Įkraunama...
Įkraunama...

Širdies ritmo sutrikimai

sveikos , man jau 48 metai, sergu autoimunine liga, del kurios prof Marinskis nesiryzo atlikti RDA,
kaip bebutu keista, man visa tai prasidejo po skydliaukes pasalinimo, kuo daugiau didino tiroksino kieki, tuo daugiau buvo priepuoliu,
man verapamilis kaip saldainis smile.gif , neveike visai, tai siek tiek nustebino medikus,
siuo metu geriu cordarone ir dar metoprololi, po 12,5 doze ir kas keisciausia , jo reikia kada pradeda veikti tiroksinas, tai tik ryte
o del to tyrimo, kuris atliekamas per slaunies arterija,
mociutes ji atlaiko, po sunkaus infarkto 86 metu mociute isvaziavo i rebilitacija,
tikrai nuosirdziai patariu, sutikite su RDA, mylekite savo sirdute, ji jums atsakys tuo paciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 07 09, 12:05)
sveikos , man jau 48 metai, sergu autoimunine liga, del kurios prof Marinskis nesiryzo atlikti RDA,
kaip bebutu keista, man visa tai prasidejo po skydliaukes pasalinimo, kuo daugiau didino tiroksino kieki, tuo daugiau buvo priepuoliu,
man verapamilis kaip saldainis smile.gif , neveike visai, tai siek tiek nustebino medikus,
siuo metu geriu cordarone ir dar metoprololi, po 12,5 doze ir kas keisciausia , jo reikia kada pradeda veikti tiroksinas, tai tik ryte
o del to tyrimo, kuris atliekamas per slaunies arterija,
mociutes ji atlaiko, po sunkaus infarkto 86 metu mociute isvaziavo i rebilitacija,
tikrai nuosirdziai patariu, sutikite su RDA, mylekite savo sirdute, ji jums atsakys tuo paciu 4u.gif

tik va as turejau RDA desiniajame priesirdyje, kur atsigavau pakankamai greitai, o kairiajame girdejau daug sudetingiau ir komplikaciju daug gali buti. Nesinoretu gauti stimuliatoriu, jei RDA nepavyktu, nes pirma karta zidinys buvo rizikingoje vietoje ir iskart pasake, kad jei uzkliudys, teks detis stimuliatoriu.
Bet vaistus gerti irgi neaisku kiek pades, dabar geriu verapamili, bet kiek metu jis man pades, man dar tik 28 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Moufingirl @ 2012 07 09, 13:23)
tik va as turejau RDA desiniajame priesirdyje, kur atsigavau pakankamai greitai, o kairiajame girdejau daug sudetingiau ir komplikaciju daug gali buti. Nesinoretu gauti stimuliatoriu, jei RDA nepavyktu, nes pirma karta zidinys buvo rizikingoje vietoje ir iskart pasake, kad jei uzkliudys, teks detis stimuliatoriu.
Bet vaistus gerti irgi neaisku kiek pades, dabar geriu verapamili, bet kiek metu jis man pades, man dar tik 28 smile.gif

sveika, tau verapamilis padeda?
siulo sirdies magnetini rezonansa, tik kiek skaiciau, kad ten daug nekvepuoti reikia, tyrimas trunka apie 1,5 val, daug ka randa daug ka pamato,
kaz kaip reikia ismokti ilgesni laika nekvepavus pabuti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 07 09, 13:57)
sveika, tau verapamilis padeda?
siulo sirdies magnetini rezonansa, tik kiek skaiciau, kad ten daug nekvepuoti reikia, tyrimas trunka apie 1,5 val, daug ka randa daug ka pamato,
kaz kaip reikia ismokti ilgesni laika nekvepavus pabuti smile.gif

Man kolkas labai padeda smile.gif geriau po 40 mg x3 k per diena, dabar geriu 120mg, bet Holteris rodo PV nakties metu ir jis gali sukelti naujus zidinius, todel nori dar karta padaryti holteri ir jei rodys PV, surast zidini ir ji panaikinti. Butu galimybe gyvent be vaistu smile.gif
As pries men turejau galvos magnetini rezonansa, labai gasdino ir nieko baisaus nebuvo, manau pabandyti verta, jei gali rasti beda.
Daznai gasdina daugiau nei yra pagrindo:)
Atsakyti
QUOTE(Moufingirl @ 2012 07 09, 15:21)
Man kolkas labai padeda smile.gif geriau po 40 mg x3 k per diena, dabar geriu 120mg, bet Holteris rodo PV nakties metu ir jis gali sukelti naujus zidinius, todel nori dar karta padaryti holteri ir jei rodys PV, surast zidini ir ji panaikinti. Butu galimybe gyvent be vaistu smile.gif
As pries men turejau galvos magnetini rezonansa, labai gasdino ir nieko baisaus nebuvo, manau pabandyti verta, jei gali rasti beda.
Daznai gasdina daugiau nei yra pagrindo:)

sveika, man niekada holteris nerode PV, tai net ir neaisku, kas ir kaip ten kyla toje sirduteje smile.gif
Atsakyti
Laba smile.gif Butu labai smalsu suzinoti kaip jums pasireiskia ir kaipistyre liga ?
Mano istorija tokia,kad nuo paauglystes didelio fiz. kruvio metu temo akyse. Dabar jau kokius 4-5m. visiskai nesportuoju ir jokiu pozymiu isskyrus daznas pulsas. tai va padare holteri kaip ir normoj kelios supraventrikulines aritmijos(ar tai tachikardijos). max šsd 147, kelios bradikardijos ir tachikardijos. ECHo irgi norma triburio ir mitralinio voztuvo 1-2laipsn. nesandarumas ir prolapsas.
Va jau veloergometrijos(minant dvirati) ir pasireiske tachikardija bei uzkilo spaudimas, ismyniau 6min. aptemo akyse ir nutraukem nepasieke maximumo. Kiekjus ismynete ir ka rode ?
Geriu dabar betaloc zok 25mg ir preduktali. Jokiu pasikeitimu nejauciu tai galvioju gal net negert....
O dar yra paskirtas elektrofiziologinis, manau gal nevera darytis jei jau holteris nieko neaptiko... ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee1 @ 2012 08 10, 21:18)
Laba smile.gif Butu labai smalsu suzinoti kaip jums pasireiskia ir kaipistyre liga ?
Mano istorija tokia,kad nuo paauglystes didelio fiz. kruvio metu temo akyse. Dabar jau kokius 4-5m. visiskai nesportuoju ir jokiu pozymiu isskyrus daznas pulsas. tai va padare holteri kaip ir normoj kelios supraventrikulines aritmijos(ar tai tachikardijos). max šsd 147, kelios bradikardijos ir tachikardijos. ECHo irgi norma triburio ir mitralinio voztuvo 1-2laipsn. nesandarumas ir prolapsas.
Va jau veloergometrijos(minant dvirati) ir pasireiske tachikardija bei uzkilo spaudimas, ismyniau 6min. aptemo akyse ir nutraukem nepasieke maximumo. Kiekjus ismynete ir ka rode ?
Geriu dabar betaloc zok 25mg ir preduktali. Jokiu pasikeitimu nejauciu tai galvioju gal net negert....
O dar yra paskirtas elektrofiziologinis, manau gal nevera darytis jei jau holteris nieko neaptiko... ? smile.gif

Sveika,

Man panasiai buvo, mokykloje nuolat uzdusdavau begdama, bet apie sirdi net negalvojau, kazkaip nemaniau,kad tokiai jaunai gali buti wink.gif bet veliau kartas nuo karto pradedavo temti akyse be jokio ypatingo kruvio, tiesiog einant gatve, is pradziu retai, po to karta I menesi, karta I savaite, galiausiai kasdien (nuo mokyklos sporto kruvio iki kasdieninio begimo praejo 10 metu:)) tada jau kreipiausi I gydytojus, nes sirdi kartais durdavo.
Ekoskopas nieko nerode, kardiograma taip pat, bet uzlipus ant dviracio ritmas pasoko iki 267 k/min smile.gif
O Holteri dariausi jau po RDA

Siulyciau pasidaryti tyrima,nes manau vis tiek pageret savaime nepageres, o pabloget tikrai gali. Bet cia kiekvienam apsisprest. Dar ir amzius svarbu, man nera 30, todel jei turiu galimybe pagerint ar ne isgydyti,kad nbereiktu vaistu, ta ir stengiuosi darytu smile.gif kazkaip nezinia kiek tuos vaistus gali gerti, o jei nebeveiks,ar organizmas pripras ir reiks didesniu doziu? Cia mano pamastytai, kartu su gyd rekomendacijom man,kiekvieno atvejis individualus
Del vaistu nesu gydytoja, bet man liepe gerti nuolat,kad nevarginciau sirdies, nes budavo geriuy,pradedu geriau jaustis ir kokia savaite ar dvi negeriu, tada vel baladotis pradeda ir vel prie vaistu. Betaloc bnet staiga nutraukti negalima,reikia atsisakyt palaipsniui,jei jau gerti nebereikia.
Atsakyti
QUOTE(Moufingirl @ 2012 08 10, 22:17)

Ekoskopas nieko nerode, kardiograma taip pat, bet uzlipus ant dviracio ritmas pasoko iki 267 k/min smile.gif
O Holteri dariausi jau po RDA

Na tikrai kazkas panasaus smile.gif man dar tik 23m. tai tikrai nesinori vaistu vartoti, tad ir suku galva ka cia daryt, kad nesakytu po to gydytojai, kad prisigalvoju nesamoniu, nes EKG tai tik smulkus nereiksmingi pakitimai, o ir holterio ir dviracio metu laidumo ir ritmo sutrikimu nerasta.Skydliauke tyriaus, visi hormonai normoj, nieko neuzciuope. Tad gal cia tik koks padidejes jautrumas, velniai cia zino... Gaila, kad dviracio neismyniau iki maksimumo, gal butu ka atrade.
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee1 @ 2012 08 10, 21:18)

Veloergometrija išmyniau 164pulsą,nes daugiau neleido.Nutraukė tyrimą dėl pasiekto maksimalaus leidžiamo šsd.Pulsas ramybėj 85.Spaudimas ramybėj 146/58,krūvio metu 168/93 (geriu vaistus nuo spaudimo pastoviai).Pasakė,kad miokardo rezervas tik patenkinamas.Hemodinamikos reakcija į krūvį neadekvati hiperkinetinė.Kardiologė po veloerg.užrašė širdies nepakankamumą Bst.Neuždusus galiu pasiekti tik 2 aukštą.
Šiaip darė velo,kad iššaukt aritmijas ir ekstrasistoles,kurios atsiranda krūvio metu,bet tik tiek,kad dviračio krūvis niekada jų neiššaukia.Geriausiai veikia laiptai,bet nepradėsiu bėgiot laiptais aukštyn-žemyn prieš einant pas kardiologę...Žiūrėsim,gal kartos tyrimą,nes eisiu pas kardiologę kitą sav.veloerg.daryta prieš 2 metus...
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2012 08 10, 22:36)
Veloergometrija išmyniau 164pulsą,nes daugiau neleido.Nutraukė tyrimą dėl pasiekto maksimalaus leidžiamo šsd.Pulsas ramybėj 85.Spaudimas ramybėj 146/58,krūvio metu 168/93 (geriu vaistus nuo spaudimo pastoviai).

Mano ramybeje pulsas buna apie 80-90, dviracio metu pakilo iki 160 mazdaug, o spaudimas nuo 110 iki 165, tada jau teko nutraukti kruvi del silpnumo, taip pat pailgejes pulso atsistatymas po kruvio. Ismyniau 150 vatu biggrin.gif Man greit einant, lipant laiptais pradeda smarkiai plakt sirdis, atsiranda dusulys. Pagal kardiologus is KMUk tai taip negali buti, nes jauna esu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kramtuskee1: 10 rugpjūčio 2012 - 21:49
QUOTE(kramtuskee1 @ 2012 08 10, 22:47)
Mano ramybeje pulsas buna apie 80-90, dviracio metu pakilo iki 160 mazdaug, o spaudimas nuo 110 iki 165, tada jau teko nutraukti kruvi del silpnumo, taip pat pailgejes pulso atsistatymas po kruvio. Ismyniau 150 vatu biggrin.gif Man greit einant, lipant laiptais pradeda smarkiai plakt sirdis, atsiranda dusulys. Pagal kardiologus is KMUk tai taip negali buti, nes jauna esu biggrin.gif

Tuo pačiu galiu pridurt,kad man prieš porą mėn. suėjo 20 metų.
Atsakyti
sveikos merginos, man paskyre varfarina, po 3mg vakarui, tyrimai geri, bet atsiranda melynes, pas gyd pirmadieni, gal kam yra taip buve?
nejau kepenys blogai dirba, juk jos atsako uz kresejima,
Atsakyti