aš irgi gismeteo pažiūrėjau. Nieko baisaus neparodė. Kol kas.. Jei tas atvėsimas nuo +26 iki +15 bus, tai nieko baisaus
Kad tik naktim minuso nebūtų
betgi nebus taip, kad pavasarinis vaismedžių žydėjimas be šalnų praeitų.
QUOTE(wytaute69 @ 2012 04 23, 21:05)
Gaudvile, o kuo geriau mulciuoti pomidorus siltnamy? Siaudais, sienu o gal sviezia zole? Ar gal geriau visai nereikia?
Šiaudai lėčiau yra, šienas ir šviežia žolė greičiau. Manau, kad reikia
Tačiau, kad nebūtų siurprizų, reiktų pasiskaityt ir įsisavint kelias taisykles. Mulčiavimo temos pradžioj turėtų jos visos būt
QUOTE(saintlina @ 2012 04 24, 08:53)
QUOTE(saintlina @ 2012 04 24, 09:53)
pernai gegužės 14d viską į lysves susisodinau ir niekas nenušalė
QUOTE(xxkamane @ 2012 04 23, 15:34)
aciu man rodos musu siltnamiai vienodi
ir as "kriukus" liepsiu sukti, man su lazdom ramstyti kazkaip
ir as "kriukus" liepsiu sukti, man su lazdom ramstyti kazkaip
Įvertinkit, kad kiekvienas ant vielos "pakabintas" krūmas temps tą vielą žemyn kokiais 5-7 kg. Jeigu tų krūmų daug, o viela tvirtinama tik galuose, šiltnamio karkasui tokios apkrovos gali ir nepatikti, todėl bent keliose vietose tas vielas kažkuo paremkite.
QUOTE(L.K. @ 2012 04 24, 09:43)
Įvertinkit, kad kiekvienas ant vielos "pakabintas" krūmas temps tą vielą žemyn kokiais 5-7 kg. Jeigu tų krūmų daug, o viela tvirtinama tik galuose, šiltnamio karkasui tokios apkrovos gali ir nepatikti, todėl bent keliose vietose tas vielas kažkuo paremkite.
todėl mažiausiai paliekamas pusmetris šniūro ir reikalui esant dalis vis atlaisvinama
Tikrai nereikia papildomai vielų ramstyt
klausykit kokios žuvys tinkamospomidoram kad tuo pačiu ir nuo turklių apsaugotų? kažkada tikrai mačiau bet pamiršau
partys man vyriškis gal.
maximoj seklom 50%, jei kas kitiems metams sugalvotu apsipirkti
sveikos
sianakt pamirsau savo pomidorus lauke nuo palangiu parsinesti
brrr, saltas rytas, gal jie labai nesupyks ant manes
o dziugios naujienos pas mane kad Bajaju virsunese pastebejau ziedynu uzuomazgas
sianakt pamirsau savo pomidorus lauke nuo palangiu parsinesti
o dziugios naujienos pas mane kad Bajaju virsunese pastebejau ziedynu uzuomazgas
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 24, 09:52)
todėl mažiausiai paliekamas pusmetris šniūro ir reikalui esant dalis vis atlaisvinama
Ne pats sugalvojau, skaičiau kažkurioje knygutėje. Gausus derlius gali sugniuždyti karkasą taip pat sėkmingai, kaip sniegas. Jėgos veikia ta čia kryptim ir ne ką mažesnės.
Nebūtina remti basliais - ant žemės lentutė/plytelė/ dar kažkas - vamzdelis/bambukas/šiaip tvarkingas pagaliukas - V raidės įpjova vielai neišsprūsti. Estetika nenukentės.
Aišku, jei šiltnamis 1,5 X 2, tai gal ir nereikia.
PARSINESIAU PUOKSTE DILGELIU, kokiu principu jas raugt
uzpilt vandeniu ir para palaikyt ar kazkaip kitaip
QUOTE(matuke @ 2012 04 24, 14:21)
PARSINESIAU PUOKSTE DILGELIU, kokiu principu jas raugt
uzpilt vandeniu ir para palaikyt ar kazkaip kitaip
Aha, užpili vandeniu ir laikai 2-3 paras vis pamaišydama, kol kvapelis pasikeičia ir šviežios žolytės į mėšlo
Sveiki, ieskau balkoniniu pomidoru daigu
reiktu kokiu 15-20, bet paimciau ir maziau...
Vilnius -Trakai