QUOTE(žostautė @ 2012 07 31, 13:42)
Žinau, kad buvo kalbėta, bet niekaip neatrenku kurioj temoj, o ir šiaip gal kokių naujovių toj srity atsirado

Papasakokit, ką, jūsų nuomone, veisėjas turėtų įsipareigoti šuns pirkimo-pardavimo sutartyje bei ko galėtų prašyti iš pirkėjų? Taip pat, kaip padaryti, kad visas šitas reikalas veiktų REALIAI
Aš dariausi atskirą pirkimo-pardavimo sutartį (bet pasirašėm ir ją ir LKD duotą). Internete radau nemažai kačių pirkimo-pardavimo sutarčių, vieno biglių veislyno (sudarytą pas notarą) ir dar kelių veislynų, kurių net nepamenu. Iš veisėjo reikalavimai: kad šuniukas parduodamas sveikas ir jai dėl veisėjo kaltės kokia liga per 30d. išlenda, būtų gražinami gydimo pinigai ar šuniukas su pilna kompensacija grąžinamas veisėjui. Buvo ir punktas, kad tėvai ištikro tie, kurie parašyti, kad dokumentai tikri ir dėl veislės grynumo pilnai atsakoma.
O iš pirkėjo reikalavimai- kad suteiktų geras gyvenimo sąlygas, susisiektų su veisėju, kergtų pagal LKD taisykles, informuotų apie šuniuko pardavimą (tuo atvėju veisėjas turi pirmumo teisę).
Papildomuose reikalavimuose minėjau, kad pirkėjui nesilaikius sąlygų šuniukas bus atimamas.
Sutartį dariau 2 egzemplioriais veisėjui ir pirkėjui.
p.s.Paminėjau toli gražu ne viską, bet niekaip sutarčių nerandu, greičiausiai kitame kompiuteryje palikau... jai vis dar bus įdomu galėsiu atsiūsti el.paštu.
Pumpum- galite pasiieškoti kokios patyrusios veisėjos, kuri galėtų prižiūrėti Jūsų kalytės gimdymą. Mano šuns veisėja rekomendavo vieną merginą- nerealiai gerai susitvarkė, šuniukai 8 gimė per 4 valandas, jokių komplikacijų- na viskas super praėjo. Jai būčiau buvus viena, būtų daug sunkiau buvę, keli šuniukai pačioje pabaigoje gimė kiek sunkiau, nes kalytė buvo pavargusi, tai jie būčiau be pagalbos, greičiausiai jie būtų smarkiai pridusę gimę.
Tai mano patarimas- susiraskite patikimą ir su patirtimi žmogų, kuris galėtų prieš gimdymą susipažinti su Jūsų kalyte ir atvažiuoti bet kuriuo paros metu pas Jus, pamatysite, Jums bus daug ramiau.