Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip žindote dvynukus?

Sveiko, dvynuku mamytes,
pasidalinsiu ir as savo 10 dienu patirtimi:). Gime mano mazyliai isnesioti 38 savaiciu, kankinausi ligoninej su tuo priespieniu, damaitindavom is misinuko, o grizom namo ir pienas pradejo teketi, maitinau po viena, nes plysau per gimdyma, sedet negalejau, o dabar isigudrinau - abu kartu, tik reikia nugarai atramos ir geros pagalves.
Aisku, nuolatinis nerimas - ar jiems uztenka pieno? Berniukas zinda apie pusvalandi, o mergyte po 15 min uzmiega an kruties.
Zodziu, labai noriu maitinti, stengiuosi kas 2.5-3 valandos juos zadinti, nes kartais miega ilgai, kai budrauja, buna ir dazniau pamaitinu, bet man maitinti abu kartu - tikras issigelbejimas, tik reikia, kad vyras paduotu, nes paskui turiu nors kiek laiko, kai abu kartu sumiega.
\sekmes visoms, \
a
Atsakyti
Visada noredavosi sužinoti,kaip mamos maitina dvynukus. Kadangi dvynuku pati neturiu ir drauges neturi, tai net neisivaizdavau, kaip imanoma maitinti iskart abu vaikucius. Paskaicius mamytes komentarus,supratau,kad taiimanomas dalykas thumbup.gif
Gal kažkada paciai prireiks sios info lotuliukas.gif
Atsakyti
Maitinau dvynukus kazkur iki 3 men. Didesnio kosmaro ir streso su maitinimu nesu patyrus.
Pirmiausiai pradejau ieskoti pagalbos nete, ir pas drauges, tai tokie patarimai, maitink ir bus gerai juoka kele.

Taigi jei tureciau dar kaarta dvynius, ka reikia daryti kitaip nei as.

1.Bet kokio artimo zmogaus pagalba, be pagalbos apie maitinima galite uzmirsti, vien susideti vaikus, nelaikancius galvyciu neimanoma.

2.Maitinimo pagalve.
3.Pirmus tris menesiuspamirsti apie namu ruosa, cia aktualu jei yra daugiau vaiku.

4. Gerai maitintis, ir esant progai ilsetis.
Atsakyti
As savo dvynius maitinau 1,6m. O nutraukiau tik todel kad naktimis nuolat keldavosi bent po 1-2k pazysti. Nors ir bebuvo like tik vakarinis ir naktiniai maitinimai. Iki metu zindziau pagal vaiku poreikius kiek irvkada tik panoredavo. Po gimtadirnio pradejau po viena maitinima nuimineti. O siaip maitindavau visaip ir po viena ir abu kartu. Kol visai leliukai buvo patogiausia budavo gulint (nes sefint nugara pavargdavo), o link metuku dazniausiai abu iskart pasisodindavau sonuose ir pazysdavo.

Del dvynukienes pastabu: 3ir 4 pritariu 100proc. 2-turejau nepasitvirtino visiskai.tik daugiau nepatogumo buvo. Del 1. Taip pagalba gerai, bet nebuna gi maitint abieju vienu metu, galima po viena. As pati daigiau maziau zinodavau kada valgo, tai nelaukdavau kol isalks pilnai, o imdavau ir maitindavau viena, o kita jei jau niurzgedavo su koja gultuke pasuptuodavau tuk paciu kalbedama kad palaukt reikia, brolis valgo ir t.t. beja, maniskuai nebuvo is tyliuju ir ramiuju, bet vienas kiek kantresnis uz kita, tai sugebedavo palaukti.
Atsakyti