Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės vairuoti kartu

QUOTE(denaxa @ 2012 06 27, 19:04)
Visos tos situacijos yra normalios,iprastos,kasdienines,ju tokiu buvo ir bus,taigi nesinervink del sito-tokia jau pas mus vairavimo"kultura" doh.gif  O ir pinigu nereikia gaileti-moki juos uz zinias,o igytos zinios peciu tikrai neslegia...Kad pradejai-gerai,reiskia,taip reikejo,tik dabar nebenuleisk jau ranku!!! Mokysies,laikysi,islaikysi ir vazinesi,viskas bus gerai,pamatysi... 4u.gif
Man baisiausia buvo kai tik pradejau dirbti ant ilgos masinos,teko 5-as marsrutas Pasilaiciai-Sauletekis,ir paties didziausio piko metu teko su tuo ilgu autobusu Ukmerges gatvej persirikiuoti iskart per penkias juostas,is autobusu juostos i kaire krastine,kad isukti i Zalgirio gatve...kai eismas praktiskai sustojes,viskas uzkimsta,po sonais-didziules aklos zonos,o visos lengvuskes,vaziuojancios tiesiai,stengiasi is paskutiniuju blokuoti kelia ir nepraleisti autobuso,kuriam reikia i kaire... doh.gif  Kai jau atsiduriau apacioj prie sviesoforo,rankos ir kojos sokinete sokinejo,ir sirdis lipo per gerkle-tai buvo  baisiau nei tada,kai teko pirma karta kursuose sesti uz vairo,ir baisiau uz bet koki egzamina,o dar kai toki tunta zmoniu vezi...doh.gif  Dabar sita manevra atlieku visiskai saltais nervais,ir aplamai tokiu situaciju neimu i galva-kaip vienas patyres kolega pasake,pries isvaziuodama pasakyk sau,kad taip buvo,yra ir bus,ir netrumpink sau del to gyvenimo,saugok sveikata... ax.gif  taigi...nenukabink nosies... 4u.gif

LABAI aciu uz padrasinima 4u.gif
man liko viena savaite!!!tikiuosi per ja pavyks tai padaryti Vilniuje. Taip viskas supuole vienu metu.
Sakykite, bet pagrindinis dalykas yra saugumas, uztikrintumas? Juk reikia padaryti viska taip, kad niekam negrestu joks pavojus? Idomu, kiek laiko as ant tos sankryzos egzamino metu galiu stoveti ir laukti? (kodel taip isukinejau i ta gatve, vis per skubejima, irgi..... doh.gif doh.gif ) Dabar galvoju, kai su instruktoriumi, kazkaip kitaip jautiesi, tarsi turedama "daug gyvybiu" kaip kompiuteriniame zaidime. Jis turi pedalus smile.gif Ir tokia baime ir net geda pries ji, kaip as cia nesugebu istaikyti tarpo, sustoju, rodau posuki kol kazkas mane ileis, nebus ne vienos masinos ar pan. smile.gif O dabar galvoju, reikia isivaizduoti, jog vairuoju viena. Juk tikrai nebuciau lindus, kol kokia masina net is TOLO matytusi. Esu baile, o dar jei vezciau ka nors doh.gif Juk tikrai nebuciau lindusi! Vadinasi reikejo sustoti ir laukti, kad manevra padaryciau ramiai ir is leto. Bet padariau dar viena nesamone- Saltoniskiu ziede - tai pati baisiausiai drebinanti vieta, ivaziavau is ne tos juostos paskui troleibusa ir negana to vel paskubejau - nepraleidau dzipo. Gal tada reikejo sustoti antra karta g.gif Nors buvau sustojusi jau prie tu trikampiu "duoti kelia", bet matyt nieko nebutu atsitike jei vel buciau stabtelejusi, turbut tada nebutu uzrase man klaidos??(?) O toliau viskas nieko lyg, tu kitu mazu klaidu beveik sake neskaitytu, o cia dvi kritines gavosi...

Bet kai rikiuojiesi dabar, jau ipratus, kuo skiriasi tai? Lauki kol nebus masinu ir turbut visiskai vienodai tau pypina kazkas ar ne smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 27 birželio 2012 - 19:19
QUOTE(Domicele @ 2012 06 27, 09:01)
Man per antra išgrūdo i miesta, nors as tos baimes kazkaip nejauciu, vaziuoju kaip kareivis, spausk ta mink ta, suk ten, tai as ir vykdau komandas  biggrin.gif

Man gal labiau pradžioj šokas buvo, iš to netikėtumo smile.gif O šiaip ir man visas komandas susakė, tai tik vykdyt ir beliko. Nors kelio nedaug temačiau, visas dėmesys į pavaras, sankabą, stabdį ir gazą. Net spidometrą užmiršau stebėt, o dar nejaučiu, kiek to gazo spaust, tai kai užgazavau, sako, ramiau ramiau, jau greitį viršiji blush2.gif doh.gif

QUOTE(mėnulis @ 2012 06 27, 10:19)

laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2012 06 27, 19:57)
LABAI aciu uz padrasinima  4u.gif
man liko viena savaite!!!tikiuosi per ja pavyks tai padaryti Vilniuje. Taip viskas supuole vienu metu.
Sakykite, bet pagrindinis dalykas yra saugumas, uztikrintumas? Juk reikia padaryti viska taip, kad niekam negrestu joks pavojus? Idomu, kiek laiko as ant tos sankryzos egzamino metu galiu stoveti ir laukti? (kodel taip isukinejau i ta gatve, vis per skubejima, irgi..... doh.gif  doh.gif ) Dabar galvoju, kai su instruktoriumi, kazkaip kitaip jautiesi, tarsi turedama "daug gyvybiu" kaip kompiuteriniame zaidime. Jis turi pedalus smile.gif Ir tokia baime ir net geda pries ji, kaip as cia nesugebu istaikyti tarpo, sustoju, rodau posuki kol kazkas mane ileis, nebus ne vienos masinos ar pan.  smile.gif  O dabar galvoju, reikia isivaizduoti, jog vairuoju viena. Juk tikrai nebuciau lindus, kol kokia masina net is TOLO matytusi. Esu baile, o dar jei vezciau ka nors  doh.gif Juk tikrai nebuciau lindusi! Vadinasi reikejo sustoti ir laukti, kad manevra padaryciau ramiai ir is leto. Bet padariau dar viena nesamone- Saltoniskiu ziede - tai pati baisiausiai drebinanti vieta,  ivaziavau is ne tos juostos paskui troleibusa ir negana to vel paskubejau - nepraleidau dzipo.  Gal tada reikejo sustoti antra karta  g.gif Nors buvau sustojusi jau prie tu trikampiu "duoti kelia", bet matyt nieko nebutu atsitike jei vel buciau stabtelejusi, turbut tada nebutu uzrase man klaidos??(?) O toliau viskas nieko lyg, tu kitu mazu klaidu beveik sake neskaitytu, o cia dvi kritines gavosi...

Bet kai rikiuojiesi dabar, jau ipratus, kuo skiriasi tai? Lauki kol nebus masinu ir turbut visiskai vienodai tau pypina kazkas ar ne  smile.gif

Na va,pati viska puikiai supranti drinks_cheers.gif Telieka tik susitvarkyti su nervais (is patirties galiu pasakyti,kad tai sunkiausia...) Issinagrinek gerai visas situacija,gal net ,sakyciau,nuvyk prie tos vietos kur kilo klausimu kazkokiu,ir apsiziurek vietoj,kokie zenklai,ir kaip reiketu vaziuoti.Svarbiausia-vaziuoti pagal taisykles,saugiai,ir taip,kad nesutrukdytum kitiems... 4u.gif
O del rikiavimosi dabar,kai jau ipratau...gerai jauciu atvaziuojancios masinos greiti ir atstuma,tiksliai zinau,kada spesiu o kada ne,be to jauciu galimus atvaziuojancios masinos veiksmus-kis ar ne,gerai jauciu kintanti greiti-tiesiog kazkoks sestas jausmas atsirades... ax.gif I pypinimus tiesiog nereaguoju,jei kam patinka-tegu pypina sau... ax.gif As irgi megeja papypint,turiu gera grazu signala (cia darbinej),su jo pagalba prasimusu per kamscius,kai lengvuskes sankryzas ir autu juostas uzkemsa ax.gif Bet niekada nepypinu besimokantiems ir tik labai retai zaliems-dar nepamirsau,kaip sunku pradedantiems... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2012 06 27, 21:04)
Na va,pati viska puikiai supranti drinks_cheers.gif  Telieka tik susitvarkyti su nervais (is patirties galiu pasakyti,kad tai sunkiausia...) Issinagrinek gerai visas situacija,gal net ,sakyciau,nuvyk prie tos vietos kur kilo klausimu kazkokiu,ir apsiziurek vietoj,kokie zenklai,ir kaip reiketu vaziuoti.Svarbiausia-vaziuoti pagal taisykles,saugiai,ir taip,kad nesutrukdytum kitiems... 4u.gif
O del rikiavimosi dabar,kai jau ipratau...gerai jauciu atvaziuojancios masinos greiti ir atstuma,tiksliai zinau,kada spesiu o kada ne,be to jauciu galimus atvaziuojancios masinos veiksmus-kis ar ne,gerai jauciu kintanti greiti-tiesiog kazkoks sestas jausmas atsirades... ax.gif I pypinimus tiesiog nereaguoju,jei kam patinka-tegu pypina sau... ax.gif As irgi megeja papypint,turiu gera grazu signala (cia darbinej),su jo pagalba prasimusu per kamscius,kai lengvuskes sankryzas ir autu juostas uzkemsa ax.gif  Bet niekada nepypinu besimokantiems ir tik labai retai zaliems-dar nepamirsau,kaip sunku pradedantiems... smile.gif

tai butent ta ir darau sia savaite - vaikstau ir telefonu fotografuoju ta marsruta.... biggrin.gif skiriu pusdieni pasivaiksciojimui prie Saltoniskiu ziedo, poto rodau vyrui, draugams lotuliukas.gif , vos nesusipykau del kazkokios nufotografuotos sukimo i kaire sekcijos. visi juokiasi, aiskina.
labai saunu, istikruju, manau man pavyks! dar karta aciu uz palaikyma
Atsakyti
As vakar issilaikiau regitroj teorija,dabar laukia "linksmoji" dalis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sapetrausk @ 2012 06 29, 09:51)
As vakar issilaikiau regitroj teorija,dabar laukia "linksmoji" dalis  biggrin.gif

thumbup.gif beliko sunkioji dalis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sapetrausk @ 2012 06 29, 08:51)
As vakar issilaikiau regitroj teorija,dabar laukia "linksmoji" dalis  biggrin.gif

As kita savaite laikysiu regitroje teorija ir kazkaip bijau. Prisisiunciau visokiu mokamu programu ir sprendziu db. O ta regitros programa gal i kazkokia panasi? Is ko jus ruosetes teorijos egzaminui. As va is cia :

http://www.ketbiliet...egistracija/yes

Kazin neprasoviau. g.gif Ar labai sunkus ir painus tie klausimai Regitroje? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2012 06 29, 16:12)
As kita savaite laikysiu regitroje teorija ir kazkaip bijau. Prisisiunciau visokiu mokamu programu ir sprendziu db. O ta regitros programa gal i kazkokia panasi? Is ko jus ruosetes teorijos egzaminui. As va is cia :

Kazin neprasoviau.  g.gif Ar labai sunkus ir painus tie klausimai Regitroje?  doh.gif

Svarbiausia neskubeti sprendziant ir viskas bus gerai smile.gif
Aš sprendžiau Alsket, bet visi tie testai kazkiek panasus.
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2012 06 29, 18:12)

Kazin neprasoviau.  g.gif Ar labai sunkus ir painus tie klausimai Regitroje?  doh.gif

As paspresdavau visur, kur internete yra tokia galimybe. Nezinau, man asmenskai Regitroj buvo net lengviau, variantai ne tokie painus, ko tiksliai nezinai atmetimo budu galima atsakyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2012 06 29, 17:12)

Mums sakė tie ketbilietai.lt tik sau,prasimankštint blush2.gif o spręst reikia alsket.lt,sakė sprendžiant čia bus sunkiau ir mokykliniam teorijos,nes alsket.lt nemažai yra techninių klausimų (man sprendžiant ne tiek ir daug pasirodė g.gif ) o Regitroj jų tiek nėra,todėl iš dalies bus lengviau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2012 06 29, 16:12)

Nebijok, as irgi žiauriai bijojau, bet ten viskas paprasciau nei atrodo, sprendziau is alsket ir ketbilietai.lt, bet regitroje jie panasesni i alsket. smile.gif

Ketvirtadieni padariau 6-ta pravaziavima, jau jauciuosi kruuuta biggrin.gif kliurku nepadariau, instruktorius jau nebeminke man pedalu ir nebegriebe už vairo. Aikstelėje dar grybaujau, bet dar nemazai laiko yra, ismoksiu cool.gif
Atsakyti
Na, puse darbo jau padaryta - siandien issilaikiau regitroj teorija, 93 proc. smile.gif Sprendziau 3.5 min, net keista, kad tokie lengvi kls pasitaike. Dabar po kokio menesiuko trauksiu praktikos laikyt...
Atsakyti