Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamis

Apklausa: Mano šiltnamis (385 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Regila @ 2013 04 29, 07:04)
Mūsų 2 plėveliniai šiltnamiai. Vienas pasibaigia, kokia 2m tarpas ir toliau kitas. Bačka tarp šiltnamių.
Plėvelė 150, įkasama. Šiemet pirmą kartą palikom nenudengę. Toli šiltnamiai nuo namų, bet puikiai atlaikė. Atramas dėjom tik rudenį. Jas tiesiog ne tik, kad atrėmė į lanką, bet ir medvarščiu prigręžė beveik ties kiekvienu lanku. Šeštadienį važiuosim į sodą ir jau nuimsim. Puikiai atlaikė sniego lavinas.
Lankus statyti kas 90cm ar 1m - retoka. Pas mus kas 80cm ir dar tarpuose kitkinių šniūru pertiesta ir pritvirtinta žemėje (metalinis kuolas supjaustytas reikiamo ilgio. Vienam gale padaryta kilputė-kaip karvei rišt ). Praneri šniūrą, įtempi ir kuolas vienoj pusėj šiltnamio ir kitoj. tokius kuolus naudojam pomidorams rišti..kuolas į žemę, viršuje prie ištiestos vielos pririšam ir pom turi kur lipti.
Taip atrodo nedengtas - lankai įkasti į žemę.
user posted image
user posted image

Antroj nuotraukoj ,kur siltanamis su plevele , matau tarpuose virves . O jos kam ? Padeda ,kad vanduo nesikauptu ?
Nes mums patare tas virves risti dorizontaliai is vidaus , tvirtinti ant lanku ,kad plevele neidubtu.

Dabar svarstau kas geriau ?
Bet jusu atvejui reik tu kuolu su kilpom .
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2013 04 26, 08:34)
Man irgi patinka smile.gif
Dabar ziuriu ,kad lankinis nebuna 3 metru , dazniausiai 2,80

Papildyta:
Geras patarimas del tu ranku .

Tai jei lysves 50-60 cm plocio tai po viena eile telpa , arba sachmatais susodint , gal kiek daugiau tilps.
Papildyta:
Kiek lanku pas jus ?

Skaiciau rekomendacijas tai 8 lanku reik 5 m siltnamiui , tarpai 70 cm

mano lankinio šiltnamio plotis 3,30 m tai priklauso nuo žmogaus ūgio, jei aukštaūgiai esat tai teks dsaryt aukštesnį, kad būtų patogu vaikščiot, bet tada gausis šiauresnis, jei nelabai aukšti tai galit daryt platesnį. Pomidorams didelio esminio skirtumo nėra ar 2 ar 2,2 aukščio (vistiek juos teks palube leist jei neriboto augumo veisles rinksitės), o va pačiai jei reiks susikuprinus vaikščiot tai nekas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 30 balandžio 2013 - 21:19
Del to aukscio plocio santykio visai nebeaisku . Tai pries darant rema pirma pirksim lankus ir ziuresim ,kas mums tinka.

Visokiu niuansu su tuo siltnamiu . Vieni lanka tvirtina isorej ,kiti is vidaus lentos, treti isvis i zeme ikasa . Bet tada dar pazemeja siltnamis.

Atsakyti
Prisigalvojau sau galvosūkio su tuo šiltnamiu čia paskaičius. doh.gif Bet kodėl pernai nesusimasčiau, kai statė...
Mano lankinis plėvelinis. Pamatavau vakar plotį - 310. Susimatavau viduj dviem takais, pagal plotį išeina 60/40/110/40/60. Susiraišiojau šniūrus, nu ir nepatogu vaikščiot tais šoniniais takais. Bet pernai buvo vienas takas - tai ir tas platus, ir lysvės per plačios, nepasiekiau žolių nurauti prie krašto. Ir ngerai. Tai eisiu šiandien tikriausiai pasiplatinsiu šonines lysves iki 80, o viduriukui liks tik 70, bet vis tiek gal bus ekonomiškiau erdvė išnaudota nei buvo, kai takas metro pločio per vidurį.
Kitais metais reikės perdengt, tai tuo pačiu ir pailginsiu, ir paaukštinsiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vandene: 01 gegužės 2013 - 11:08
QUOTE(Vandene @ 2013 05 01, 12:08)
Prisigalvojau sau galvosūkio su tuo šiltnamiu čia paskaičius.  doh.gif Bet kodėl pernai nesusimasčiau, kai statė...
Mano lankinis plėvelinis. Pamatavau vakar plotį - 310. Susimatavau viduj dviem takais, pagal plotį išeina 60/40/110/40/60. Susiraišiojau šniūrus, nu ir nepatogu vaikščiot tais šoniniais takais. Bet pernai buvo vienas takas - tai ir tas platus, ir lysvės per plačios, nepasiekiau žolių nurauti prie krašto. Ir ngerai. Tai eisiu šiandien tikriausiai pasiplatinsiu šonines lysves iki 80, o viduriukui liks tik 70, bet vis tiek gal bus ekonomiškiau erdvė išnaudota nei buvo, kai takas metro pločio per vidurį.

Labai naudingas man jusu postas smile.gif

Vakar laip tik vyras karkasa siltnamio pastate !
O dabar planuoju kaip cia tuos takelius isdestyti. Pirma syki darysim 2 takus.

Takeliui skirsiu 45 cm

Ir kaip matau geriua per viduri labai placiai nepalikt , nes paskui susilenkus reiks sonais slankioti.

O kaip isdestot augalus ?

Sonuose zenaugiai ir paprikos , o per vidurys didieji pomidorai ?

Atsakyti
Jolitamaria šniūrai tarpuose tam, kad plėvelės neplėšytų. Įtempi ir jos nepagauna vėjas.
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2013 05 01, 11:08)
Prisigalvojau sau galvosūkio su tuo šiltnamiu čia paskaičius.  doh.gif Bet kodėl pernai nesusimasčiau, kai statė...

As dariau 60 x45x 90 x45 x60, labai patiko. Visur viska pasiekiu, nereikia akrobatiniu pratimu, kad pakrascius israveti. Dekinga forumietems uz sita ideja 4u.gif
Atsakyti
Labas merginos, gal priimsit ir mane, as tai patarimo labai noriu gauti... rasau kol maziukas miega, isvarvinau visas akis, ieskojau gal Jus rasinejotes apie tai ir neradau. Apie lasine laistymo sistema, as info nemazai skaiciau internete, bet pas mane jau stovi polikarbonatinis siltnamis, nuo praeito rudens, kaip sakant naujas dar, ir as va ko nesuprantu, tai dabar uz siltnamio pastatyti kazkokia talpa metras nuo zemes kaip supratau, o tai kaip tuos vamzdelius i siltnami suvesti jei jis jau stovi su aliuminiu pamatu ant zemes? pasikasti po pamatu? ant ko ta talpa pakelti ir kokia kur ja isigyti, kad paskui ant vaikuciu mano ji neuzkristu, va tokiu butent dalyku ir nesupratau... Pagelbekit kas ismanot, labai prasau, o tai as tiek turiu dar darbu, o maziukas diena taip mazai miega, jau siandien is viso neviltyj kazkokioj esu...
ir dar...Kur nusipirkti ta sistema ir kokia, kad netektu paskui gailetis, kad is karto normali butu. Labai aciu kas man atsakysit 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2013 05 02, 20:23)
Jolitamaria šniūrai tarpuose tam, kad plėvelės neplėšytų. Įtempi ir jos nepagauna vėjas.

Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Paprotinkit mane prasau 4u.gif
Bus pas mus siltnamiukas, pagrinde agurkam, 3m. plocio, kaip dabar su tais takais nebesusigaudau. Noreciau 2 taku, bet ar per viduri gerai agurkus sodinti? Jie gi nemegsta skersaputes, jei abi durys bus pradarytos, aisku, galiu tada i vidurine lysve paprikas susodinti( ar irgi negerai?) Jei daryti viena taka, tai gaunasi neracionalu, takui metra atiduoti-gaila blush2.gif O jei siauresni palikti, tada sonu nebepasieksiu normaliai, tikrai reiks kaip bezdzionei karstytis smile.gif
Kaip man gudriau padaryti, kad butu ir patogiau ir zeme isnaudota maksimaliai? Gal sakau per viduri lysve daryti kokiu 60 cm, takeliai po 45, ir sonines lysves gausis po 75cm. Ka dar su agurkais sodinti galeciau? Gal kas kokiu minciu turi, busiu labai dekinga uz betkokia nuomone 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(baka2 @ 2013 05 02, 22:24)
As dariau 60 x45x 90 x45 x60, labai patiko. Visur viska pasiekiu, nereikia akrobatiniu pratimu, kad pakrascius israveti. Dekinga forumietems uz sita ideja  4u.gif

ZIKAS Tai gi va tik parašė keliais postais aukščiau kaip gerai išskaičiuoti. Net ir aš pas save į užrašus pasirašiau, kad žinočiau kaip statysiu šiltnamį.
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2013 05 02, 23:52)
Labas merginos, gal priimsit ir mane, as tai patarimo labai noriu gauti... rasau kol maziukas miega, isvarvinau visas akis, ieskojau gal Jus rasinejotes apie tai ir neradau. Apie lasine laistymo sistema, as info nemazai skaiciau internete, bet pas mane jau stovi polikarbonatinis siltnamis, nuo praeito rudens, kaip sakant naujas dar, ir as va ko nesuprantu, tai dabar uz siltnamio pastatyti kazkokia talpa metras nuo zemes kaip supratau, o tai kaip tuos vamzdelius i siltnami suvesti jei jis jau stovi su aliuminiu pamatu ant zemes? pasikasti po pamatu? ant ko ta talpa pakelti ir kokia kur ja isigyti, kad paskui ant vaikuciu mano ji neuzkristu, va tokiu butent dalyku ir nesupratau... Pagelbekit kas ismanot, labai prasau, o tai as tiek turiu dar darbu, o maziukas diena taip mazai miega, jau siandien is viso neviltyj kazkokioj esu...
ir dar...Kur nusipirkti ta sistema ir kokia, kad netektu paskui gailetis, kad is karto normali butu. Labai aciu kas man atsakysit  4u.gif  4u.gif

Yra vandens bačkos ir joms pritaikyti postamentai. Laistymo sistemos Google susirandat ir pagal savo šiltnamio parametrus susikaičiuojat 4u.gif
Atsakyti