Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 12

Apklausa: Ar mulčiuojate savo daržą? (186 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 23, 17:19)
jokio skirtumo, koks tas dydis, esmė išlieka ta pati, kai mulčuoji ir neperkasinėji. Iš po žiemos mulčo nelieka, o dabartinis lietus kiek sutankino paviršių. Jei būtų dar daugiau žiemai mulčo palikta ir nebūtų jis spėjęs suirti, nereiktų net ir šio kultivatoriaus wink.gif

Arba, jei iš rudens būtų užsėta sideratinėmis žolėmis, dabar tereiktų jas nukirpt ir šalia suguldyt. Vėl gi, jokio kasimo  4u.gif

Nemulčiuoju iš viso.
Atsakyti
Įdomu, ankstyvieji žirniai ir garstyčios bijo šalnų? mastau.gif pas mane jau dygsta.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 23, 16:19)
jokio skirtumo, koks tas dydis, esmė išlieka ta pati, kai mulčuoji ir neperkasinėji. Iš po žiemos mulčo nelieka, o dabartinis lietus kiek sutankino paviršių. Jei būtų dar daugiau žiemai mulčo palikta ir nebūtų jis spėjęs suirti, nereiktų net ir šio kultivatoriaus wink.gif

Arba, jei iš rudens būtų užsėta sideratinėmis žolėmis, dabar tereiktų jas nukirpt ir šalia suguldyt. Vėl gi, jokio kasimo  4u.gif

hmm, idomu kodel pas mane nesuire siaudai po ziemos, dabar man sudetinga paruosti dirva smulkioms sekloms. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bomba @ 2012 04 23, 19:19)
hmm, idomu kodel pas mane nesuire siaudai po ziemos,

tai normalu, štai akivaizdžiai matosi dvi lysvės mulčiuotos šiaudais pernai rudenį ir dvi-pjauta žole:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 23, 18:07)
Įdomu, ankstyvieji žirniai ir garstyčios bijo šalnų? mastau.gif pas mane jau dygsta.

nebijo, garstyčios berods iki -7C iškenčia wink.gif

QUOTE(Bomba @ 2012 04 23, 18:19)
hmm, idomu kodel pas mane nesuire siaudai po ziemos, dabar man sudetinga paruosti dirva smulkioms sekloms.  g.gif

todėl, kad šiaudai labai ilgai yra. Žolė, šienas smulkus po žiemos - tik atidžiau apžiūrėjus galima pamatyt wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 23, 19:23)
nebijo, garstyčios berods iki -7C iškenčia wink.gif

bigsmile.gif puikuma. Vadinasi agro plėvele nedengsiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 23, 18:24)
bigsmile.gif puikuma. Vadinasi agro plėvele nedengsiu ax.gif

o ka, laukiam salnu?? blink.gif
Atsakyti
Pas mane lauke ridikeliai dygsta, pasejau pries 10 dienu 4u.gif Zirniu dar nematyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 23, 17:45)
*garstyčios.
**šias garstyčias išroviau ir suguldžiau šiltnamyje ir ant lauko pomidorų žemės, o kitus sideratus tik nukerpu.

O per kiek laiko jos mazdaug tokios uzauga, planuoju ten sodinti agurkus ir pan., tai ar bus ten kokio mulcio g.gif
Nukirpti, tai su kuo, sodo zirklemis, tai be proto daug darbo ir ranka paskaus verysad.gif . Gal vyro prasyti, kad su trimeriu nusienautu, tikiuosi, kad jos neatzelia nepakirtus nuo saknu g.gif
Ir dar klaida padariau, kad sejau eilutemis, o ne per visa dirva verysad.gif , bet gal kaip nors kas nors uzaugs ir turesiu patirties kitiems metams thumbup.gif

Papildyta:
[quote=diasaja,2012 04 23, 18:23]tai normalu, štai akivaizdžiai matosi dvi lysvės mulčiuotos šiaudais pernai rudenį ir dvi-pjauta žole:

tai reik manyti, kad kur zole buvo, tai ir daugiau naudos gavo braskes, tipo viska "suvalge". Bent jau taip rasoma, kad siaudai menkaverciai, bet mano butent jais mulciuotos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rike: 23 balandžio 2012 - 18:51
apsvieskit mane naujoke kas tos sideratines zoles ir kam jos reikalingos? (na kad dirvai pagerint tai supratau) bet gal kas gali paaiskinti kaip su jom elgtis? ar yra tema gal tokia kur apie tai snekama?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 04 22, 15:52)

man ji neatsidaro g.gif
Atsakyti
QUOTE(iowa @ 2012 04 23, 20:14)
man ji neatsidaro  g.gif

http://www.supermama...?...830461&st=0
Atsakyti