Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

mes gyvenam Oberursel miestely, nuoma brangoka, bet miestelis mums patinka, tykus ramus, parduotuviu daug, o jei ko reik, 5 sustojimai ir randiesi Nordwest zentrum kuriame visos parduotuves (ale akropolis) iki frankfurto 20min. traukiniu.. mokyklu daug,darzeliu taip pat.. cia mazai turku, daugiau rusu, lietuviu taip pat yra smile.gif del gyd. nera problemu visi yra, salia miestelis Bad Homburg, turi didele ligonine, keliata baseinu smile.gif
o visa kita uups gerai aprase smile.gif

del frankfurto, mama mano dabar ten gyvena, seniau gyveno netoli stoties, sake nemalonus rajonas pilna narkomanu,valkatu, turku ir t.t. neramus.. dabar gyvena Oberrad sake ramus, pati kiek buvau taip pat ramu pasirode, gyvena turkai, lenkai,rumunai,gal vienas kitas vokietis.. pazystami gyvena Sachsenhausen, patenkinti jiems triuksmas nemaiso.. kiti paciam centra, kur parduotuviu aleja (Zeil) taip pat triuksmas nemaiso smile.gif

dar papildysiu: salia yra Kronberg miestelis irgi grazus ramus, brangi nuoma, parduotuviu mazokai, zoo soda turi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KolJe: 09 gegužės 2012 - 15:29
QUOTE(Notė @ 2012 05 09, 14:50)
La,
pirma patarciau paziureti kur galima vazineti tik su Gruene Plakette ir nusprest kas labiau apsimoka  mirksiukas.gif

hmm.. dėl to žalio lipduko (jei teisingai suprantu) tai kiek žinau į Frankfurtą nebus galima įvažiuoti be jo, bet vėlgi dabar irgi draugai važinėja be lipduko, tai kai būna miesto centre kur privalomi tie lipdukai, "durniu įjungia", tipo turistai, nesuprantu ir nieko nežinau... Taip turbūt ilgai nesigautų pratempti? biggrin.gif rolleyes.gif Na žodžiu išvada- bėdos nenori, registruok vokietijoj... ordnung ist ordnung (mano viena pirmų frazių Vokietijoj biggrin.gif )
Papildyta:
QUOTE(KolJe @ 2012 05 09, 16:25)

del frankfurto, mama mano dabar ten gyvena, seniau gyveno netoli stoties, sake nemalonus rajonas pilna narkomanu,valkatu, turku ir t.t. neramus.. dabar gyvena Oberrad sake ramus, pati kiek buvau taip pat ramu pasirode, gyvena turkai, lenkai,rumunai,gal vienas kitas vokietis.. pazystami gyvena Sachsenhausen, patenkinti jiems triuksmas nemaiso.. kiti paciam centra, kur parduotuviu aleja (Zeil) taip pat triuksmas nemaiso smile.gif

haha tai va kodėl ir butai prie stoties pigūs palyginus biggrin.gif

Dar vienas klausimas, dabar mums mokykla ir darželis šalia, tai neaktualu, bet pastebėjau, kad vaikus vežioja mokykliniai mikriukai tokie mėlyni.. Kaip ten su jais yra? Čia kas nori užsisako, ar kažkokia kita tvarka?
Atsakyti
QUOTE(JO/NE @ 2012 05 09, 15:38)
hmm.. dėl to žalio lipduko (jei teisingai suprantu) tai kiek žinau į Frankfurtą nebus galima įvažiuoti be jo, bet vėlgi dabar irgi draugai važinėja be lipduko, tai kai būna miesto centre kur privalomi tie lipdukai, "durniu įjungia", tipo turistai, nesuprantu ir nieko nežinau... Taip turbūt ilgai nesigautų pratempti?  biggrin.gif  rolleyes.gif  Na žodžiu išvada- bėdos nenori, registruok vokietijoj...  ordnung ist ordnung (mano viena pirmų frazių Vokietijoj  biggrin.gif  )
Papildyta:
haha tai va kodėl ir butai prie stoties pigūs palyginus  biggrin.gif

Dar vienas klausimas, dabar mums mokykla ir darželis šalia, tai neaktualu, bet pastebėjau, kad vaikus vežioja mokykliniai mikriukai tokie mėlyni.. Kaip ten su jais yra? Čia kas nori užsisako, ar kažkokia kita tvarka?

oj net nzn ,mes nesinaudojam, mums mokykla 7 min. nuo namu peskute smile.gif bet nuo liepos kelsimes keli sustojimai toliau, zadam pirkti masina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JO/NE @ 2012 05 09, 16:38)
hmm.. dėl to žalio lipduko (jei teisingai suprantu) tai kiek žinau į Frankfurtą nebus galima įvažiuoti be jo, bet vėlgi dabar irgi draugai važinėja be lipduko, tai kai būna miesto centre kur privalomi tie lipdukai, "durniu įjungia", tipo turistai, nesuprantu ir nieko nežinau... Taip turbūt ilgai nesigautų pratempti?  biggrin.gif  rolleyes.gif  Na žodžiu išvada- bėdos nenori, registruok vokietijoj...  ordnung ist ordnung (mano viena pirmų frazių Vokietijoj  biggrin.gif  )
Papildyta:

gali durniu ijungt, bet jei issirinksite busta, darzeli ar mokykla "zaliojoj zonoj", tai teks kiekviena diena vazinet, o policija gi mato kas siaip uzklydo o kas kiekviena diena vazineja.
Dar FB yra Frankfurto lietuviu bendruomene, ten daug informacijos. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Notė: 09 gegužės 2012 - 16:07
QUOTE(JO/NE @ 2012 05 09, 17:24)
oi ačiū UUPS už tokią išsamią rajonų analizę  4u.gif  Tai jau tikrai, nuvažiuosim, patys pamatysim kaip kas, tik tiek kad nusikratysim iš salzgitter'io ten vienai dienai su vaikais, tai jau norisi iš anksto žinot į kurią pusę butų daugiau žiūrėt smile.gif
O dėl auto tai čia naujiena man, draugai gyvena čia jau beveik metus su LT numeriais ir nieko, nors policija buvo stabdžius, klausė ką čia veiki, kur dirbi, gyveni ir t.t., bet dėl registracijos nesikabino kažkaip..

Sveika JO/NE o kuriame Salzgittery gyvenai? ir kiek laiko ? kuo nepatinka ten jums gyventi?
Atsakyti
QUOTE(rosiuke @ 2012 05 09, 17:40)
Sveika  JO/NE o kuriame Salzgittery gyvenai? ir kiek laiko ? kuo nepatinka ten jums gyventi?

sz- bad hm.. na veiksmo trūksta, erdvės ir žmonių, vaikams užsiėmimų nėra tokių kokių jie nori smile.gif Braunschweig irgi nelabai traukia, hannover dar dar, ir gi iš sąrašo neišbrauktas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JO/NE @ 2012 05 09, 15:24)
oi ačiū UUPS už tokią išsamią rajonų analizę  4u.gif  Tai jau tikrai, nuvažiuosim, patys pamatysim kaip kas, tik tiek kad nusikratysim iš salzgitter'io ten vienai dienai su vaikais, tai jau norisi iš anksto žinot į kurią pusę butų daugiau žiūrėt smile.gif
O dėl auto tai čia naujiena man, draugai gyvena čia jau beveik metus su LT numeriais ir nieko, nors policija buvo stabdžius, klausė ką čia veiki, kur dirbi, gyveni ir t.t., bet dėl registracijos nesikabino kažkaip..

mes visada pirmiausia zhiurim i ta puse, kurioj darbas unsure.gif ir renkames shalia mokyklos ax.gif nebent visai 'na ura' vazhiuojat unsure.gif

Del plaketes nematau problemos,- ja uzhsimokejes/patikrines mashina gausi ir su uzhsienietishkais numeriais (nebent zhalios negausi, arba teks mashina patvarkyt kad iki zhalios temptu). Pasiguglinkit.
Mes ar 4 metus su LT numeriais gyvenom ir vargo nematem.Gal ir toliau gyventume, tik mashina cia nusipirkom, tai norint LT registruot butu teke gana riebu importo mokesti susimoket, nes nauja wacko.gif

QUOTE(KolJe @ 2012 05 09, 15:25)
mes gyvenam Oberursel miestely, nuoma brangoka, bet miestelis mums patinka, tykus ramus, parduotuviu daug, o jei ko reik, 5 sustojimai ir randiesi Nordwest zentrum kuriame visos parduotuves (ale akropolis) iki frankfurto 20min. traukiniu.. mokyklu daug,darzeliu taip pat.. cia mazai turku, daugiau rusu, lietuviu taip pat yra smile.gif del gyd. nera problemu visi yra, salia miestelis Bad

I oberurseli ash mielai kraustychiaus drinks_cheers.gif , - vienas grazhiausiu mano matytu miesteliu wub.gif Ten labai daug amerikiechiu gyvena, ir tikrai jis brangokas biggrin.gif
Kronberg laikomas 'milijonieriu' miesteliu mirksiukas.gif

QUOTE(JO/NE @ 2012 05 09, 15:38)

kiekvienam dideliam mieste stoties rajonas kaip taisykle gero vardo neturi. O frankfurte dar ir , em, raudonuju zhibintu kvartaliukas...nenorech savo vaikams labai anksti pradet aishkint kas tos damos ir ko taip keistai apsirengusios biggrin.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif uups, teisingai amerikonu irgi yra pamirsus buvau smile.gif net kursai nuo 18men. anglu kalbos..
Atsakyti
QUOTE(JO/NE @ 2012 05 09, 19:01)
sz- bad hm.. na veiksmo trūksta, erdvės ir žmonių, vaikams užsiėmimų nėra tokių kokių jie nori smile.gif Braunschweig irgi nelabai traukia, hannover dar dar, ir gi iš sąrašo neišbrauktas smile.gif

o kiek pragyvenote salz-bad jau laiko? tiesa dar ir dabar gyvenate , mano ten giminaitis gyvena as ten daznai tai pat bunu baseine buvau faina man ten patinka ramu ,uzpraeitus naujus metus ten sutikau. smile.gif
Atsakyti
na čia kaip kam patinka,- vieniem smagu kai ramu, nedaug žmonių, kad visur galima nueit pėškom ar su dviračiu, kad nėra kamščių ir nėra daug imigrantų... kitiem smagu kai vyskta veiksmas mirksiukas.gif
man irgi labai trūksta žmonių, judesio, kur nueit, ką pamatyti (aš Braunschweige), jaučiu kad gyvenu provincijoj.. bet tai ką dabar, MB kitokie norai ir jis niekur nenori išsikelt, todėl ir kompromisas ax.gif
Atsakyti
Tai jus mano kraste is viso numirtumet. biggrin.gif Visur reik masinos.Artimiausia parde,vaistine,daktaras,seniunija,mokykla,darzelis 4km.O didesniems apsipirkimams reik suvazinet 10-30km.Gyvenau 2metus Braunschweige,bet pinigu nespedavai uzdirbt, blush2.gif o is ex draugo pinigeliu ir neprasiau.Buvau laiminga,kad galejau gyvent uz dyka. blush2.gif Dabar pinigu maziau reik.O issikelt nera ir galimybiu.Vel viskas atsiremia y vyro darba.Nuosavas stogas ant galvos.Vaikai patenkinti ir gerai. thumbup.gif Siandien nuo 14val.kiemas pilnas vaiku klegesio. thumbup.gif As galiu sau pries saulute vacation1.gif O kiek reik isvaziuojam ir y tolimesnes vietoves.
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2012 05 09, 18:03)
mes visada pirmiausia zhiurim i ta puse, kurioj darbas unsure.gif ir renkames shalia mokyklos ax.gif  nebent visai 'na ura' vazhiuojat  unsure.gif

Na mums su darbu kaip ir nebūtina derinti, nes vyras vis tiek po visą vokietiją baladojasi, o aš dar nedirbu, laukiu kol persikraustysiu biggrin.gif blush2.gif (tai tinginio pantis). Mokykla kitas reikalas, norisi surasti tikrai geresnę negu dabartinė g.gif Už tai vėlgi taip į tuos rajonus gilinuosi.. Hm, neturiu idėjų kaip apsispręsti dėl mokyklos jos tiesiogiai nepamačius (šiokiadienį nuvažiuoti į frankfurtą be šansų) nebent internete paskaitinėjus.. Nes apsispręst tai jau dabar reikia, o kraustysimės tik vasaros gale (dukrai mokslai baigsis liepos gale tik). Buvau radus vieną dvikalbę anglų- vokiečių, tarptautinė, tai jau vau galvoju, o čia tai daiktas, fantastika, patalpos tobulos, vaikų veidai tinklalapy tik švyti ( biggrin.gif ) Iš smalsumo parašiau kiek kainuoja tas jų malonumas, tai atrašė, kad vienam vaikui 3200 eurų už 4mėn, bet antram vaikui nuolaidą 20 proc. padarytų bigsmile.gif doh.gif lotuliukas.gif Bet dar nesu taip greitai atsakymo į emailą gavusi, nespėjau išsiųsti, jau šiltas kvietimas pabendrauti atkeliavęs, turbūt labai stengiasi naujus mokinukus užkabinti smile.gif

tiesa, šiandien bajeris mokykloj buvo, dukra grįžus pasakojo, kad tikrino vaikų dantis ir tik 3 vaikų dantys buvo švarūs. Tai sako, ačiū mama, kad verti mane dantis valyt, nes tie kurių dantys nešvarūs turėjo eit išsivalyt visi su tuo pačiu dantų šepetuku (!!!) Su tokia pasišlykštėjusia veido išraiška papasakojo lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(rosiuke @ 2012 05 09, 19:45)
o kiek pragyvenote salz-bad jau laiko?

nuo 2011 rugpjūčio smile.gif
Vaje, žiūriu beveik ir kaimynių atsiranda drinks_cheers.gif
Atsakyti