Įkraunama...
Įkraunama...

Vilkdalgiai III tema

QUOTE(*MONAMI* @ 2014 06 11, 10:25)
wub.gif  wub.gif  wub.gif  koks grožis  wub.gif
man nereikia,man nereikia,man nereikia,man užtenka ir to ką turiu ....

Ačiū 4u.gif
Tokiai "ligonei" gana nebūna wink.gif
Atsakyti
Gavau iš bendradarbės vilkdalgių žiemą iššalusiems atsodinti. Gražiausias-deginto cukraus spalvos.

user posted image

Bet pastebėjau, kad gautųjų vilkdalgių lapai su dėmelėmis. Ar neužkrės jie man kitų vilkdalgių? Ką reikėtų daryti, kad gėliukus išgydyčiau?

user posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2014 06 16, 18:00)
Gražiausias-deginto cukraus spalvos.

wub.gif wub.gif wub.gif kokios spalvos wub.gif

maniškiai jau nužydėjo,dar vienas kitas liko,bet jau psio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2014 06 16, 17:00)
Gavau iš bendradarbės vilkdalgių žiemą iššalusiems atsodinti. Gražiausias-deginto cukraus spalvos.

user posted image

Bet pastebėjau, kad gautųjų vilkdalgių lapai su dėmelėmis. Ar neužkrės jie man kitų vilkdalgių? Ką reikėtų daryti, kad  gėliukus išgydyčiau?

user posted imageuser posted image

Atvirame grunte(lauke) augančių augalų nuo didžiosios dalies ligų apsaugoti neįmanoma,nes vėjas,vabzdžiai,paukščiai daugumos ligų užkratą gali atnešti iš bet kur ir bet kada.Augalų mylėtojai,norėdami džiaugtis sveikais ir puošniais augalais, turėtų orientuotis "ne į baimę atsinešti ligą",o į ATSPARIAUSIŲ/GYVYBINGIAUSIŲ/TINKAMIAUSIŲ savo gėlynui(dirvos sudėčiai/drėgmės režimams/apšviestumui) rūšių/veislių pasirinkimą ir GYVENIMO SĄLYGŲ OPTIMALIZAVIMĄ(imuninės sistemos stiprinimą) konkrečioms augalų grupėms.
Barzdotieji vilkdalgiai yra neatsparūs įvairiausioms grybinėms ir bakterinėms ligoms,todėl tik "pačios neužmušamiausios" jų veislės,gyvenančios gerai drenuotoje,aukštą pH turinčioje dirvoje, retkarčiais išlieka neparudavusiais lapais iki pat rudens.Fungicidų efektyvumas,kovojant su įvairaus pobūdžio lapų rudavimu,yra žemas,tačiau yra DIDELĖ TIKIMYBĖ,kad "taškuotalapiai" augalai patys pasveiks,jei gėlyno senbuviai vilkdalgiai "nesitaškuoja".
Atsakyti
Sveikos,pas mane buvo keli vilkdalgiai,visi vienoj vietoj.Vienas senokai nuzydejo,kiti nerodo jokio zydejimo zenklu.Ka daryt su tuo perzydeusiu?nes maciau pas kitus nupjautus juos zemokai.Tai ir man rezt salin?
Atsakyti
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2014 06 17, 07:52)

Barzdotieji vilkdalgiai yra neatsparūs įvairiausioms grybinėms ir bakterinėms ligoms,todėl tik "pačios neužmušamiausios" jų veislės,gyvenančios gerai drenuotoje,aukštą pH turinčioje dirvoje, retkarčiais išlieka neparudavusiais lapais iki pat rudens.Fungicidų efektyvumas,kovojant su įvairaus pobūdžio lapų rudavimu,yra žemas,tačiau yra DIDELĖ TIKIMYBĖ,kad "taškuotalapiai" augalai patys pasveiks,jei gėlyno senbuviai vilkdalgiai "nesitaškuoja".

Ačiū už informaciją. 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2014 05 27, 11:28)
JUODAS tikrai nebus schmoll.gif ..,nes iš 50-100 metų senumo veislių,kokios buvo sodinamos miestų gėlynuose tarybiniais laikais,visos juodos jeislės yra PER MAŽAI GYVYBINGOS,kad galėtų išlikti neprižiūrimuose plotuose,o vėlesnės selekcijos juodažiedės veislės,kurioms išlikti GYVYBINGUMO PAKAKTŲ,į miesto gėlyną negalėjo būti pasodintos smile.gif na,dėl savo naujumo/retumo/brangumo smile.gif Maximali tikimybė,kad jūsų "tamsusis" pražys tamsiai mėlynais/violetiniai žiedeliais,siaurais,kukliai žemyn nuleistais žiedlapėliais smile.gif

Pagaliau pražydo. thumbup.gif Štai koks tamsuolis pasirodė, bet realybėje tamsesnis, nei nuotraukoje.

user posted image
Atsakyti
Merginos, gal pasakysit kokios priežastys jei vilgdalgiai nezydi? Lapai gražus, bujoja,o žiedo ne vieno? Sodinti praeitą rudenį ar yra taip, kad pradės lyst žiedai ant rudens? Kai pirkom namą šeimininkės dar sodinti vieni nuzydeje kiti dar žydi, o va maniskiai sodinti špygą rodo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2014 06 17, 13:13)
Ačiū už informaciją. 4u.gif
Papildyta:
Pagaliau pražydo. thumbup.gif Štai koks tamsuolis pasirodė, bet realybėje tamsesnis, nei nuotraukoje.

user posted image

Panašu,kad tai galėtų būti Violet Hills(E. DeForest'55).Tarybiniais laikais ši veislė buvo mano kolekcijoje,ir,kiek pamenu,"demonstravo aukštą GYVENIMO MEILĖS koeficientą",todėl visai nekeista,kad išliko iki šių dienų ekstensyviai prižiūrimuose plotuose smile.gif ..nors veislė ir senesnė už mane...o aš jau - pražilęs biggrin.gif ..,visai malonu "susitikti jaunystės laikų MEILĘ"...kad ir virtualioje erdvėje.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(oksaniuksxxx @ 2014 06 17, 14:37)
Merginos, gal pasakysit kokios priežastys jei vilgdalgiai nezydi? Lapai gražus, bujoja,o žiedo ne vieno? Sodinti praeitą rudenį ar yra taip, kad pradės lyst žiedai ant rudens? Kai pirkom namą šeimininkės dar sodinti vieni nuzydeje kiti dar žydi, o va maniskiai sodinti špygą rodo  biggrin.gif

Vilkdalgiams,kaip ir visiems kitiems DAUGIAMEČIAMS augalams,reikia LAIKO ĮSIAUGTI naujoje vietoje.Jei pasodinti neypač stiprūs sodmenys...ar lepesnės veislės,kurioms praėjusi keista besniegė žiema buvo SUNKUS IŠBANDYMAS(gal žinote veislių pavadinimus?)...visai nereikia pergyventi,kad nežydi.Atvirkščiai-REIKIA DŽIAUGTIS,kad visiškai neiššalo,kad gerai auga ir kaupia energiją KITŲ METŲ ŽYDĖJIMUI smile.gif
..o rudeniop gali pražysti tik REMONTANTINĖS veislės:jei tokias sodinote-žiedų laukite rugpjūtį-rugsėjį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2014 06 18, 08:44)
Vilkdalgiams,kaip ir visiems kitiems DAUGIAMEČIAMS augalams,reikia LAIKO ĮSIAUGTI naujoje vietoje.Jei pasodinti neypač stiprūs sodmenys...ar lepesnės veislės,kurioms praėjusi keista besniegė žiema buvo SUNKUS IŠBANDYMAS(gal žinote veislių pavadinimus?)...visai nereikia pergyventi,kad nežydi.Atvirkščiai-REIKIA DŽIAUGTIS,kad visiškai neiššalo,kad gerai auga ir kaupia energiją KITŲ METŲ ŽYDĖJIMUI  smile.gif
..o rudeniop gali pražysti tik REMONTANTINĖS veislės:jei tokias sodinote-žiedų laukite rugpjūtį-rugsėjį  smile.gif

Ai nežinau pavadinimu, vyro teta ūkininkė, sodininke tai pritempia ,o as gobsi viską ir imu lotuliukas.gif
Ačiū už atsakymą, lauksiu kito pavasario 4u.gif
Atsakyti
Joninės jau praėjo,o mano gėlynuose žydinčių vilkdalgių vis dar yra... mirksiukas.gif
Vėlyvosios veislės CILD OF ROYALTY,manasis PIENIŲ VYNAS,išdidusis SEA POWER,margieji RING AROUND ROSIE ir WHISPERING SPIRITS,prabangusis DIAMOND RING dar žydi kartu su spuria grupės irisais,pirmomis hibridinėmis viendienėmis ir lelijomis,užsivėlavusiais SIBIRINIAIS IRISAIS bei kitomis stambiažiedžių aukšaūgių barzdotųjų irisų veislėmis...pvz. tobuluoju BOLD ENCOUNTER ir beprotišką meilę gyvenimui demonstruojančiu MAJESTIC RULER smile.gif
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
Nestandartinis sibirinio vilkdalgio žydėjimas smile.gif ...net viendienę nuskyniau ir įmontavau į vilkdalgio kerą,kad nebūtų abejonių dėl ŽYDĖJIMO LAIKO mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti