Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai stato svajonių namus,, 26 tema

QUOTE(Vilienė @ 2012 04 26, 19:37)

Mažas stogo nuolydis - blogybė lengvai pataisoma. Pastebėjote, kaip ant vidutinio mūsų stogo nuolydžio stovi kolektoriai? Šiandien boilerio vidury nuo +20C pakilo iki +42, įdomu, ką rodytų boilerio viršuje.

Hum. Mačiau mačiau juos kaip nematysi y juos pirmiausia ten te žiūrėjau. biggrin.gif Galvoju, kad mažas stogo nuolydis (7 laipsniai), kaip tik privalumas, radiacijos spinduliams sugaudyti, juk galima susirinkti iš visų pusių schmoll.gif ( tarkim nuo - 6h iki 22h.) Kas liečia estetika, tai skonio reikalas.........

„iki +42, įdomu, ką rodytų boilerio viršuje“. galbūt viršuje visi 60 laipsnių buvo pakilę. Įdomu. biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 04 26, 20:10)
Hum. Mačiau mačiau juos kaip nematysi y juos pirmiausia ten te žiūrėjau. biggrin.gif  Galvoju, kad mažas stogo nuolydis  (7 laipsniai), kaip tik privalumas, radiacijos spinduliams sugaudyti, juk  galima susirinkti iš visų pusių  schmoll.gif  ( tarkim nuo - 6h iki 22h.) Kas liečia estetika, tai skonio reikalas.........

„iki +42, įdomu, ką rodytų boilerio viršuje“. galbūt  viršuje  visi  60 laipsnių buvo pakilę. Įdomu. biggrin.gif

idomu, koks mazdaug ROI visos investicijos?
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 04 26, 21:10)
Hum. Mačiau mačiau juos kaip nematysi y juos pirmiausia ten te žiūrėjau. biggrin.gif  Galvoju, kad mažas stogo nuolydis  (7 laipsniai), kaip tik privalumas, radiacijos spinduliams sugaudyti, juk  galima susirinkti iš visų pusių  schmoll.gif  ( tarkim nuo - 6h iki 22h.) Kas liečia estetika, tai skonio reikalas.........

Na estetika bent jau man - px biggrin.gif kolektorius kaip niekas kitas puošia stogą lotuliukas.gif
Guldyti ant stogo - negalima, jei paskaitysite internete, kai nuomonė, kad kolektorius turi būti 45-50 laipsniai kampu, aš su tuo nesutinku - savus statėme ~70 - kad per kalėdas saulė kristų į jį stačiu kampu, o per jonines, kada saulės "pereboras" kampas būtų smailus.
Ant jūsų stogo juos bet kokiu atveju reiks statyti ant kronšteinų su atramom, 7laipsniai yra tragedija - beveik neveiks.
Papildyta:
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 04 26, 21:25)
idomu, koks mazdaug ROI visos investicijos?

Ar jau įsigalėjo kainų tabu maratoriumas? biggrin.gif Vėl galima skelbti, viešai? lotuliukas.gif
Dar anksti klausi, kai pabaigs ir pateiks sąskaitą - tada ir aš sužinosiu 4u.gif
Nežinau, ar įmanoma, ar yra logikos skaičiuoti ROI...batus perki - ar skaičiuoji? Automobilį? Duonos kepaliuką? Šilto vandenėlio juk reikia ne mažiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 26 balandžio 2012 - 20:34
QUOTE(Vilienė @ 2012 04 26, 20:30)

Ar jau įsigalėjo kainų tabu maratoriumas? biggrin.gif  Vėl galima skelbti, viešai? lotuliukas.gif
Dar anksti klausi, kai pabaigs ir pateiks sąskaitą - tada ir aš sužinosiu 4u.gif

nereikia kainu. Pasakyk, kuo tiki. Tiki, kad investicija atsipirks pilnai per 10 metu bent?
Kitaip nematau prasmes to daryt...smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 04 26, 21:28)
Na estetika bent jau man - px biggrin.gif  kolektorius kaip niekas kitas puošia stogą lotuliukas.gif
Guldyti ant stogo - negalima, jei paskaitysite internete, kai nuomonė, kad kolektorius turi būti 45-50 laipsniai kampu, aš su tuo nesutinku - savus statėme ~70 - kad per kalėdas saulė kristų į jį stačiu kampu, o per jonines, kada saulės "pereboras" kampas būtų smailus.
Ant jūsų stogo juos bet kokiu atveju reiks statyti ant kronšteinų su atramom, 7laipsniai yra tragedija - beveik neveiks.

Taip, taip aš ir sakau jei stogas 7 laipsniai tai jeigu yra statomi apie 45-50 drinks_cheers.gif laipsniu ant stovų privalomai ir galima energija geriau rinkti , nei tarkim stogas 30 laipsniu. g.gif
Tik jie gaunasi labai „pasitoja“ tai va estetiką tas reikalas. O "nuleisti" negalima. lotuliukas.gif
drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 04 26, 20:30)
Nežinau, ar įmanoma, ar yra logikos skaičiuoti ROI...batus perki - ar skaičiuoji? Automobilį? Duonos kepaliuką? Šilto vandenėlio juk reikia ne mažiau...

pala pala. Taip nesazininga 4u.gif . Kas sake, kad alternatyva gyvent su saltu vandeniu? Taip, tada siltas vanduo neikanuojamas.
Taciau juk visad yra alternatyvos, kaip ta vandeni silta tureti. Ir yra kazkokios tokios, kur investicijos artimos 0, bet reikia toliau moketi. Tai ir sakau, rezultatas (vanduo siltas) reikalingas, niekas nesigincija. Tik kokiom priemonem siekiam?

P.S. as tikrai neturiu isnakstines nuomones ar potekstes. Man nuosirdziai idomu, koks yra ROI, nes, kad perspektyva tame, as tikiu, tik ar dar ner ta situacija, kai tai yra naujove ir investicija neatsiperka per 10 metu, nes daznai pirkdami naujoves mes mokame net tik uz "objektyvia" nauda bet ir uz "subjektyvuma"

is kitos puses, statant nama sau o ne pardavimui, reiktu pamirsti apie ROI smile.gif taip bus lengviau gyventi smile.gif tik cia kitu aspektu - moketi ir permoketi reikkia, butina, bet uz tai turime kazka gauti. Kazkoki nepatirta jausma. Butent nepatirta arba neimanoma patirti pigiau ir ta pati smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AnaDeizy: 26 balandžio 2012 - 20:42
QUOTE(Vilienė @ 2012 04 26, 21:30)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 04 26, 21:38)
pala pala. Taip nesazininga  4u.gif . Kas sake, kad alternatyva gyvent su saltu vandeniu? Taip, tada siltas vanduo neikanuojamas.
Taciau juk visad yra alternatyvos, kaip ta vandeni silta tureti. Ir yra kazkokios tokios, kur investicijos artimos 0, bet reikia toliau moketi. Tai ir sakau, rezultatas (vanduo siltas) reikalingas, niekas nesigincija. Tik kokiom priemonem siekiam?

Labai daug iš manęs tikitės - apie ROI sužinojau prieš 5min iš wiki lotuliukas.gif tai kad jau pulsiu dabar skaičiuoti...
Man patinka, kad energija paimama beveik už dyką, visos sąnaidos, neskaitant investicijų - tik cirkuliacinio suryjamos kWh...kurių per metus gali nesuryti už 50Lt.
Boilerio reikės - nebent kokį greitaeigį elektrinį arba dujinį naudosit, pastarieji yra patys ne ekonomiškiausi. Tai betrūksta tik pačio kolektoriaus, valdikliuko ir montažo...manau tai bus kažkur ~3500Lt. Tai duos šiltą vandenį maždaug 7-8mėn.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 04 26, 20:52)
montažo...manau tai bus kažkur ~3500Lt. Tai duos šiltą vandenį maždaug 7-8mėn.

as tai tikrai statysiu smile.gif Dekui uz skaicius, man tik to ir truko mano disertaciniame darbe, dabar turiu konkrecius skaicius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 04 26, 21:38)
pala pala. Taip nesazininga  4u.gif . Kas sake, kad alternatyva gyvent su saltu vandeniu? Taip, tada siltas vanduo neikanuojamas.

P.S. as tikrai neturiu isnakstines nuomones ar potekstes. Man nuosirdziai idomu, koks yra ROI, nes, kad perspektyva tame, as tikiu, tik ar dar ner ta situacija, kai tai yra naujove ir investicija neatsiperka per 10 metu, nes daznai pirkdami naujoves mes mokame net tik uz "objektyvia" nauda bet ir uz "subjektyvuma"

is kitos puses, statant nama sau o ne pardavimui, reiktu pamirsti apie ROI smile.gif taip bus lengviau gyventi smile.gif tik cia kitu aspektu - moketi ir permoketi reikkia, butina, bet uz tai turime kazka gauti. Kazkoki nepatirta jausma. Butent nepatirta arba neimanoma patirti pigiau ir ta pati smile.gif

Jus teisingai galvojate, tas atsipirkimo reikalas, tikrai labai subtilus dalykas, galbūt daugelis dalykų neatsiperka, bet šiuos klausimus kiekvienas sprendžia matomai savaip. biggrin.gif
O Namas neatsiperka?, jeigu statai sau. biggrin.gif

4u.gif
Atsakyti

Kita savaitele pradesim muro darbus, tai dabar tiek klausimu iskyla,kad net baisu doh.gif
Del nulio visu jusu deka, viskas aisku 4u.gif Tai dabar gal galite patarti,del kanalizacijos ir vandentiekio vamzdziu mirksiukas.gif Siena is roku keramikos,namas dvieju aukstu, pirmo ir antro auksto sanmazgai vienas virs antro, tai kur desis vamzdziai g.gif Kaip ir kur slepiasi vamzdziai? Nejaugi blokelius teks dauzyti doh.gif O gal kazkaip kitaip galima g.gif
Atsakyti
QUOTE(Heli @ 2012 04 26, 10:55)
Trumpam prisiduodu..pas mus perkasinejo puse kvartalo doh.gif (foto reportazas albume) ieskojo veikiancio drenazo, ir ka jus galvojat, tas kur pas mus pasirodo neveikia, atvaziavo kazkoks gudrus dede is savivaldybes su planais, rado veikianti tik uz 200 m doh.gif vieniems iki jo prisivesti beprotiski pinigai...kaimynai yra tik vieni, ir cia kooperuotis nenori...nu net nezinau kaip cia suksimes is padeties, vyras derina kazka, net bijau klaust kaip cia bus toliau...
Tos statybos taip isvargina, nes ka tik pajudini, visur iskyla kokiu problemu, tai tas negerai, tai tas, zodziu...

Dar laukia grezinys g.gif Truputi pikta, kad vieniems reik viska darytis, kaimynai tipo darysis veliau, nesuprasi, pradzioj graziai snekejo, ale kartu kartu, o dabar stengiasi isvengti bet kokiu bendrysciu, bet kai pagalvoji,gal ir gerai, pasidarysi ir bus ramu, busi laisvas ir nepriklausomas tongue.gif

Na tikrai su tokiu baisiniu kaušu visa kvartalą perkasinėti. Pinigai nemaži, paguoda kad nors radote.

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Robertinas 125: 26 balandžio 2012 - 21:47