QUOTE(madmuazele @ 2013 07 04, 09:12)
Butu idomu kita nuomone isgirsti
Bet jos gana ilgos

Ir plonasienes... Pernai marinavau nemazai-tai vistik storasienes skaniausios. Pasidalinkit receptu
dabar jau sprindį siekia, daugiau nebeaugs, nes noksta. Mixus dedu į 1,5-2 l stiklainius, vistiek greit susivalgo - vienam vieni patinka, kitam kiti. O kol nepabandžiau, kaip jos gausis, tai nuomonės ir neturiu, galiu tik dėtis į galvą kitų

dar konservavimui auginu mažutes paprikytes hamik, bet jos vėliau sėtos, tik pradeda derėt.
IDEALUS saldžiarūgštis marinatas daržovėms, laiko patikrintas mano receptas
Marinatas:
3 l vandens, 250 ml cukraus, 80 ml druskos, 400 ml balto vynuogių acto
po 6 vyšnių ir serbentų lapus, po 1 arb. š. juodų ir baltų garstyčių grūdelių, 1 šaukštas kvepiančių pipirų žirnelių , 1 šaukštas kalendrų grūdelių, 3 lauro lapai, 3 krapų stiebai su žiedynais.
Vietoj to galima naudoti parduotuvinį mišinį konservavimui.
Pavirti viską vandeny 10 min., išjungus supilti actą.
Marinuojamos jaunos nedidelės daržovės, viskas, kas tuo metu yra - patisonai, pomidorai, agurkai, paprikos, žiediniai kopūstai ar brokoliai.
Daržovės nuplaunamos, bet nepjaustomos. Tik agurkams nupjaunami galiukai, paprikos su kotukais.
Į 1,5 l dydžio sterilizuotus stiklainius papildomai įdėti po 3 skilteles česnako, po 5-6 kvepiančius pipirus, po trečdalį arb. š. garstyčių grūdelių, krapo žiedyną (į didesnius stiklainius visko daugiau), sukišti daržoves - patisonus, agurkus, paprikas, pomidorus, žiedinio kopūsto ar brokolio žiedyną, užpilti marinatu, uždėti dangtelį, bet neužsukti ir kaitinti puode ~80° C temperatūros vandeny:
1 l stiklainius 10 min,
1,5 l 15 min
2 l 20 min
Užsukti dangteliais, padėti apverstus ant minkšto pakloto, laikyti kol atvės.