Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 17,

QUOTE(elelele @ 2012 06 27, 17:35)
gauti pašalpą galėsite tik tada kai atsistosite į darbo biržą ax.gif  t.y. nebesimokysite dieniniame skyriuje. Kalbu iš pavyzdžio, nes mano dukrai kuri iki šiol gyvena su mumis, tik suėjus 18m, (mokosi vakariniame) ir atsistojusi darbo biržoje iš kart susitvarkė socialiniame pašalpą. beje pašalpą tvarkykitės kaip atskiri žmonės, o ne kaip sugyventiniai tada gausite daugiau ax.gif (abu po 350Lt) klausėm kiek ilgai tą pašalpą mokės, sakė kol darbo gausit arba iš biržos išmes doh.gif  biggrin.gif

Na jis jau susitvarkė, dėl to, kad biržoje stovi, tai berods apie 300lt gaus, daugiau kaip ir nieko nebeeina jam tvarkytis g.gif O man stotis į biržą nemanau, kad galima, nes mokausi dieniniam g.gif Ar aš kažko čia nepagaunu, *****, reik saviškį tempt į CMB, nieko nebus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2012 06 24, 16:50)
labai reikia pagalbos  4u.gif
QUOTE(poison @ 2012 06 24, 21:04)

Apie 231 000 Lt.

apie 150 000lt vienam asmeniui, nes rodos nuo sausio pirmos keitesi (buvo sumazinta)
Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2012 06 22, 20:52)
sveikos mamytes
turiu klausima ar kas nors studijuodamos papildomose studijose (pries magistra) gaudavote soc. stipendija???????

negi mamytes nei viena nestudijavot ir pazistamu tokiu neturejot?
domina viskas kas po profesinio bakalauro - ar uz bakalauro ir papildomas +magistro studijas moka soc stipendija? ar taiko 72str?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 28 birželio 2012 - 08:12
QUOTE(vikosiuks @ 2012 06 28, 09:10)
apie 150 000lt vienam asmeniui, nes rodos nuo sausio pirmos keitesi (buvo sumazinta)

va čia įdomu paliko, jei asmeniui tiek, o mūsų 5 tai 150 000x5 gaunasi?

ir dar klausimas, ar jau tvarkotės kas maitinimą mokyklai? ar dar anksti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elelele: 28 birželio 2012 - 09:57
Laba diena esu issiskirusi ir auginu neigalu vaika kokios pajemos turi buti kad gauciau kompensacija.
Atsakyti
QUOTE(Vilon @ 2012 06 28, 13:08)
Laba diena esu issiskirusi ir auginu neigalu vaika kokios pajemos turi buti kad gauciau kompensacija.

Ar priteisti alimentai?
Atsakyti
QUOTE(elelele @ 2012 06 28, 10:55)
va čia įdomu paliko, jei asmeniui tiek, o mūsų 5 tai 150 000x5 gaunasi?

ir dar klausimas, ar jau tvarkotės kas maitinimą mokyklai? ar dar anksti?

niekas taip nedaugina lotuliukas.gif schmoll.gif
pirmam 150 000lt
antram berods kartu gyvenanciam 50 000lt ir likusiems po 30 000lt
zodziu kad mums 4 asmenu seimai apie 250 000lt plius minus bendra suma negali virsyti.....

o maitinimui dokumentai pradedami tvarkyti nuo liepos mirksiukas.gif dar truputeli teks luktelti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 28 birželio 2012 - 16:18
QUOTE(vikosiuks @ 2012 06 28, 17:16)
niekas taip nedaugina lotuliukas.gif  schmoll.gif
pirmam 150 000lt 
antram berods kartu gyvenanciam 50 000lt ir likusiems po 30 000lt
zodziu kad mums 4 asmenu seimai apie 250 000lt plius minus bendra suma negali virsyti.....

o maitinimui dokumentai pradedami tvarkyti nuo liepos mirksiukas.gif dar truputeli teks luktelti

ačiū už paaiškinimą, o tai labai jau juokingai keisti čia man atrodė, kad turint tokį 5xą150000 turtą vis vien išneštu doh.gif biggrin.gif

dėl maitinimo užklausiau nes vyras išgirdo šiandien per radiją apie jį kalbant, bandysiu tvarkytis nors mums ir viršija 525lt, bet gi ten kažkaip iki 700 dar galima prasimušt jį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(elelele @ 2012 06 28, 19:05)
ačiū už paaiškinimą, o tai labai jau juokingai keisti čia man atrodė, kad turint tokį 5xą150000 turtą vis vien išneštu doh.gif  biggrin.gif

dėl maitinimo užklausiau nes vyras išgirdo šiandien per radiją apie jį kalbant, bandysiu tvarkytis nors mums ir viršija 525lt, bet gi ten kažkaip  iki 700 dar galima prasimušt jį ax.gif

Ne taip vyras suprato.
"mokiniai turi teisę į nemokamus pietus ir nemokamą maitinimą vasaros atostogų metu mokyklose organizuojamose dieninėse vasaros poilsio stovyklose, jeigu vidutinės pajamos vienam iš bendrai gyvenančių asmenų ar vienam gyvenančiam asmeniui per mėnesį yra mažesnės kaip 2 VRP (700 Lt) dydžiai."
http://spcentras.lt/...iniams-843.html
Jeigu jusu pajamos virsija 525 lt,tai galit net neeiti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 28 birželio 2012 - 18:14
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 06 28, 19:12)
Ne taip vyras suprato.
"mokiniai turi teisę į nemokamus pietus ir nemokamą maitinimą vasaros atostogų metu mokyklose organizuojamose dieninėse vasaros poilsio stovyklose, jeigu vidutinės pajamos vienam iš bendrai gyvenančių asmenų ar vienam gyvenančiam asmeniui per mėnesį yra mažesnės kaip 2 VRP (700 Lt) dydžiai."
http://spcentras.lt/...iniams-843.html
Jeigu jusu pajamos virsija 525 lt,tai galit net neeiti.

nu va, o man sake, kad kalbėjo apie mokyklas, jei daugiavaikės tai galima išimties tvarka gaut, va taip tipo aiškino ax.gif na ir pernai kiek pamenu tas pats buvo, ėjau tvarkytis galvodama, kad viršijam pajamas, bet pasirodo vaiko pinigų neskaičiavo tai tilpom ir į 525, bet būtų skyrę ir tą išimties tvarka tipo g.gif na palauksiu liepos ir nueisiu pažiūrėt ax.gif
Atsakyti
Vikosiuks 4u.gif
as esu skaiciusi, kazkur istatyme, kad soc stipendija taikoma tik pirma karta mokantis aukstojoje mokykloje, jei toliau sumastoma mokytis magistra, ar kokia nauja bakalauro specialybe, nebemoka. BET geriausiai aisku kaip visada Vigelienei pasiskambink, ir ji tau viska 100 % pasakys, nebus jokiu klaustuku. Kai suzinosi, parasyk ir cia ar man i AZ mirksiukas.gif
Atsakyti
Vieno asmens nekilnojamojo turto normatyvas yra apie 231 000 Lt., keturių asmenų šeimos apie 340 000 LT.
Atsakyti
QUOTE(elelele @ 2012 06 28, 19:38)
nu va, o man sake, kad  kalbėjo apie mokyklas, jei daugiavaikės tai galima išimties tvarka gaut, va taip tipo aiškino ax.gif na ir pernai kiek pamenu tas pats buvo, ėjau tvarkytis galvodama, kad viršijam pajamas, bet pasirodo vaiko pinigų neskaičiavo tai tilpom ir į 525, bet būtų skyrę ir tą išimties tvarka tipo g.gif na palauksiu liepos ir nueisiu pažiūrėt ax.gif

Atsižvelgiant į bendrai gyvenančių ar vieno gyvenančio asmens gyvenimo sąlygas - kai mokinys auga su vienu iš tėvų, auga trys ir daugiau vaikų, tėvai (vienas iš tėvų) turi negalią, įvykus gaisrui, padariusiam žalą bendrai gyvenančių asmenų turtui, sveikatai, mokinys auga socialinės rizikos šeimoje, mokiniai turi teisę į nemokamus pietus ir nemokamą maitinimą vasaros atostogų metu mokyklose organizuojamose dieninėse vasaros poilsio stovyklose, jeigu vidutinės pajamos vienam iš bendrai gyvenančių asmenų ar vienam gyvenančiam asmeniui per mėnesį yra mažesnės kaip 2 VRP (700 Lt) dydžiai.
Daugiavaikems seimoms pajamos iki 700Lt 4u.gif
Atsakyti