Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamis

Apklausa: Mano šiltnamis (385 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 04, 08:47)
1. Vėdinimą aukščiausiame taške įrengti. Kondensatas kaupiasi ir tuomet, kai šiltnamy daug šilčiau nei lauke, dėl žymaus temperatūros skirtumo. 
2. Naudoti antikondensacinę plėvelę, jei plėvelinis šiltnamis.

taip ir yra,siltnamis polikarbonatinis,sandarus,jame daug silciau nei lauke..virsuj yra langeliai bandysiu laikyt juos vos pravertus,gal suvienodes temperatura truputi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akela.: 04 balandžio 2013 - 10:41
Toks gražus oras, šiandien dar kartą prikasėme sniego į šiltnamį.
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 04 03, 20:57)
as dabar  tikrai nepikrciau su 1 durim....  visada pas mane skersvejis: pradarau ir orlaides ir duris abidvi.... jei duris netycia uzsidaro nuo vejo, temp kila ir stipriai, nors orlaides visa laika pradarytos

visiškai pritariu..
turiu polikarbonatinį 6 mm 8 metrų su dviem durim ir 8 stoglangiais, iš kurių pernai 4 buvo automatiniai.Nors pietų pusėje visada pakabintos burės, bet abejas duris laikau atidaras, kad būtų skersvėjis. Vienas gal nepilnai atdaras., bet vistiek atidaras, nes uždarius, temp. tikrai labai kyla, nepadeda net stoglangiai. Šiemet dar nusipirkau pora automatinių, neblogas jie dalykas, kai negali kasdien privažinėti. Tačiau automatinių minusas - vasarą kai karšta ir staigiai pradeda lyti, jie nespėja sureaguoti ir lėtai užsidarinėja. Jei esam sode staigiai atsuku ir uždarau, bet jei nesam, pomidorčikai gauna kažkiek lietaus rolleyes.gif
Mano durys stumdomos, tačiau dabar būtinai pirkčiau uždaromas ir geriausiai iš dviejų dalių..

Norėčiau paklausti dėl šiltnamio dezinfekavimo-rudenį buvau uždegusi sieros dėžutę. Pavasarį visus langus ir korpusą nuplaunu kalio permanganatu. Girdėjau kad kažkaip dar dezinfekuojama žaliuoju kalio muilu. Ar kas jį naudojat? Ir kaip?
Atsakyti
Na va, mes šiandien aplankėm parodą, nes kitas dvi dienas oras buvo siaubingas, ir užsakėm šiltnamį. Apžiūrėjom gyvai,pačiupinėjom ir užsakėm 6 m ilgio su 4 stoglangiais ir dviem durim, pasakiau kad auginsiu pomidorčikus tai patarė dėti duris iš abiejų pusių,nes jei labai karšta,stoglangiai negelbėja,reikia papildomai skersvėjį daryt, o kaip iš tikrųjų bus -matysim vasarą smile.gif tei va, sakė pirmiausiai aptarnaus Kauna tai atveš kitą savaitę bigsmile.gif tik montavimo atsisakėm, nes montuotu tik po pilno įšalo išėjimo praėjus trim savaitėm,tokia eilė susidarė, bet susitarėm,jei montuojant patiems kas nesigaus,tai atvažiuos padėt bigsmile.gif oi kaip laukiu savo šiltnamio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katyttee @ 2013 04 06, 23:17)
Na va, mes šiandien aplankėm parodą, nes kitas dvi dienas oras buvo siaubingas, ir užsakėm šiltnamį. Apžiūrėjom gyvai,pačiupinėjom ir užsakėm 6 m ilgio su 4 stoglangiais ir dviem durim, pasakiau kad auginsiu pomidorčikus tai patarė dėti duris iš abiejų pusių,nes jei labai karšta,stoglangiai negelbėja,reikia papildomai skersvėjį daryt, o kaip iš tikrųjų bus -matysim vasarą  smile.gif  tei va, sakė pirmiausiai aptarnaus Kauna tai atveš kitą savaitę  bigsmile.gif  tik montavimo atsisakėm, nes montuotu tik po pilno įšalo išėjimo praėjus trim savaitėm,tokia eilė susidarė, bet susitarėm,jei montuojant patiems kas nesigaus,tai atvažiuos padėt  bigsmile.gif  oi kaip laukiu savo šiltnamio  4u.gif

Klasika standart? Kokia kaina gavosi?
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 04 07, 08:39)
Klasika standart? Kokia kaina gavosi?

Taip,klasika standart, ėmiau 4mm, ir viskas ka išvardinau, ai,tiesa,dar cinkuotas pertvaras ėmiau kur viduje lysves nuo tako atskiria, tai su viskuo pritaikius parodos nuolaida gavosi 2750lt. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katyttee @ 2013 04 07, 11:21)
Taip,klasika standart, ėmiau 4mm, ir viskas ka išvardinau, ai,tiesa,dar cinkuotas pertvaras ėmiau kur viduje lysves nuo tako atskiria, tai su viskuo pritaikius parodos nuolaida gavosi 2750lt.  4u.gif

aišku... 4u.gif

Sakykit, o šiltnamyje Klasika Standart antrame gale jokio langelio(orlaidės) nėra? Foto niekaip neįžiūriu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 04 06, 16:58)
Toks gražus oras, šiandien dar kartą prikasėme sniego į šiltnamį.

O pas mane natūraliai į galą prisnigo, nes rudenį vėtra nuplėšė galą. Reikia perdengti, o šonų neasikasu, įšalę. Ir laukti labai ramaus oro , nes 30 metrų ilgio ir 10 pločio plėvelę suvaldyti ne juokai. Jei šią savaitę neatšils, atsivesiu su šlanga karštą vandenį ir bandysiu tirpinti , nes nervai nelaiko. Kur pavasaris, aūūū?
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 08, 10:10)
Kur pavasaris, aūūū?

Mano šiltnamyje pavasaris jau atkeliavo. Šiandien buvo ryte +2 laipsnių. Net linksmiau pasidarė. Atkeliaus ir pas jus mirksiukas.gif
Atsakyti
Pas mane siltnamio stoge irgi paplyshus plevele, siemet nauja desim, tai irgi kruva sniego prikrito, dar vkr suvariau nuo siltnamio stogo ten i skyle kuo daugiau snieko ir ismeciua po visa siltnami biggrin.gif Tikekimes uz savaites kokius jau aptirps ir galima bus det nauja stoga, nes dbr uzsnigtas gal 1 m gylio pusnimis, tik dureles atsikasiau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 04 08, 08:24)
aišku...  4u.gif

Sakykit, o šiltnamyje Klasika Standart antrame gale jokio langelio(orlaidės) nėra? Foto niekaip neįžiūriu...  g.gif

Ir aš vis niekaip neįžiūrėjau biggrin.gif bet, deja,nieko nėra , teko imti antras duris 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 04 08, 08:14)
Mano šiltnamyje pavasaris jau atkeliavo. Šiandien buvo ryte +2 laipsnių.  Net linksmiau pasidarė. Atkeliaus ir pas jus  mirksiukas.gif

O aš vakar sėjau ridikėlius salotas,tai šiltnamyje gal +30 buvo lotuliukas.gif na rimtai ..nusirengiau su plonu megstuku,ir tai dar sukaitau nerealiai smile.gif
Atsakyti