Įkraunama...
Įkraunama...

Draugiškas daržas

QUOTE(diasaja @ 2012 04 12, 06:14)
Vakar pasidariau mažojo daržo planelį thumbup.gif kaip į SM įkelti? Nuskenuotą lapą eina? g.gif

Labai įdomu būtų akį užmest ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 12, 07:14)
Vakar pasidariau mažojo daržo planelį thumbup.gif kaip į SM įkelti? Nuskenuotą lapą eina? g.gif

bigsmile.gif eina eina,kaip įdomu būtų pamatyti biggrin.gif ax.gif

kokia super tema,o aš jos nemačiau doh.gif ačiū už nuorodą kitoj temoj 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi nudžiugau šią temą pamačius bigsmile.gif Labai aktualu man biggrin.gif

Aš šiais metais remsiuos knyga Protingo daržo margumynai.Ten labai nemažai sandraugų aprašyta.
Šiaip esmė ir pas mane bus,kad kuo daugiau vaistažolių,prieskonių ir pan. įmaišyti - serenčiai,medetkos,ramunėlės,kalendros ir pan.

Paskui vijoklinės pupelės+kukurūzai+salierai.

Dar bandysiu agurkus sėti į ridikėlių ratelį. Leisiu ridikams žydėti,jie baido agurkinius lapgraužius ir šaknines museles. Taip pat prie agurkų kalendra tinka.

Tarp kopūstų bandysiu ramunėlių derinį.krapai irgi atbaido drugelius.Čiobrelius atskiram dideliam vazone auginu,jie irgi keliaus prie kopūstų. Būtų gerai juozažolę kažkaip irgi įkombinuot,bet ji labai didelė užauga,tai reikia kažką sugalvot,kad lysvės neužkimšt.

Na,daug minčių knygos pagalba.Esmė ta,kad svarbiausia tų pačių šeimų augalų šalia nesodinti.Ir kuo daugiau aromatinių ir pan. augaliukų įtalpinti ax.gif

O aš pernykšti savo derinį pademonstruosiu biggrin.gif Super gerai užaugo thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
Alekto, labai gražus daržas thumbup.gif
Aš morkas ir svogūnus išilgai lysvių sodinau.
Ir nors ir mulčiavau, taip tvarkingai niekad neatrodė-pastoviai turėjo žolių draugų lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos, jungiuosi į jūsų gretas.
Alekto gražus darželis.

Ketinu šiemet daryti įrėmintas lysveles, kažkaip nuo vaikystės pas močiutę kai reikėdavo kilometrines vagas ravėti doh.gif , tai savam darže vis man gaunasi vienos vagelės skersai kitos išilgai, kad smagiau man ir daržovytėms būtų biggrin.gif .
Laukiu traktoriuko, kad man daržą išartų, o tada su lentom keliausiu konstruot.m Galvoju kvadrato forma daryt maždaug 1,2x1,2 m. kaip manot ar patogu, gal visgi daryt labiaus stačiakampio formos
Atsakyti
hm, praeitais metais šalia kopūstų augo krapai ir bazilikai, nesidomėjau ar čia tinkama kaimynystė, natūraliai taip gavosi. Nuėdė tie bjaurybės iki koto beveik doh.gif tai dabar suku galvą kokį kaimyną čia šalia patupdyt, kad garanuotai būtų, ar geriau nerizikuot ir dengti kokia agroplėvele ?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 04 12, 10:59)
Aš irgi nudžiugau šią temą pamačius bigsmile.gif  Labai aktualu man biggrin.gif

Tarp kopūstų bandysiu ramunėlių derinį.krapai irgi atbaido drugelius.user posted image

Tavo daržas kaip iš katalogo wub.gif
Tik va su kopūstais ir ramunėlėm aš suabejojau g.gif Tiesiog kopūstams reikia labai derlingos, riebios, patręštos dirvos, o ramunėlės auga kone smėlyje, natūraliai laukuose kur labai lengva dirva. Aš kiek sėjau ramunėles į daržo žemę- man niekad neužaugo g.gif Vat kartais paskaitai Teorijos, bet praktiškai būna neįmanoma g.gif Panašiai kaip su pasiūlymu šalia žirnių balklažanus auginti biggrin.gif Jug baklažanai šiltnamyje ir vidury vasaros auginami, tai iš kur tie žirniai pašonėj g.gif biggrin.gif Žinau, kad kopūstams labai gerai po aukštaūgėmis tagetėmis "slėptis" bet nebandžiau, tik vienos bobulytės darže mačiau. Praktiškai po krūmu kopūstai pakišti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 11, 21:35)
jeigu pas mane būtų labai mažas plotas, tai daržoves sėčiau/sodinčiau salelėmis: pusė metro ar metras vienų, metras kitų, į tarpus prieskonių, vaistažolių ir nereikėtų  sėjomainų.

taip ir bus: ridikėliai gavo tą pačią vietą kaip ir pernai, pačioje pradžioje lysvės, žirnius irgi reik kažkur arčiau takelių pasodinti, kad vaikai per visą daržą neklampotų doh.gif , agurkai ir gi ten pat augs... vienu žodžiu kai auginu tik tam kartui, tai gal kas ir užaugs biggrin.gif
Oi, kaip laukiu savaitgalio pažiūrėti kaip ten mano garstyčios sudygę ar ne, nes kiek skaičiau, kad jos per 3-4 dienas sudygsta, o dar tokie geri orai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 04 12, 10:59)
Super gerai užaugo thumbup.gif

wub.gif kaip gražu,galiu foto savo saugyklose tarp daržų įdėjų įkelti ax.gif
Atsakyti
Bandau įkelti nuskenuotą lapą. Čia tik gal kokia 30proc. mažojo daržo, nes kitur yra lelijos, tulpės, šiltnamis ir braškės.

jau šiandien pasėjau žirnius su garstyčiomis. Kokios kainos garstyčių pakilęęęęęę blink.gif dar pasėjau ridikus, špinatus, salotas ir ir krapus. Ach, atsigavo mano siela wub.gif

kaip sumažinti??????? unsure.gif

i 
Apie foto sumažinimą galite pasiskaityti skyrelyje "Mamos kompiuteris".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 12 balandžio 2012 - 21:45
QUOTE(diasaja @ 2012 04 12, 18:33)
Bandau įkelti nuskenuotą lapą. Čia tik gal kokia 30proc. mažojo daržo, nes kitur yra lelijos, tulpės, šiltnamis ir braškės.

*jau šiandien pasėjau žirnius su garstyčiomis. Kokios kainos garstyčių pakilęęęęęę blink.gif  dar pasėjau ridikus, špinatus, salotas ir ir krapus. Ach, atsigavo mano siela wub.gif

kaip sumažinti??????? unsure.gif

o gal tu nemažink,o dėk per nuorodą,tada išsisaugojant matysis geriau ax.gif

*pasėjai į daržą?pridengei kuom nors ax.gif
Atsakyti
As siandien irgi pasidarbavau. Viena lysve ssitvarkiau ir visko po truputi pasejau.
Koks kaifas rankas i zeme suleisti. Vyturiukas virs galvos ciulbejo wub.gif
Atsakyti