Sveikos ,
Noriu atiduoti duoklę - nuo pavasario tik skaičiau, ( aišku paprikos užderėjo gerai ) , tai pasidalinsiu receptuku - paprikos pagal "Ale Oliveri ", Oliverio receptuka prisitaikiau sau :
reikia :
Aliejaus ( naudoju alyvuogių )
Česnako keliu skilteliu ( kaip kas mėgsta)
Baziliko
Vyno acto (geresnio )
Druskos
Kartais dedu aštresnio pipiro , raudonėlio , ar siap kokiu žolių.... skonio reikalas.
Na ir žinoma paprikos

Česnaką pasmulkinu , paprikas supjaustau juostelėm .
I keptuvę pilu aliejų , trumpai pakepu česnaką , tada dedu paprikas - kepu ilgai - kol suminkštėja , paleidžia sultis , baigiant kepti dedu bazilika, druską - pagal skonį. Išjungus viryklę pilu actą, ( jei megstama aštriau - daugiau acto ) , palaukiu kelias minutes kol acto kvapas išgaruos ir galima valgyti . Mėgstam su itališka duona ir šiltas ir šaltas.
Labai skanu - bulves kelias minutes paverdi , paskui paprieskoniuoji , ant viršaus užpili keptas paprikas ir į orkaitę . Mums labai skanu .... Prišaldžiau daug - tikiuosi tiks šiam receptui šaldytos ( auginu 1 metai ) ... šiap šaldytuve gali tokios pakeptos pastovėti koki mėn .... tik pas mus ištirpsta greičiau
Orginaliame Oliverio recepte paprikos lupamos . Bet man tos skūreles nemaišo . Jei butu lupta - gautusi tokia tyrė , dabar paprikų galabliukai padaže.