Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 82 tema

Kaip smagu rasti tokią gyvą temą bigsmile.gif

QUOTE(Darbinga @ 2012 07 18, 10:40)
Dėl sportinio intereso t.y. tikėdamasi kokio nors dėmesio verto egzemplioriaus, vis dar pasižiūriu per LTV Labą rytą Pegaso atstovės Dagnės vedamą knygų apžvalgą, bet kaskart tenka nusivilt. Pasiilgstu niurgzės G. Kazlauskaitės  vertinamų ir vedamų knygų apžvalgų - ji stipriai lenkė karlelę link tikros literatūros, galbūt, kartais stiprokai perlenkdama, bet vis tiek. 

Aš irgi pasižiūriu. Knygų pristatymai ir tiek. Bet nėra ko daugiau norėti iš leidyklos darbuotojos - juk nepuls kritikuoti jų leidžiamų knygų.
Aišku, būtų gerai nepriklausomo kritiko (jei tokių būna rolleyes.gif ) nuomonė, būtų įdomiau ir naudingiau negu tiesiog tokia apžvalga.

QUOTE(sm2002 @ 2012 07 18, 14:34)
Nezinau, ar skaitete Virginijos Woolf nuomone apie James Joyce:
3. Virginia Woolf on James Joyce
“[Ulysses is] the work of a queasy undergraduate scratching his pimples.”
http://www.flavorwir...ts-in-history#6
Tik tiksliai isversti negaliu  blush2.gif

Gerai rašytojai 'pasišpilkuoja'.
Maždaug "Ulisą parašė studentas, kurį pykina ir kuris spaudosi spuogus" rolleyes.gif

QUOTE(Aimma @ 2012 07 18, 18:25)
Tu drąsi thumbup.gif O aš snobė doh.gif Kaip čia rėkausi perskaičius romaną apie mafijozę, kai visos Ulisą skaito, bando skaityti ar apsimeta, kad skaito. Ne tas laikas buvo, ne ta vieta....

Aš skaitau "Odisėją", smagiai piktinuosi iš tokių 'herojaus' 'vargų' - arba mėsą valgo, arba deivės ar nimfos pataluose naktis leidžia, arba kur nors užsukęs į svečius (žinoma, nekviestas) krūvas dovanų gauna (o jei ne, tai piktinasi tokiu 'nesvetingumu') biggrin.gif Jau įpusėjau, jei įkvėpimas nepaleis, kokį trumpą nerimtą atsiliepimą sukurpsiu (ne hegzametru).
Dėl "Uliso" nepažadu. Užtat visai noriu "Iliadą" perskaityti, nors ją kaip ir pirmiau reikėjo skaityti pagal chronologiją.
Ir dar atsiminiau, kad turiu kažkur lentynoje Baricco "Homeras. Iliada". Bet pirmiau originalo ieškosiu. Įtariu, tik bibliotekose g.gif

Vakar neatsispyriau pagundai ir nusipirkau Terry Pratchett "The Colour of Magic" (į Kindle skaityklę).
Pasižiūrėjau, kad Discworld serijoje virš 30 knygų yra. Tai nusprendžiau nuo pirmosios ir pamėginti.
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2012 07 18, 22:26)
Vakar neatsispyriau pagundai ir nusipirkau Terry Pratchett "The Colour of Magic" (į Kindle skaityklę).

Na, Iliadą ir Odisėją aš jau skaičiusi ax.gif O Pratcheto "Magijos spalva" wub.gif - dar viena knyga, kurią galima ištisai cituoti ir nors senokai skaičiau, bet vis dar norisi kikenti hihihi.gif Gaila, kad Eridanas tik pora knygų: Magijos spalva ir Šviesa fantastiška teišleido verysad.gif Tas ir perskaičiau, na, ir Garnelio leidyklos "Mažuosius laisvūnus" ir "Skrybėlė, pilna dangaus wub.gif Kaip ten, bebūtų, myliu Pratchetą wub.gif Gaila, kad originalo kalba neskaitau.
Tikiuosi, ir jog tau patiks 4u.gif Lauksiu atsiliepimo 4u.gif
Atsakyti
labas naktis ir labanakt
Vos tik norėjau spausti atsakyti, viskas kartu su atsiliepimu apie mano perskaitytas knygas nuejo per niek.Ryt vėl bandysiu parašyt.Čia kaip loterijoj.Jūsų bilietas nieko nelaimėjo bandykit dar kartą.
Vsio pikta bash.gif einu miegot
Atsakyti
Sveikos,

paskatinta diskusijų išsitraukiau S. Žadan "Anarchy in UKR", bet nežinau, nelabai man kol kas. Atpratau nuo tokio stiliaus knygų, nepatinka. Labai tikiuos gerų minčių, turinio paslėpto po grubia forma, nes vien grubumas dėl grubumo man nelabai.

O prieš tai labai mielai suskaičiau R. Oginskytės knygą apie V. Kernagį. Labai išsami, įtraukianti. Sugrąžino į praeitį trumpam, dar ir muzikos susiradau - vis tiek, fenomenas savo laiku.. taigi, po romantikų bitlų kartos aprašymų S. Žadan dar sunkiau skaityti.
Atsakyti
QUOTE(Pajauta @ 2012 07 18, 22:47)
labas naktis  ir labanakt
Vos tik norėjau spausti atsakyti, viskas kartu su atsiliepimu apie mano perskaitytas knygas nuejo per niek.Ryt vėl bandysiu parašyt.Čia kaip loterijoj.Jūsų bilietas nieko nelaimėjo bandykit dar kartą.
Vsio pikta bash.gif einu miegot

Gaila, mačiau, kad rašei, bet man regis, čia prieš kurį laiką viskas buvo pastrigę.

Skaitau T. Gerritsen "Ledinis šaltis" - pripratusi aš prie Jos, bet vis tiek nebejauku naktį pasidarė unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Pajauta @ 2012 07 18, 22:47)
Vos tik norėjau spausti atsakyti, viskas kartu su atsiliepimu apie mano perskaitytas knygas nuejo per niek.Ryt vėl bandysiu parašyt.Čia kaip loterijoj.Jūsų bilietas nieko nelaimėjo bandykit dar kartą.
Vsio pikta bash.gif einu miegot


man darbe taip karts nuo karto nutinka, nes internetas poprastis - net telefone greitesnis buna... tai as ilgesnius atsiliepimus i word'a nusikopinu pries spausdama atsakyti, kad jeigu ka, tureciau atsargine kopija... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 07 18, 20:34)
Ne visos... as nebeskaitau, meciau ta reikala, ir turbut ilgam  cool.gif


drinks_cheers.gif Aš irgi mečiau. Aš ir taip snobė - man nereikia sau to įrodinėt biggrin.gif O be to ir taip krūva knygų laukia doh.gif Žodžiu, gal kada ir grįšiu pri "Uliso", bet kol kas supykau ant Džoiso - kam parašė knygą, kuriai suprasti reikia dar vienos knygos. Čia jau būk išsilavinęs kaip nori, bet reikia turbūt autorių pažinot, jo gyvenimo peripetijas, kad galėtum laisvai sau knygą skaityt... Ai nu nebus iš manęs intelektualės ax.gif

Perskaičiau Arthur C. Clarke "2001 metų kosminė odisėja". Iš principo patiko, bet labiau už patį romaną patiko apsakymai. O romanas... Kaip parašytas 1968 metais (berods) visai nieko, bet kažko daugiau tikėjausi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2012 07 15, 21:17)
Pajauta, pritariu tavo susižavėjimui Pratchettu.  thumbup.gif  O "Mažieji laisvūnai" ir "Skrybėlė, pilna dangaus" skaitei?


Smagu, kad ne man vienai jis patinka.Ne. Šių dar neskaičiau, bet jau senokai įsitraukus jas į paieškas, medžioklę, tik kartais nuėjus į biblioteką pamirštu šių paieškoti, nes jos gi vaikų skyriuje greičiausiai randasi O tau kuri iš Pracheto perskaitytų knygų labiausiai patiko?

QUOTE(Jurzole @ 2012 07 15, 21:51)
thumbup.gif Neskaiciau sitos, bet MB ji labai patiko  drinks_cheers.gif

Dar paskaityk "Magijos spalva", gal ir Disko pasaulis tave suzaves, isitrauksi mirksiukas.gif Humoro, zaismingumo, etc. ir ten nestinga. Isvis - myliu Pratchett ir jo nepakartojama stiliu! wub.gif  biggrin.gif

Vaje, vaje , tai jei turi Mažuosius dievus ilgai negaišuok. Magijos spalva turiu, perskaičiau irgi patiko. Beje ar ne tu ją man ir užrodijai, po šios ir užsikabinau už Prachetto
O tau kuri labiausiai patiko iš Prachetto perskaitytų knygų? Ką dar rekomenduotum

QUOTE(Gemma @ 2012 07 16, 09:43)
Labai sudominai  bigsmile.gif megstu fantasy, o jei dar su gera humoro doze  thumbup.gif

gal kas is kaunieciu turi ir galetu paskolint?  4u.gif

Taip taip rasi humoro. Beje Vilniuje knygynuose baltų lankų leidykloms akcija buvo, tai vienam knygyne mačiau ir Mažiesiems dievams nuolaida buvo panašiai kaip leidyklos kaina .Antra tą knygą dar turėtu pasiekti Dolitle, bet kada nežinau, nes ji tik perdavimo procese,. Manau jus su ja bendraujat, tai kai ji ją pasieks ir perskaitys, manau duos žinią ir paskolins

QUOTE(SOFIJA5 @ 2012 07 17, 10:26)
NOOORIU. Paskolinsi ?  mirksiukas.gif



Na jau dar klausi, ,gi nuo praito susitikimo, jau tau prižadėjau, kai dar tik skaičiau.

QUOTE(Gemma @ 2012 07 19, 10:02)
man darbe taip karts nuo karto nutinka, nes internetas poprastis - net telefone greitesnis buna... tai as ilgesnius atsiliepimus i word'a nusikopinu pries spausdama atsakyti, kad jeigu ka, tureciau atsargine kopija...  cool.gif

Na va paguodei.laimė ne kokią ataskaitą darbe ar skubų raštą spausdint reikėjo, o tai būčiau "nusišovus" po tiek vargo.
Atsakyti
QUOTE(madrugada @ 2012 07 19, 01:05)
Sveikos,

paskatinta diskusijų išsitraukiau S. Žadan "Anarchy in UKR", bet nežinau, nelabai man kol kas. Atpratau nuo tokio stiliaus knygų, nepatinka. Labai tikiuos gerų minčių, turinio  paslėpto po grubia forma, nes vien grubumas dėl grubumo man nelabai.

O prieš tai labai mielai suskaičiau R. Oginskytės knygą apie V. Kernagį. Labai išsami, įtraukianti. Sugrąžino į praeitį trumpam, dar ir muzikos susiradau - vis tiek, fenomenas savo laiku.. taigi, po romantikų bitlų kartos aprašymų S. Žadan dar sunkiau skaityti.

Nenoriu liūdinti, bet gerų minčių ten nelabai yra... Ypač po Oginskaitės. Man patiko dėl įspūdžio tikrumo, dėl keistoko individualumo, tiesiog nežinau..., šiaip tokias knygas ir aš nelabai mėgstu. Jeigu visai neis, ir nesivargink. Arba perskaityk 172-176 psl. apie budistus. Matysi, ar verta skaitinėti toliau.
Atsakyti
Ataskaitų pasipylė,pas mane irgi yra keletas perskaitytų knygų.Viena iš paskutiniųjų
A.Reid „Leningradas“.
Skaičiau, taip lyg būčiau žiūrėjus siaubo filmą, šiurpuliukai ėjo .Pradžia gal gali pasirodyti nevisai įdomi, bet vėliau knyga įtraukia ir nepaleidžia. Įdomu, tik jau prieš miegą nerekomenduočiau jos skaityti. Vieną vakarą užsiskaičiau, tai po to nesąmones kažkokias sapnavau. Čia jau ne žiaurų detektyvą skaityti, kai žinai, kad ten tik romanas ,o čia viskas tikra, išgyventa.
Knyga apie Leningrado, dabartinio Sankt Peterburgo blokadą karo metais apsuptą vokiečių ir laikytą apsuptyje 872d be maisto, ryšio. Košmariška knyga apie badą, tuomet egzistavusią valdžios sistemą . Absoliutišką miesto ir valdžios nepasiruošimą karui, visišką kompetencijos nebuvimą visuose reikaluose. Apie jokį tarybinės armijos pasitraukimą negalėjo būti net ir kalbos. Grėsė sušaudymas. Karininkai neretai pamatę suformuotą savanorių būrį beveik neapginkluotą ir suvokę padėties beviltiškumą neretai patys nusišaudavo.
Žmonės masiškai, šimtais tūkstančių krito kaip musės papurškus dichlofoso. Niekas nebespėjo rinkti gatvėse lavonu, nes daugelis buvo išsekę distrofikais tapę. Mirdavo ištisos šeimos. Kiekvienas stengdavosi kuo ilgiau slėpti mirusius šeimos narius siekiant išlaikyti ir pasinaudoti mirusiojo maisto kortele. Būta ir žmogienos valgytoju, nei vieno šuns ar katės nesimatė. Išaiškėjus tokius atvejus tuo žmones tiesiog sušaudydavo Neįtikėtiniausių dalykų egzistencijai palaikyti sugalvodavo.
Vienu žodžiu šiaip istoriją žinoma, girdėta daug kas, buvo dar kartą įdomu jau ne iš mokyklinių vadovėlių prisiminti šią istoriją po daugelio metų .Joje yra ir neskelbtų dalykų. Nesausa , paremta atsiminimais iš žmonių dienoraščių,dokumentika, atsiminimais ir tai ne ta istorija apie didvyriškas tarybinės armijos pagražintas kovas girdėtas kai mokėmės per istorijos pamokas kadais.
Atsakyti
QUOTE(nihilistė @ 2012 07 19, 09:10)
drinks_cheers.gif Aš irgi mečiau. Aš ir taip snobė - man nereikia sau to įrodinėt biggrin.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Pajauta @ 2012 07 19, 11:14)
Vaje, vaje , tai jei turi Mažuosius dievus ilgai negaišuok. Magijos spalva turiu, perskaičiau irgi patiko. Beje ar ne tu ją man ir užrodijai, po šios ir užsikabinau už Prachetto
O tau kuri labiausiai patiko iš Prachetto perskaitytų knygų? Ką dar rekomenduotum

Tai kad nelabai ka daugiau esu skaiciusi, be Disko pasaulio serijos knygu. Tiesa, "Good Omens" skaiciau, irgi patiko - tokia smagi apokalipses parodija, parasyta kartu su kitu mano mylimu autorium, Neil Gaiman. Na ir dar "The Unadulterated Cat" - bet ten tokia siaip lengva knygele, nors ir labai smagi, bet per vakara suskaitoma praktiskai.

Reiks MB lentynoje pasiieskoti "Mazuju dievu" - beveik neabejoju, kad rasiu smile.gif

Kazi, kiek dar knygu sulauksime is Pratchett - jam jau senokai diagnozuota Alzheimerio liga, nors dar tik 64-eriu amziaus tesulaukes. Jis daug apie tai kalba, raso, dalyvauja TV programose (bent jau anksciau, dabar nezinau, gal jau nebepajegia), megina surinkti daugiau lesu, tame tarpe ir is valstybiniu instanciju, senatviniu ligu tyrimams ir gydymui. Yra sakes, kad noretu eutanazijos, kai liga prades rimtai progresuoti. Taip liudna ir gaila zmogaus, dar tiek energijos ir ideju turincio... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 19 liepos 2012 - 19:24
QUOTE(Aimma @ 2012 07 19, 10:28)
Nenoriu liūdinti, bet gerų minčių ten nelabai yra... Ypač po Oginskaitės. Man patiko dėl įspūdžio tikrumo, dėl keistoko individualumo, tiesiog nežinau..., šiaip tokias knygas ir aš nelabai mėgstu. Jeigu visai neis, ir nesivargink.  Arba perskaityk 172-176 psl. apie budistus. Matysi, ar verta skaitinėti toliau.

na, čia apie tas geras mintis gal per skambiai pasakiau - tikiuos tiesiog kažko, dėl ko būtų verta skaityt smile.gif pirmas skyrius tai kol kas kelionė per Rytų Ukrainą (prieš kelis metus keliavau pati traukiniu, purto prisiminus), pūtima ir gėrimai. Tolesni skyriai nuoseklesni, jau lengviau ir patį įspūdį pagaut.. kol kas skaitau smile.gif
Atsakyti