Įkraunama...
Įkraunama...

Dienos sentencijos

''Meilė suteikia mums jėgų, kai reikia ginti tuos, kuriuos mylime, bet susilpnina, kai tenka stoti į nemalonią akistatą su jais.''
/D. C. Abrams ''Prarastas Don Žuano dienoraštis''/
Atsakyti
''Jau tada jis suprato, kad esminiais ir pačiais svarbiausiais savo išgyvenimais negalima dalintis su kitais, nepasidarius sau žalos. Galima žiūrėti į gyvenimą nerūpestingai, lengvabūdiškai, kaip mokykliniais laikais, galima suvokti jį protu, tačiau jei eisi į gyvenimą atvira širdimi, jei norėsi gyventi ne tik protu, bet ir jausmais, išplaukiančiais iš nuosavo kūno, o ne kitų išgalvotais, tuomet iš tikrųjų visi žmonės bus tavo priešai''.
/R. Oldingtonas ,,Visi žmonės priešai"/
Atsakyti
Kai žmogus tave meta, tu ne tik jo ilgiesi, ne tik sugriūva jūsų drauge kurtas pasaulis, ne tik viskas jį primena: blogiausia yra amžinai persekiojanti mintis, kad mylimas žmogus tave nuodugniai išbandė, nusivylė ir galiausiai uždėjo antspaudą ,,ATMESTA" .
/H. Fielding ,,Bridžitos Džouns dienoraštis"/
Atsakyti
Nepasitenkinimas savimi yra būtina protingo gyvenimo sąlyga. Tik šis nepasitenkinimas skatina tobulėti (L. Tolstojus).

Sėkmės lydimi žmonės - tai tie, kurie imasi ieškoti sau reikiamos progos (B. Šo).

Neužmiršk daryti to, kas neįmanoma, kad pasiektum tai, kas įmanoma (A. Rubinšteinas).

Pagal aerodinaminius dėsnius kamanė negali skristi. Tikriausiai jai to niekas nepasakė.

Kai negali pakeisti vėjo krypties, derink prie jo savo bures (J. Braunas).

Atsakyti
Atmintis yra tikra pabaisa, tu pamiršti, o ji - ne. Ji tik sudeda visus įvykius į segtuvą. Ji saugoja juos tau arba paslepia nuo tavęs ir pažadinusi sugrąžina, kai jai pačiai to norisi. Tu manai, kad turi atmintį, o iš tiesų ji tave turi.
/J. Irving ,,Malda už Oveną Minį"/
Atsakyti
Pasaulyje yra tik du akli žmonės, - Tu - nes nematai kaip man reikalinga. Ir aš - nes nematau nieko išskyrus tave.
Atsakyti
Praeitis - melas, atminčiai nėra kelio atgal, kiekvienas prabėgęs pavasaris nesugrįžta, ir pati beprotiškiausia meilė tveria tik akimirką.
/G.G.Marquez ,,Šimtas metų vienatvės"/
Atsakyti
Atleidimas yra tai, kas daroma savo paties labui. Robin Sharma

Klysti - žmogiška, atleisti - dieviška. Aleksanderis Popas

Niekas kitas man neatleis, tik aš pats. Ding Ling

Briliantui atleidžiam už aštrias jo briaunas– per daug nuostolinga būtų jas suapvalinti. Robertas Aleksandras Šumanas

Viską suprasti toli gražu nereiškia viską atleisti. Erichas Kestneris

Atsakyti
Menka mano gyvenimo patirtis moko, kad viskas yra iliuzija - tiek
materialūs, tiek dvasiniai dalykai. Kas jau yra praradęs tai, ką manė
tikrai turįs, pradeda suvokti, kad jam nepriklauso niekas. O jeigu man
nepriklauso niekas, kam eikvoti laiką sukant galvą dėl to, kad ne mano:
verčiau gyventi taip, tarsi šiandien pirmoji (arba paskutinė) gyvenimo
diena.
/P. Choelho ,,11 minučių"/
Atsakyti
Nelaimė - kaip stiprus vėjas. Ji neleidžia sugrįžti ten, kur norėtume - ji nuplėšia nuo mūsų viską, ką įmanoma nuplėšti, kad pamatytumėme, kokie mes iš tikrųjų esame, o ne norėtume būti.
/Arthur Golden "Geišos išpažintis"/
Atsakyti

Arbata gaivina kūną, minkština širdį, budina mintį. Avicena

Kai yra vyno ir arbatos, bus ir draugų. Senovės kinų išmintis

Arbata - kaip draugystė. Geriausia, kai ji tikra. Autorius nežinomas

Vaistai gydo nuo vienos ligos, arbata – nuo visų. Senovės kinų išmintis

Atsakyti
Meilė yra tai, kas lieka, kai praeina įsimylėjimas, supranti? Kai tau tas žmogus rūpi, kai tikiesi, kad jis laimingas, bet kai dėl to žmogaus nebeturi jokių iliuzijų. Galbūt tokia meilė nekelia jaudulio bei aistros ir visų tų dalykų, kurie su laiku išblėsta. Visi tie dalykai, kuriais taip žavimasi. Bet galų gale tai vienintelė meilė, kuri yra prasminga.
/Tony Parsons "Vyras ir vaikas"/

Gražiai gražu wub.gif
Atsakyti