Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 12

Apklausa: Ar mulčiuojate savo daržą? (186 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(saintlina @ 2012 05 16, 06:56)
jums laaabai pasisekė.
Pas mus pastarasias dvi naktis buvo tokios šalnos, jog bulvės po dviguba agro apšalo  doh.gif

blink.gif saintlina, kuriam čia LT gale esat? Kad arbūzai milžinai lauke užaugt spėja, o balandžio vidury taip su bulvėm doh.gif . Pas mus vakar šerkšnas ant žolės buvo (Vilniaus galas, link Trakų), tačiau ir agurkai lauke po agro ir pomidorai lauke be agro stovi gerai.
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 05 16, 07:08)
blink.gif saintlina, kuriam čia LT gale esat? Kad arbūzai milžinai lauke užaugt spėja, o balandžio vidury taip su bulvėm  doh.gif . Pas mus vakar šerkšnas ant žolės buvo (Vilniaus galas, link Trakų), tačiau ir agurkai lauke po agro ir pomidorai lauke be agro stovi gerai.

gegužės vidury smile.gif Ne tik bulvės, bet net ir jaunų abrikosų lapeliai pajuodo doh.gif Dar nežinau, kaip braškės, visos žydėjo jau. Mama nebuvo nudengus pažiūrėt..
Varėnos rajonas. Čia visad temperatūrų maksimumai, tiek vasarą, tiek žiemą. Užtat ir arbūzai užauga, kad vasarą karšta nesvietiškai. Bet taip pat ir vaismedžiai bent kiek jautresni žiemą iššąla..

Agroplėvelės kiekius nežmoniškus turim, bet kai reik viską dviguba ar triguba klot - neužtenka. Net ir medelius mažesnius, kurie žydi, vyniojam prieš šalnas.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 05 16, 08:22)
Varėnos rajonas.

ph34r.gif viskas aišku tada.
doh.gif o aš dar pergyvenau, kad pas mus persikus ir abrikosus reik žiemą į agro sukt - gi yr vietų, kur agro daug daugiau "sueina" biggrin.gif
Atsakyti
LAbas rytas 4u.gif
Gal nemušit skaudžiai,nes prisipažinsiu ,kad visos temos tikrai neskaičiau... doh.gif
Noriu paklausti,ar galima jau seti moliūgų seklas lauke? g.gif Kiek girdejau,galima seti,kai alyvos žydi,o jos pas mus dar nežydi... g.gif Ir kiek laiko jūs seklytes brinkinat vandenyje? g.gif
Dekui,kas nepatinges atsakyti,man žaliai daržininkei. blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga 3 @ 2012 05 16, 08:07)
Noriu paklausti,ar galima jau seti moliūgų seklas lauke? g.gif Kiek girdejau,galima seti,kai alyvos žydi,o jos pas mus dar nežydi... g.gif Ir kiek laiko jūs seklytes brinkinat vandenyje? g.gif

kai kas jau pasėjo, kai kas dar ne. Vandenyje nebrinkinau, nutariau, kad moliūgo biesas neims, išdigs ir taip.
Bet gal pas jus dar šalta, kad alyvos nežydi? Į šaltą dirvą nesodinkit, nes sėklos supus, ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 05 16, 09:10)
kai kas jau pasėjo, kai kas dar ne. Vandenyje nebrinkinau, nutariau, kad moliūgo biesas neims, išdigs ir taip.
Bet gal pas jus dar šalta, kad alyvos nežydi? Į šaltą dirvą nesodinkit, nes sėklos supus, ir tiek.

aciuks.gif
Atsakyti
Aš VAkar vienos rūšies moliūgus pasėjau kartu su agurkais. ax.gif Bus kaip bus,Nemažai turiu sėklų.Daugelį auginu dar namie ar šiltnamyje indeliuose. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2012 05 15, 16:07)
As cukinijas ir moliugus jau pasejau sestadieni  unsure.gif

Aš irgi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga 3 @ 2012 05 16, 10:07)
LAbas rytas  4u.gif
Gal nemušit skaudžiai,nes prisipažinsiu ,kad visos temos tikrai neskaičiau... doh.gif
Dekui,kas nepatinges atsakyti,man žaliai daržininkei. blush2.gif  4u.gif

Labas, labai gerai agurkų ir moliūgų sėklas pirma padaiginti samanose. senas ir gerai išbandytas metodas.
Aš sudedu samanas (0,5 - 1 cm) į plastmasinį indelį, tą su skylutėmis kur parduotuvėse kiviai pardavinėjami, paberiu sėklas ir užkloju nestoru sluoksniu samanų (0,5-1 sm). sudrėkinu: įdedu į kitą indą su trupučiu vandens, kad samanos pastoviai drėgnos būtų, bet sėklų vanduo neapsemtų. Padėti visą turtą šiltai (ant gyvatuko, ar pietinės palangės). išdygsta greitai, šiandien jau ir pradėkite.
Kai pastebėsite, kad sėklos pradeda dygti reikia atsargiai ištraukti iš samanų, nepažeidžiant šaknelės ir pasodinti. nebūtina laukti pirmųjų lapelių, bet jeigu ir sulauksite tikrai 100 procentų prigis ir sulauksite derliaus. thumbup.gif ir net vėsesnis oras nepamaišys augti.
Šitą būdą man papasakojo vienas sėklų prekiautojas. Anksčiau būdavo sėju agurkus, puse išdygsta, arba visai neišdygsta (per šalta, apgleimėja) g.gif , tada reikia iš naujo sėti, susivėlini su derliumi. Jeigu laikai vandenyje gali apsižioplinti ir perlaikyti, o samanose to neatsitinka, diena anksčiau ar vėliau neturi sklirtumo.
Pabandykite, patiks, ir neturėsite bėdų nei su agurkais nei su kitais moliūginiais

Sėkmės smile.gif
Atsakyti
Tą patį darau ant drėgnos medvilninės skepetaitės. Nereikia su samanom žaisti smile.gif
Atsakyti
kaimynė ant samanų daigina, matyt įpratus ir kai miškas po ranka, tai galima ir pasižaist wink.gif
Atsakyti
Tai va, o man, gyvenančiai ant pliko asfalto toloka būtų važiuoti dėl samanų smile.gif
Beje, gal kas turit patirties su salotinėmis sultenėmis. Kada galima perkelti į dirvą? Susidaiginau vazonėlyje.
Atsakyti