Apsilankome muziejuje

Tose dėžutėse tikros kaukolės ir rankos. Šiurpokai atrodo, turiu pasakyti
Einame pasivaikščioti aplinkui. Vienuolynas turtingas - tvarkoma aplinka, tiesiami takeliai kalnuose.

Pasigrožime vaizdais ir traukiame toliau

Kita stotelė - urvai. Visą dieną mus lydėjo lietus, kartais susilpnėdamas ir praeidamas, kartais lijo visai stipriai. Prie urvų lietus neleido išsitraukti fotoaparato. Viduje fotografuoti kategoriškai draudžiama, bet kaip gi neparsiveši keletos kadrų
Urvų pavadinimas skambėtų kažkaip "Ežerų urvai". Tai beveik dviejų kilometrų ilgio urvas. Jie unikalūs tuo, kad juose tyvuliuoja 13 nuostabiausių ežerų. Skaidriuose ir ramiuose vandenyse atsispindi nuo viršaus besileidžiantys stalaktitai, per skaidų vandenį matosi kylantys stalagmitai. Tai sudaro šiek tiek mistinį vaizdą. Turistinis takas driekiasi apie pusę kilometro.
Prieš porą metų buvome Maljorkoje Arta urvuose. Turiu pasakyti, kad šie urvai pranoko matytuosius Maljorkoje. Deja, kaip jau minėjeu, fotografuoti draudžiama. Ekskursija pravedama ganėtinai spėriai. O tokioje vietoje norėtųsi pabūti ilgiau, pasigrožėti taip nerealiais vaizdais.
Papildyta:Taigi, keletas slaptai nufotografuotų grožybių

Papildyta:
Papildyta:Nuotraukos negali perteikti to grožio ir didybės. Labai norėčiau praleisti ten kur kas daugiau laiko, nei ta trumpa ekrkursija.
Vis dar lyja. Važiuojame į Kalavrya. Iš ten traukinuku leisimės žemyn. Atstumas 23 km, traukinukas važiuoja valandą.
Šioje vietoje turiu pasakyti, kad mano dukra su kitais studentais yra praėjusi šį kelią PĖŠČIOMIS ir AUKŠTYN į kalnus. Mūsų šeimininkas juokėsi, kad pragyveno čia visą gyvenimą, bet niekada nekilo mintis kopti pėščiomis
Bet vaizdai, užfiksuoti kopiant yra kur kas gražesni nei pro traukinuko langą. Beje, mūsų šeimininko dėka (ačiū jam

) mes turėjome nuostabią galimybę važiuoti pačiame traukinuko priekyje - mašinisto kabinoje
Šiame etape nuotraukos bus ne tik mano, bet ir mano dukros.
Bet tai bus truputį vėliau.