Įkraunama...
Įkraunama...

Mano veja - 3

QUOTE(dia10 @ 2014 05 04, 19:51)
visiska nesamone, bandeme, tai gavosi futbolo aikste, dabar tik rankom barstom trasas  mirksiukas.gif

Ar turit minty, kad gavos ruožai dėl tam tikru atstumu barstyklėje išdėstytų "skylučių" trąšoms?

Ar tiesiog tarpai dėl to, kad praėjus vieną liniją, kita eita tolėliau?
Atsakyti
QUOTE(Nuliookas @ 2014 05 07, 14:14)
Ar turit minty, kad gavos ruožai dėl tam tikru atstumu barstyklėje išdėstytų "skylučių" trąšoms?
Ar tiesiog tarpai dėl to, kad praėjus vieną liniją, kita eita tolėliau?

Turima omeny, kad barstant trąšas su barstytuvu ant ratų, trašos paskleidžiamos nevienodai:
* Sunku nureguliuoti optimaliausia tarpelį trąšoms byrėti. Todėl tikėtina, kad bus beriama per daug. Geriau reiktų barstyti per mažai, negu per daug.
*Apsisukimo ar sustojimo vietose, barstytuvas tiesiog paberia į vieną vietą dideles krūvas.(Gal turint ypatingą ir brangų aparatą to galima išvengti, bet su paprastesniu barstytuvu -ne). Tuomet tas krūvas būtina rankomis išsklaidyti.
*Dirbant neatidžiai, tikėtini ruožai, kur bus užbarstyta du kartus.
Taipgi , siekiant tolygumo, patartina barstyti ir skersai ir išilgai, trąšų normą paskirsčius į dvi dalis. Bet, dėl minėtų dalykų, veja po to gali atrodyti, kaip šachmatų lenta. Tokį vaizdą esu matęs pas kaimyną- persistengė su kiekiu ir veja šdegė ruožais.
Tad barstant rankomis, jei nepadauginsit ir dirbsit atidžiai , manau, rezultatas bus geresnis ir tolygesnis. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gidka @ 2014 05 08, 10:23)
Tad barstant rankomis, jei nepadauginsit ir dirbsit atidžiai , manau, rezultatas bus geresnis ir tolygesnis. mirksiukas.gif

tik tuo atveju bus geriau, jeigu MOKAT barstyti rankomis, priešingu atveju bus ne futbolo aikštė, bet jūra per audrą doh.gif
Atsakyti
Gidka, ačiū už tokį išsamų atsakymą smile.gif Deja, su barstymu rankomis (gal neatidžiai tą darėm, ar įgūdžių trūkumas) tikrai gavos kažkas panašaus į Garminos minimas jūros bangas smile.gif

Kokios dar alternatyvos? Purškimas, ištirpinus trąšas vandenyje? smile.gif
Atsakyti
beje kokia veja siulytumet? Masterline kiek brangoka, kaip ta Turfline -> Ornamental? nes vejai ~600 lt kazkaip... doh.gif lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
Aš savo barstytuvu patenkinta. Rankom man irgi jūra gaudavosi. Tik kaip jau sakiau - sunkoka nešiot, kai pilną prisipili (bet nebūtina gi pilt kiek telpa, bet... ar tinginiu įrodysi biggrin.gif ). Ir reikia nežiopsot, kad nepapilt per viršų biggrin.gif
Bet išbarsto tolygiai, tik vejos kraštus, prie kelio, (trinkelių) pabarstau ranka.

Ornamental - geros sėklos vejai. Blogybė - jautri sausrai. Pas mane yra padegusių vietų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuliookas @ 2014 05 08, 13:03)
Gidka, ačiū už tokį išsamų atsakymą smile.gif Deja, su barstymu rankomis (gal neatidžiai tą darėm, ar įgūdžių trūkumas) tikrai gavos kažkas panašaus į Garminos minimas jūros bangas smile.gif

Kokios dar alternatyvos? Purškimas, ištirpinus trąšas vandenyje? smile.gif

Sutinku, kad , tręšiant rankomis, veja neatrodys vienodai sodriai žalia , ypač , jei barstysit tik viena kryptim.
Jei, padalinę trąšų normą į dvi dalis, barstysit skersai ir išilgai (tik, kai teritorija didesnė, reikia gerai pafantazuoti- kaip atsižymėti barstytas juostas nuo dar nebarstytų ; aš tai tas ribas su lazdelėm dėliodavau.. cool.gif ), tai tos jūros bangos gausis mažesnės.
Tik, aišku, nebus taip tolygiai, kaip golfo laukas. Bet tikimybė išdeginti žolę yra mažesnė, nei tręšiant su prastesniu barstytuvu. O su aparatais tręšiant, galvoju, irgi idealaus tolygumo nepasieksi schmoll.gif .
Tiesiog , kažkiek laiko reikia pakentėti ir vejos žaluma vėliau suvienodės.
Aš , tai sugebėdavau nenudeginti ir su barsytuvu ir beriant rankom- svarbiausiai dirbti kruopščiai. Tik rankomis -man patikimiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gidka: 09 gegužės 2014 - 09:14
O jei jau atsitiko kad nudeginau, per kiek laiko tos demes tamsios isnyksta?
Atsakyti
Priklausomai nuo nudeginimo laipsnio.... Dažniausiai - niekada. Arba tada, kai užsiveisia toje vietoje piktžolės. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dajulita @ 2014 05 08, 20:12)

Ornamental - geros sėklos vejai. Blogybė - jautri sausrai. Pas mane yra padegusių vietų  ax.gif

Ka reiskia jautri sausrai nes yra padegusiu vietu? Tai gali reiksti tik viena, jog tose vietose yra nekokybiskai paruosta dirva. Kitu atveju butu isdege visur smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 05 08, 14:00)
beje kokia veja siulytumet? Masterline kiek brangoka, kaip ta Turfline -> Ornamental? nes vejai ~600 lt kazkaip...  doh.gif  lotuliukas.gif  blush2.gif

Masterline zemesne ir smulkesne zole ir kaina atperka isvaizda (mano nuomone)
Jeigu reikia geresnes kainos parasykite AZ. Pasiulysiu is kur galima pigiau isigyti.
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2014 05 13, 15:50)
Masterline zemesne ir smulkesne zole ir kaina atperka isvaizda (mano nuomone)
Jeigu reikia geresnes kainos parasykite AZ. Pasiulysiu is kur galima pigiau isigyti.

Sveiki, gal kas turite realiu veju nuotrauku, kurios uzsetos sportmaster ir golfmaster seklomis. Idomu butu pamatyti koks skirtumas. Kaip beje Barenbrug firmos seklos?
Atsakyti