Įkraunama...
Įkraunama...

Tiem, kas išgyveno..... 90-uosius

QUOTE(Juoko raketa @ 2010 03 16, 08:30)
...neseniai mano išgirsta politologo frazė: "dar niekada nebuvo taip blogai žmogui valstybėje. Stalinistinio kapitalizmo laikai". Ne mano žodžiai, Lietuvos politologo, dabartinio.

QUOTE(Juoko raketa @ 2010 03 16, 09:14)
Vat pati norėčiau jo pavardę žinoti....

lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Sakykit, o tai iš kur žinot, kad anas politologas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juoko raketa @ 2010 03 16, 10:14)
Vat pati norėčiau jo pavardę žinoti. Išgirdau pas mamą būdama, per radiją, berods, žinių radijas, bet bijau ir pameluoti. Bet frazė tokia, kaip pasakiau. Net apsidžiaugiau, kad yra dar mąstančių politologų. Irgi norėčiau pavardę žinoti, paskaityti daugiau jo pasisakymų. Labai jau tiksliai apibūdinta situacija, taip ir yra. Labai gaila matyti 20 metų vargstančius tėvus, kurie tokios egzistencijos, visą gyvenimą dirbę, nelaukė ir net negalvojo, kad taip blogai bus. Dėl krikštolo, gal ir taip, bet būtent tada juos pamėgome, ir turėjome smile.gif

Tai atgaminkit, kokią dieną ir kokiu metu girdėjot, ne problema per žinių radiją laidą internetų atsisiųst, taip ir mąstantį politologą išsiaiškinsim.

O kur tą krištolą pamėgtą dėjote?
Aš tai tik prieš porą metų jį pamilau... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juraga @ 2010 03 16, 10:18)
Tai atgaminkit, kokią dieną ir kokiu metu girdėjot, ne problema per žinių radiją laidą internetų atsisiųst, taip ir mąstantį politologą išsiaiškinsim.

O kur tą krištolą pamėgtą dėjote?
Aš tai tik prieš porą metų jį pamilau... smile.gif

Gal prieš kokias tris savaites ta laida buvo, na, apie mėnesį atgal. Tiesiog mama staiga pakvietė ateiti, sako, paklausyk, ką kalba, nors kartą protingai. Ir išgirdau kalbant. Manau, reiktų peržvelgti žinių radijo laidas, man atrodo, ten kažkokia diskusijų laida, kai kviečiamas svečias atitinkama tema diskutuoti. Dienos tiksliai neatsimenu, bet frazė giliai įstrigo, bandžiau pati ieškoti internete pagal frazę, bet neradau, matomai, raštu nebuvo niekur straipsniuose cituota. O krikštolą turiu po šiai dienai, ir taures, bokalus, ir lėkštes su gėlėmis. Niekur nedingo, niekas neišsidaužė smile.gif Pirkta sovietmečiu dar, seniai, mano paauglystės laikais.
Papildyta:
QUOTE(something else @ 2010 03 16, 10:17)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Sakykit, o tai iš kur žinot, kad anas politologas?  smile.gif

Per radiją laidos vedėjas sakė, kad politologas. Pati gi nežinau, kas toks, per radiją nematyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juoko raketa @ 2010 03 16, 10:26)
Gal prieš kokias tris savaites ta laida buvo, na, apie mėnesį atgal. Tiesiog mama staiga pakvietė ateiti, sako, paklausyk, ką kalba, nors kartą protingai. Ir išgirdau kalbant. Manau, reiktų peržvelgti žinių radijo laidas, man atrodo, ten kažkokia diskusijų laida, kai kviečiamas svečias atitinkama tema diskutuoti. Dienos tiksliai neatsimenu, bet frazė giliai įstrigo, bandžiau pati ieškoti internete pagal frazę, bet neradau, matomai, raštu nebuvo niekur straipsniuose cituota. O krikštolą turiu po šiai dienai, ir taures, bokalus, ir lėkštes su gėlėmis. Niekur nedingo, niekas neišsidaužė  smile.gif Pirkta sovietmečiu dar, seniai, mano paauglystės laikais.
Papildyta:
Per radiją laidos vedėjas sakė, kad politologas. Pati gi nežinau, kas toks, per radiją nematyti  smile.gif

Aš taip negirdijau nei vieno kalbant, girdėjau visus laisve besidžiaugiančius...
O jūsų minėtas faktas apie politologą skamba labai abejotinai. Žinių radijo dažnai klausaus, bet dar neteko taip kalbančių girdėti...

Matot, kaip gerai yra laisvė, kiekvienas gali išsakyti ką nori ir ką galvoja, kaip jaučiasi, ir kaip jam atrodo.
O tu sovietmečiu pabandyk per radiją pasakyt, kad valdžia blogai dirba, ar gyventi blogai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juraga: 16 kovo 2010 - 09:47
QUOTE(juraga @ 2010 03 16, 10:33)
O tu sovietmečiu pabandyk per radiją pasakyt, kad valdžia blogai dirba, ar gyventi blogai...

O, tai gal nebuvo tokio reikalo sakyti, kad ji bloga g.gif
Ir mokslus baigėm visi su stipendijom, o ne su paskolom iki grabo.
Ir butus,namus gaudavom už ačiū.
Ir baigęs mokslus paskyrimą darbui gaudavai, nereikėjo iš kart į Angliją, Airiją lėkt.
Ir prie ežero pilvą išvertęs voliokis ...ai...
Atsakyti
QUOTE(juraga @ 2010 03 16, 10:33)
Aš taip negirdijau nei vieno kalbant, girdėjau visus laisve besidžiaugiančius...
O jūsų minėtas faktas apie politologą skamba labai abejotinai. Žinių radijo dažnai klausaus, bet dar neteko taip kalbančių girdėti...

Matot, kaip gerai yra laisvė, kiekvienas gali išsakyti ką nori ir ką galvoja, kaip jaučiasi, ir kaip jam atrodo.

Na, gaila, tu nenugirdai tos laidos. Aš girdėjau, ir paminėjimą, kad politilogas girdėjau. Prisiekiu smile.gif Aišku, gerai, kad gali pasakyti, ką galvoji. Čia faktas, sutinku. Ir tam politologui kilo mintis ranką paspausti už teisingus žodžius. Nes džiaugsmo tokia laisve aš niekaip nesuprantu, džiaugsmo, kad laisvė, bet žmonėms šitaip blogai. Nesuprantu aš šito. Man laisvė, kai žmogus beveik badauja, kai negali ilsėtis, kai gyvena žemiau skurdo ribos, nėra laisvė, tai blogiau nei bet koks engimas. Aš nemoku tuo džiaugtis. Kai pati, dar dirbdama, centus skaičiavau, kur pigiau pirkti valgyti, kaip "ištempti" be skolų dėl mokesčių, apie poilsį nekalbu, nebūdavo. Pėsčiom į parkelį pavaikščioti ir visos atostogos. Žiūrėti, kaip vargsta senesnio amžiaus ar vidutinio amžiaus žmonės, kurie irgi buvo priversti pamiršti save, poilsį, skanesnį kąsnį. Pergyvena dėl to, kad skursta jų vaikai, kad niekada neįsigys būsto, ir pan. Mama mane seniai varo į užsienį. Argi galima šituo džiaugtis? Man kažkokiu absurdu toks džiaugsmas kvepia.
Atsakyti
Mhm, kokia idilė.... Tobulybė.
Gal reiktų vėl pasiprašyti į Motušės Rusios glėbį? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mama4XL @ 2010 03 16, 10:52)
O, tai gal nebuvo tokio reikalo sakyti, kad ji bloga g.gif
Ir mokslus baigėm visi su stipendijom, o ne su paskolom iki grabo.
Ir butus,namus gaudavom už ačiū.
Ir baigęs mokslus paskyrimą darbui gaudavai, nereikėjo iš kart į Angliją, Airiją lėkt.
Ir prie ežero pilvą išvertęs voliokis ...ai...

Na va, kažką panašaus ir aš turėjau omenyje. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 03 15, 22:32)
Nemoka. Sakau, jei atidžiau rinksim, kelsim aukštesnius reikalavimus, o iš suklydusiųjų - reikalausim atsakomybės, gal tada situacija ims gerėti?..
Jūs apibūdinote ne mano, bet savo elgseną.

Gal galit pasakyti, kaip atičiau rinkti? Tai iš suklydusių ir dabar galima pareikalauti atsakomybės-pabandė žmonės kartą prie seimo pasimėtyt...ir sakot žodžio laisvė.
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 03 16, 10:54)
Mhm, kokia idilė.... Tobulybė.
Gal reiktų vėl pasiprašyti į Motušės Rusios glėbį? bigsmile.gif

Taigi esame ES glėbyje, koks skirtumas, vis tiek nesavarankiška šalis. Taip sakant, tas pats, tik kitoje rankoje biggrin.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti