Įkraunama...
Įkraunama...

Balandžio mergytės ir berniukai :)

QUOTE(Liolio @ 2014 08 07, 09:07)
Aaaa, cia apie ploksteles? As supratau, kad apie breketus  doh.gif Ir as ne specialistas, bet logika man kitaip rodo. Del zandikauliu, sukandimu ir t.t. tai taip, bet del dantu kreivimo tai nenoriu vaika pirma su plokstelem kankint, o paskui vis tiek ar taip ar taip dar ir su breketais. Uzdes tuos breketus kai laikas ateis ir atitaisys, gal ilgiau truks ar ka, bet tiek jau to.

kad kaip tik visi ortodontai stengiasi kiek galima isvengti breketu. Breketai labai pazeidzia emali , o spalva dantuku irgi nevisada atsistato teisinga. Zodziu kiek imanoma taiso viska augant, kol laikas, ploksteliu pagalba.
Atsakyti
Norejau foto idet, kaip tas dantis kreivas isauges , bet nemoku su ipadu foto ikelt g.gif tikrai o kaip reikia ??? Mes ryt va einam jau " koses" kast. Nors ir vis dar skaitinejau , kitur raso vienaip kitur kitaip..
Atsakyti
QUOTE(smiles11 @ 2014 08 08, 23:05)
Norejau foto idet, kaip tas dantis kreivas isauges  , bet nemoku su ipadu foto ikelt g.gif tikrai o kaip reikia ??? Mes ryt va einam jau " koses" kast. Nors ir vis dar skaitinejau , kitur raso vienaip kitur kitaip..

su ipadu tai cia neidesi i sm, dek i fb tik gali nurodyt kad ne visi matytu
Atsakyti
Na va pasiklausiau stomatologu biggrin.gif Pasake, kad ploksteles tinkamos zandikauliams plest kai auga vaikas ir pan. O dantim tiesint ploksteles yra atgyvena ir ikalbama nebent norint pasipelnyt. Breketu niekas nevengia, deda visame pasaulyje, tik uzdejus breketus reikia labai gerai dantis valyt ir nieko blogo neatsitiks. O kaip suprast dantu spalva atsistato? Juk breketas nepakeicia danties spalvos blink.gif Ir emalio breketai nepazeidzia, juk ten negrezia, tik priklijuoja ant virsaus. Kas gali pazeisti, tai nebent prastas dantu valymas, reiketu bent 4 kartus per diena valyti su mazais specialiais sepetukais ir labai kruopsciai aplink breketa ir tas emalis nepasizeis. Na, bet nieko nenoriu itikineti. Ortodontai irgi konkretu atveji mato, vieniem gal zandikauli reikia pletis, gal ir reikalinga plokstele. Bet kai pradeda del kreivo dantuko ploksteles siulyt, tai jau kiekvieno pasirinkimas. As savo vaikam du kartus nedeliosiu ir ploksteliu (sveplavimo, pinigu metimo ir tt), ir breketu. O breketus manau kad ar taip ar taip gaus, naturaliai itin retai buna idealiai tiesus dantukai. Kiekvieno pasirinkimas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2014 08 09, 13:23)
Kas gali pazeisti, tai nebent prastas dantu valymas, reiketu bent 4 kartus per diena valyti su mazais specialiais sepetukais ir labai kruopsciai aplink breketa ir tas emalis nepasizeis. Na, bet nieko nenoriu itikineti.

negali naudoti tarpdančių siūlų, o tarpdančių šepetėliai dažnai netelpa į siaurus tarpdančius. Turiu draugų kurie nešiojo breketus. Vaikas mokykloj net valgyt bijodavo, nes maisto prilysdavo visur, nebūdavo nei kaip nei kur išsivalyti.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2014 08 09, 12:07)
negali naudoti tarpdančių siūlų, o tarpdančių šepetėliai dažnai netelpa į siaurus tarpdančius. Turiu draugų kurie nešiojo breketus. Vaikas mokykloj net valgyt bijodavo, nes maisto prilysdavo visur, nebūdavo nei kaip nei kur išsivalyti.


Yra specialus ortodontiniai tarpdanciu siulai, skirti nesiojantiems breketus. Na jau niekas neatsitiktu jei griztu po mokyklos ir namie issivalytu, per dvi valanda dantys kazin ar sugenda biggrin.gif Nebesigincyju, kiekvienas darom kaip atrodo musu vaikam geriausia, as iliuziju isvengt breketu neturiu, nors siuo metu dantukai kaip ir normaliai isdyge, bet dar kruminiai prades listi, kazin ar mano mergicka bus tokia isskirtine su idealiai tiesiais dantim.

Ar jau susipirkot viska mokyklai? Kokius parkerius renkates? Kas ta dengta plunksna? g.gif
Atsakyti
Na visgi mes rugsejo viduri turesim plokstele...
Mes dar beveik nieko nesusipirke is saraso. Parkeri mums sake pirkt su ta normaliai standartine plunksna. Tai jauciu bus rankos rankeles doh.gif biggrin.gif cia sake ir nuo mokytojos priklauso vienos sako nusipikrt tokius, kitos kitokius...
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2014 08 09, 17:41)
Yra specialus ortodontiniai tarpdanciu siulai, skirti nesiojantiems breketus. Na jau niekas neatsitiktu jei griztu po mokyklos ir namie issivalytu, per dvi valanda dantys kazin ar sugenda  biggrin.gif Nebesigincyju, kiekvienas darom kaip atrodo musu vaikam geriausia, as iliuziju isvengt breketu neturiu, nors siuo metu dantukai kaip ir normaliai isdyge, bet dar kruminiai prades listi, kazin ar mano mergicka bus tokia isskirtine su idealiai tiesiais dantim.

Ar jau susipirkot viska mokyklai? Kokius parkerius renkates? Kas ta dengta plunksna?  g.gif

dar uzklausiau konkreciai del saviskio, tai atsakymas vienas- zandikaulis mazas, dantys masyvus, reikes plesti su plokstelem. nes augs, uzaugs, o zandikaulis vistiek liks mazas, tada teks operacija daryti. Aisku visokiu tu atveju yra. mano mazo tai sakandis blogas, teks treinerius nesioti.

Mokyklai turim tik kuprine ir rubu asdoj pripirkau. mes ne su mokytoja dar nesimatem, ne saraso turim, nieko neturim, ai kazkaip. svarbu pinigu butu, o supirkt supirksim anksciau ar veliau.
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2014 08 09, 16:41)
Kokius parkerius renkates? Kas ta dengta plunksna?  g.gif

Parkerius renkamės elementarius, tinkančius kairiarankiams. smile.gif

Atvira plunksna yra tokia, kur iš kotelio ji kyšo visa, su visom juodom "žiaunom" iš šonų.
Dengta yra tokia, kur iš kotelio jos kyšo tik pusė ar visai galiukas.
Pvz.:
http://edjelley.file...en-review-6.jpg
Pradinukams paprastai rekomenduoja atvirą plunksną, kad įprastų teisingai laikyti, ne per stačiai (ne per arti galiuko). Nors man labiausiai patinka, kai pirmą pusmetį pirmokai rašo su pieštuku. Ir taip to streso pakanka dėl nepavykusių linijų, o čia dar rašaluoti pirštai. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(smiles11 @ 2014 08 08, 22:05)
Norejau foto idet, kaip tas dantis kreivas isauges  , bet nemoku su ipadu foto ikelt g.gif tikrai o kaip reikia ??? Mes ryt va einam jau " koses" kast. Nors ir vis dar skaitinejau , kitur raso vienaip kitur kitaip..

Mano vyriausiajai viršutiniai antrukai ir iltys kreivai dygo. Bet mums rekomendavo palaukti ir kol auga, pastumdyti pirštu ir liežuviu. Dauguma atsistatė, bet vis dėlto viena iltis liko neįtilpusi, ant viršaus. Kai klausiau dėl tiesinimo, mums liepė palaukti su breketais, kol bus visi dantys, kaip sakė, "susiformavęs žandikaulis".
Dabar jau merginai tuoj 14, visa pilnai dantyta (išskyrus protinius), eisim darytis breketų.
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif ,

Senai bebuvau užsukusi smile.gif .

Žiūriu apie dantis diskutuojate. Aš manau, kad daugeliu atveju tėvai galėtų padėti vaikams užsiauginti tiesius dantukus, jei tik kas dieną padirbėtų prie vaikų dantukų. Ir tikrai daugeliui nereikėtų jokių plokštelių.

Kalbu iš savo patirties. Pati esu "atsukusi" į taisyklingą padėtį savo berniukams po kelis dantukus. Domantui apatinis dantukas augo kreivas, tai mes kiekvieną dieną darbavomės. Jis sėdėdavo išsižiojęs, o aš maigydavau dantenas toje pusėje, kur dantukas sukasi ne ten, kur reikia. Patikėkite, per kelis mėnesius dantukas atsistojo į taisyklingą padėtį.
Su vyresniuoju sūnumi buvo lygiai tas pats, tik pas jį 2 viršutiniai dantys ėjo pasisukę.

Tą patį darė ir mano mama mudvien su broliu. Abu turime pavyzdinį dantų lanką - taip sako mūsų dantistė.

Žinoma, aš nekalbu apie kažkokias patologijas, bet daugeliu atveju tikrai galima patiems padirbėti prie vaikų dantukų.
Atsakyti
Sveikos,ot tema atgijo biggrin.gif mokyklai jau pilnai pasiruošę,svarbu mokytusi tik kad doh.gif o dėl dantų,iltinis labai negražiai išlindęs,vis žadu pasiklausti ar nereikia pradėti jo tiesinti,nes labai jau jis negražus schmoll.gif o L tik ir svajoja apie dantų puošmenas doh.gif
Atsakyti