Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

user posted image
Pomidorų sėjos laikas: kovo pradžia (auginti šildomame šiltnamyje), kovo vidurys (nešildomas šiltnamis), kovo pabaiga (auginti lauke);

Daigų augimo vieta: šildomas arba nešildomas šiltnamis, palangė;

Optimali dygimo temp.: 22-25 laipsniai pagal Celsijų;
Dienų skaičius iki sudygimo: 5-8

Daigų amžius, dienos perkeliant į nuolatinę augimo vietą - 45-55;
Daigų lapų skaičius, vnt., perkeliant į nuolatinę augimo vietą - 7-8.

(pagal straipsnį Rasų žurnale)
4u.gif Su naujais namučiais visas smile.gif
Atsakyti

gerai, kad patikrinau, nes jau kuriau nauja tema biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2012 03 26, 15:52)
o kada purkšti? kai pikuojama jau paskutini karta? kai prigyja? nes kiek cia skaiciusi temutes, tai susipainiojau kada? nes lig gi negalima tresti dvi savaites po ispikavimo? ar cia tik pirmam tai taikoma?

vat mane domina visokie zoliniai, biologiniai metodai, bet ne cheminiai schmoll.gif

Na , purškimas nuo ligų profilaktiškai ir tręšimas taigi ne tas pats. Vienžo , aš profilaktiškai nupurkšiu nuo maro pirmą kartą, kol dar jie bus namie , bet bus jau didesni.Dabar dar tik neseniai pasodinti į savo bokalus , o kiti dar net ne...
Papildyta:
QUOTE(Zirzė @ 2012 03 26, 18:19)
gerai, kad patikrinau, nes jau kuriau nauja tema biggrin.gif

oj , tai be reikalo paskubėjau doh.gif biggrin.gif Kita bus tavo pradėjimo 4u.gif Gal kokią naujesnią pradžią turi ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 26 kovo 2012 - 17:25
sveikos o kokioje temperatūroje geriausia augint daigelius,kad neištįstu.. g.gif
Atsakyti
Kas ten apie black krim klause. Tie, kurie skaisciai raudoni, tikrai ne black krim. Black krim tamsiai tamsiai raudoni, dideli, sultingi, saldūs. augalai taip pat galingi, bulviniais lapais.
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2012 03 26, 17:43)
sveikos o kokioje temperatūroje geriausia augint daigelius,kad neištįstu.. g.gif

mano dabar kai patyso, tai į balkoną išnešiau, kur iki +10 laips. dar laikau, vakare kai buvo tamsu - parsinešu namo.

O per naktį namuose +22 , tai vėl ištyso.

Skaičiau, kad iki +8 laipsn. galima , gal kas geriau žinos.

mano tai dar grūdintos sėklos šaldytuve 2 savaites buvo.
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2012 03 26, 19:02)
mano dabar kai patyso, tai į balkoną išnešiau, kur iki +10 laips. dar laikau, vakare kai buvo tamsu - parsinešu namo.

O per naktį namuose +22 , tai vėl ištyso.

Skaičiau, kad iki +8 laipsn. galima , gal kas geriau žinos.

mano tai dar grūdintos sėklos šaldytuve 2 savaites buvo.

maniskes irgi 2sav grudintos, kazkaip bijojau nezti laukan, nes dienom +12, tai laikau namie ant palanges, kur buna iki 25, o jei saule sviecia, tai ir daugiau doh.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

Vakar pirmą kartą pasisėjau pomidoriukų. Bet dabar nerimauju, kad durpes perdaug sulaiščiau (pavedė prastas laistytuvas). Tai dabar atidengiau ir džiovinu. Kažin nesupus sėklos?

Pas jus matau temos viršuje parašyta, kad sudygsta per 5-8 dienas blink.gif Ruošiausi laukti 8-15d. kaip ir parašyta ant sėklų pokelio blush2.gif

Man nesiseka su tais laistytuvais, vis nepasiseka normalaus nusipirkti. Tai dabar gėlių daigus "laistau" pukštuvu lotuliukas.gif Taip tai tikrai neperlaistysiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(veveryčka @ 2012 03 26, 18:57)
Man nesiseka su tais laistytuvais, vis nepasiseka normalaus nusipirkti. Tai dabar gėlių daigus "laistau" pukštuvu  lotuliukas.gif Taip tai tikrai neperlaistysiu lotuliukas.gif

paparastą indą su snapeliu įsitaisai ir palieji indelių kraštus. Substratas sudrėgs ir taip wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 26, 20:07)
paparastą indą su snapeliu įsitaisai ir palieji indelių kraštus. Substratas sudrėgs ir taip wink.gif

Tose daigyklose, kur po 20 vnt viename bloke, nėra taip papasta prieti prie vidurio, kad nenulaužtum daigų, tai lieji iš viršaus ir visada nenutaikai, šliūkšteli kaip reik. Na o kai persodinu į atskirus vazonus, tai tada lengvas priėjimas, pasikeli vazoną kiek reikia ir t.t...

Gaudvile ačiū 4u.gif
Atsakyti
aaa, tuomet laistyk į padėklą, t.y. iš apačios. Dar net gi ir geriau bus visais atžvilgiais. Pabandyk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(veveryčka @ 2012 03 26, 20:26)
Tose daigyklose, kur po 20 vnt viename bloke, nėra taip papasta prieti prie vidurio, kad nenulaužtum daigų, tai lieji iš viršaus ir visada nenutaikai, šliūkšteli kaip reik. Na o kai persodinu į atskirus vazonus, tai tada lengvas priėjimas, pasikeli vazoną kiek reikia ir t.t...

Gaudvile ačiū 4u.gif

Laistau su medicininiu svirkstu 5 ml tongue.gif Laiko atzvilgiu ilgiau sugaistama,bet man patinka pasipopint prie daigeliu.
Atsakyti