Įkraunama...
Įkraunama...

IVF * Pavasarinis gėliuku laukiamasis

user posted image

Žinau kaip tyliai tyliai verkia miškas...
Žinau kaip jūra išsilieja iš krantų.
Žinau, kad vieną šviesų laimės rytą
Išgirsiu tavo balsą: „ATEINU“
Pačiu tyriausiu ilgesiu mane svaiginsi,
Kol mano akys tavo rankutes išvys...
Žinau, kad nieko niekada taip nemylėsiu
Kaip savo angelėlio mažojo akis...

Apvaisinimas mėgintuvėlyje (IVF – in vitro fertilizacija) – tai moters kiaušialąsčių ir vyro spermos sujungimas ne moters kūne.

Indikacijos IVF taikymui:
1) pakenkti arba nepratekami moters kiaušintakiai (dėl infekcinių ligų, praeityje buvusių operacijų, pavyzdžiui, dėl negimdinio nėštumo, perforavusio apendicito ir pan.),
2) išplitusi endometriozė, kai prieš tai taikytas nevaisingumo gydymas buvo neefektyvus,
3) kitas anovuliacijos (t.y. kiaušidžių funkcijos sutrikimas) gydymas buvo neefektyvus,
4) vyro nevaisingumas - prasta spermos kokybė,
5) vyro ejakuliate nėra spermatozoidų, tačiau punktate iš sėklidžių randami gyvi ir sveiki spermatozoidai,
6) kai po 3-6 mėnesinių ciklų, atlikus IUI procedūras, moteris nepastojo,
7) neaiškios kilmės nevaisingumas.


Kaip vyksta IVF procedūra?
1.Gydymas medikamentais skatinant kiaušialąsčių brendimą kiaušidėse. Taikomos kelios gydymo schemos, kurios parenkamos priklausomai nuo moters amžiaus, nevaisingumo priežasties, organizmo reakcijos į vieną arba kitą gydymo schemą. Paprastai gydymas užtrunka nuo 2 iki 4–5 savaičių, priklausomai nuo organizmo reakcijos į jį.
Trumpa schema- nuo 1-3 cd
Ilga schema- nuo 21 cd
2.Gydymo stebėjimas – kiaušidžių atsakas į gydymą vertinamas atliekant ultragarso bei hormoninius tyrimus, nuo kurių rezultatų individualiai kiekvienai moteriai koreguojama vaistų dozė, kad galima būtų išvengti nepageidaujamo gydymo poveikio organizmui.
3.Kiaušialąsčių išėmimas iš kiaušidžių. Procedūra atliekama per makštį esant intraveninei nejautrai. Kontroliuojant ultragarsu specialia adata punktuojamos kiaušidės. Procedūra trunka 10–20 minučių.
4.Spermos gavimas. Sperma gaunama masturbacijos būdu.
5.Lytinių ląstelių apsivaisinimas. Poros lytinės ląstelės apsivaisina pačios mėgintuvėlyje, kuris patalpinamas inkubatoriuje. Apsivaisinimo rezultatai vertinami po 1 paros.
6.Embrionų dalijimasis vertinamas dar po 1 paros.
7.Embrionų perkėlimas. Gerai besidalijantys embrionai perkeliami į gimdą po 2–3 parų po kiaušialąsčių išėmimo. Perkeliami 2 arba 3 embrionai. Kiti embrionai užšaldomi.
Po embrionų perkėlimo vartojami medikamentai nėštumui gimdoje išlaikyti. Ar moteris pastojo, paaiškėja po 2 savaičių atlikus tyrimus, kurie patvirtintų nėštumą.


Intracitoplazminė spermatozoido injekcija į kiaušialąstę (ICSI) - papildoma mikromanipuliacinė procedūra, kurios metu spermatozoidas yra sušvirkščiamas į kiaušialąstę
Indikacijos:
1) prasta vyro spermos kokybė (mažesnė nei 5 mln. spermatozoidų koncentracija spermoje, progresyvinis judrumas mažesnis nei 50%,
2) prasta spermatozoidų morfologija (mikroskopu vertinama išvaizda),
3) sunkaus laipsnio imuninis nevaisingumas – prieš tai buvusių IVF metu nevyko kiaušialąsčių apsivaisinimas


Intracitoplazminė morfologiškai atrinktos spermos injekcija(IMSI)
Naujoji IMSI sistema ypatingai gali padėti sprendžiant komplikuotus vyrų nevaisingumo atvejus. Sistema turi 7200 kartų vaizdą didinantį mikroskopą, kuris leidžia pamatyti vidinę spermatozoidų struktūrą ir atrinkti geriausius. Iki šiol naudota ICSI sistema vaizdą didino 400 kartų, galėjome įžiūrėti tik labai stambius spermatozoidų pokyčius. Dabar dirbama daug tiksliau, kiaušialąsčių apvaisinimui atrenkami tik visiškai normalūs spermatozoidai ir tai neabejotinai pagerins rezultatus.IMSI galima tirti ir kiaušialąstes bei embrionus.

Pagalbinis embriono dangalo paruošimas (Assisted Hatching -AH)
Ir taikant DAB, ir natūralaus pastojimo metu, embrionai, patekę į gimdą, išsilaisvina iš dangalo ir esant palankiom sąlygom, įsitvirtina gimdos sienelėje. Jei embrioną gaubiantis išorinis dangalas yra storas, taikomas AH metodas. Šis būdas padeda embrionui įsitvirtinti gimdoje.
Indikacijos:
1) storas embriono išorinis dangalas (Zona Pellucida),
2) ankstesnių DAB ciklų metu moteris nepastojo, į gimdą perkėlus geros kokybės embrionai,
3) moters amžius ≥ 35,
4) ypatingai tinka užšaldytiems ir atšildytiems embrionams.
Kai kurių autorių duomenimis, AH labai padidina nėštumo tikimybę.


Blastocistų auginimas
Blastocista - penktos–šeštos dienos embrionas su atitinkamai išsidėsčiusiomis ląstelėmis (nuotraukoje 5-ių dienų blastocista).
Natūralaus apvaisinimo metu embrionas pasiekia gimdą ir implantuojasi būtent šioje stadijoje. Šis metodas padeda atrinkti geriausius embrionus ir padidina nėštumo tikimybę.
Indikacijos:
1) vyresnio amžiaus (≥ 35-ių) moterims
2) kai anksčiau atlikti keli nesėkmingi IVF ciklai
3) siekiant sumažinti daugiavaisio nėštumo tikimybę
4) siekiant padidinti nėštumo tikimybę.


TESA (anglu k. - testicular sperm extraction) metodika, kurios metu spermatozoidai iš sėklidės gaunami, atliekant perkutaninę (pro odą) sėklidžių punkciją. Tokiu būdu gautais spermatozoidais apvaisinamos moters kiaušialąstės, naudojant ICSI metodą.
http://www.vaisingum...dex.php?cid=324
http://www.vaisingum...pvaisinimas_IVF


Vaisingumo klinikos atliekančios IVF:
http://vaisingumas.lt/
http://www.bak.lt/
http://www.vaisingumocentras.lt/
http://www.motinairvaikas.lt/
http://www.embrions.lv./
Jolsana


Kainos:
Pati procedura kainuoja nuo 4000 iki 6000 lt + vaistai + echo
1. Vaistai kainuoja nuo 1500-4000lt
2. Konsultacijos stimuliacijos metu (nuo 4 iki 8 ), kaina vienos kons. nuo 100-140lt (nuo klinikos priklauso)
3. IVF kaina (nuo klinikos priklauso)-į ją įeiną ir punkcijos kaina ;
4. Jei su vyrų problemos tai gali reikti ISCI (kaina priklauso nuo klinikos)
5. Jei yra ką šaldyti (apie 800lt);
6.Jei augina iki blastocistų dar plius apie 800lt;
7.Progesteronas 14 dienų (apie 240lt)Jei pastoji reiks iki 12 sav. naudoti jį.(kai kam ilgiau)


Tyrimai prieš IVF(priklausomai nuo klinikos):
LH, FSH, E2, PRL, raudoniuke, citomegalovirusas , toksoplazmoze , hepatitas B ir C, ZIV ir sifilis, ureaplazmas, mikoplazmas, chlamidijas ir paselis

Gimdos gleivinės (endometriumo) storis:
5-7 c.d. ~ 5mm(3-6mm)
8-10 c.d. ~ 8mm(5-10mm)
11-14c.d. ~ 11mm(7-14mm)
15-18c.d. ~ 12mm(10-16mm)
19-23c.d. ~ 14mm(10-18mm)
24-27c.d. ~ 12mm(10-17mm)


Folikulo diametras:
5-7 c.d. ~ 2-6mm
8-10 c.d. ~ 12-15mm
11-14c.d. ~ 18-25mm(ovuliacija)


HCG po įsodinimo (2-jų dienų embrionas):
5dpį ~ 4 (min. 2)
6dpį ~ 7 (min. 3)
7dpį ~ 11 (min. 3)
8dpį ~ 18 (min. 8)
9dpį ~ 28 (min. 11)
10dpį ~ 45 (min. 17)
11dpį ~ 73 (min. 22)
12dpį ~ 105 (min. 29)
13dpį ~ 160 (min. 39)
14dpį ~ 260 (min. 68)
15dpį ~ 410 (min. 120)


user posted imageMalonių pokalbių ir sėkmės!!!user posted image

Atsakyti
QUOTE(Beila @ 2012 03 31, 18:52)
Man liepė gert Folio 800, bet jokių B12 net neminėjo blink.gif


Papildyta:
Nuostabus namuciai, aciu Atiloja, registruojuosi 4u.gif

QUOTE(Beila @ 2012 03 31, 18:52)
Man liepė gert Folio 800, bet jokių B12 net neminėjo blink.gif



Man zinok kazkoks kraujo tyrimas parode kad to folio pas mane per mazai, tai tu nepergyvenk, pas tave matyt pakankamai. smile.gif

Kuri dabar mergaite pirma testukus prades gadinti? Jau pasiilgom teigiamu rezultatu wub.gif
Atsakyti
AČIŪ UŽ SUTEIKTĄ PRIEGLOBSTĮ IR PALAIKYMĄ wub.gif wub.gif wub.gif

P.S.Šįkar CITUK aš jau atsargiau su tais testais. Nepulsiu iškart džiaugtis,pamačiusi II unsure.gif Bet planuoju kitos savaitės pabaigoj kokį sugadint g.gif O kada kitos išbandys savo nervus???

CITUK,pasikartosiu, bet tavo šios dienos kelionė ir patirtis-nereali. Džiaugiuosi,kad visur suspėjai atlikti tai,ką buvai numačiusi- pradžia superinė thumbup.gif O ir tyrimų rezultatai puikūs, tai jau aišku kuo čia viskas kvepia... nestuke.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Wou,kaip saunu Beila-zinok as labai suspaudusi uz tavo maziukus kumstukus ir tikiu,kad jei jau viena kart kabinosi tai si kart puls tave taip-kad nenores iseiti net kai ir 40 savaite nestumo ateis mirksiukas.gif Pasistenki pagulineti,nekelti ranku-o kad pasiemei atostogu labai liux. Nes ok,nezinau kaip pas tave darbe-bet as visas pratybas, maga,cd,vadovelius vis nesuosi is 3 auksto i pirma ar antra ir pan.kitas dalykas juk neveltui mums duodamos ilgesnes atostogos-emocini stresa mes patiriame tikrai per akis uz kelis metus i prieki.Visur raso,kad stresas kenkia sveikatai-jis taip pat kenkia ir musu maziukams kuriu mes taip beprotiskai laukiame.Tad buk rami, laiminga ir bnestuke thumbup.gif
Cituk,superines jusu zinios, be galo dziaugiuosi kad viskas jums taip pasiseke.Mes pas Bikova buvom apie 13val.Ir realiai liudna kad nesusitikom, visa kelia vyrui zyziau kad susimatysim su tavim ir t,t,-ai nu zodziu-vistiek gal susimatysime. O del folines rugsties tai ir man liepe gerti tiek pat kaip ir tau,bet man jau senokai sake.
Bet naujienos tai superines thumbup.gif Ir kazkur as jau buvau skaiciusi,kad Bykova nujaucia kad busi nestuke.gif -kazkas pasakojo,kad Bykvoa vienai merginai pasake,na mano viena nestuke pagimde dabar tavo eile tapti nescia ir...ji tapo nestuke.Dziaugiuosi,kad Bykova tau taip pasake ir labai nuosirdziai linkiu,kad sie zodziai butu pranasingi thumbup.gif wub.gif
Triumphante,as del tavess turiu stippppriaiii gerraaa nuojauta-tikiuosi kad ji pas mane reali wub.gif
Atsiprasau,kad rasau nerisliai gal...Pavargau- ryte kelemes vel su vyru ir vaziavom i Vilniu.Taigi vvaisingumo klinikoje mane prieme Usoniene-o kokia as pasimetusi buvau.Normaliai ji bendravo viskas ok,nereke ir nesilazdavojo- bet as buvau toookia pasimetusi-realiai niekada nesu buvusi toookia kokia buvau-nezinau jauciu ji pagalvojo kad gal man su protu negerai doh.gif tai liepe pasidaryti siuos tyrimus ; citomegalovirusas , toksoplazmoze ir prolaktina,nes dabartinis prolaktinas pastojimui jau per mazas.Be to ji rekomendavo mazinti Bromokriptino doze,gert viena..paskui kai pasakiau kad geriant viena man uzkilo prolaktinas virs 1000 tai sako ok,gert pusantros bet ne daugiau. Pirmadieni jau gausiu atsakymus tyrimu kuriuos dariausi.
Nuo siandien geriu estroferma 2mg vakare. na ir laukiu mm ir pradedu leistis Gonali po 150IUI.
Tai tiek naujienu is manes.Einu ilsetis 4u.gif
Atsakyti
Afrodite, net kvapa uzgniauzia, kai pagalvoju, kad tuoj prasides tavo laimes valanda, jura sirgaliu su tavimi. wub.gif 4u.gif

Ir aciu uz nuojauta, pas mane sirdy irgi ji gyvena. wub.gif smile.gif
Atsakyti
Sveikos, su vyru planuojame vaikeli, esu girdejus kad pastoti padeda salaviju arbata? g.gif Ka esate apie tai girdejusios? mirksiukas.gif O gal kuri ir esae isbandziusi? Pasidalinkit ziniom smile.gif
Atsakyti
sveikutes nestulytes ir tar tik laukiancios savo kleckiuku.gal kuri galit man imesti i asmenines zinutes fotki slaptazodzius.kompiuteri perinstaliavo ir viskas issitryne,o nepamenu nieko.vedziau visus galimus variantus,bet deja. aciukas
Papildyta:
QUOTE(Cristalle @ 2012 04 01, 11:10)
Sveikos, su vyru planuojame vaikeli, esu girdejus kad pastoti padeda salaviju arbata? g.gif  Ka esate apie tai girdejusios? mirksiukas.gif  O gal kuri ir esae isbandziusi?  Pasidalinkit ziniom  smile.gif

labutis.jei pas tave ir vyra nera jokiu problemu,tai gal ir padeda,bet jei kuris nors is jusu turit kokiu rimtesiu bedu tai kazin ar pades.as pvz leidausi alijosiu,bet nieko.jokio vaisiaus nedave man tas,o paskui suzinojau,kad mano kiausintakiai uzsikimse..padejo tik ivf
Atsakyti
Mes planavom 4 menesius, bet poto nustojom planuoti nes vyras susirgo prostatitu, bet po menesio issigyde, o as pasigavau infekcija bet jau irgi issigydziau, siuo metu pienlige turiu g.gif o gal del pienliges neiseis pastoti?? g.gif na ir jau pradejom vel planuoti jau menesis kaip planuojam. Nusipirkau folio rugsti ir pasiskaiciau kad salaviju arbata padeda smile.gif tai va galvoju gal nusipirkti isbandyti.
Atsakyti
QUOTE(Triumfante @ 2012 03 31, 08:41)
user posted image



HCG po įsodinimo (2-jų dienų embrionas):
5dpį ~ 4 (min. 2)
6dpį ~ 7 (min. 3)
7dpį ~ 11 (min. 3)
8dpį ~ 18 (min. 8)
9dpį ~ 28 (min. 11)
10dpį ~ 45 (min. 17)
11dpį ~ 73 (min. 22)
12dpį ~ 105 (min. 29)
13dpį ~ 160 (min. 39)
14dpį ~ 260 (min. 68)
15dpį ~ 410 (min. 120)





Ar teisingai supratau, kad cia yra skaiciukai,kurie turetu pagal teorija buti ( 2d. embrionas isitvirtines)? Ka reiskia minutes sklaisuteliuose?

As kai skaitinejaus apie embrionus ir blastus, radau informacija, kad 3d. embrionai po idejimo gali prisitvirtinti 1-5d. begyje, tai 2 d. Embrionai gal dar ilgiau? O jei dvynukai uzkibo:)- tai skaiciukai turi buti dvigubai didesni? Nu idomi teorija, nebuvai susidurisi su ja dar. Naudingos zinios biggrin.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Tiesamano blastukai kitaip atrode:), bet jusu embrionukai jau lb. lb. lb. grazus:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pepe/ilgakojine: 01 balandžio 2012 - 10:38
QUOTE(Pepe/ilgakojine @ 2012 04 01, 11:36)
Ar teisingai supratau, kad cia yra skaiciukai,kurie turetu pagal teorija buti ( 2d. embrionas isitvirtines)? Ka reiskia minutes sklaisuteliuose?

As kai skaitinejaus apie embrionus ir blastus, radau informacija, kad 3d. embrionai po idejimo gali prisitvirtinti 1-5d. begyje, tai 2 d. Embrionai gal dar ilgiau? O jei dvynukai uzkibo:)- tai skaiciukai turi buti dvigubai didesni? Nu idomi teorija, nebuvai susidurisi su ja dar. Naudingos zinios biggrin.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Tiesamano blastukai kitaip atrode:), bet jusu embrionukai jau lb. lb. lb. grazus:)

labutis.cia ne minutes sklaiusteliuose,o minimumas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kristiana1 @ 2012 03 31, 23:41)
labutis.cia ne minutes sklaiusteliuose,o minimumas  biggrin.gif



biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Jo cia logiskiau:) O as galvoju, kodel mazesnius skaiciukus per trumpesni laika nustato, o didesniem daugiau laiko reikia. Galvoju, turetu buti juk atvirksciai:) doh.gif doh.gif doh.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Sakykim, kad cia balandzio 1d. pokstas wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif tongue.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Beila @ 2012 03 31, 21:54)
P.S.Šįkar CITUK aš jau atsargiau su tais testais. Nepulsiu iškart džiaugtis,pamačiusi II Bet planuoju kitos savaitės pabaigoj kokį sugadint O kada kitos išbandys savo nervus???

CITUK,pasikartosiu, bet tavo šios dienos kelionė ir patirtis-nereali. Džiaugiuosi,kad visur suspėjai atlikti tai,ką buvai numačiusi- pradžia superinė O ir tyrimų rezultatai puikūs, tai jau aišku kuo čia viskas kvepia


Beiliuk - as tikra kad tavo velyku kiausinukas jau beldzia i luksta ax.gif


QUOTE(Afrodite69 @ 2012 03 31, 22:34)
Cituk,superines jusu zinios, be galo dziaugiuosi kad viskas jums taip pasiseke.Mes pas Bikova buvom apie 13val.Ir realiai liudna kad nesusitikom, visa kelia vyrui zyziau kad susimatysim su tavim ir t,t,-ai nu zodziu-vistiek gal susimatysime. O del folines rugsties tai ir man liepe gerti tiek pat kaip ir tau,bet man jau senokai sake.
Bet naujienos tai superines thumbup.gif Ir kazkur as jau buvau skaiciusi,kad Bykova nujaucia kad busi  nestuke.gif -kazkas pasakojo,kad Bykvoa vienai merginai pasake,na mano viena nestuke pagimde dabar tavo eile tapti nescia ir...ji tapo nestuke.Dziaugiuosi,kad Bykova tau taip pasake ir labai nuosirdziai linkiu,kad sie zodziai butu pranasingi thumbup.gif  wub.gif
Nuo siandien geriu estroferma 2mg vakare. na ir laukiu mm ir pradedu leistis Gonali po 150IUI.


Tai sakot Bykova turi ir pranaso galiu bigsmile.gif Nu ji labai pozityviai ten man deste, tai butu gerai, kad jis butu biski ragana biggrin.gif Ai jinai dar sake taip pries punkcija 2-3 dienos turiu atvaziuoti LIT-ui ir sake nesvarbu jei iseis sestadienis ar sekmadienis, sake skambint jai nes ji nelabai toli nuo klinikos gyvena ir atvaziuos pati suleisti, nustebau nerealiai, tai buvo dar vienas tos dienos seseliu, daktaru paslaugumo ir supratingumo irodymas bigsmile.gif

Afrodite - tai vadinasi jokia prlaktinoma tau jau netemdo dienu, jis net per zemas bigsmile.gif Pakelti lengviau rolleyes.gif Vadinasi tavo laime jau visai arti, as labai rimtai ruosiuosi Beiliuka ir tave siusti i nestuke.gif skyreli pakedenti patalu mums visoms veliau prisijungsiancioms 4u.gif

QUOTE(Cristalle @ 2012 04 01, 11:31)
Mes planavom 4 menesius, bet poto nustojom planuoti nes vyras susirgo prostatitu, bet po menesio issigyde, o as pasigavau infekcija bet jau irgi issigydziau, siuo metu pienlige turiu o gal del pienliges neiseis pastoti?? na ir jau pradejom vel planuoti jau menesis kaip planuojam. Nusipirkau folio rugsti ir pasiskaiciau kad salaviju arbata padeda tai va galvoju gal nusipirkti isbandyti.


Pienlige pastojimui gali trukdyti 4u.gif O kas liecia salaviju ar bet kuria kita gera arbata, tai gal tau geriau paklausti mergaiciu kuriu planavimo laikas nesiekia metu blush2.gif nes mes cia jau stipriai pazenge, tai apie arbatu pagalba mums jau net nekvepia, mes jau kilogramais papildus ir hormonus vartojam doh.gif biggrin.gif
Viena galiu pasakyti - kad ta arbata tikrai nepakenks 4u.gif


QUOTE(Pepe/ilgakojine @ 2012 04 01, 11:52)
Jo cia logiskiau:) O as galvoju, kodel mazesnius skaiciukus per trumpesni laika nustato, o didesniem daugiau laiko reikia. Galvoju, turetu buti juk atvirksciai:)

Sakykim, kad cia balandzio 1d. pokstas


lotuliukas.gif

Siaip as skaiciau kad 3d embrioniukai implantuojasi apie 3-7 dpi, 5d blastukes apie 1-5dpi, o 2d logiskai skaiciuojant apie 4-8dpi. smile.gif
Atsakyti