 proc. tai ir likau nesupratusi. o marza siulo 2,2 proc. mano galva l daug, nors teigia, kad marzos kyla. tai zodziu jei ir toliau fiksuosim bendros palūkanos butu 4,5 proc. o jei kintančios tai 2,2 marza ir 6 men euriboras grubiai kaip issireiske 3,6 proc.
Papildyta:
[quote=gedelis,2011 12 12, 21:59]
[quote=rikis2,2011 12 12, 18:45]
labas, noriu, kad atsilieptu tos mamos, kurios bustu paskolos buvo paimtos is seb pries 5m, lt ir fiksuotos. klausimas - ka jums dabar siulo bankas, koks proc? aciu smile.gif

labas,as ne mama bet musu toks variantas,tai psiliekant prie fiksuotu litu bendras procentas liktu kaip ir nepakites 4,75;marza apie 2,1-2,2.
[/quote]

pas mus lygiai tas pats, esu labai nusivylusi sad.gif ir nepatenkinta, jaučiames apgauti.
Atsakyti
QUOTE(giedrytele1 @ 2012 01 19, 22:02)

Oho kokia nemaloni situacija blink.gif Mes planavome taip pat imti fiksuotas 5metams is SEB'o. Niekas neminejo apie tokias proceduras pereinant nuo fiksuotu prie kintamu pasibaigus fiksavimo laikui blink.gif Sake, kad tai tiesiog sutarties salygu pakeitimas ir tiek doh.gif
Laimei, kredito is banko mums neprireike thumb_yello.gif
Atsakyti