asmeniskai ne

QUOTE(wytaute69 @ 2012 04 06, 13:28)
o kaip issilaiko valstybines mokyklos?
is mokinio krepselio ir savivaldybes lesu. teoriskai. is mokinio krepselio mokami atlyginimai mokytojams ir laaabai maza dalis skiriama mokytoju tobulinimuisi ir mokymo priemonems, o ukio reikalus (pastata, pastato remontu, ukio darbuotojais ir pan.) rupinasi savivaldybe... praktiskai, galiausiai kas vyksta, bent jau su mano abieju pradinuku klasese - susimeta tevai ir nuperka spinteles, vaizdo ir garso aparatura (kai ka tiesiog dovanoja mokyklai), kanceliarines priemones... net tualetini popieriu, muila ir ranksluosius perkame mes patys...
QUOTE(wytaute69 @ 2012 04 06, 12:28)
o kaip issilaiko valstybines mokyklos?
Jas išlaiko valstybė- ir algas mokytojams moka, ir už už elektrą, ir už vandenį.
Privati mokykla gauna tik krepšelį.
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2012 04 06, 12:36)
na kaip is tiesu galiausiai kas vyksta, bent jau su mano abieju pradinuku klasese - susimeta tevai ir nuperka spinteles, vaizdo ir garso aparatura (kai ka tiesiog dovanoja mokyklai), kanceliarines priemones... net tualetini popieriu, muila ir ranksluosius perkame mes patys...
Savo sūnų mokyklose esu pirkus du suolus, mokėjus už remontus, dabar susimetėm, kad būtų nezvimbiantys šviestuvai... Tad tas nemokamas mokslas yra su klaustuku...
QUOTE(wytaute69 @ 2012 04 06, 13:28)
Ar mokyklos steigejas tas pats kaip ir TTVAM?
ar nieks nezinot?
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2012 04 06, 13:38)
Savo sūnų mokyklose esu pirkus du suolus, mokėjus už remontus, dabar susimetėm, kad būtų nezvimbiantys šviestuvai... Tad tas nemokamas mokslas yra su klaustuku...
na bet neskiriat turbut po 800 kiekvienam vaikui kas menesi?
QUOTE(wytaute69 @ 2012 04 06, 12:50)
Ne, bet moku repetitoriams

QUOTE(ragnez @ 2012 04 05, 23:09)
jeigu kartais reiketu pazanga "transformuoti" i pazymius, pvz, jeigu vaikas noretu pereiti i kita mokykla, tai butu galima issilaikyti atitinkamos klases dalyku egzaminus ir jie butu ivertinti pazymiais.
Man tai truputį dėl tokio mokymosi pobūdžioo baisu, kad vaikas mokinsis 12 metų ir galvos kaip viskas gerai, kiek visko moka, asmeninę pažangą daro. O tuomet ateis baigiamieji egzaminai, kurie visiems bus vienodi ir paremti tradicine mokymo sistema bei "iškalimu"/teorija. Kad nebūtų po to didelių "siurprizų" vaikams. Kažkaip norėtųsi tarpinių "pasitikrinimų". O gal jie bus? Tame FB puslapyje labai jau glaustai viskas aprašyta, iš esmės nieko konkrečiai nepasakyta, o savo internetinio puslapio neturi

QUOTE(Auruma @ 2012 04 06, 13:07)
Man tai truputį dėl tokio mokymosi pobūdžioo baisu, kad vaikas mokinsis 12 metų ir galvos kaip viskas gerai, kiek visko moka, asmeninę pažangą daro. O tuomet ateis baigiamieji egzaminai, kurie visiems bus vienodi ir paremti tradicine mokymo sistema bei "iškalimu"/teorija. Kad nebūtų po to didelių "siurprizų" vaikams. Kažkaip norėtųsi tarpinių "pasitikrinimų". O gal jie bus? Tame FB puslapyje labai jau glaustai viskas aprašyta, iš esmės nieko konkrečiai nepasakyta, o savo internetinio puslapio neturi
Suprantu pati pradžia, bet detalumo galėtų daugiau būti...

Siūlau pasidomėti VIVA mokyklos patirtimi. Jie sėkmingai apsieina be pažymių.
Konkretumo dar ir negali būti, nes tai mokyklos pati pradžia- gi niekas nieko iš viršaus nenuleidžia, mokyklą kuria mokytojai ir tėvai kartu. Tuo man pačiai tai ir yra įdomu. Daugumai jau norisi "pagaminto produkto", kad ateitų ir iškart naudotųsi.
Norėtųsi ir šioje temoje skirti laiką tam, kam ši tema ir yra sukurta- saviugdai, o ne dejavimui dėl didelių kainų...Mane pačią kainos nestebina, nes prieš porą metų buvom galvoję su draugais steigti privatų darželį, bet kai viską gerai suskaičiavom, noras praėjo...
QUOTE(Auruma @ 2012 04 06, 14:07)

internetinis puslapis dar kuriamas.
tokia sistema dirba valstybines suomijos mokyklos: jose nera vertinimu, yra tik baigiamasis egzaminas. suomijos moksleiviai is issivysciusiu valstybiu maziausiai laiko praleidzia mokykloje, bet pirmauja pagal rastingumo duomenis.
man asmeniskai su suomiais teko bendrauti jau visai kitam lygmeny - magistro studiju. su Turku universiteto profesoriumi kalbejomes apie tai, kaip studentai raso magistro darbus. man iki siol iki kaulu smegenu istrigusi jo fraze, kai jis apie viena studenta, kuris magistro darbo taip ir neparase (del seimyniniu aplinkybiu) - "Suomija galbut prarado mokslininka". tikrai nuostabu, kaip kiekvienas zmogus gali buti priimamas kaip asmeniskai, individualiai vertingas bendrame didesniame kontekste...
QUOTE(Auruma @ 2012 04 06, 14:07)

Turėtų būti neužilgo internetinis puslapis,info tikrai gal mažoka,bet manau kad mokyklos atstovai ir ateityje darys atvirus mokyklos pristatymus tad bus galima ateiti ir užduoti rūpimus klausimus

Privačiam darželiui/mokyklai yra keliami kur kas didesni reikalavimai nei valstybinėms. Ypač dabar. Todėl šiuo metu yra svarbesnių klausimų nei būsimas mokestis ar pažymiai. Pvz, mano vaikų mokykla veikia antisanitarinėmis sąlygomis- kol tėvai patys nesiėmė ir nesuremontavo dviejų tualetų, vaikai parbėgdavo į namus atlikinėti gamtinių reikalų. Ir kažkodėl higienistams neužkliuvo, kad Vilniuje esanti mokykla neturėjo nė vieno normalaus tualeto. O kai steigi privačią mokyklą, net ir lemputės turi būti tam tikros.