Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(spoolga @ 2012 05 02, 08:03)
Pas mus tai buvo (Širvintų raj.). Kažkuri mergina rašė, kad pomidorus apmulčiavo šienu..gal galit parašyti kuo šienas yra gerai pomidorams? ax.gif

ax.gif šviesi spalva atspindi saulę, ne taip kaista šaknys - aš ir pomidorus mulčiuoju šiaudais ar pan. šviesia medžiaga.
Atsakyti
QUOTE(AgathaGray @ 2012 05 02, 07:58)
na, ar buvo pas ka salnos?

Panevėžio r. šalnų gal ir išvengėm g.gif nuo ryto pas mus +2 rodė, aš buvau tik agro pridengus, tai ryte nuėmus atrodė pom su parikom visai normaliai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 05 01, 20:47)
labai krenta temperatura- buvau lauke sustipau. kontrastas zenklus po tokios kaitrios dienos... visus jau susinesiau ax.gif  liko dar svogunai, porai, salierai ir kitokios smulkios baikos...sitos tegu grudinas smile.gif

visgi nesuklydau parnesus. ryte suni vedziojau- tai minus 1 rode. jauciu paryciui buvo dar salciau. vakar zydeje kiaulpienes ryte lamiuotos stovejo. masina apsalus, ledas ant balos. speju ir kokie -3 tikrai buvo. amen but buve pomidorams- siltnamis palaikis...
QUOTE(saintlina @ 2012 05 01, 21:52)
meteo.lt rodo šalnas. Bet Vilniuj jų nežada. Tik šiaurinėje LT dalyje.

Mieste nezada, bet uzmiesty palei Vilniu, temperatura gali net labai skirtis... pas mane visad salciau bent pora laipsniu nei mieste- zemuma, slenis, rukai...tik siaures pasvaistes truksta doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 02 gegužės 2012 - 07:42
QUOTE(Džigė @ 2012 05 02, 07:26)
cia kazkurios is jusu parasyta citata, bet man be vaizdines medziagos neisku 

įdedu Ex pamokymus:
Jei norit auginti dviem stiebais, tai vienas šoninis stiebas leidžiamas augti iš po pirma žiedine keke esančio pirmojo lapo pažasties ūglio.

user posted image
Papildyta:
QUOTE(vobla @ 2012 05 02, 07:42)

Mieste nezada, bet uzmiesty palei Vilniu, temperatura gali net labai skirtis... pas mane visad salciau bent pora laipsniu nei mieste- zemuma, slenis, rukai...tik siaures pasvaistes truksta doh.gif

aš visad žiūriu skaitmeninę orų prognozę, ten ne konkrečiai miestams temperatūra rašoma, bet temperatūrų jūdėjimas LT žemėlapyje smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 02 gegužės 2012 - 07:43
QUOTE(Otaip @ 2012 05 02, 07:39)

ax.gif  šviesi spalva atspindi saulę, ne taip kaista šaknys - aš ir pomidorus mulčiuoju šiaudais ar pan. šviesia medžiaga.

O šieną taip ir palikt kol pomidorai ves vaisius? ar po kažkurio laiko nuimti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2012 05 02, 08:26)
man be vaizdines medziagos neisku 

Nueik į temos pirmą puslapį, nepatingėk pasižiūrėt, ten yra visa vaizdinė medžiaga.
Atsakyti
QUOTE(spoolga @ 2012 05 02, 08:49)
O šieną taip ir palikt kol pomidorai ves vaisius? ar po kažkurio laiko nuimti? 4u.gif

biggrin.gif nea, nuiminėti nereikia. O jei nepapildysit, tai iki rudens išvis nelikt jo gali - dirvoj vyksta daug procesų, o kur dar tas momentas, kad ir pomidorų šaknys įsiraizgys į tokį mulčą biggrin.gif - viskas taip yra gerai.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 05 02, 08:46)

aš visad žiūriu skaitmeninę orų prognozę, ten ne konkrečiai miestams temperatūra rašoma, bet temperatūrų jūdėjimas LT žemėlapyje  smile.gif

per stambiai man kloja sita skaitmena. va nuveziau dukra i darzeli uz poros km. nuo mano saltosios duobes- salnos nei nebuta( bent jau taip atrodo)...
kaip atvykele is siltesniu krastu- pirmus kelis metus stipriai nukentejau. dabar jau neskubu- dairaus i kaimynus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 05 02, 08:01)
pirmus kelis metus stipriai nukentejau.  dabar jau neskubu- dairaus i kaimynus smile.gif

o taip, patirtis - geriausia patarėja drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 05 02, 07:55)
biggrin.gif  nea, nuiminėti nereikia. O jei nepapildysit, tai iki rudens išvis nelikt jo gali - dirvoj vyksta daug procesų, o kur dar tas momentas, kad ir pomidorų šaknys įsiraizgys į tokį mulčą biggrin.gif - viskas taip yra gerai.

Dėkui už informaciją mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 01, 23:23)
tai pasisėjai vis tik ją, tą dvimetrinę?  biggrin.gif Šiaip ant pokučio rašė, kad 60cm turėtų ūgis būt, bet pernai tikrai su manim vienodo ūgio buvo  doh.gif

A, tas Falls padarys fall, kai normaliai pažastukai išaugs. Tada pamatysi tikrąjį vaizdelį. Jau greit, ale perspėju jau dabar - būtinai bambuko lazdelių turėk kur netoliese, nes tikrai tikrai reiks atramų.

jo, turiu du daigus biggrin.gif maniau sėsiu su fallsu, bet matau konkurencija tarp judviejų bus, tai vešiu šiltnamin, ten išaugs iki lubų ant raugto mėšliuko... kaip ir bazilikai išprotėja...

pas mane Vilniuj mieste palei mišką šalnos nebuvo, bet kad nekaršta tai tikrai, apie 0, gerai, kad susinešiau turtą. nors senės pelargonijos tai gyvos ir gerai jaučiasi.
Atsakyti
pas mane siltnami 9 val 34 doh.gif neisjunge vyras isvaziuojant i darba sildytuvo,dar saule prisidejo
Atsakyti