QUOTE(belosneska @ 2007 11 08, 11:52)
paskaiciau pacia pradzia sios temos ir nustebau kaip mamos sitaip ziuri i vemianti vaika ir laukia kol nukris tempa ir nustos viduriuoti

siaubas,mes ka tik is ligonines gryzom ,pragulejom intensyvios reabilitacijos skyriuje 2 paras,ir dar 2 paras stacionare.Buciau is karto vaika vezus i ligonine ,tik beda ta ,kad buvome isvyke,ir as visa diena nieko nedariau,nes galvojau,kad apsinuodijo,net nenumaniau,kad yra toks rota virusas.o kita diena iskvieciau vietine Pasvalio greitaja ,nenorejo priimti,nes is karto pasake,kad infekcija,suleido 1 litra skysciu(nerado venu vaikui, kiek buvo netekes skysciu

tai dure i galvyte)o as tuo metu laidojau savo teti ir iskarto lekem i vilniu i santariskes,ten i reanimacija,nes toks suglebes buvo

nukankino vaika galutinai,kai atejau i palata radau prirista prie lovytes,kad nenusiplestu adatu(kakliuke ir galvyteje)vienu zodziu turejau kosmariska savaite,ir patariu visoms kai tik vaikas prades vemti ,dieve, nelaukite nieko kvieskite greitaja!dabar mano dukra guli ligonineje,kai apsiveme is karto iskvieciau pagalba ir isveze. Niekam nelinkiu susirgti sia liga.
na gal tik pradejus vemt ir viduriuoti nereiktu lekt i ligonine

Mano vyresnis sunus kai sirgo-liga praejo palyginus lengvai,vaikas gere ir valge,nebuvo pasyvus..
Tai tokiu atveju tikrai nematau reikalo vaziuoti i ligonine
Antras sunus sirgo rota pries savaite-va tada ir mes i ligonine patekom

, vaikas mazai gere,mazai valge.. gulejo pasyvus. Ligoninej state lasines,tyre kokiu medziagu esam neteke ir gydytojas man sake,kad sios ligos"baisumas",kad vaikas gali neteki labai daug skysciu ir mineraliniu medziagu,kai netenka daug skysciu-gali pradet dziut smegenys,o kai netenka daug gliukozes-gali prasidet ir koma.
Dar liga trunka 5-7 dienas,retais atvejais iki 10 dienu,staigiai prasideda ir staigiai baigiasi. Kai virusas buna skrandy ir vaikas vemia-nelabai ka galima kontroliuot,o kai jau nusileidzia i zarnyna ir ima viduriuot-tai tipo jei viduriuoja nedaug kartu per diena ir tai nevargina-jokiu vaistu neskiriama,viduriuojant ir virusas kazkiek isivalo,o jei viduriuojama daug ir daznai-tada jau skiriama smekta ir kiti vaistai.
Svarbiausia prie sios ligos skysciai,dar yra Hipp pro200 toks gerimas,kuri reiktu vartoti viduriuojant ir vemiant-jis padeda atstatyt skyscius i mineralus,taip pat geros bakterijos niekam nepakenke,..