http://www.supermama...;#entry55083954
As galvoju, kad cia yra labai individualu. Ir kitam atsakyti ar likti ar grizti i Lietuva, neimanoma. Nei mes zinom to zmogaus savijautos, nei aplinkybiu.
As liksiu. Kol vaikas pabaigs mokykla tikrai. Nes galvoju, kad pabaigus mokslus Anglijoje daug lengviau rasti darba, kad ir toje pacioje Lietuvoje, nes kitaip ziurima i tavo diploma, nei kad su lietuvisku diplomu avaziavus i bet kuria kita EU sali.
Mes cia pritapom, nesedim vietoje, pagal specialybe nedirbu, bet planuoju. Tobulinu anglu kalbos zinias, savanoriauju keliose organizacijose, organizacijos siuncia i kursus, sutinku daug nauju zmoniu, draugu turim, daug keliaujam, nesiskundziu nuoboduliu.
Taip, kad manau daug kas priklauso ir nuo pacio zmogaus ir poziurio.
As liksiu. Kol vaikas pabaigs mokykla tikrai. Nes galvoju, kad pabaigus mokslus Anglijoje daug lengviau rasti darba, kad ir toje pacioje Lietuvoje, nes kitaip ziurima i tavo diploma, nei kad su lietuvisku diplomu avaziavus i bet kuria kita EU sali.
Mes cia pritapom, nesedim vietoje, pagal specialybe nedirbu, bet planuoju. Tobulinu anglu kalbos zinias, savanoriauju keliose organizacijose, organizacijos siuncia i kursus, sutinku daug nauju zmoniu, draugu turim, daug keliaujam, nesiskundziu nuoboduliu.
Taip, kad manau daug kas priklauso ir nuo pacio zmogaus ir poziurio.
as taippat tokios nuomones,kad ne visi i uzsieni vaziuoja pinigu uzsidirbt.pvz mes ieskojom geresnio gyvenimo ir atvaziavom cia gyvent,o ne pinigus "kalt" kaip kiti taip daro.
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 04 20, 08:02)
atleiskit, o ka tuomet veikia?
Vaziavimas uzsidirbti tikrai nera vienintelis motyvas. As asmeniskai isvaziavau isejus is gero darbo ir cia pirmus metus dirbau zymiai "prastesni", nesusijusi su issilavinimu ir specialybe, kol isitvirtinau ir radau kita. Pirmais metais, jei lyginti finansine situacija, buvo prastesne cia, net gyvenant Lt, nes ten dar ir nuosavas bustas buvo, o cia reikejo nuomuotis.
O del grizimo pritariu SunGuru - per dau individualu kiekvienu atveju, kad galima butu kazkokia taisykle isvesti
Tarp musu isvaziavimo i UK priezasciu - pinigu uzsidirbimas - turbut butu paskutine.
Pirmiausiai, as norejau vaziuoti cia del to, kad pabandyti sukurti gyvenima ten, kur galbut, jei pavyks bus galima dirbti, ir oriai gyventi, prie to dar - padeti ateityje tevams. Taip pat - po 20 metu isleisti sunu mokytis i jo pageidaujama universiteta. Taip pat del to, kad zmones cia..laisvesni. Kazkam durnesni, kazkam dar kokie. Taip pat del to, kad su savo specialybe as Lietuvoje isgyventi negaleciau. Ji nevertinama ir niekam nereikalinga. O cia galbut, kartoju - galbut - nes dar labai trumpai cia esam pavyks uzsidribti duonos ir sviesto butent pagal specialybe. Tik aisku sunkiau su darbo gavimu. Bet ir ieskant jo - nereikia bijoti, ka rytoj valgyti, uztenka, kad vyras dirba.
Aisku, daznai pagalvoju apie grizima, nes daug ko pasiilgau Lietuvoje, bet kuo daugiau pasiklausai, kaip ten gyvena man artimi zmones - tuo labiau ta mintis atpurto...
Yra dalyku, kurie ir cia man nepatinka. Bet irgi keistas dalykas - kai griztu i Lietuva keliom savaitem - per jas kazkodel pajuntu, kad labai noriu greiciau atgal..i UK.
Aisku, daznai pagalvoju apie grizima, nes daug ko pasiilgau Lietuvoje, bet kuo daugiau pasiklausai, kaip ten gyvena man artimi zmones - tuo labiau ta mintis atpurto...
Yra dalyku, kurie ir cia man nepatinka. Bet irgi keistas dalykas - kai griztu i Lietuva keliom savaitem - per jas kazkodel pajuntu, kad labai noriu greiciau atgal..i UK.
[/quote]
Sutinku. Studijuoju Lietuvoj, magistre, po bakalauro 3 metus dariau pertrauka, dirbau UK (nekvalifikuotus darbus, kaip ir dauguma manau) kol gryžau, įstojau i magistra... Tiesa pasakius, kiekviena diena niežti padus, kaip noriu grįžti ten, atgal į UK, kur atrodo nėra šeimos, draugų... bet ten jaučiuosi geriau, nėra beprotiškos politikos, gyvenimas verda visai kitokiu ritmu, jauti ramuma viduje.. ir laukiu nesulaukiu, kada per vasaros atostogas galesiu susikrauti lagaminus ir išvažiuoti bent tiem 2 vasaros menesiams.
ir tikrai žinau, kad būsiu laiminga išvažiuodama, nei likdama čia
[/quote]
Sutinku. Studijuoju Lietuvoj, magistre, po bakalauro 3 metus dariau pertrauka, dirbau UK (nekvalifikuotus darbus, kaip ir dauguma manau) kol gryžau, įstojau i magistra... Tiesa pasakius, kiekviena diena niežti padus, kaip noriu grįžti ten, atgal į UK, kur atrodo nėra šeimos, draugų... bet ten jaučiuosi geriau, nėra beprotiškos politikos, gyvenimas verda visai kitokiu ritmu, jauti ramuma viduje.. ir laukiu nesulaukiu, kada per vasaros atostogas galesiu susikrauti lagaminus ir išvažiuoti bent tiem 2 vasaros menesiams.
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 04 20, 15:25)
Tarp musu isvaziavimo i UK priezasciu - pinigu uzsidirbimas - turbut butu paskutine.
Pirmiausiai, as norejau vaziuoti cia del to, kad pabandyti sukurti gyvenima ten, kur galbut, jei pavyks bus galima dirbti, ir oriai gyventi, prie to dar - padeti ateityje tevams. Taip pat - po 20 metu isleisti sunu mokytis i jo pageidaujama universiteta. Taip pat del to, kad zmones cia..laisvesni. Kazkam durnesni, kazkam dar kokie. Taip pat del to, kad su savo specialybe as Lietuvoje isgyventi negaleciau. Ji nevertinama ir niekam nereikalinga. O cia galbut, kartoju - galbut - nes dar labai trumpai cia esam pavyks uzsidribti duonos ir sviesto butent pagal specialybe. Tik aisku sunkiau su darbo gavimu. Bet ir ieskant jo - nereikia bijoti, ka rytoj valgyti, uztenka, kad vyras dirba.
Su daug minciu sutinku
Mes irgi gyvename uzsienyje, ne kaip Alexandra rase, kad kaip cia nesutaupot, prageriat, pravalgot. O kokia prasme taupyt
Uzdarbis toks, kad viskam tiesiog uztenka - namams, kelionems, einamosioms islaidoms. Ir daugelio NT jau ten, kur gyvena. Nes namai kitur. Lietuvai mes niekas, tik turistai. Anksciau ilgejausi, dabar Velykoms grizau kelioms dienoms ir ju buvo per daug...
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 04 20, 08:02)
atleiskit, o ka tuomet veikia? Butelius renka? Jei tai Anglija, Svedija, Vokietija, Norvegija ir pan., tai zmogus tikrai galejo dirbdamas ir uzsidirbt, bet jei visus pinigus pravalge, prabaliavojo ar kitaip issvaiste, tai kitas reikalas.
jei pas jus gyvenime viskas taip blogai, kad arba butelius renkat arba nieko.. tai nereiškia, kad visiems taip kaip jums, filtruokit išsireiškimus..
ne visi išvažiuoja tik tam, kad užsidirbt, kaip kad pvz. mes... todėl ir pasirinkome šali kurioje norėtume gyvent ir kurioje isivaizduotume savo ateiti.. turiu begalę draugu ir pažystamu kurie gyvena Airijoje ar Anglijoje, bet nežinau nei vieno kuris ten būtų laimingas.. manes tos šalys nedomina ir niekada nedomino, man net nebūtų idomu jas aplankyt.. nors buvo proga jau prieš 8 metus išvažiuot pas vyro seseri, pasakiau kad geriau liksiu LT nei perlipsiu per save.. dabar esu savo vietoje, esu šalyje kurioje jaučiuosi laiminga ir nei negalvoju grižt i LT..
Papildyta:
QUOTE(KibirVibir @ 2012 04 20, 21:28)
Mes irgi gyvename uzsienyje, ne kaip Alexandra rase, kad kaip cia nesutaupot, prageriat, pravalgot. O kokia prasme taupyt
Uzdarbis toks, kad viskam tiesiog uztenka - namams, kelionems, einamosioms islaidoms. Ir daugelio NT jau ten, kur gyvena. Nes namai kitur. Lietuvai mes niekas, tik turistai. Anksciau ilgejausi, dabar Velykoms grizau kelioms dienoms ir ju buvo per daug... 
QUOTE(Agira @ 2012 04 20, 15:18)
Mes irgi i UK ne uzsidirbti isvaziavom, o persikelem gyventi, pasirinkom sia sali, nes abu su MB laisvai snekam angliskai, tai mums pelengvino daug dalyku. LT gyvenom tikrai gerai, nieko netruko, savas bustas, todel susitaupem ir persikelem. Cia taip pat sitauacija buvo prastesne pradzioje, kaip ir zuzi paminejo, busto nuoma, kitoks darbo pobudis ir t.t. Pradzioje labai ilgejausi LT, bet laikui begant vis labiau apsipratau ir cia, net nebegalvoju apie grizima. Isvaziavom pirmiausia del zmoniu piktumo, netolerantiskumo, bordako keliuose, sveikatos sistemoje, svietime, teisesaugoje, piolicijoje ir t.t.t.t. Nesakau, kad cia visi zmones auksiniai, bet bendrai paemus cia jauciames visi saugiau, jauciames esantys zmones. Zemai lenkiu galva pries sia sali 
ir del to sutinku..
QUOTE(Aziza @ 2012 04 21, 00:29)
ir del to sutinku..
mes ir LT gyvenom neblogai abu turėjom gerai apmokamus darbus.. išvažiuot nusprendėm daugiau del pokyčių.. jau senai norėjosi kažka gyvenime pakeist ir naujo pamatyt, pakeliaut.. LT sau negalėjome to leist visų pirma del augintinių, kad nebuvo kam palikt.. o dabar kad ir dienai ar dviem i Italija, Šveicarija ar Prancūzija pilna aplink gražių šalių, tik laiko turėk visas apvažiuot..
galbūt pabodo ir ta situacija LT, kad visi nepatenkinti ir susiraukę, depresuoti.. čia viskas kitaip, žmonės nuostabūs..
patys kalbina, sveikinasi, šypsosi ir pati pradėjau daugiau šypsotis.. keliuose kokie visi tolerantiški, ir išsiauklėję to nebuvau mačius.. mano vyras prie to greit iprato, gal kad turi austrų kraujo..
na viskas čia kitaip.. aš išvažiavau iš LT su dideliu noru ir užsidegimu ir būdama čia nei minutės nepagalvojau, kaip norėčiau pargrižt i LT, o vėliau bus tik geriau.. 
Na mes atvykom cia su tikslu uzsidirbti pinigeliu.Ir nematau cia nieko gedingo.Dabar sekasi tikrai puikiai,vyras dirba pagal kontrakta gerame darbe,as turiu savo bizni,kuris taip pat puikiai sekasi,vaikas eina i mokykla ir tuo patenkintas,taciau zinau kad cia neliksim gyventi,tiesiog jauciam kad ne cia musu vcieta.O juolab,kad sunus nuolat klausia kada grysim i Lt.Ndesakau,kad cia blogas gyvenimas,tiesiog kiekvienam savas mastymas,negali juk visi cia gyventi,kas tada Lt gyvens