Įkraunama...
Įkraunama...

Vištos ir viščiukai

QUOTE(uolma @ 2013 08 13, 23:12)

O savaitgali isgirdau, kaip vista giedot mokinasi, kukavo kaip po baliaus gegute uzkimus lotuliukas.gif Reiks pjaut, nes nuostolis tokia vista. Vyras jau pernai rudeni sake man, kad vienas vistgaidis yra, bet netikejau.

Pirmą kartą tokį dalyką girdžiu. blink.gif blink.gif Tai ji ir kiaušinių nededa. g.gif
Pas mane irgi poreikis toks kiaušinių,kad namie kartais po kelias dienas nebūna kiaušinių. blink.gif Visus išperka.Na bet jau 8 dedekliukės auga dviejų mėnesių,tikimės,kai senos atšąlus nustos dėti,tos pradės. g.gif iŠ 8 GAL TIK 1 gaidžiukas.Dar 5 dedėkliukai dviejų savaičių,dar 6 neišSIperėjo,4 kiaušiniai buvo sudaužius su susiformavusiais viščiukais,kodėl neišsirito?Sprendžiame,kad sušaldė višta,nors sąžiningai sėdėjo. g.gif
Mano vištos irgi,kai aš esu deda kiaušinius geriau,nei kai per išeigines atvažiuojame tik pašerti,čia mb pastebėjimai.Aš jas irgi nuglostau,pakalbinu,palepinu. ax.gif
Broileriai 4 savaičių puikiai auga,pavasariniai jau suvalgyti,penktadienį važiuojame dar 20 pirkti iš paukštyno,gal spės užaugti? g.gif Blakstiena, per kiek laiko užauginai 3.5 kg,mes tiek nelaukiame 3 kg pasiekia ir pjauname. ax.gif Pastebėjome,kad su broileriais mažiau vargo,nei su triušiais. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2013 08 14, 07:19)

apie giedancia vista seniau zmones sakydavo,kad blogio pranasas ir kuo greiciau i katila dedavo ax.gif

pirkom paskutine geguzes savaite kaip sake jie buvo triju savaiciu,bet manieji likusieji pusantros savaites ne kazka skyres g.gif ax.gif o pjoviau pirmam rugpjucio savaitgaliui g.gif tai tas amzius cia su klaustuku gaunasi...uosviene pirko ta pacia diena is ten pat tai tikrai yra po 5 kg...ji iki siol dar vis maiso grudus su kombikormu,o manieji lesa grudus,miltu+bulviu plikyta kose bei buroku lapus zalius,dar zoles pasiskabo patys,vakarais paleidziu pasiganyt ax.gif
Atsakyti
Na taip vištgaidis pas mus yr, ir tikriausia, kad kiaušų nededa, nes ir pagal kiaušinių skaičių atrinkom, kad vieno trūksta, dabar aišku dėl ko doh.gif nes didesnė už kitas vištas, ir skiauterė ir barzda beveik kaip pas gaidį palyginus su vištom. reik net foto padaryt ir jum parodysiu. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2013 08 14, 22:58)
Na taip vištgaidis pas mus yr, ir tikriausia, kad kiaušų nededa, nes ir pagal kiaušinių skaičių atrinkom, kad vieno trūksta, dabar aišku dėl ko  doh.gif nes didesnė už kitas vištas, ir skiauterė ir barzda beveik kaip pas gaidį palyginus su vištom. reik net foto padaryt ir jum parodysiu.  lotuliukas.gif

O aš girdejau, kad kai vištų burelis neturi savo vadovo, gaidžio, atsiranda viena višta, ir pradeda vadovauti, netgi nedrąsiai giedoti, manau deda ji tuos kiaušinukus ax.gif , o broileriu ir mes neauginam iki 3-4 kg, man 2-2.5 kg yra maxim, greit iškepa, neriebūs, kažkada turejom prisauginę iki 4 kg tai vos ne puse taukai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2013 08 15, 08:36)
O aš girdejau, kad kai vištų burelis neturi savo vadovo, gaidžio, atsiranda viena višta, ir pradeda vadovauti, netgi nedrąsiai giedoti, manau  deda ji tuos kiaušinukus  ax.gif , o broileriu ir mes neauginam iki 3-4 kg, man 2-2.5 kg yra maxim, greit iškepa, neriebūs, kažkada turejom prisauginę iki 4 kg tai vos ne puse taukai  biggrin.gif

man patinka kai yra siek tiek riebalo ax.gif as ji islupu,susidedu i maisiukus ir susaldau,o verdant sriuba be mesos, juk riebalo reikia, tai va tada man puikiai susinaudoja ax.gif
Atsakyti
Tai kad yra pas mus gaidys ir dar k
oks arsus vietoj suns jis pas mus
Atsakyti
Beje ir pas mus atsirado kažkokia įtartina višos-gaidžio kombinacija lotuliukas.gif , pagieda, tada pasigūžia, pakarkina ir vėl gieda lotuliukas.gif trūksta žodžių tikras transvestitas blush2.gif pjauti tokį unikumą gaila, žiūrėsim, gal kiaušinius prades dėti bigsmile.gif
Atsakyti
Kaži, dar kur nors tokiu laiku prekiauja vienadieniais viščiukais? Suvalgėm visus liepos pjovimo, o kalakutus pjauti dar gaila, tegul auga. Čia kitiems metams reikės kokią būdelę apšiltintą statyti ir bandyti rudenį pasiauginti.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 09 18, 22:35)
Kaži, dar kur nors tokiu laiku prekiauja vienadieniais viščiukais? Suvalgėm visus liepos pjovimo, o kalakutus pjauti dar gaila, tegul auga. Čia kitiems metams reikės kokią būdelę apšiltintą statyti ir bandyti rudenį pasiauginti.

Ar ne pavėlavai?MB atsikels,pažiūrėsiu telefono numerį Staniūnų paukštyno,Pūkuotuko. g.gif Jie va šiuo metu turi prekiauti dar.Bet jie pardavinėja vieną dieną per mėnesį.Ir šiaip reikia užsakyti iš anksto,na nebent turėtų viršaus. ax.gif
Mūsų rugpjūčio mėnesio vienadieniai ,taip sunkiai auga.Vienas iš viso stovi vietoje,jau mėnesiniai,kaip buvo pūkuotukas taip liko,tik ant sparnelių plunksnelės kelios užaugo.O prie maisto pirmas būna,išlaviruoja tarp nutukusių. bigsmile.gif
Atsakyti
Gal kas zinote,kur vistu dedekliu nusipirkti?
Atsakyti
Gal kas araukanų turit parduot?
Atsakyti
sveikos,

turiu tokį klausimą:
ar apsimoka užsiimt kalakutų auginimu, jei laiko turėčiau nuo gegužės vidurio iki rugsėjo galo. Tvartas yra, tik kaime nesėdėsim per rudenį ir žiemą. Galvoju, ar spėtų kas gero užaugt nešeriant vien kombe g.gif ar daug lepesni kalakutai už broilerius? gal reik pradžiai du tris nusipirkt prie broilerių... šįmet pabandysiu, kitais metais žinosiu.
o kaip su žąsim? gal jos spėtų užaugt?
Atsakyti