Balandžio 3 d.Šiandien nusprendėme susirasti mašiną. Tad vėl sočiai papusryčiavę (visas dienas persivalgydavom, viešbučio maistas buvo mums priimtinas) nuėjom į priimamajį, manau visi viešbučiai turi mašinų nuomai. Išsirinkom reno clio, mažiukas tad serpentinais bus pats tas, darbuotojas, paskambino sako laukit tuoj ateis žmogus iš tos auto nuomos firmos ir atvarys mašiną. Kol laukiam apžiūrim viešbučio teritoriją.

Po 10 min surašom sutartį, su pilnu draudimu 110 euru 5 dienom mašina, nežinom dar kokia, pasirodo gavom Reno megane cabrio

, pamatę nustembam gerokai, nesitikejom tokios mašinos. Na ką sėdam už vairo ir lekiam degalu 1,44 euro super duper dyzelio tipo pagerinto užsipilam ir važiuojam... tik nežinom kur.... draugas sako lekiam į Valdemosą. Pagalvojom pirma diena priprasim prie mašinos, jų kelių, tad niekur toli nevažiuosim. Kadangi navigacijos neturėjom, padėjo Londone pirkta knygutė su žemėlapiu (žemėlapį kur davė nuomuojant mašina mėtėm už sėdenės šlamštas kažkoks). Aišku nuklystam ne į tą kelią, tad nusprendžiam važiuoti iki
Castell dAlaro, vėl paklaidžioja miestukais randam tikslą ir pradedam kilti į pirmajį kalną.
Mašniukas, kadangi cabrio tai kaip nepasinaudosi tuo privalumu

Kalnai (čia matosi tikslas - castell)

Pasistatom stovėjimo aikštelėj mašina ir toliau einam pėstute.

Čia matosi stovėjimo aikštelė.

Gėriuosi viskuo
Papildyta:Castell dAlaro

Viduje koplytėlė

Vaizdai nuo viršaus.

Papildyta:Pasigėrėją kalnais nusileidžiam ir bandom važiuoti žemyn, bet deja pirma nelaimė ir susprogdinu padangą į aštrią medžio šaknį. Gavau pamoką kad ne tik akmenys bet ir medžių šaknys čia labai aštrūs tad kitom dienom buvau atsargi. Padangą pasikeitėm ir toliau buvo viskas liuks.
Truputį pavažinėjam per miestukus ir nusprendžiam kad jau pirma dieną užteks.

Grįžtam į viešbutį, aplankom vietinį paplūdimį šviesiu metu, vakare maistas, kokteiliai ir miegot.
El Arenal paplūdimys šviesiu paros metu.
Papildyta:Balandžio 4 diena.Atsikeliam truputį anksčiau, bet nesistengiam kankinti savęs ir keltis anksti (juk atostogos

) pavalgom pasiimam savo pikniką (visi kas turi AI gali imti piknikus dieną prieš tai užsisakę) juk pietų viešbutį nevalgysime.
Pažiūrim į mano planelį ir nusprendžiam, kad lekiam į
Artos urvus. Beja čia skaniausia kava visoje saloje
Šalia urvų.

Urvus pirmą kartą įdomu pamatyti.

Po urvų nuvažiuojam į šalia esantį papludimį
Platja de Canyamel.
Papildyta:Toliau traukiam į
Cap de Capdepera (kur važiuoti sugalvodavom expromtu aplankę prieš tai buvusį tikslą)

Papildyta:Toliau važiuojam link Alcudia, bet ten nestojam, nusprendžiam, kad miestų mes nenorim, tad traukiam toliau link
Formentoro.

Nuo apžvalgos aikštelės pamatom ant kalno šitą bokštą, tad einam iki jo.

Užlipus matosi apžvalgos aikštelė ir maži žmogeliukai joje

Papildyta:Port de Pollenca

Pavažiavus toliau link iškyšulio gėrimės
Cala Figuera.

Tą dieną iki pačio Formentoro švyturio nenuvažiavom.
Vakaras kaip visada vakarienė, kokteiliai, Sangrija (1,5 l. - 1,70 euro)
Papildyta:Balandžio 5 diena.Važiuojam į
Botanicactus.

Papildyta:Toliau mūsų laukia
Cap de ses Salines. Patiko man čia labai

Pastatėm savo akmenų piramidę.

Matosi net iš toli
Papildyta:MB labai norėjo į
Cala Mondrago paplūdimį tad judam link jo. Jį būtina aplankyti, labai gražu

, čia ir issimaudėm .

Su šitu gražuoliu pasidalinom savo pikniką , jis dar vėliau ir draugelį pakvietė prisijungti

Apėjom padarytais pėsčiųjų maršrutais, labai gražu

Papildyta:
vienas iš maršrutų

Toliau
es Pontas, aš jį labai norėjau pamatyti... neveltui...
Galvojau, kad jis daug mažesnis, man padarė įspūdį

Šiai dienai užteks lekiam į viešbutį tradiciškai vakaro meniu tokspat
Papildyta:Balandžio 6 diena. Šiandien važiuojam į
Sa Calobra tarpeklį, taip pat viena is mano numatytų būtinai aplankyti vietų.
Pakeliui

Jau matosi tarpeklis

Smagūs keliukai

Einam link tarpeklio

Štai ir jis
Papildyta:

Važiuojant iš tarpeklio sustojam pasigėrėti keliu, kuris mus nuvedė į tarpeklį

Ta diena nemažai važiavom Ma-10 keliu, kaip jis man patiko

važiuočiau ir važiuočiau tokiu keliu besigėrėdama kalnais...
Papildyta:Toliau važinėjam Ma-10.
Port de Soller
Deia
Valldemossa

Visus šiuos miestus tik pravažiuojant apžiūrėjom (kai kur sustodami keliom minutėm), mus kaip minėjau gamta labiau traukia.
Vakare truputi pasinaudojom tuo kas mums priklauso tai pažaidėm mini golfa, pasimaudėm su dukra baseine (vanduo jame nuvo šiltas), pavalgem ir miegot.
Papildyta:Balandžio 7 diena. Šiandien nusprendėm pabaigti tai kas buvo pradėta, tad judam prie
Formentoro švyturio

Dar kartą įamžinu Port de Pollenca

Sustojam apžvalgos aikštelėje, jau matom švyturį

Kelias link jo

Vis arčiau arčiau...
Papildyta:

Esu rami nes pabuvau ten, greičiausiai dabar grauščiau save kodėl nenuvažiavom.
Užsukom į paplūdimį, kuris yra pakeliui link Formentoro iškyšulio. (Nežinau jo pavadinimo

)

Ta dieną taip pat aplankėm
Lluc vienuolyną, kuris man nepadarė jokio įspūdžio.

Papildyta:
Paskutinė aplankyta vieta
Port dAndratx.

Štai ir baigėsi mūsų kelionės mašina, vakare mes ją atidavėm, niekam nebuvo įdomu ar aplamai ji sveika, tik raktus paėmė ir viskas.
Taip pat pasinaudojom viešbučio privalumais tai sauna ir jacuzzi, dukrai buvo geriausia pramoga ta vakarą.
Papildyta:Balandžio 8 diena.Paskutinė dienelė

, skrydis tik 22:00 val. tad turim visą dieną. Čia dieną paskyrėm Palmos apžiūrėjimui. Neskubėdami atsikėlėm pavalgėm, turėjau dar reserve daug maisto po visų dienų pikniko ėmimo, tad tai dienai maisto pakako.
Išsiregistravom ir su autobusu nuvažiavom į Palmą.

Simbolis

Katedra

Papildyta:
Kažkam buvo karšta

Geriau neragauti

Vėliau nuvažiavom į orouostą, sulaukėm skrydžio ir be jokių trikdžių grįžome namo
Džiaugiuosi kad važiavau ne sezono piko metu, nes jau ir taip keliukuose kai kur buvo kamsčių, o apie sezono metą nenoriu ir pagalvoti, jei reikėtų visur privažiuoti manau daug ilgiau užtrunka
Oru likau patenkinta, nes nevažiavome ten bambų deginti, paskutinėmis dienomis tik truputį šaltesnis oras buvo
Buvo verta keliauti į čia nuostabią salą, aplankiau viską ką norėjau

Tad dabar laukia manęs kitos šalys
Atsiprašau jei nepatiks rašymo stilius, neikada nemėgau tai daryti ir nemoku...