Įkraunama...
Įkraunama...

Receptų paieška / užklausa

Laba, gal iš jūsų kas nors turite "Marčios" torto receptą iš "Skanaus gyvenimo" būčiau labai dėkinga jeigu įkeltumėte į forumą ar į AŽ
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo V&E Mamytė: 17 vasario 2016 - 00:34
Gal kas zinot Karamelinio su vysniom torto recepta? Pamenu tik tiek, kad sokoladiniai biskvitai, o kremui rududu reikia, daugiau nieko.
Gal kas tikslu recepta zinot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eglejk @ 2016 03 16, 19:46)
Gal kas zinot Karamelinio su vysniom torto recepta?

Itariu, kad ieskot Olestos rasyta recepta. Kopijuoju, ka turiu savo uzrasuose:

Vyšnių karamelės tortas

kepam Rafaello torto biskvitą su kakava:

3 kiaušiniai
138 g cukraus
100 g miltų
38 g kakavos
39 g aliejaus
šaukštas vanilinio cukraus
1 a.š Dr.Oetker kepimo miltelių

kiaušinius iki purumo išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, plakant supilame aliejų, sumažiname mikserio greitį iki minimalaus ir sijodami po truputį sumaišytus miltus, kepimo miltelius ir kakavą, plakame iki vientisos masės. Kepame 190 laipsnių temperatūroje 21 cm skardoje 35-40 min. pagal savo orkaites....

Kremui: 420 g grietinėlės, 3 šaukštai cukraus, citrinos rūgštelės pagal skonį, sauja kita vyšnių (dėjau namines konservuotas), pora šaukštų Rududu.

grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštele...surenkame tortą...

biskvitas+ sulaistymas (vyšnių sultis skiestos virintu vandeniu)+grietinėlė + vyšnios+biskvitas+grietinėlė+gabaliukais pamėtytas rududu, vienam gabaliukui ėmiau iki pusės arbatinio šaukštelio Rududu ir primėčiau ant grietinėlės, ir vėl aptepiau grietinėlės likučiu....papuošimas savo nuožiūra....

Atsiliepimas: tortas iš gaivesnių, švelnaus skonio, antrą dieną po pagaminimo buvo skanus, trečią labai skanus ir tirpo burnoje, maniškiams labai patiko...


Dar turiu Asseni torta su sokoladiniais biskvitais, Rududu, vysniomis itt. Taip pat kopijuoju:

Sokoladinis tortas su karameliniu aguoniniu sluoksniu ir vysniomis

Receptas skirtas 25 cm formai. Produktu kiekis formai 30x30, arba tokio pat dydzio kvadratiniam tortui parasytas skliaustuose
Sokoladinis biskvitas:
Sviestas kambario temperaturos 120 gr. (180)
Cukrus 200 gr. (300)
Miltai 200 gr (300)
Kiausiniai 2 (3)
Kakava 40 gr (60)
Kefyras 190 ml (280)
Kepimo milteliai 1,5 a.s. (2,5)
Soda 1 a.s. (1,5)

Sviesta isplakti su cukrumi, ideti po viena kiausini kiekviena karta viska gerai isplakti. Soda, kepimo miltelius, miltus ir kakava persijoti. I cukraus kiausiniu mase etapais sudeti miltu misini ir kefyra, kiekviena kart viska gerai isplakti.

Iskepti du biskvitus. Kiekviena biskvita perpjauti pusiau, gausim 4 biskvitus
Kepti 180 C, 20-30 min.
Sokoladinis kremas:
100 gr. (200) sokolado, 200 ml (400) grietineles
Grietinele uzvirinti, nukelti nuo ugnies, sudeti sokolada ir ismaisyti iki vientisos mases. Palaikyti saldytuve per nakti.
Karamelinis aguoninis sluoksnis:
2 tryniai
1 desertinis saukstas krakmolo (1 v.s. )
1 desertinis saukstas miltu (1 v.s. )
0,5 indelio virto kondensuoto pieno arba Rududu (visas indelis)
60 gr. aguonu (120 gr)
1 v.s. zelatinos (1,5)
pienas 200 ml. (400 ml.)
Zelatina uzpilti vandeniu. Trynius gerai ismaisyti su miltais ir krakmolu, uzvirinti piena, plona srovele plakant mikseriu supilti piena i tryniu mase, pastatyti ant mazos ugnies, kad sutirstetu. I karsta tryniu pieno mase sudeti aguonas ir kondensuota piena. Zelatina istirpinti ant garu voneles, supilti i karameline mase, palikti, kad siek tiek atvestu.
Grietineles kremas:
Grietinele 500 (1000) ml. 1,5 v.s. (3) cukraus, 0,4 a.s. (0,5) citrinos rugsties
Grietinele isplakti su cukrum ir rugstimi.
Vysnios:
Uzsaldytos vysnios 400 gr. 3 v. s. cukraus, 3-4 v.s. bet kokio alhogolio, as pilu roma. Galima ir be jo.
Vysnias uzpilti romu ir cukrumi, pastatyti ant mazos ugnies, kad uzvirtu, nukelti nuo ugnies ir palikti. (Vysnias uzpilu diena pries).
Torto surinkimas:
Isplakti sokoladini krema. Nuvarvinti vysnias, likusiu skysciu sulaistyti biskvitus, kad nebutu labai saldu as ipilu siek tiek virinto vandens ir citrinos sulciu.
Biskvitas, sulaistymas, sokoladinis kremas, puse kiekio grietineles su puse kiekiu vysniu, biskvitas, sulaistymas, karamelinis aguoninis sluoksnis, biskvitas, sulaistymas, likusia grietinele su vysniomis, biskvitas.
Atrodo, kad tortas labai sudetingas, is tikro taip tik atrodo. Skonis torto pasakiskas.

P.S. (Olesta) iš trijų kiaušinių gaunasi pilna skarda biskvito, jo gaunasi 2 kg plius kremai, tai iš normos 4 kg, jei mase dengto, tai ir daugiau, skliaustuose parašytos mažesnės normos. Tą normą išsiplak ir kepk per du kartus, biskvitą kepk iš vakaro, kai norėsi antrą partiją biskvito įpilt, pirmąjį balkone formoje paaušink bent 5 minutes, tada išiminėk, naktį palik šaltai, pjaustyk ir sutepinėk ant rytojaus. Sutept gali iš vakaro, žiūrint kiek laiko turi papuošimui. Skaniausias 2-3 dienos nuo pagaminimo, ypatingai brandinti nereikia...
25 cm tortas su mase sveria apie 3,1-3,3 kg, 30 cm tortas su mase sveria apie 4,4-4,8 kg.
Atsakyti
Aciu uz recepta, taciau cia ne tas. ten pamenu rududu su grietinele kazkaip virti reikia, tada atsaldzius islplakti. bet ar vien toks kremas ten ar dar kazkas dedasi, ir kiek ko reikia niekaip neprisimenu doh.gif
Turejau kompe ta recepta, bet uzluzo kompas, keite harda ir neliko kompe nieko verysad.gif
Atsakyti
Labas

QUOTE(Renata123 @ 2015 11 13, 22:54)
Nesu ragavusi sio torto, tad neisivaizduoju koks jis ir is ko yra pagamintas. Bet perskaicius aprasyma man kilo mintis, kad jis panasus i napoleona (nes trapus lakstai, o pertepimas sviestinis, tik papildomai Rududu prideta).


Sveiki. ačiū už mintis, pabandžiau ir pasiteisino bigsmile.gif
dėjau pirktinius napaleiono lakštus, rudu 1 ir sviesto 200g sumaišiau. liux thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aryvle @ 2016 03 27, 13:23)
Labas

I sveikata! 4u.gif Dziugu, kad galejau padeti. bigsmile.gif
Atsakyti
Labas merginos. Gal kas turit issisaugojusios torto "Jaunyste" su zefyriniu kremu recepteli.. Butu didelis ACIU!
Atsakyti
Mane irgi domintų... wink.png
Atsakyti
Labas,reikalinga pagalba gal zinot tokias formeles metalines ant kotelio kur riebaluose ykaitinamos ,merkiama i tesla po to vel I riebalus.Tai va noreciau tikslaus receptuko teslos ,nes jau labai senai nebekepiau tai tikrai nebeprisimenu aciukas pdejusioms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(emile3 @ 2016 12 18, 20:08)
Labas,reikalinga pagalba...

Manau, nemazai patarimu rasite sioje temoje. O pirmam psl. ir receptu ideta, jei neklystu, tos kur kepamos aliejuje ant metalinio pagaliuko, uzvadintos - voveraites.
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2016 12 18, 21:19)
Manau, nemazai patarimu rasite sioje temoje. O pirmam psl. ir receptu ideta, jei neklystu, tos kur kepamos aliejuje ant metalinio pagaliuko, uzvadintos - voveraites.

Labai ACIU 4u.gif
Atsakyti

Labukas , gal šis tiks  :ax:  http://www.ritosrece...-vysniomis.html

Atsakyti