Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos-36

QUOTE(pelkių Monas @ 2012 06 09, 19:34)
willow, pas mane irgi 3-. Jeigu tu skaitinesi ko tau nereikia, tu kaip nusiraminsi? g.gif Eik koki detektyva paskaityk.

Nida prajuokinai su ta mts gydymo-negydymo prognoze biggrin.gif  biggrin.gif

visas bus gerai, kitaip but negali. Cia zinokit pelkiu Monas jum sneka 4u.gif

Pelkių Mone, pasiutėli tu, Mone, ko čia tau juoktis? Papasakok, kaip tu laikaisi? Kas vyksta? Kokie kraujo rodikliai? Ar valgai žemuoges? reikia daug, po pora stikliniu per diena. Nereiks nei beicuotų miežių, mano HB per chemiją, kai valgiau žemuoges, buvo 140. Paskui smuko smuko iki 105, bet aš atkūriau maistu ir arbatomis.

Perskaičiau neseniai - kam galvos V. ar MTS, vartoti gyvulinės kilmės riebalus. Tai reiškia, lašinius. Geriau sūdytus, beje, naudingi radioterapijos metu ir chemijos taip pat, nes stiprina kraują. F.Taunytė, atrodo, bus teisi, įtikinėdama: nevalgykite mėsos, isškyrus lašinius. Ne šoninę, ne dar ką nors, bet tikrus lašinius.

Man regis, baigsime tuo, kad geriausio maisto rekmndacija bus tokia: naminė ruginė duona be mielių ir cukraus, samanė ir lašiniai.

Atsakyti
papasakosiu jums apie tai, kaip atliekami tyrimai. Budejimai naktimis, ner kas veikt, kol uzduociu nera. tai va. pripylem limonado i slovikiuka ir padejom prie slapimo analizu langelio. Ir ka jus manot, rado visko: baltymu, acetono, erytrocitu pedsakai , o cukraus ne mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(damke11 @ 2012 06 09, 22:13)
papasakosiu jums apie tai, kaip atliekami tyrimai. Budejimai naktimis, ner kas veikt, kol uzduociu nera. tai va. pripylem limonado i slovikiuka ir  padejom prie slapimo analizu langelio. Ir ka jus manot, rado visko: baltymu, acetono, erytrocitu pedsakai , o cukraus  ne  mirksiukas.gif

Nerašyk nesąmonių. Nejuokinga. Kada čia buvo tie sloikiukai? Tarybiniais laikais, kai tyrimus pro mikroskopą apžiūrinėjo? Bet tikrai ne dabar. Nebalamūtink žmonių doh.gif

Prakalbot apie lašinius: chemijos metu visą laiką norėjau sūdytų lašinių ir rijau,, reikėjo nuolat kontroliuoti save. O dabar net nenoriu į tą pusę pažiūrėt. Teisus Ruolia: klausykit savęs.
Lašinukų receptas: sūdytus lašinukus sublenderint kartu su keliom česnako skiltelėm. Gaunasi tokia kaip užtepėlė. Su juoda duonyte ir daržovėm - super thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šiandien besišypsanti: 09 birželio 2012 - 21:26
Mano vyras jauciasi puikiai, pas labai optimistiskai nusiteikes, niekur nelandzioja ir nieko neskaitineja, sako va man geriausias nusiraminimas pazvejot prie vandenelio, pamint dvirati, biski smegeneles pravedint ir viskas bus gerai. Na kazkaip tokiam emociniam pakilime jo net nesu macius thumbup.gif , tikiuosi taip ir toliau bus, uz dvieju savaiciu gulsis jau treciai chemijai thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(norali @ 2012 06 08, 11:24)
Sveikos, mergaites 4u.gif
jau kuris laikas paskaitau temute, bet vis neparasau unsure.gif
Mergele, man , kaip ir jusu mamytei - kiausidziu vezys (IVst.), buvo skysciu pilve, isplitusios metastazes zarnyne, pilvapleveje ir t.t. pries 4 menesius isoperavo, isrinko metastazes gydytojai kiek galejo, opercija truko 5.5 val. , uzvakar grizau po  5 chemijos. Sunku, bet viskas istveriama. po antros chemijos dare markerio tyrima, jis geras, po trecios - echoskopija, to kas buvo like iki chemijos - nebera,  bent jau kol kas...
Intaite gera gydytoja, svarbu, kad mamyte ir jus neprarastu optimizmo  4u.gif
Stiprybes visoms 4u.gif

Ačiū visoms už atsakymus.
Mama guli Vilniaus onkologijos ligoninėje.
Ryt darys laparoskopiją, tai bus aišku kiek jis pažengęs. unsure.gif ir kas mamos laukia ateityje.
Optimizmą bandau nealeisti. Atrodo jau susikaupiu ir atrodo vėl viskas dingsta. Mama , tai labai pasimetusi.
Atsakyti
QUOTE(kershyte @ 2012 04 06, 12:03)
Mergaitės su trigubai neigiamais, matėt šį straipsnį  http://www.ctv.ca/CT...r-study-120404/ Jei kas nesupranta angliškai, trumpai pasakysiu, kad jame rašo, kad Kanados mokslininkai iššifravo šios rūšies vėžio genetinį kodą ir, kad tai palengvins gydytojams surasti ir pritaikyti efektyvesnį gydymą. Tik neaišku kiek laiko užtruks kol jie išras tą gydymą ir kada jį pradės naudoti Lietuvoje, bet vistiek man smagu girdeti, kad ir trigubai neigiamiems atvejams ateityje bus didesnės gydymo galimybės.
Mano mamai leukocitai nukrito iki 2,8. Trečiadienį 2 lašinmas. Bandysim pasikelt liaudiškom priemonėm. Kiti tyrimai normos ribose.
Sakykite, o su tokiais skaičiais jai gali atikelti lašinimo dieną?

Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 02 28, 12:58)
Angliškai šitą tipą vadina Triple Negative Breast Cancer..  2008 m. gruodį buvo surengta pasaulinė onkologų konferencija, imsis dabar šitos vėžio rūšies; ieškos naujų efektyvių gydymo būdų (taikinių terapija), aiškinsis jo priežastis, genetiką ir t. t. Triple negative (trigubas neigiamas) sudaro tik ~10% tarp kitų nustatytų krūtų vėžių.

QUOTE(kershyte @ 2012 04 06, 12:03)
Mergaitės su trigubai neigiamais, matėt šį straipsnį http://www.ctv.ca/CT...r-study-120404/ Jei kas nesupranta angliškai, trumpai pasakysiu, kad jame rašo, kad Kanados mokslininkai iššifravo šios rūšies vėžio genetinį kodą ir, kad tai palengvins gydytojams surasti ir pritaikyti efektyvesnį gydymą. Tik neaišku kiek laiko užtruks kol jie išras tą gydymą ir kada jį pradės naudoti Lietuvoje, bet vistiek man smagu girdeti, kad ir trigubai neigiamiems atvejams ateityje bus didesnės gydymo galimybės.

Sėdžiu ir isteriškai kikenu: 2008...2012... ras jau ras gydymo būdą.... jau jau... tuoj....
Na ta naujoji chemija keista: Mastė sakė ji daug lengvesnė už raudonąją - man sunkesnė. Na suka sąnarius, mat juos bala, lai suka.... Su maistu problemėlės, guzas skrandy, lyg nevirškintų. Dvi dienos (lašino trečiadienį), šiandien jau pusė bėdos, tik visa diena su naktiniais šliaužau, bet šiandien jau kaip ir prisivalgiau. Nemiga kankino nuo deksametazono - senuose forumuose išsiryškinau, šianakt jau miegojau pirmą naktį. Trečiadienį varau priduot kraują (kaip jį čia užbumbasint geryn), o paskui gal kaiman braškių, jei viskas pusėtinai. Pas mus žemuogių dar beveik nėr, pavėsy tik žydi,o va ankstyvų braškių jau yr.... Orai tai operacinę siūlę veikia, maudžia, iš nugaros pusės vėl patino labiau.... Kaip jūs,kur jūs, negi visos žemuogiaujat? bigsmile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 11 birželio 2012 - 14:57
Laba diena. Siandien lygiai savaite po pirmos chemijos, raudonos. Jauciuosi pakankamai gerai. Bet va chemijos ketvirta diena atrode, kad numirsiu...silpna, bloga (bet nevemiu). Gydytoja sako, kad ne nuo chemijos man cia buvo. Dabar uzduodu sau klausima, ar nuo mano vidines busenos man taip buvo? Turiu kruties vezi, antra stadija. Jauciu, kad 6 chemo neatlaikysiu
verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Iruce30 @ 2012 06 11, 15:50)
Laba diena. Siandien lygiai savaite po pirmos chemijos, raudonos. Jauciuosi pakankamai gerai. Bet va chemijos ketvirta diena atrode, kad numirsiu...silpna, bloga (bet nevemiu). Gydytoja sako, kad ne nuo chemijos man cia buvo. Dabar uzduodu sau klausima, ar nuo mano vidines busenos man taip buvo? Turiu kruties vezi, antra stadija. Jauciu, kad 6 chemo neatlaikysiu
verysad.gif

Laba prisijungusi, likimo drauge 4u.gif .
Ne visos vienodai mes jas pernešame, oi, ne vienodai. Savaitė po raudonos chemijos - man buvo pati sunkiausia. Fizine prasme. O va vidinė būsena kiekvienos skirtinga. Laikykis laikykis ir dar kartą laikykis. Aš turėjau keturias raudonas: sunkesnės buvo antra ir trečia. Pirma ir paskutinė -lengvos. Tavo pirmoji - reiškia daug visokių vidinių stresų - baimių, laukimų, įsivaizdavimų. II st teikia daug vilties - apie 90proc pasveiksta, taigi TU JĮ TURI ĮVEIKTI, O CHEMIJA TAVO PADĖJĖJA. Ne pati mieliausia maloniausia, bet ji Tavo pusėj. Kad neperbėgtų ų kitą pusę, suprask, kad turi pati skirt visas jėgas gydymui, tai -didelis ir reikalingas darbas. Daug ką stumk į antrą planą. ATLAIKYSI VISAS 6, net nekalbėk ir nenusiteik kitaip 4u.gif Užsuk čia, čia ir rimai bei nerimai, čia ir praktiniai patarimai. Tikius kažkiek padės.
Tu po operacijos, ar prieš? Koks tas Tavasis piktukas raidėm ir skaičiais?
Atsakyti
willow, būtinai pasakyk gydytojai apie patinimą.

Vienas patyręs onkologas sakė: miegas jūsų gydytojas. Kai žmogus miega, jis sveiksta. Kažkaip jo trūksta. Geriu Notta, homeopatinis, kaip visada, reikia ilgai vartoti
Atsakyti
Laba diena,

Perskaičiau ape jūsų potyrius chemo metu ir prisiminiau savuosius. Tiesa, kad mes tas chemijas pernešam labai skirtingai. Mano likimo draugė, kuri prieš mane gavo chemo labai vaizdžiai pasidalino su manim kaip jai buvo blogai, labai blogai jau po keletos valandų parvažiavus namo ir tas baisus blogumas tęsėsi visą savaitę, taigi tam baisiam blogumui aš moraliai kaip ir buvau pasiruošusi ir parvažiavusi po chemo į namus pradėjau laukti kada čia ir man pasidarys labai blogai, bet taip ir nesulaukiau nei tą, nei kitą dieną, nei aplamai po pirmos chemo.Buvo aplankęs nerimas, kad gal manęs ji iš viso neveikia,nors žinojau, kad tai ne rodiklis.Paskui kiekvienas kartas buvo vis sunkesnis ir sunkesnis.Paskutinis šeštasis buvo, gal kiek lengvesnis moraliai, nes žinojau, kad jis paskutinis, bet ne fiziškai. Iruce30 turi nusiteikti,kad bus nelengva, bet tau tai būtina. Turi suimti save į rankas ir jokių svaičiojimų apie neatlaikymą. Atlaikysi visas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Iruce30 @ 2012 06 11, 15:50)
verysad.gif

O ko jau cia neatlaikysit g.gif tik 6 chemijos, juokai smile.gif Patarsiu tik tiek, kad kas kamuoja ta ir gydykit, nekentekit nieko ir valgykit kaip nescia, viska ko norit, gerkit apie 3 l, to kas jums skanu. Ir nenervuokit musu biggrin.gif , nes pas jus labai mazai chemiju 4u.gif
Atsakyti