Įkraunama...
Įkraunama...

Likti svetur ar keliauti atgal į LT?

QUOTE(DOMINUKE @ 2012 04 21, 11:55)
Na mes atvykom cia su tikslu uzsidirbti pinigeliu.Ir nematau cia nieko gedingo.Dabar sekasi tikrai puikiai,vyras dirba pagal kontrakta gerame darbe,as turiu savo bizni,kuris taip pat puikiai sekasi,vaikas eina i mokykla ir tuo patenkintas,taciau zinau kad cia neliksim gyventi,tiesiog jauciam kad ne cia musu vcieta.O juolab,kad sunus nuolat klausia kada grysim i Lt.Ndesakau,kad cia blogas gyvenimas,tiesiog kiekvienam savas mastymas,negali juk visi cia gyventi,kas tada Lt gyvens biggrin.gif

Nieko gedingo, kad atvykot uzsidirbti, juk planuojate gyventi grizti i LT 4u.gif Cia kalba ejo apie tai, kad nusprendus gyventi svetur nebera prasmes spaustis ir uzsidirbineti, nugi vistiek cia gyvenama, o ir pinigeliu cia dazniausiai pakanka viskam ir taip smile.gif Smagu, kad jauciates laimingi ir LT 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aziza @ 2012 04 20, 22:52)
jei pas jus gyvenime viskas taip blogai, kad arba butelius renkat arba nieko.. tai nereiškia, kad visiems taip kaip jums, filtruokit išsireiškimus..wink.gif

buteliu nerenku, jei taip tektu, tai geriau grizciau ju rinkti i LT. Dirbu ir uzsidirbu. Jei zmones nedirba, tai idomu butu zinot is ko gyvena, o jei dirba, tai ir uzsidirba, tik klausimas ar turi pinigu, ar issvaisto.

Pazistu pora, kur Norvegijoj jau 2 metus dirba, nieko nesusitaupe. Gal jiems ir gerai, bet as taip neisivaizduoju. O mano klasioke kelis metus Sveicarijoj dirbo. Visus pinigus tevam siunte, o tie...pragere. Tai ir klausiu, jei dirba, kur pinigai? Jei pinigu yra ir LT galima buta nusipirkt ar sav versla pradet, tai jau super! Bet jei grizt be nieko, tai jau geriau ne schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Agira @ 2012 04 21, 12:11)
Nieko gedingo, kad atvykot uzsidirbti, juk planuojate gyventi grizti i LT  4u.gif Cia kalba ejo apie tai, kad nusprendus gyventi svetur nebera prasmes spaustis ir uzsidirbineti, nugi vistiek cia gyvenama, o ir pinigeliu cia dazniausiai pakanka viskam ir taip smile.gif Smagu, kad jauciates laimingi ir LT  4u.gif

Taip,tu teisi.Aciu uz nuomone mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 04 21, 12:59)
buteliu nerenku, jei taip tektu, tai geriau grizciau ju rinkti i LT. Dirbu ir uzsidirbu. Jei zmones nedirba, tai idomu butu zinot is ko gyvena, o jei dirba, tai ir uzsidirba, tik klausimas ar turi pinigu, ar issvaisto.

Pazistu pora, kur Norvegijoj jau 2 metus dirba, nieko nesusitaupe. Gal jiems ir gerai, bet as taip neisivaizduoju. O mano klasioke kelis metus Sveicarijoj dirbo. Visus pinigus tevam siunte, o tie...pragere. Tai ir klausiu, jei dirba, kur pinigai? Jei pinigu yra ir LT galima buta nusipirkt ar sav versla pradet, tai jau super! Bet jei grizt be nieko, tai jau geriau ne  schmoll.gif

pagal tavo komentara sis tavo avataras labai tinka biggrin.gif 4u.gif tai negi mes viska tik del pinigu darom? o kur ispudziai, patirtis, nuotykiai, nauju dalyku isbandymas, naujos pazintys, nauji draugai ir t.t. ir t.t....
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 04 21, 14:59)

Pazistu pora, kur Norvegijoj jau 2 metus dirba, nieko nesusitaupe. Gal jiems ir gerai, bet as taip neisivaizduoju. O mano klasioke kelis metus Sveicarijoj dirbo. Visus pinigus tevam siunte, o tie...pragere. Tai ir klausiu, jei dirba, kur pinigai? Jei pinigu yra ir LT galima buta nusipirkt ar sav versla pradet, tai jau super! Bet jei grizt be nieko, tai jau geriau ne  schmoll.gif

tai,pagal jus,jei jau isvaziavai,tai tik susitaupyk,buta nusipirk ir laimingas busi bigsmile.gif
nu nenoriu as to buto LT.pasitaupe juodai dienai kazkiek,o gyvent dabar norisi,keliauti,valgyt skaniai,burelius vaikams lankyt,galu gale ramybes sielos norisi,kad nereiktu galvot,ar uzteks iki menesio galo pinigu doh.gif ir gyvenam laimingi,nesvarbu kokioj saly wub.gif
o gi tulam lietuviui svarbu butas geras,masina kruta,o paskui nors ir tvanas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(gintarine33 @ 2012 04 21, 23:51)
tai,pagal jus,jei jau isvaziavai,tai tik susitaupyk,buta nusipirk ir laimingas busi

jei/kai as isvaziuosiu dirbt i uzsieni, tai tik uzsidirbt. Svetimoj saly visad busi tik emigrantu, kazkuo antarusiu, buvau Anglijoj, tai zinau. Na, bet jei kiti vaziuoja tik pagyveni, gyvenimu pasinaudoti, tai kam klaust ar grizt? Metai bega, ypac moteru su amzium LT darbdaviai nenori, tai grizti kaip ir nera prasmes. Grizi ir ka? I CV irasyti, kad kazkur 5 metus darzoves pakavau schmoll.gif O neuzsidirbus imti paskola butui, maziausiai 20 metu blink.gif ir vis taupyti pinigus, kad buta ismoket, kad skolu neprisidaryt schmoll.gif Ne. Be pinigu tikrai negrizciau gyventi i LT. Geriau jau tada gyvenima svetur kurti.
Ar svarbu man butas? Taip. Svarbu finansinis saugumas. O savas butas butent ir prideda saugumo jausma, nes nuomotis nereikia, nes paskolu moket nereikia, o reikalui esant ir parduot galima. O masina man visai nerupi. Cia rupi tiems, kas pasipuikuot nori.

Gintarine33, niekas nesako, kad nusipirkes buta busi laimingas. Laimes ir rumai gali nesuteikt. Kaip sakoma, ir turtuoliai verkia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 22 balandžio 2012 - 08:45
QUOTE(gintarine33 @ 2012 04 22, 00:51)
o gi tulam lietuviui svarbu butas geras,masina kruta,o paskui nors ir tvanas cool.gif

na nereikia absoliutinti 4u.gif pati irgi ta pati tūla lietuvė esate, taip kad neišsižadėkite ir neabsoliutinkite.
Panašu, kad iš kai kurių postų veržiasi pasididžiavimas, akd aš va išvažiavau, ten gyvenimą susikūriau, tai jau aš aukštesnis, gudresnis ir pan. O jūs čia likę paprasti žemės kirminai, jums tik butas, mašina ir nieko daugiau nereikia.

Buvau aš tą gyvenimą susikūrusi užsienyje, jau rašiau šioje temoje, tik man to neužteko. Man reikėjo mano artimųjų šalia, lietuviškos gamtos, upių ir ežerų ir t.t. wub.gif čia gi aš nuomoju butą, ir net nesiruošiu pirkti, man tai saugumo neprideda, man labai patinka nuomotis, ir kadangi čia ne "piniginės" tema, tai net savo motyvų neaiškinsiu.
Tik faktas tas, kad ne visiems lietuviams reikia tik savo buto, mašinos, o paskui nors ir tvanas. Aš gyvenu dabar: keliauju, skaniai maitinuosi, lavinu savo vaiką ir visaip kitaip mėgaujuosi gyvenimu. Kiekviena jo diena. 4u.gif wub.gif

- Kokia šiandien diena?, - paklausė Pūkuotukas.
- Šiandien, - atsakė Paršelis.
- Aaa.. mano pati mėgstamiausia diena, - tarė meškiukas. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(gintarine33 @ 2012 04 21, 11:51)
tai,pagal jus,jei jau isvaziavai,tai tik susitaupyk,buta nusipirk ir laimingas busi bigsmile.gif
nu nenoriu as to buto LT.pasitaupe juodai dienai kazkiek,o gyvent dabar norisi,keliauti,valgyt skaniai,burelius vaikams lankyt,galu gale ramybes sielos norisi,kad nereiktu galvot,ar uzteks iki menesio galo pinigu doh.gif ir gyvenam laimingi,nesvarbu kokioj saly wub.gif

Pritariu.. Man irgi nereikia nei buto, nei masinos, nieko, o sielos ramybes - nesakau, kad ja JAU radau UK, bet deja NETIKIU, kad ja rasiu LT... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuzi_šoka: 22 balandžio 2012 - 11:04
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 04 22, 10:10)
na nereikia absoliutinti  4u.gif  pati irgi ta pati tūla lietuvė esate, taip kad neišsižadėkite ir neabsoliutinkite.
Panašu, kad iš kai kurių postų veržiasi pasididžiavimas, akd aš va išvažiavau, ten gyvenimą susikūriau, tai jau aš aukštesnis, gudresnis ir pan. O jūs čia likę paprasti žemės kirminai, jums tik butas, mašina ir nieko daugiau nereikia.

Buvau aš tą gyvenimą susikūrusi užsienyje, jau rašiau šioje temoje, tik man to neužteko. Man reikėjo mano artimųjų šalia, lietuviškos gamtos, upių ir ežerų ir t.t. wub.gif  čia gi aš nuomoju butą, ir net nesiruošiu pirkti, man tai saugumo neprideda, man labai patinka nuomotis, ir kadangi čia ne "piniginės" tema, tai net savo motyvų neaiškinsiu.
Tik faktas tas, kad ne visiems lietuviams reikia tik savo buto, mašinos, o paskui nors ir tvanas. Aš gyvenu dabar: keliauju, skaniai maitinuosi, lavinu savo vaiką ir visaip kitaip mėgaujuosi gyvenimu. Kiekviena jo diena.  4u.gif  wub.gif

- Kokia šiandien diena?, - paklausė Pūkuotukas.
- Šiandien, - atsakė Paršelis.
- Aaa.. mano pati mėgstamiausia diena, - tarė meškiukas. wub.gif

Jusu postas,man labai artimas 4u.gif neabsoliutinu,tik kazkaip jausmai suzaide,nes gryzus vis tik ir girdi bobutes kalbant,va tos sunus buta per 2m,uzsidirbo,tos dukra nama pasistate,o tu mol cia nesupranatama ko gi tam uzsieny gyveni doh.gif nors as cia gal ir ne i tema,nes tema,ar verta gryzsti,man ji neaktuali,nes as tokio klausimo kol kas sau nekeliu ax.gif
Atsakyti
Na mes i UK "kelemis" irgi ne del pinigu ,bet taip ir neuzsilikom , nes tiesiog nepatiko ir netiko . Na GAL jei viskas butu ejesi kiek sklandziau ir butume isigyvene , bet cia dar LABAI didelis GAL biggrin.gif Kolkas uzsienyje, bet ne UK mirksiukas.gif ir apie LT tikrai daznai galvojam tik biski baisoka ryztis vis del to MB ne lietuvis.

Nelabai tikiu kad suaugusiam, subrendusiam asmeniui nuosavas bustas gali buti paskutineje vietoje blink.gif Dazniausiai tai asmenys kurie dar vis ivairiausiose paieskose ir klajonese. Na aisku visur isimciu yra g.gif g.gif Gi yra karjierisciu ,kurios niekaip suprast mamu auginanciu vaikus negali ir vice versa. O siaip tai jai gyveni uzsienyje ir tau temos klausimas neaktualus tai kokios gali buti priezastys cia reikstis g.gif nes labai jau i off topicus nuklaidziota .

Mane asmeniskai labai neramina nusikalstamumas LT. Gal as perdaug skaitau apie LT, bet gi galvoju apie galima gyvenima tenais tai ir skaitau unsure.gif Atsimenu kad ir anksciau ziauriai daug rasoma ir skelbiama apie tai buvo ... Jei ne artimieji tikrai apie gyvenima tenais ne nesusimastyciau. Gal kas is gryzusiu gali kiek pakomentuoti , gal as tikrai per daug apie nusikalstamuma Lietuvoje galvoju unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(uzsiemusi @ 2012 04 22, 20:55)
Mane asmeniskai labai neramina nusikalstamumas LT. Gal as perdaug skaitau apie LT, bet gi galvoju apie galima gyvenima tenais tai ir skaitau  unsure.gif Atsimenu kad ir anksciau ziauriai daug rasoma ir skelbiama apie tai buvo ... Jei ne artimieji tikrai apie gyvenima tenais ne nesusimastyciau. Gal kas is gryzusiu gali kiek pakomentuoti , gal as tikrai per daug apie nusikalstamuma Lietuvoje galvoju  unsure.gif

Net neįsivaizduoju apie ką jūs biggrin.gif
Tas nusikalstamumas didesnis nei kitose šalyse? turite kažkokius faktus kuo tai pagrįsti?
Bandžiau surasti straipsnį, kur užsieniečiai pasisako apie saugumą /nesaugumą Vilniuje, kaip sostinėje, bet neradau g.gif neseniai visai skaičiau.
Atsakyti

Mane asmeniskai labai neramina nusikalstamumas LT. Gal as perdaug skaitau apie LT, bet gi galvoju apie galima gyvenima tenais tai ir skaitau unsure.gif Atsimenu kad ir anksciau ziauriai daug rasoma ir skelbiama apie tai buvo ... Jei ne artimieji tikrai apie gyvenima tenais ne nesusimastyciau. Gal kas is gryzusiu gali kiek pakomentuoti , gal as tikrai per daug apie nusikalstamuma Lietuvoje galvoju unsure.gif
[/quote]

o mane neramina nusikalstamumas UK, ypac Londone, kai gaujos paaugliu su virtuviniais ir kitokiais peiliais laksto ir sugeba nudurti berniuka Victoria gelezinkelio stoty arba persauti mergaite jos tetos parduotuveje. Ar cia normalu? Pilni laiksrasciai apie gauju nusikaltimus ir suzeistus vaikus. Mano vaiko mokykloje, beje katalikiskoj, mergaite berniukui aki pirstu islupo. Deja, apie tai niekas niekur neskelbe. Tad Vilnius atrodo tikrai rami vieta.
Atsakyti