Įkraunama...
Įkraunama...

Geriausi Vilniaus rajonai, gatvės

mes pirmus menesius savo pirmoke pavezdavom i mokykla ~ 100 metru. veliau jau ejo pati. dabar (4toke) eina viena stotele, bet man nepatiktu, jei jai reiktu kasdien vazinet troleibusu ar autobusu - ar dvi, ar 5 stoteles, ka kalbet apie persedima.
be abejo, vaziuoja pati i bureli troleibusu pora sykiu per savaite - bet tik i prieki, nes atgal grizti yra labai judri gatve, kuria reiktu pereiti i stotele dazniausiai jau tamsoje per pereja be sviesoforo. fear.gif
as pati nesaugiai jauciuosi visuomeniniam transporte, taip kad kuo labiau galima jo isvengti, tuo geriau. cia pat galiu sau ir papriestaraut - jei marsrutas neilgas, nesudetingas, nera dideliu gatviu, tada vaikas geriau pats truliku/autiku vaziuoja, nei amzinai tevai vezioja - kaip sake ptashka - ir savarankiskuma ugdo, o ir kaip pastebejau - smagu su draugais, klasiokais is mokyklos visiems vaziuot ir pan.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 01 04, 15:36)
Įvairių vairantų yra. Kai kurie vaikai lieka (ir tokių nemažai) iki vakaro ir laukia tėvų, pačioje mokykloje juk yra būrelių, užsiėmimų. Kitus anskčiau gali pasiimti tėvai, trečius - močiutės, ketvirtus - auklės. Gal kitiems tos gatvės pereiti nereikia, gal saugus maršrutas.

As kalbu apie standartini varianta: tevai dirbantys, mociuciu nera. Lieka: arba aukle, arba popamokine veikla (kasdien irgi vargina maziukus) Tai kaip ir diskusija apie tai, kaip vaikas sugebes pasiekti mokykla is kazkokio rajono yra betiksle, nes bet kur tas yra problematiska mazam spokui ax.gif O jei ir vienas pareiti gali, tai man atrodo net istatymiskai negali 7mecio vieno namie palikti, ar gali? g.gif Nes man mokykla yra grubiai uz 80 metru, be jokiu judriu gatviu perejimo, bet as vis tiek galva lauzau, kaip reikes pirmoje klaseje daryti.
Nukrypau i lankas nuo temos, sorry smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 04 sausio 2013 - 15:46
QUOTE(ptashka @ 2013 01 04, 16:44)
As kalbu apie standartini varianta: tevai dirbantys, mociuciu nera. Lieka: arba aukle, arba popamokine veikla (kasdien irgi vargina maziukus)

Na, tada - auklė. Pasamdyt kokią studentę, kuriai pakeliui, už nedidelį atlygį - ir ramu ir saugu.
Ne visur mokykla toli nuo namų. Kokiam Antakalny, tai vaikas gali be jokių troleibusų autobuų, pėstute ramiai nueiti, šaligatviu. Arba, ir kituose rajonuose, jei mokykla nėra labai toli ir nėra pavojingų perėjų ar judrių gatvių.
Bet čia kalba eina apie važinėjimą net su persėdimais, iš vieno rajono į kitą...Brrrr...
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2013 01 04, 16:44)
O jei ir vienas pareiti gali, tai man atrodo net istatymiskai negali 7mecio vieno namie palikti, ar gali?  g.gif
Negirdėjau apie tokius įstatymus Lietuvoje. Nebent naujai atsiradę.
Amerikoje - taip, negalima.
Atsakyti
Pakraupint? biggrin.gif Mano sunai nuo 7 metu patys vieni nuzygiuodavo ir parzygiuodavo i mokykla 1,5km. Ar lyja, ar sninga-vieni patys. drinks_cheers.gif Pirma karta tik su jais nuejau ir parejau, o toliau-pirmyn. Ir ne saligatviais jie ejo, o pelkynais, palei garazus, buvo, jog ir suo uzpuoles, buvo, jog ir vyresnieji berniukai prikule, ale tokia yra savarankiskumo kaina, ismoko orientuotis erdveje ir numatyti nelaime.
Na o kadangi lanke pramoginius sokius, tai nuo 7 metu VIENI ismoko vazineti su autobusais ir troleibusais po Vilniaus miesta(nuo namu 15km). Irgi visko buvo: ir ne ten islipo, ir ne i ta autobusa isedo, ir is viso per salcius autobuso nesulauke.

Nera tie musu vaikai tokie kvaili drinks_cheers.gif Tai mums atrodo, kad nesavarankiski, kad prapuls be musu. Ir i gatves puola tik tie ziopliukai, kuriuos tevai ilgai po sparnu glaude, neismoko jie to savarankiskumo. schmoll.gif
Atsakyti
Mane vežiojo iki penktos klasės, paskui jau savarannkiškai, su persėdimu. Bet oj visko buvo - ir pasiklydus buvau, ir ne ten išlipus, ir pėstute 20 km namo ėjau, kai pamiršau nuolatinį..Ir troleibuso tarpudyje nepastebėjęs vairuotojas buvo prispaudęs - išsigandau taip, kad iki šiol negaliu ramiai važiiuot liftais ir eit pro bet kokias slankias duris doh.gif
Bet tada kiti laikai buvo...

Sena Pažįstama 4u.gif , va kokia šiais laikais GALI būti savarankiškumo kaina:

http://www.delfi.lt/...s.d?id=60348541

Arba:

http://www.delfi.lt/...o.d?id=58421048

Bet, kaip sakiau, yra tokių, kurie tą ruletę žaidžia ir tuo didžiuojasi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 04 sausio 2013 - 16:01
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 01 04, 16:54)
Pakraupint? biggrin.gif Mano sunai nuo 7 metu patys vieni nuzygiuodavo ir parzygiuodavo i mokykla 1,5km. Ar lyja, ar sninga-vieni patys. drinks_cheers.gif Pirma karta tik su jais nuejau ir parejau, o toliau-pirmyn. Ir ne saligatviais jie ejo, o pelkynais, palei garazus, buvo, jog ir suo uzpuoles, buvo, jog ir vyresnieji berniukai prikule, ale tokia yra savarankiskumo kaina, ismoko orientuotis erdveje ir numatyti nelaime.
Na o kadangi lanke pramoginius sokius, tai nuo 7 metu VIENI ismoko vazineti su autobusais ir troleibusais po Vilniaus miesta(nuo namu 15km). Irgi visko buvo: ir ne ten islipo, ir ne i ta autobusa isedo, ir is viso per salcius autobuso nesulauke.
Nepakraupinot. Neturėjot kitų galimybių, todėl buvo taip, kaip buvo.
Mano vaikai irgi - ir nueina, ir pareina, kaip jau sakiau, valandą keliaudavo į mokyklą pradinėje klasėje. Bet nereiškia, kad aš dėl to esu rami, kaip belgas.
Be to, nematau reikalo tokiu būdu ugdyti atsakomybę.
Mašina (kaip tašių) irgi nevežioju.

QUOTE(sena pažįstama @ 2013 01 04, 16:54)
Nera tie musu vaikai tokie kvaili drinks_cheers.gif Tai mums atrodo, kad nesavarankiski, kad prapuls be musu. Ir i gatves puola tik tie ziopliukai, kuriuos tevai ilgai po sparnu glaude, neismoko jie to savarankiskumo. schmoll.gif
Apibendrinot labai lievai. Laimingai baigėsi ne todėl, kad va - kokie šaunūs, savarankiški, moka numatyt pavojų ir jo išvengt... Tiesiog laimingai susiklostė.
Nenoriu rašyt konkrečiai, bet žinau vieną liūdną (tragiškai pasibaigusią) istoriją, kurioj nukentėjusios merginos neapsaugojo jokia (daugiametė) patirtis. Istorija, nuskambėjusi per visą Lietuvą, tai gal kas ir supras, apie ką kalbu.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 01 04, 15:54)

Na ir saunuoliai drinks_cheers.gif As tai labai uz savarankiskumo ugdyma, tik aisku, nuo vaiko priklauso. Kaip prisimenu, tai 6 metu pirmoke sugebedavau ir valgyti pasisildyt (be mikrobanginiu) ir namie pabuti.

Mititeja, gali buti, kad nera, as cia taip viena ausimi girdejau, kad lyg tai kazka ruosesi priimti, ar pataisas renge.
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2013 01 04, 16:00)
Mane vežiojo iki penktos klasės, paskui jau savarannkiškai, su persėdimu. Bet oj visko buvo - ir pasiklydus buvau, ir ne ten išlipus, ir pėstute 20 km namo ėjau, kai pamiršau nuolatinį..Ir troleibuso tarpudyje nepastebėjęs vairuotojas  buvo prispaudęs -  išsigandau taip, kad iki šiol negaliu ramiai važiiuot liftais ir eit pro bet kokias slankias duris doh.gif
Bet tada kiti laikai buvo...
Sena Pažįstama 4u.gif , va kokia šiais laikais GALI  būti  savarankiškumo kaina:

Arba:

Bet tokia kaina gali buti ir ne tik nesavarankiskumo.

Gal griztam i tema apie rajonus, nes pamenu paciai renkantis busta buvo aktualu
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 01 04, 17:00)
Sena Pažįstama 4u.gif , va kokia šiais laikais GALI  būti  savarankiškumo kaina:

Arba:

Nuo visu bedu savo vaiku neapsaugosim. Auga jie. Vienur laveja, kitur durneja smile.gif Siuo metu vargstu su savo vyresneliu paaugliu. Susidejo jis su man nepatinkancia kompanija. Taigi, ka dabar daryti? Vezioti nuo duru prie duru? Saugoti, kad jis ko kitiems nepadarytu? Aukle samdyti ar sekli koki, kad sektu, priziuretu, kol as darbe?
Juk cia irgi rusiska rulete... Visa amziu nenusaugosi ju...
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 01 04, 15:47)
Na, tada - auklė. Pasamdyt kokią  studentę, kuriai pakeliui, už nedidelį atlygį - ir ramu ir saugu.
Ne visur mokykla toli nuo namų. Kokiam Antakalny, tai vaikas gali be jokių troleibusų autobuų, pėstute ramiai nueiti, šaligatviu. Arba, ir kituose rajonuose, jei mokykla nėra labai toli ir nėra pavojingų perėjų ar judrių gatvių.
Bet čia kalba eina apie važinėjimą net su persėdimais, iš vieno rajono į kitą...Brrrr...

Ne, kalba eina be persėdimų smile.gif 6 stotelės ir namie smile.gif. Dienomis autobusai pustuščiai. Čia pradžiai - vienąkart per savaitę. Pirmos klasės gale jau sugebėdavo vienas per visą senamiestį ateiti į mano darbą. Vieną savaitės dieną dirbu kitoje vietoje. Parsiranda pats. Blogu oru lieka muzikos mokykloje iki vakaro, kol paimame, bet nuo mokyklos ir muzikos mokyklos nueina pats - nėr blogo oro, yra bloga apranga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aggree @ 2012 12 29, 13:06)
Seskine irgi turi puikias vietas pabegiojimui - ozo kalvu miskas, gyvenant gelvonu gatvej ir ezeriukas ranka pasiekiamas. As gyvenu seskinej, tik gaila ne ten kur rasiau, i darba vaziuoju iki 20 min per kamscius. Aisku rajonas tikrai netobulas, bet tikriaisiai kaip ir kiekvienas turi geru vietu, o gyvenant auksciau dar ir nuostabia panorama i miesta.

as gyvenau priesais akropoly tai pro langa maciau nebaigta statyti stadiona lotuliukas.gif o tos zalumos ne su ziburiu neradau ax.gif i darba naujamiesty su masina vaziuodavau min 45 minutes doh.gif atgal ir po 1.3 val.
Papildyta:
QUOTE(bigsmile @ 2012 12 29, 19:59)
Kiek patyrinejau kurgyvenu.lt ,  tai ne visuose Antakalnio daugiabuciuose sildymo kainos mazos, t.y. jas, pvz., lyginu su Lazdynu kainomis, kur praeita sezona nerenovuoto daugiabucio buvo daugiausia vid. apie 4 lt/kv.m., o cia kai kuriu namu matyti kad ir vid. 10 lt uz kv.m. moketa  doh.gif

Man iki Silo g. Antakalnio rajonas tikrai super gyvenima vieta, centras tikrai arti, zalia, ypac patrauklios gatves tos uzdaros i misko puse. O toliau jau kaip kam patinka. Kai ipranti savoje vietoje ir aplinka gerai pazisti, jautiesi joje saugus, tai bet koks rajonas geras, kuris yra arti dazniausiai lankomu tasku: dazniausiai tai darbas, tada vaiku ugdymas, paskui kam teatras, kam sportas gamtoje ar kiti pomegiai.

as gyvenu Svyturio g. Tikrai nera nesaugu o sildymo kainos tikrai ikandamos thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo guodzik: 05 sausio 2013 - 20:14
Kaip ir sako - geriausia ten, kur gyveni smile.gif
Gyvenau Centre, Fabijoniškėse, Lentvaryje, Naujininkuose.... Dabar gyvenu Burbiškėse ir man čia geriausia. Gal dėl to, kad tai gan naujas kvartaliukas, mažaaukštė statyba ( kas yra labai gerai, gyvenus devynaukštyje wink.gif ), kvartale tik du namai, taigi daugumą kaimynų gerai pažįstame, bendraujame, net išvažiuojant ilgesniam laikui raktus nuo namų paliekam smile.gif Šalia Burbiškių draustinis - tai jau smagiau, vis ne ant esfalto vaikštinėti. Šalia parkelis sutvarkytas, vasarom ten smagu būti, ypač su vaikais smile.gif Ne per toliausia Eišiškių pl. tačiau man, gyvenusiai visai prie gatvės, net vasarą atsidarius langus netrugdo vos girdimas triukšmas, o ir medžiai gan dideli sulaiko dulkes smile.gif taip pat ir taboras čigonų toj pusėj, tačiau čigonai kartais sutinkami tik prie parduotuvėlės ( Maxima vieno x ). Centras, jei su mašina, labai greit pasiekiamas, o ir kamščiai, jei pasitaiko, greit suvažiuoja.
Šiuo metu statomas naujas kvartalas giliau į draustinio pusę - venecija.lt Kas galvoja pirkti būstą, tikrai rekomenduoju žvilgterėti į šią svetainę. Butai įdomūs - viršutiniai aukštai ''loftiniai'' smile.gif O dėl kainų tai reik pasidomėt konkrečiau.

Kaip ir pradėjau, taip matyt ir baigsiu - geriausia ten, kur gyveni, aš iš Burbiškių niekur nesikraustyčiau thumbup.gif
Atsakyti