QUOTE(Lora11 @ 2012 06 25, 16:08)
O, kaip daret? Paprastai viret ziedus cukraus sirupe? O veliau sandariai indeliuose ar buteliuose?
Šeivamedžio žiedų sirupui naudojami tik prasiskleidę, šviesūs žiedai be žiedkočių (pastarieji yra
NUODINGI, o tamsesni, poros dienų žiedai sirupui priduoda
kartumo).
Virti nereikia, užtenka verdančiu cukraus sirupu užpilti žiedus ir po poros parų (kasdien kartą pamaišius) prafiltruoti ir išpilstyti į butelius.
Dar iš tų žiedų galima pasigaminti nuostabiai kvepiančią ir skanią "trauktinę", kurią pasigaminus dabar galima bus skanauti tik apie ateinančias Kalėdas. Trauktinė gamybos metu:
Jei reikalingi tikslūs receptai, įmesiu.
Papildyta:
QUOTE(Lora11 @ 2012 06 25, 14:31)
Gal kuri bandet kokiu zoleliu sirupa darytis? Per Martos laida isgirdau apie salaviju sirupa. ano salavijai siemt labai veslus, visai gerai butu.
1. Gal tiesiog imti ir
lapelius pavirti sirupe,o laikyti, manau, tik saldytuve?
2. Gal is kokiu
kitu zoleliu daret?
1. Lapelius tereikia užpilti verdančiu sirupu ir palaikyti keletą dienų. Perkošti ir išpilstyti į butelius. Jei dabartiniam naudojimui- į šaldytuvą. Jei žiemai- reiktų užvirinti perkoštą sirupą, supilti į sterilizuotus butelius, užsukti, o atvėsusius sunešti į rūsį.
2. Darau kiekvienais metais sirupus iš metų, melisos, šeivamedžio žiedų, erškėtrožių žiedlapių ir liepžiedžių.