Įkraunama...
Įkraunama...

Dėl temų uždarymo


 ! 
Atsižvelgiant į kai kurių lieknėjimo preparatų sudėtį, dėl juose esančio sibutramino, forume esančios temos, skirtos LiDa, Meizitang, Spirulina, Lishou, Fat Napal Bomb, Active Girl, Cansui, Momordika, Lei De bei Green Coffee 800 preparatams yra uždaromos.

Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos duomenimis, preparatai, sudėtyje turintys sibutramino, šiuo metu nėra įrašyti į Lietuvos Respublikos vaistinių preparatų registrą ir, rekomenduojant Europos vaistų agentūrai (EVA), yra išimti iš apyvartos. Šių preparatų prekyba Lietuvoje yra vykdoma nusižengiant LR įstatymams.

Iš forumo taisyklių:
- Mes pasiliekame teisę Jūsų paskelbtą informaciją pašalinti iš Supermamos forumo, jeigu ši informacija prieštarauja šioms taisyklėms arba LR įstatymams.
- Forume draudžiama skelbti informaciją, kuri pažeistų bet kuriuos kitus LR įstatymus bei tarptautinius susitarimus.

Forumo administracija susirūpinusi, kad, pasinaudojus interneto anonimiškumu, pardavinėjami falsifikuoti, suklastoti ir neregistruoti- vadinasi, nelegalūs- preparatai, keliantys pavojų gyvybei. Temos egzistavimas- taip pat vienas iš reklamos būdų, todėl bet kokios diskusijos apie šiuos preparatus yra draudžiamos.

Taip pat primenu, kad draudžiama atidaryti naujas temas tam, kad pratęstumėte diskusiją uždaryta/ pašalinta moderatoriaus redaguota tema.
Iškilus klausimams, rašykite į AŽ.

Pagarbiai
moderatorė wicked
Atsakyti
Naujienos

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė platinti maisto papildus lieknėjimui „Green Coffee 800“ (kilmės šalis – Kinija), jų sudėtyje nustačius nežinomos medžiagos, nenurodytos maisto papildo etiketėje.

Maisto papildų „Green Coffee 800“ sudėtį nutarta ištirti, įvertinus užsienio šalių informaciją ir riziką vartotojų sveikatai. Minėtus maisto papildus gaminanti kompanija „American Leptin Pharmaceutical Co., Ltd“ skelbia, kad šie maisto papildai yra natūralūs, augalinės kilmės, tačiau patikrinus jų sudėtį įvairių šalių medicinos laboratorijose, maisto papilduose ne kartą buvo nustatyta medikamento sibutramino arba kitų nežinomos kilmės medžiagų. Sibutraminas dėl pašalinio poveikio – širdies kraujagyslių sutrikimų ir galimos insulto rizikos, nuo 2010 metų uždraustas vartoti daugelyje pasaulio šalių, taip pat ir Europos Sąjungos valstybėse.

šaltinis
Atsakyti
Sibutramino poveikio širdies ir kraujagyslių sistemai tyrimo rezultatai parodė, kad lyginant preparatą su placebu, sibutramino vartojimo atveju padidėjo širdies ir kraujagyslių sistemos sutrikimų rizika. Tokių kaip insultas bei miokardo infarktas. Šešerius metus trukęs tyrimas, į kurį įtraukta beveik 10 tūkst. pacientų, buvo skirtas įvertinti, kokią įtaką širdies ir kraujagyslių sistemos ligoms turėjo sibutramino vartojimas svorio mažinimo tikslais.

Daugeliu atvejų į tyrimą įtrauktiems pacientams sibutraminas buvo skiriamas nesilaikant vaistinio preparato skyrimo nurodymų, nes sergantiesiems širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis sibutramino vartoti negalima. Taip pat tyrime dalyvavę pacientai buvo gydomi ilgiau, negu rekomenduojama.

Antsvorio turintys bei nutukę žmonės paprastai patenka į didesnę širdies ir kraujagyslių ligų rizikos grupę. Europos vaistų agentūros Žmonėms skirtų vaistinių preparatų komiteto nuomone, per tyrimą gauti duomenys atitinka duomenis apie šio vaisto vartojimą klinikinėje praktikoje.

Komitetas taip pat atkreipia dėmesį ir į kitus sibutramino tyrimų duomenis, kurie rodo, kad vartojant šį vaistinį preparatą gydymo rezultatai mažinant svorį paprastai yra nežymūs ir nutraukus vaisto vartojimą dažnai nepavyksta išlaikyti pasiekto kūno svorio. Komiteto nuomone, sibutramino kaip vaistinio preparato, skirto kūno svoriui mažinti, nauda yra mažesnė už galimą riziką širdies ir kraujagyslių sistemai.

šaltinis
Atsakyti
straipsnis - kad ir kelių metų senumo, su šiai dienai klaidingais duomenimis, bet informatyvus straipsnis apie sibutramino pašalinius poveikius.
Atsakyti
Sibutraminas yra serotonino noradrenalino reabsorbcijos inhibitorius (SNRI). Jis veikia užkirsdamas kelią neuromediatorių 5-hidroksitriptamino (dar vadinamo serotoninu) ir noradrenalino reabsorbcijai į galvos smegenų nervines ląsteles. Neuromediatoriai yra cheminės medžiagos, kurios leidžia nervinėms ląstelėms perduoti nervinius impulsus viena kitai. Sibutraminui slopinant šių neuromediatorių reabsorbciją, jų kiekis galvos smegenyse didėja.
Vaistiniais preparatais, kurių sudėtyje yra sibutramino, gydomas nutukimas. Dėl padidėjusio neuromediatorių kiekio galvos smegenyse, pavalgę pacientai jaučiasi sotūs ir tai padeda mažinti suvartojamo maisto kiekį. Šie vaistiniai preparatai kartu su dieta ir mankšta skiriami nutukusiems (labai didelį antsvorį turintiems) pacientams, kurių kūno masės indeksas (KMI) lygus arba didesnis nei 30 kg/m2, ir antsvorį turintiems pacientams (kurių KMI lygus arba didesnis nei 27 kg/m2) ir kuriems nustatyta kitų su nutukimu susijusių rizikos veiksnių, pvz., 2 tipo diabetas arba dislipidemija (pernelyg didelis arba pernelyg mažas riebalų kiekis kraujyje).
Pirmąkart agentūra sibutraminą peržiūrėjo 1999 ir 2002 m., kilus abejonėms dėl jo saugumo, visų pirma dėl jo sukeliamo šalutinio poveikio širdies ir kraujagyslių sistemai (padidėjusio kraujo spaudimo ir širdies dažnio). Tuomet CHMP padarė išvadą, kad sibutramino teikiama nauda gydant nutukusius ir antsvorį turinčius pacientus yra didesnė už jo keliamą riziką.
<...>2002 m. bendrovė pradėjo sibutramino poveikio širdies ir kraujagyslių sistemai tyrimą SCOUT (angl. Sibutramine Cardiovascular Outcome Trial),
<...>Daugumai pacientų, kurie dalyvavo SCOUT tyrime, paprastai sibutraminas nebūtų skiriamas, kadangi šio vaistinio preparato negalima vartoti pacientams, sergantiems širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis. Nepaisant to, komitetas nusprendė, kad padidėjusi rizika gali iškilti ir pacientams, kuriems sibutraminą galima skirti, kadangi nutukusiems ir antsvorį turintiems pacientams paprastai kyla širdies ir kraujagyslių sistemos ligų pavojus.

šaltinis
Atsakyti
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, vykdydama valstybinę maisto papildų kontrolę, įvertino lieknėjimui skirtų produktų „Caralluma” ir „Weight Loss“ reklamą internetinėje erdvėje ir perspėja gyventojus nepirkti nelegaliai platinamų maisto papildų.

Šių maisto papildų etiketėse nenurodyta tiksli jų sudėtis, todėl neatmetama tikimybė, kad papilduose gali būti ir draudžiamų medžiagų. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba primena, kad šiais metais buvo uždrausta prekiauti maisto papildais lieknėjimui, jų sudėtyje nustačius draudžiamų medžiagų sibutramino ir fenolftaleino, bei nustačius nežinomos medžiagos, kuri nebuvo nurodyta ženklinimo etiketėje.
<...>
Atsižvelgiant į tai, kad minėti maisto papildai platinami nelegaliai, o dėl jų poveikio vartotojai gali būti klaidinami, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba ragina vartotojus būti atidžiais ir nerizikuoti savo sveikata, vartojant nelegaliai parduodamus maisto papildus. Saugius ir kokybiškus maisto papildus galima įsigyti tik legaliose prekybos vietose (parduotuvėse, vaistinėse, specializuotose maisto papildų skyriuose) ir nepirkti jų iš platintojų, negalinčių dokumentais įrodyti, kad papildais prekiaujama legaliai. Prieš perkant maisto papildus, vertėtų įsitikinti juos gaminančios ar platinančios kompanijos patikimumu. Vartotojams, įsigijusiems nelegaliai platinamų maisto papildų ir patyrusiems žalą, nebus galimybių grąžinti nesaugias ir nekokybiškas prekes ar pareikalauti kompensacijų už patirtus nuostolius.

šaltinis
Atsakyti
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad uždrausta prekiauti maisto papildais lieknėjimui „Green Coffee 800+“ ir „Green Coffee 1000“ (kimės šalis – Kinija), jų sudėtyje nustačius draudžiamų medžiagų.
Nors gamintojas skelbia, kad maisto papildai svoriui mažinti „Green Coffee“ (gamintojas „American Leptin Pharmaceutical Co., Ltd“, kilmės šalis – Kinija) yra natūralūs, augalinės kilmės produktai, bet patikrinus laboratorijoje, maisto papildo „Green Coffee 800+“ sudėtyje nustatyta draudžiama medžiaga sibutraminas*, o maisto papildo „Green Coffee 1000“ sudėtyje – fenolftaleinas*.
Maisto papildų „Green Coffee 800+“ ir „Green Coffee 1000“ sudėtį nutarta ištirti, įvertinus tai, kad tiek Lietuvoje, tiek ir kitų šalių laboratorijose patikrinus šių maisto papildų sudėtį, juose ne kartą buvo nustatyta medikamento sibutramino, fenolftaleino arba kitų nežinomos kilmės medžiagų.
<...>
*Sibutraminas dėl pašalinio poveikio – širdies kraujagyslių sutrikimų ir galimos insulto rizikos, nuo 2010 metų uždraustas vartoti daugelyje pasaulio šalių, taip pat ir Europos Sąjungos valstybėse.
*Fenolftaleinas turi vidurius laisvinančių savybių ir buvo naudojamas vidurių užkietėjimui gydyti, tačiau tyrimais įrodžius, kad ši medžiaga turi kancerogeninį ir genotoksinį poveikį gyvūnams, dauguma fenolftaleino turinčių vaistų yra uždrausta prekiauti.

šaltinis
Atsakyti
"Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad pradėtas tyrimas dėl dvejų pavadinimų nesaugių maisto papildų: internetinėje erdvėje reklamuojamų papildų lieknėjimui su žalios kavos ekstraktu „Green Coffee Bean pure“ ir dėl maisto papildų sportininkams – „T-100 Male Testo Booster“."

Šaltinis

Papildyta:
"Reklamuojant maisto papildus lieknėjimui dažniausiai skelbiama, kad juos vartojant vos per mėnesį svoris sumažės 5 ar net 10 kg, nes pagerės virškinimas, taps greitesnė medžiagų apykaita, sumažės apetitas. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) primena, kad tokie ir panašūs teiginiai nėra moksliškai pagrįsti, todėl juos draudžiama naudoti."


Šaltinis
Atsakyti